- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Én is ismerek olyat
Vett a gyerek egy új noname tápot és amikor rádugta a gépre szép füstjelek közepette az alaplapja elhalálozott
de én is jártam műár hasonlóan egy régi gépemmel még a tanuló időszakomban. Vettem egy új házat és a hozzá kapott táppal el kezdtem tuningolni ment is egy darabig meg talán jó is lett volna ha nem cibálom meg a procit. Még az volt a szerencsém hogy csak a a táp halálozott el
Pedig könnyen magával ránthatta volna a többi drága hardveremet is. Szóval azóta én inkább veszek egy kicsit drágábban tápot, de akkor legalább nem kell paráznom.
-
katt777
félisten
Hát, Everest eddig Q-s és C2D procikkal is totálisan pontos harmadolást mutatott, és ha CPU-Calc-cal megnézi az ember, akkor is az alap fogyasztás bő duplája jön ki ekkora tuningnál. Mellesleg azt se feledd, milyen házban van a cucc!
Ja, az AC venti 1500-at pörög, de még nem is kell végig fullban pörögnie a 81°C-hoz, néha lejjebb kapcsol.
A grafikonból majd látszik, hogy a 81°C csak max, nem ment ennyin végig. Láthattad amúgy a Z600 tesztemben, milyen jó ez a hűtő.
Ja, amúgy nem te mondtad, hogy kevés lehet a tuningolt i920-ra.
Egy 3DMark06 eredmény, mire jó az új tech önmagában (hiszen 1 mag megy SM2 tesztben, és 2 félterhelésen HDR-ben):
i920@4.00GHz: 18674 SM2: 6791 HDR: 8110 CPU: 7583
E8400@4.05GHz: 15676 SM2: 6409 HDR: 7923 CPU: 3671Szóval van itt izom rendesen!
-
katt777
félisten
Mondtam én, hogy frankó ez a Z600. Idle lazán elvan 33°C-on (magok: 43°C), és csak kimondott terheléses teszt alatt melegedett 80°C-ra, nem kell 1.5X ennyibe kerülő hűtőt venni Ha az Everest ezúttal is harmadol, akkor a Z600 195W-ot kezel le. Azért terheléses teszt alatt 1.3V-nál többet már nem szerencsés adni a procinak sztem.
Mindent dokumentáltam, majd bent lesz a cikkben (a honlapomra először feltöltöm az anyagot, onnan szoktam képeket linkelni). Természetesen mind a 8 mag
megfelelő terhelést kap, ezt majd láthatod a grafikonokon (terhelés és hőtermelés is lesz). Menet közben persze Lynx-szel is teszteltem, csak az nem olyan forrasztó a procinak. QPI-DRAM-ot egyébként sztem az ASUS nem engedi 1.65 fölé, az OCZ-nek meg pont annyi kell. Kézzel meg csak 1.64-re v. 1.66-ra lehet beállítani (utóbbi már piros).
Most még tesztelek hétvégén, aztán a PCI-EX4 slot működésképtelensége miatt a lap megy garba vissza, P5Q-n majd összerakom a teszteket az eredményekből, és jövő hét 2. felében jó eséllyel olvasható lesz. Persze az is lehet, hogy játék tesztek miatt várok még vele, ez attól függ, mire lesz időm a hétvégén. Ha 16 Vantage tesztet is le akarok nyomni Vistán, akkor szűk lesz az időkeret.
-
sniper elite
senior tag
-
katt777
félisten
Hát, azt senki nem tagadja, hogy az E8 szériát nagyon eltalálták!
PErsze, hogy 4 mag jobban fűt, hiába kisebb a csíkszélesség.
Jó esetben holnap megkapom a cuccot, még jobb esetben rendben működni is fog, és akkor hamarosan jelentkezem az első eredményekkel. A szerencsémet ismerve egyelőre csak feltételes módban merek mondani bármit. Arra is kíváncsi vagyok, hogy x86 XP vs. x64 Vista összehasonlításban mit fog jelenteni a 3GB vs. 6GB RAM, mert most a 3 vs 4GB alig minimális fölényt jelent a Vistának.
Nekem annyi elég lesz mindennapos használatra, ha mondjuk 20% EPU tuninggal megy majd, mint most az E8400 (1.4GHz-3.6GHz között). Tesztelni mindenképpen IBT-tel fogom, az 10°C-kal jobban izzasztja a procit minden másnál (ezért azzal teszteltem a Z600 alatt is az E8400-at).
-
katt777
félisten
Nézd meg a tesztemet, mennyit dob rajta akár egy fél fordulatos venti is, egyébként nem kizárólag passzív üzemre tervezték, viszont a formája azt direkt támogatja.
