- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Érdekes,, nekem biosban 2érték is meg van adva..
1 a főmenüben a proci szekciónál, a másik pedig a PC healts status vagy Pc monitoring..
0,2v v (0,02 már nem rémlik..
) pont az eltérés a 2érték között.. (cpu voltage)A kevesebb a pontos, mivel cpu-z is annyit mutat.
Vdoppal sokkal stabilabb lett és sokkal kisebbet ugrik az érték lefelé, ill fölfelé üresben..

1,072v feszen 3500mhz körül boldogul LOAD alatt a proci
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Nekem is UD5öm van, biosban ha jól belövöd akkor 0,0000%ot droppol.. Mindig 2eséfel kell lépkedni ,mert különben sajnos valóban droppol föl le, 0,16 századot.. de ennyi a max.
2es lépcsőfokokkal atom stabil, droppmentes!

Szintén stabil 4000mhzen is LOAD 1,232v feszen.. üresben meg 1,248v, vdropp enabled, alap

-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Ez erősen attól függ ,hogy mennyin akarod használni a rammodat.
A uncore és a ram közti szorzó legalább 2x-es kell legyen.. 8xos ramnál 16os uncore, 10x nél 20x stb..
Persze 1600ramokknál érdemes a 8as és 16os beállítás.
Itt egy "rövid" leírás 920as tuninghoz és a 4000mhzes célhoz..
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Én is erre gondoltam.. szerintem közel nem ér ennyit a 2000effektív memória, főleg nem gamek alatt.. 1600körül alacsonyabb időzítés..
Nagyon melegszik is a magas QPI-tól a proci azon túl ,h jobban is fogyaszt tuti.. meg hát tuti nem tesz neki jót..

1670mhzen nálam 1,215-1,235 qpi kell neki max.

Sajnos lett volna 1jó memóriám ami 2000mhzes, g.skill ripjaws infó ,de mint kiderült már eleve rossz volt mikor megkaptam.
1600mhzen behibázott CL9be. Természetesen nem fizettem érte, már elment egy ideje vissza a G.skill otthonába, de az 1ik modulon sérült volt a gyári címke/azonosító/sorszám.. kérdés mi lesz ebből.

-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Emberek...
Az milyen ,hogy nekem az I7 920 D0-om 3500mhzen "ketyeg" 1,072v veszen LOAD alatt? Láttatok már hasonlót?

Linkelhetek primeot vagy linxet is full stabil..

-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Ebben abszolút igazad van.

1órán át ment hiba nélkül... bementem bf3mazni.. 1óra után befagyizott... szerintem 1feszértékkel lejeb tolom és úgy már beton stabil lesz.

Sajnos nem lehet annyira alulfeszelni HT off beállítással sem.. 1,2v 3900mhz HT on, 1,184v HT off, de jóval hűvösebb a cpu és a magok is: 10-12fok diff

Meg persze nincs az a kurva micró lagg amit a HT okoz.. másnak nem volt ilyen problémája bf3 alatt?

-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
HT ON volt 1,2v 3900mhz.. viszont HT OFF, több kijelentés is volt ezzel kapcsolatosan ,h játékok alatt erősen hátrány is lehet a HT, mivel gyorsulni nem gyorsul, de lassulni tud akár sokat is, és nekem pl microlaggok voltak BF3alatt.. valakinek esetleg hasonló tapasztalat?
Szóval kikapcsoltam a HT-t és így már csak 1,168v feszt kér be a proci és ami durva ,h a magok kb 11-13fokkal hűvösebbek lettek.

Köszönöm

-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Köszönöm szépen!

Emlékeim szerint régen is keményen elkezdett tekerni már a táp ventije, és már zörgött is kicsit ,meg a tekercseinek is volt hangja full maxon minden ,de elbírta és soha nem kapcsolt ki..
Lehet le fogom garanciáztatni majd és veszek egy 600ast max 650es ,ezt meg a gariból visszajövet el is adom ,bár nagyon faja kis táp azt meg kell hagyni

Rajjmen : neked is kedves kolléga.

