Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kaszas19
senior tag
Nekem lefele droppol csak pontosan nem tudom most hogy mennyit is de látható.
Van benne olyan opció hogy offset elvileg ha ott beállítok egy értéket akkor a Vcore-hoz hozzá adja talán így ki lehetne sakkozni a tökéletes feszültséget,de elég sok kínlódással lenne meg ami akkor lenne/érné meg ha olyan 24/7-re tervezem a vasat. -
-
-
-
Foleg bf 4, de az ujabb jatekok ugy alltalaban a lenyeg/ felhasznalas csak jatek/. Vga-bol legyen 680-tol 780 ig bezarolag szoval top vga-t tudjon kihasznalni. Fhd, reszeletesseg a vga tol fugg, de lehetoseg szerint maximumon, szures nelkul roszabb esetben. A problema forrasa az alienware
Annyira egyben van, hogy nincs szivem szetbontani, mert az alien fx mukodese mas lappal valoszinuleg nem fog teljes kompatibilitasban menni. Illetve kb 40k plusz maradna zsebben, ha nem bonton meg es a 2600k adom el. Szoval a tri chanel vagy dual chanel kozott van merheto kulonbseg alltalanos felhasznalasban? Mert akkor maradnek a bevalt 2x4 gb nal. Fontos a vga driver?
A lenyeg kb 4ghz en jaratva minimalisan valtozzon a min fps, es azert egy csucs kartyat hajtson ki. Ha ezekre nem kepes akkor inkabb eladom /mert a sata 3 ervagas
/ A win8.1 se fog menni uefiben innentol, bar ez nemtudom mennyire befolyassolja a programok futasi sebesseget. Ennyire meg nem voltam szadista magammal, hogy ezt is leteszteljem
Lehet sok ertelme nincs ezen gondolkodni, mert van, hogy havonta szokott valtozni a rendszerem, de jolenne mar megalapodni tartosan 1nel, max vga csere...

(#39746) 04ahgy Remeltem

-
Ang
csendes tag
-
mpierre
veterán
Hee? Ne má'n...!
Most mondod? Bakker erről akkor csak az én D0 920-m nem tudott.
Alapfesz 1,25625V.
A 4,2Ghz-t 1,4375V-n csípte el. A Te kis C0-d sokkal jobb feszben.DigitXT: Na tessen csak gyorsan befele rakodni azt a procit! Nem merev csövezésed van, sz'al megy az gyorsan.
Aztán lássuk, hogy zenél.Laraxior: Csak 45k-be fáj egy x5660?
-
DigitXT
félisten
-
sg22
senior tag
Van ma egy kis idom, ugy dontottem huzok egy picit a procin. Kovettem ezt a guide-ot, beallitottam az ottani ertekeket. Nem akarom vilagrekord OC-t, 3.8 ghz koruli eleg lenne nekem.
1.275 V-t adtam a procinak eloszor 200as BCLK mellett 19es szorzoval, lement 20 kor IBT.
Max 75-80 fokig ment fel. Az a kerdesem, hogy 930as procik milyen fesz mellett tudjak altalaban ezt az orajelet? Nem akarom megkeresni a legkisebb feszt, idom meg kedvem sincs hozza, de ahogy olvasgattam 1.275 az picit sok ehhez az orajelhez.koszi

-
-
VGYke
addikt
Köszönöm, végigolvastam (kétszer). Ennek ellenére nem világosodott meg, hogy mi a különbség a Level1 és Level2 beállítás között, de lehet hogy nem látom a fától az erdőt.. Időközben megnéztem, itt rosszul írtam, a lapomban LLC beállítás között van Auto, Standard, Level1, Level2. Most BCLK162, 23-24, RAM/Uncore 10/20-ban Vcore (normal) 1,2937, DVID=0 a szerintem stabil beállítás. Próbából átállítottam az LLC-t Level1-ről Auto-ra, a win egy hangos visítás után el sem indult.....