Időzítéseket köszönöm szépen, bár esélyes, hogy ASUS-nál tök más beállítások lesznek. Rosszul rémlik, hogy ennél sokkal több időzítés van? 3 sornak kéne lennie, nem? Vagy a többi nem számít?Everest az elméletileg valós fogyasztáshoz képest harmadolja a fogyasztást (Q6-nál és E8-nál is így volt), E8400 max. terhelésen pl. 65W helyett 21.7W volt, ezzel i7-nél is kell számolni? Mert az lenne igazán durva.
-
katt777
félisten
A Z600 125W-ig megfelelő (venti nélkül!)
2 ventit még lehet rá tenni.
(OK, most csak a paraméterek alapján okoskodom, a többit majd meglátom élesben, de alapból eszem ágában sincs lecserélni a franya kis hűtőmet.)
Nyilván /sze nem vacak hűtőt kell venni, de ahogy nézem, messze voltál a tjMax-tól.Kérnék szépen valakitől egy teljes CL7 időzítés sort (OCZ 1600MHz Platinum kit lesz, alapból lejjebb akarom beállítani (mondjuk 1333-ra, hogy EPU tuning menjen 20%-on, mielőtt kézi túlhajtásba kezdek), mielőtt ne tudnám elindítani az új konfigomat, ha megjön. Előre is köszönöm.
kulerr: Hát, 1066-osat biztosan nem.
-
törölt tag
Jajj, nem is arra gondoltam. Bocsi, félreérthető volt. Csak régebben, amikor Acor, meg én tettünk valami eredményt, valaki mindig piszkálódott hogy vízhűtés, és milyen meleg... De vízhűtésből is számtalan dolog van (és erre más, aki nem nagyon ért hozzá, nem gondol), akárcsak léghűtésben.
-
mpierre
veterán
Tudod az a vicces, hogy az alkalmazott beállításokkal vagy egy tucatszor lefutott a linx hiba nélkül kb ugyanennyiszer kékhalálozott, mindig más és más órajeleken. Most meg 185×21-nél dobott egy ilyet.
No sebaj, kipróbálom.Szerk: Habár, lehet, hogy az volt a gond, hogy a boinc a memóriában csücsült "tétlenül"?
-
Gtrial
csendes tag
mint már írtam párszor, nekem Pt/ DV2-őm van, és elég sokat szívok vele a biso vesztés miatt. a másik gép amit szintén ilyen lappal raktam össze egy fokkal jobb, de abban más videókártya van.
szóval, ha asusnál maradsz, jól nézd meg, milyen kártyát veszel hozzá! kérdezz körbe itt, hogy kinek milyen van. 9600GT tuti szar
de utánaolvashatsz az asus fórumokon is, ki milyen kártyával szívott.
-
Sárpac
nagyúr
Linkelj egy olyat ahol több lépcsőt tárgyalják Lynnfielden!
Amúgy meg ha jobban tudjátok lehet érvelni cáfolni bizonyítani nyugodtan azért van a fórum, de az azért mégis csak sok, hogy lehülyéz Zájec már sokadjára, de soha egy linket nem hajlandó betenni az állítása mellé! -
Sárpac
nagyúr
DE 4mag esetén írtam Én is és akkor még semmi sem volt hivatalosan az új i5-ről csak, hogy várhatóan ilyen lesz a mondataimban is benne van a mai napig, és mivel még senkinek sincs ilyenje kár ezen vitatkozni!
Ma tuti kipróbálom a turbó modot 1magra is aszem ahhoz viszont az összes managementet be kell kapcsolni a biosban majd meglátom úgy is szerettem volna egy low feszes tuningot! -
Zájec
veterán
rosszul hát , és mégis prédikál....
ezt mondtam már múltkor is hogy a Turbo-val úgy játszanak hogy amit elvesznek Turbo-t a 3- 4 magtól , azt adják hozzá az 1 - 2 maghoz,, ezért sem lesz olyan teljesértékü mint a core i7-nél....
Sárpac :: olvass utána már egy picit legalább,.. ne zavard össze az embereket a hülyeségeddel, mert rossz nézni mennyire informálatlan vagy és ennek ellénre osztod a valótlan informáciot...
olvass utána hogyan lesz ez az Intel Turbo dolog a core i5-nél...
-
AirBooms
addikt
NB-t vízzel hűtöm, de elméletileg az amúgy sem szólna bele semmibe az i7-nél...