Akkor valószínűleg elvinné ilyen kis "lightos" tuning mellett is mint 1,2v(load)@3900mhz..
Vajon itt mennyit kérhet be a proci? 200w-230w??

Mennyit számít neki +0,5v és mondjuk az órajel állása? gondolom a fogyasztás ettől a 2tényezőtől függ (és persze a melegedés is)
-
Cole86
senior tag
Hm... most jut csak eszembe : Cieftech ctg 500as (80+) tápom vajon elég lesz egy MSI GTX 480ashoz alapfeszes tuning mellett?
Régebben egy phenom 2 x2@x4 B55 volt 4100-4200mhz társaságában 1,4v fesz mellett és elvitte a gtx 480asomat 840mhzet 1,025mv alapfeszen..
Most az i7 920as kérdés mennyivel kér többet be mint a 4magos phenom B55 1,4von? 3900mhzen használom 1,2v feszen (prime95 load)
Aggódnom kéne?

-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Látom nagyon megy a tuning téma.
Becsatlakoznék én is, én is AMD platformról váltottam.. nem volt rossz egyáltalán.. hát ez meg aztán tényleg kafa.)
Amit nem értek ,h hogyan lehetnek ilyen hatalmas különbségek a cpu kupak és maghők között.. a hűtésem 60fok alatt tartja a cpu-t,de a magok 20fokkal is melegebbek néha (főleg az első)
Ez lehet a rossz belső hőátadás miatt van így? Esetleg másoknak is hasonlóak a különbségek?
Amúgy 4000mhz fölé nem éri már meg menni.. ott már nagyon elkezdi bekérni a +feszt.. (és nagyon melegszik már léggel) A leg optimálisabb beállítás ami nekem bejött 3800mhz@1,152v és 3900mhz 1,200V (prime terhelés alatt értendő érték)
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Ebben lehet igazad van.. elgondolkodtató.. mármint ,h nehéz belőni nagyon az időzítéseket.. a srác ha jól rémlik 1520mhzen használta cl7ben.. de fórumon Fedback-nél olyanokat írtak ,h simán mennie kéne..
Ezért is vettem meg ezt.
Ott is i7 920as példányokkal nyomatták és hasonló platformokon.. 1600at kéne vinnie cl7en 100% ,sajnos itt elhasal..
megpróbálkozom még amivel lehet az időzítésekkel kapcsolatosan, de úgy tudom csak az első 4et érdemes piszkálni meg ,h 1-2-3N az időzítés.. talán még a tRfc aztán ennyi, nem?
Xmp-t megpróbálom még 1x.

-
Cole86
senior tag
Nem írtam a gyári supportnak..

Ellenben felraktam a legújabb F13mast biost a lapomra..
2napja van nálam a ram.. itt Ph-n vásároltam.. a srác még meg sem kapta érte a pénzét, mivel úgy volt ,h tesztelem és utána küldöm neki.. ezért vagyok kicsit tanácstalan..
Elmondása szerint hűteni kell a rammokat, mivel nála is hibáztak állítólag külön venti nélkül..
Na de 1600mhzen 1,6v feszen hűteni egy ilyen hűtőbordás "tuning"ramot?
Na ne.. ez kicsit ferde nekem.. A cpu hűtőm meg pont róluk húzza le a levegőt (szinte hozzá ér az első ram modulhoz) amúgy 2000fordulat mellett ,szóval a külön hűtés is kipipálva..
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Köszönöm kerék

Sajnos pont ez alapján próbálgattam végig, 2000mhzen 1,6QPI feszet is nyomtam rá, 1ideig bírta is a prime.. 9 9 9 27 2T volt az időzítés.. 1,6- 1,66ig nyomtam a feszt ,de nem volt igazán különbség..

ennek a ramnak 1600mhzen 6-7-6- 18 59 1T tudnia kéne 1,65v feszen vagy 6-8-8 16 59 1T szintén 1,65v .. sima CL 7 7 7 20 v 24esről már ne is beszéljek.. ott is elhasalt a prime..