Más: régebben feszegettem ezt, de most találtam egy látszólag jó programot, ami kiírja az összes feszültséget, venti fordulatot, stb. HWMonitor. A tömörítettet letöltve, még telepíteni sem kell. Persze jó lenne belőle a pro verzió (diagramok, stb.), csak hát az....
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Kb. tudtam hogy az LLC mit csinál. Nálam 3 értéke lehetséges: Auto, Level1, Level2, tehát ha csak el nem néztem, olyan hogy pl. "off" (tehát kikapcsolás) nincs is. Szóval azt nem tudom, hogy Auto, Level1, Level2 állásokban konkrétan mit csinál.
Mivel húzás, és amikor indultam azt tanácsoltátok semmi ne legyen "auto" állásban, így ez sincs, tehát igazából a Level1 és Level2 (jelentése, működése, hatása, stb.) az érdekes. -
Tehát nem elég, hogy nem is akartam használni, valójában még maximálisra is volt állítva!
Ez viszont azt jelenti, hogy kénytelen vagyok megváltoztatni az LLC-ről alkotott negatív véleményemet, mert - legalábbis alacsony feszültségi érték esetén - nem hogy hátránya lenne, még kifejezetten előnyös is.VGYke: "Miért kisebb a "normal" feszültség magasabb BCLK esetén?"
Ez nagyon jó kérdés. Talán BIOS bug lehet.
Minden esetre az alacsonyabb feszültség jobb.
Ram szempontjából nincs jelentősége a BCLK-nak, hiszen azt egy szorzóval feszorozva kapja és mindegy neki, hogy 100x16, vagy 160x10. Alaplap és proci tekintetében más a helyzet. Teljesítmény szempontjából jobb - igaz nem sokkal - a magasabb BCLK, viszont gyanítom, hogy magasabb terhelést is jelent (különösen az alaplapnak). A különbség viszont nem lehet számottevő, amíg nem valami extrém értéket használsz. Amíg a feszültségek ésszerű szinten vannak, nem lehet probléma. -
VGYke
addikt
El tudnátok magyarázni röviden, hogy az LLC beállítás (Auto, Level1, Level2) milyen hatással van a "húzásra"?
Más kérdések:
1.) CPU fesz:
*BCLK160*23-24, alaplap által adott "normal" feszültség=1,29375V
*BCLK200*20-20, alaplap által adott "normal" feszültség=1,15625V
Ok, hogy a feszültséget tudom módosítani Laraxior társunk jóvoltából a DVID értékkel, de akkor is! Miért kisebb a "narmal" feszültség magasabb BCLK esetén?
2.) Melyik az alaplap/CPU/RAM szempontjából egészségesebb beállítás: alacsonyabb BCLK, magasabb szorzók, vagy magasabb BCLK, alacsonyabb szorzók? -
-
törölt tag
Nah, végre valaki meg tudta fogalmazni.
Én is próbáltam neki leírni, de sehogy nem jött ki értelmesen. Ez viszont jó.
A Core2 rendszereknél amúgy még a 0.2V-nál is több tüskét kaphat. De én mondjuk használtam 1.5V mellett is benchnél, mert kellett. Bár az a pár óra lényegtelen, itt is tulajdonképp a mindennapi használatról van szó, hogy nem ajánlott "magas" fesz mellett bekapcsolni. -
Tudom
, csak fáradt vagyok és ilyenkor hajlamos vagyok viccelődnihülyeségeket beszélni.LLC off-al azért kicsit módosult a felállás!
BCLK 160, CPU 3.36GHz. Korábban 1.07500V-os beállításon stabil volt, most el kellett mennem 1.09375V-ig, hogy a Linx ne dobáljon ki. CPU-Z szerint 1.040V, ami megfelel a korábbi értéknek. (idle 1.072)
Tulajdonképpen ez a kb. 0.05V drop nem is tűnik soknak. -
-
-
-
-
mpierre
veterán
A gyári időzítést is bírja 1900, vagy 1800MHz-n, ha meg csak a 100% oc kit van a lapban, akkor a 6-7-6-18 1T is kijön 1600MHz-n és nem kell átlépni az 1,65V feszt. Nagyon jó vétel volt.
A chipeket nem tudom megnézni. Azért nem szedem le a hűtőbordát.
És még mindig megvan a 3×1GB-s kit.
Ezeknek a kis tesója. -
VGYke
addikt
Köszönöm! Igen a programot próbáltam már, igaz a szoftveres tuning lehetőségekre koncentrálva, de lebeszéltek róla.
Más, nem telepítős cuccot nem tudtok? -
-
cinkoxid
senior tag
Lehet majd megvenném

Egyébként a mostani összerakott konfig így néz ki:
Alaplap: Gigabyte ex58-extreme
CPU: intel xeon e5620
CPU hűtő: Thermaltake Frio OCK
RAM: Kingston Hyperx Blu 1600MHz 8gb+2gb+2gb+2gb
VGA: Asus Radeon HD 6970 2gb
PSU: Corsair HX 650
HDD: Seagate 750gb
SSD: Kingston SSDnow v+ 100 (96gb)
HÁZ: CM 690 II Advanced UDB 3.0Holnap viszi el az új gazdája.
-
-
DigitXT
félisten
Na, szépen vagyunk...
Köszi.
Ahogy rákerestem, az enyém pont nem támogatja. De már a 980X bepattintása sem lenne triviális kör, mert most még egy régebbi BIOS van fent (0610), szóval először azt kéne újat flashelnem, és valami rémlik, hogy volt némi gebasz az újabbakkal memóriakezelés terén, szóval nem véletlen raktam vissza anno ezt a régit.
Szerk: tutira kipróbáltam újabbat...
Laraxior: jó, de a P6TDV2 esetén nagyon megy a sírás, hogy nem megy.

Hivatalosan biztos nem, mert nem sorolják fel itt, nem hivatalosan meg ki tudja. -
-
Laraxior
titán
Próbát...70-80ért... ugyan, 2-3 éve simán megvettem volna alku nélkül azonnal, de azért már ésszel vásárolok. Pont azért gondolkodom rajta, mert simán mehet 4.2-4.4GHz-et ami azért a mai CPUk között is megállja a helyét, ráadásul 12 szállal dolgozik, ami az elkövetkezendő időkre nagyon jól jöhet, mondjuk pl a BF4-nél

-
-
-
Ennyi pénzért nem kell csodát várni. Valójában kellemes meglepetés volt, ráadásul teljesen csöndesen.
Időnként azért csorgatom a nyálam a komolyabb hűtőkre, de mindig arra jutok, hogy fölösleges. Nagyon jól elvagyok alulfeszelve a 3.3GHz-en!

apollo12: Mivel már megvan és később vizet akar, akkor nem kérdés, hogy fölösleges váltani!
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99S i7 5820K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GAMDIAS TALOS E2 Elite ADATA 600W
- Samsung Galaxy S22 8/128 GB Phantom White ÚJ, gariban cserélt! 6 Hónap Jótállás
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

De jókat soroltál fel amúgy.

van valami gagyi kompakt vizhutes a gepben, szoval 50foknal biztos tobb lesz de remelm jatek alatt 80 fok alatt azert tartani tudja.
A 4,2Ghz-t 1,4375V-n csípte el. A Te kis C0-d sokkal jobb feszben.

, csak fáradt vagyok és ilyenkor hajlamos vagyok
![[link] [link]](http://imageshack.us/a/img534/8691/rz9u.jpg)

Főleg nem 6x2gb változathoz.