Legutóbb 20x200-on néztem, load 1,296 V (LCD Posteren nézve, CPU-Z szerint ez már 1,312V), s bizony LinX a 10 kör alatt belement a 89 fokba többször is. Most mindjárt megnézem úgy, hogy a HT-t kikapcsoltam...Azt nem hiszem, hogy egy Gene gyengébb lenne egy P6T SE-től...
-
Overlocker
veterán
Igen, ebbe a limitbe ütköztem. Max. 225bclk-t sikerült kihozni, az ilyen 4050 qpi..Lassan kezdem átlátni ezt a core i7 dolgot és a problémákat. Még pedig QPI sebesség, ami X58 chip és valamennyire a proci gátja is!
Ma megnézem pontosan, milyen x58 chip van a lapomon, valószínűleg még nem B3-as. -
törölt tag
Minket meg hülyének néztek ha szar a gép és felmerjük hozni hogy Vista, vagy esetleg Win7 miatt az...
Itt pl. Laudára gondolok. De nekem is volt, hogy szidni mertem a Vistát mert evritájm kékhalálozott, aztán én voltam a hülye... Érdekes, XP-nél meg se mukkant akkoriban a gép, egy kékhalál nem volt, Vistán meg csak úgy folyt a képembe... -
westlake
félisten
le ne gyilkoljatok mar..
#9571: nalam a magyar gar azt jelenti, hogy ha tonkremegy (pl.) a nokia telefonom, akkor a szervizben vagy par nap alatt megcsinaljak, vagy azonnal cserelik.. nem hiszem, hogy a biostar-nak lenne magyar forgalmazoja (es ezzel egyutt magyarorszagi raktarkeszlete).. ha elromlik a lap (isten ments, hogy ilyen tortenjen vele), akkor azert nem kapnal egy heten belul uj lapot.. szerintem.. mindenesetre nem kell a dolgot tuldramatizalni, en csak tajekoztataskepp kozoltem, hogy amcsiban mennyi a lapok aramod: most latom, hogy a newegg-nel a fullos lap 20$ (249$-20$) penzfizzafizeteses-akicios
egyebkent meg eleg erre vetni egy pillantast, es maris latszik, hogy nem csak azok a difik a ket lap kozott, amiket te leirtal
-
Zájec
veterán
kiváncsian kipróbálnám a Bloodrage GTI-t , piszkálja a fantáziámat az nem hétköznapi 14 fázis... azért is mert olyan téglaszerüen néznek ki a fázisdobozkák..
biztos valami jobb cucból vannak...de sajna még +18k lett volna a biostar x58A -hoz képest..
amire most nincs anyagi keret...inkább jópofa ötlet
az ilyen részletkérdésekre úgylátszik figyel a biostar...
friendly design :: [link]
T-power OC-tweaker ::[link]
BIOScreen ::[link]
felehet tenni saját betöltöképet..(#9556) sniper elite :: köszi
letesztelem milyen...
(#9557) Keldor papa :: "De most már lehet megvárom a 860-at hogy teljesít..."
az ára miatt sem, mivel nem lesz olyan jó ára, meg mivel elsö stepping lesz, ezért a kezdeti példányok biztos nem lesznek olyan jók , csak majd a késöbbiek,, de az meg még sok idö... fél év mire kijön valami... lásd a core i7 920 esetében is a D0....
egyébként egy C0/C1 is elég lehet... beállitod 3.6-3.8-ra valami alulfeszelve, aztán csá... tudnád mennyiért vettem most 1-t.... -
szacsee
nagyúr
Múltkor próbálgattam egy energiatakarékos beállítást csiholni, ahol min fesz normális órajel és kedvező fogyi lett volna a cél.
0.99V-al biosból a 2,6Ghz-es órajel velett 20-as szorzón már vége volt a mókának, 19-es szorzóval pedig röhögve viszi a 2,66 Ghz-et is (szintetikus tesztek stabilak, 20-as szorzón win alatt már fagyi volt).
Ne tessék röhögni ez még C0-s stepp...
Gép Idle 100 W körül fogyaszt, úgy érzem sikerült amit akartam, ha lesz erősebb VGA-m, akkor majd felfelé is húzom.... -
westlake
félisten
pontositanek kicsit.. ez kizarolag cpu microcode fuggo.. mivel a xeonos lapokon is x58-as chipset van, elmeletileg minden x58-as desktop lapban mukodnek.. mas kerdes, hogy jonehany gyarto nem irja be a microcodeokat a lapja biosaba..
#9338: sokban hasonlitanak, de vannak kulonbsegek is..