Hci memtestet megpróbálom, köszönöm még 1x

(sorry a dupla posztért, későn vettem észre ,h még tudtam volna szerkeszteni az előzőt
) -
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Értem, erre amúgy én is gondoltam ,de jó lehetőség volt.. ezek szerint akkor a rammal kizárt ,h gond legyen?
Azt viszont nem értem ,h 1600mhzen miért nem képes a gyári 6-7-6-18 59 1Tre.. erre mi a válasz? cl 7nél sem stabil.. sőt cl8 ba is volt már ,h fagyott 1600mhzen.. ezt mi magyarázza?

A támogatási listája a memóriának.
ezért is vettem meg ,mert benne van ugye az GA EX58 UD5... szal nem értem

-
Cole86
senior tag
Az IMC? erre már én is gondoltam ,de ez nem stimmel.. az oké ,h nem bírja a magas órajeleket ,de az 1600mhzen a kicsit időzítéseket amit bírnia kéne gyárilag a memóriának..
Más rammal miért nem volt gond? Akkor a lap vagy a proci lehet a ludas ? Magas QPI-val tudok kompenzálni gondolom..

A prociról meg hát, akkor QPI feszt ha feltolom neki durván akkor stabilizálódna? az IMC gondolom azt kezeli, nem?
szerk : kaszas19 A memória támogatási listán pedig rajta volt az EX58 UD5 lap.. Nekem +p ,de szinte ugyan az..
Amúgy felraktam a legfrisebb biost is, szóval kizárt ,h a lap lenne a ludas szerintem..
-
Cole86
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne : van nekem egy gagyibyte EX58 UD5P lapom, nagyon korrekt kis cucc.. előző 2x4gb corsair ramjaimmal teljesen jól elvolt 1600-1700mhzen cl9es időzítéssel.
Most lett nekem egy "G.SKILL Ripjaws Series 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 2000 (PC3 16000) Desktop Memory Model F3-16000CL9T-6GBRH" memória és az istenért sem akar menni gyári értékeken sem.
Levettem minden tuningot, full alapon kipróbáltam 1600mhzen cl 6-7-6-18 59 1T-be 1,64v feszen, de kikúrt a prime.
Vittem feljebb az időzítéseket egészen cl 7 aztán cl 8ig.. 1600mhzen cl 8 8 8 20 stabilnak tűnt gamek alatt ,de volt ott is ,h kibaszott csak úgy firefox alatt böngészés közben.
2000mhzen baszott nagy QPI feszre van szükség általában 1,55-1,6v feszre és ott is fagyott ,bár volt amikor 1órán át ment rajta a prime. (azt olvastam ,h ekkora QPI fesz tönkre bassza hosszú távon a cpu-t)
Kérdésem az lenne : rossz a ram kit akkor ,h nem tudja a gyári értékeket alacsonyabb 1600mhzen időzítésekben vagy a lapommal lehet gond? (több ram is volt és egyikkel sem volt gond eddig)
A rammok nem melegednek túl és 1,6v és 1,64v közti feszt adtam nekik max. A cpu hűtő (gelid gx-7) pont róluk szívja le a levegőt közel 2000es fordulaton.

Mi a véleményetek?
Köszönöm előre is

-
Cole86
senior tag
SziasztoK!

A következő kérdésem lenne a mester urakhoz itten:
i7 920 DO procim egy ideje megvan.. gagyibyte EX58 UD5P lapban (bios frissítve), 500as ctg cifi táppal és egy komoly Gelid GX-7 hűtővel 1,2v terhelés alatt 3900mhzen 54-55fok prime terhelés alatt max a cpu (kupakhő).. A magok viszont 73-74fokosak...
ez mi?
Szerintetek ez normális? A legmelegebb és a leghűvösebb magok között 5-6fok különbség is van sokszor prime 100%os terhelés alatt.. Ez is normális?

Tidus előző procija amúgy..
Várom minden hozzáértő megtisztelő véleményét.

Gyufaaa : 20fok különbség lehet a magok és a kupakhő között? nem sok 1kicsit ez? Meddig mehetnek a magok ami még teljesen egészséges neki?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)