#9339: jujjj.. nekem ez nagyon eroltetettnek, es baromsagnak tunik
persze ezt nem sertesnek szantam.. teny, hogy kb. haromszor annyiba kerul egy xeon processzor, mint egy vele "azonos" i7, de ezt tulzasnak tartom.. jobban belegondolva meg igaz is lehet, de valoszinuleg csak azert mondanak ilyeneket, hogy megse legyen annyira verlazito a haromszoros ar
nyitottam a prociknak kulon topikot.. itt targyaljuk ki oket
-
Sárpac
nagyúr
Remek akkor most ezt újságold el az alaplapon tatálható fesztstab icknek is. Én nem arra gondoltam, hanem az alaplapi feszültség stabilizátorrok alól fogy ki a szufla. Pl. mikor vgat terhelsz az tuti terheli az nb áramkörét is a proci felé.
Kiváncsi leszek majd az új EX58A lapokra 24fázissal milyen lesz! -
Overlocker
veterán
Ezért kell eltalálni az ideális hő és feszültség balanszot minden körülmény között..
gombcomp véleményén vagyok..
"Azért ajánlja (szerintem) feszültség szinteket,mert a termékének élettartamát kívánja védeni.
A degradáció (nevezzük így..) abból adódhat,hogy nem megfelelő hűtéssel,fesszel túl melegítik a CPU-t, és a félvezetőrétegek károsodhatnak.Aki kicsit foglalkozott túlhajtással
tudja,hogy ez káros,és megfelelő határok,körülmények között tuningol.Soha nem adnék el
sz@rrá hajtott procit.... " -
westlake
félisten
ugy ertettem (bar nem foglalmaztam elegge konkretan), hogy a c2d-k ota a c2d kategoras prociknal.. en egy e6400-as procit kaptam szet (akkor, amikor ez volt a leggyengebb c2d).. modjuk az lehet, ha vennek egy 40$-os celeron 430-at, akkor az nem forrasztva lenne.. errol nincs informaciom
#9290: mint HSM ravilagitott, nem vagyok az informaciok teljes birtokaban.. a c2d-s dolgot is aztert mondtam, mert en a leggyengebb peldanyat szedtem szet.. valoszinuleg az e7400-as is forrasztva van (mint jelenlegi leggengebb c2d)..
#9289: szerintem az meg pasztas.. gondolom az intel ugy gondolkodik, hogy a 100$-nal dragabb prociknal alkalmazza ezt a megoldast..
#9291: jo ez a lista, koszi
-
Zájec
veterán
-
Sheltem77
aktív tag
Semmi nagyzolás nem volt a hozzászólásomban, nem azért írtam , de szerintem nem kell rögtön 1.25V al kezdeni, ha megy kevesebbel is akkor minek?
Nálam ezen már lefutott 3 óra prime95 illetve 6 óra(egész éjszakás) 3dmark cpu test loop.
Minek fűteni még több fesszel a procit ha kevesebbel is beéri nem értem(ezekszerint én nem értek a tuninghoz) -
CsíkosMókus
aktív tag
Egy ilyen értékű processzornál én is rányomnék inkább többet, csak valahogy adjon át valamennyi hőt a kupakról.
Az olcsó daraboknál még megérteném, hogy nem figyelnek a kupak minőségére, na de ezeknélAbban a világban, ahol már az Intel saját alaplapjaiban is van tuningolási lehetőség, sőt a vga-k dobozán egyenesen nagy betűkkel virít, hogy HÚZHATÓ VERZIÓ, nem vagyok benne biztos, hogy egy megkerülhetetlen trükk a tuning ellen nagy sikert aratna. Így meg lehet mondani, hogy ja bocsi, így sikerült a kupak, lehet húzni, csak ahhoz políroznod kell, öcsi.
-
CsíkosMókus
aktív tag
Én se tegnap kezdtem a pasztázást. Nekem annyi a tapasztalatom, hogy ha megfelelő vékony réteget teszel rá és jó a felület megmunkálása (házi polír előnyben, ha nem ferdén csinálod), akkor jobb lesz a hűtés, mintha szanaszéjjel kifolyna a szélén a 3 borsószem mennyiségben felkent paszta.
Ha jó a felkent paszta vastagsága és szar a kupak, akkor lehet olyan eset amikor a rossz kupak-alak miatt fémesen marad egy-egy kis rész.
Vagyis ha vékonyan kened, akkor jó. Ha vastagon, lehet hogy inkább picit hőszigetelő lesz, hiába kenődik szét az egész felületen. A középutat nehéz belőni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- E-book olvasók
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Íme az új Android Auto!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- További aktív témák...
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen Threadripper 1920X processzor 12x3.5GHz TR4
- Intel i7 6850k 2011v3 processzor tökèletes működéssel
- Intel Core i5-4590 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.70 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-4570 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.60 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-10400F + ajándék Cooler Master hűtő
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest