Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
Új hozzászólás Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
[Core i7 975 XE] Jöhetne előbb is mint junius
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bocsánat! Elnézést!..
Beállítottam 3000 MHz-re a procit, 1.2V Vcore-al, 3000-es NB, 1500-as RAM, 2700-as QPI, és így nem fagyott ki a cumó (Prime alatt) és 66C° volt a legmelegebb mag. Kb. 40-45 perc után.
Remélem GTA4 alatt sem fog, lol.sniper elite: Majd ha teljesíti azt, amit az Intel is ígért (7 GHz), akkor megtapsolom őket, de addig minek?
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz #97544192 #3799 üzenetére
Ha rosszul van beállítva valami az is eredményezhet kék halált...ha tuningolt ha alapórajelen fut azt ne mondja nekem senki, hogy azért kék halálozik a vista mert szar, akkor mindenkinél ezt csinálná és használhatatlan lenne az oprendszer. Az meg, hogy ki mit szeret használni (XP v Vista) saját dolga.
Sniper: Neked meg minek nem elég a 965?
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz sniper elite #3804 üzenetére
Jóval többet biztos nem fog dobni szvsz olyan lesz mint a qx9650/qx9770 esete...de majd meglátjuk ha kinnt lesz egy biztos nekem olyanom nem lesz.
-
Buldozer99
senior tag
Nemtom, nekem nincs ennyi gondom a vista-val mint nektek, pedig egyenlőre csak 2gb ramom van...
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
Zájec
veterán
összetákoltam valamit ami még ésszerü fesszel van , de még viszonylag gyors beállitás 7/24-s felhasználásra... egész jól muzsikál a proci a lappal és a kingmax ramok is jól hasitanak.... persze alapfeszen 1.5v-al ... a QPI/Vtt fesszel próbáltam az 1.35v -s egészséges határ alatt maradni... és a procit is egy picit alulfeszelni....170-s BCLK-nál a QPI link-et x44-re az uncore-t x20-ra állitottam be... a LoadlineCalibration-t kikapcsoltam. a többi érték normal alapon...
-
Zájec
veterán
"Nekem ez sokkal jobban bejön... Pedig a rögzítő elve pont ugyanaz, csak itt nem spóroltak a hátpanelekkel, szépen van külön 775-re, am2-re és 1366-ra,"
végre egy gyártó aki nem csinál külön-külön lefogatót minden procifoglalathoz , hanem egy alkatrészen univerzálisan oldja meg a különbözö felfogatásokat , ami által ugye költséghatékonyabb megoldás is , ami azt jelenti hogy én mint user is olcsóbban megkapom mert nem kell a plussz pénzt kifizetni a többi fel nem használt lefogatóért.!
a backpanel kidolgozása , minösége nagyonjó , igényes a technikai megoldása ami a képeken is látszik ::: [Scythe Mugen2] -
HSM
félisten
Szép!
(#3809) Zájec: Amúgy tény, igényes a hűtő minden megoldása. Mondjuk az is biztos, hogy ilyen ipari méretek mellett egy plussz kis lefogató nem tétel... A CM komplett 1366 szettje kerül ~2000Ft-ba, amiből levonva a haszonkulcsot, meg csomagolási, szállítási, egyéb költségeket, azt kell mondjam, hogy a lefogató költsége nem nagyon lehet több 500Ft-nál... (És ebben benne volt egy komplett új csavarkészlet, és csavarkulcs is, amiből ugye csak 1 kell dobozolva legyen a hűtőhöz.) És amúgy még mindig jóval olcsóbb a 212.... És ahhoz alapból jár is felfogatás a 2. hűtőhöz.
De hogy világos legyek: nagyon tetszik a mugen2.... (Asszem ha pár héttel korábban olvasok róla ilyen teszteket, akkor nekem is olyan lett volna... Így marad a 212...)
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
HSM & serito :: köszi nálatok a 180BCLK-al müködik a x44 QPI link..:?
mi a tapasztalat, meddig lehet eljutni stabilan ? nálam azért lett 170BCLK mert azon még elfogadható értékek jöttek ki... a ram se birná már 1700 felett....HSM ::persze akkora költségre nem kell gondoloni , hanem egy kisebb összegre, de mégis van egy olyan érzése az usernek hogy azért fizetett amit fel is használt...
olcsóbb a CM212 de gyenygébb is , egy kicsit több höleadó felület kellett volna , középen sok lett kihagyva, azért nem annyira hatékony... de soha nem késö , eladod, rádobsz pár ezer forintot és veszel egy mugen2-t.....[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
itt talalhato a valtoztatasok listaja..
Play nice!
-
HSM
félisten
Szerintem nincs is 42-es szorzó, de a 44-es már necces 180-as BCLK-val..... Bár elvileg működhet, amíg 4 giga alatt vagy..... Nekem ami max stabilnak tűnt, bár úgy nem használtam, csak teszteltem, ez volt: [link]
Amúgy 3600-on vígan megy... Most belőttem a rendszert 24/7-re 200*19-re, 1600@Cl8 rammal, 3600-as QPI-vel, 3200-as Ucore-al. Egyelőre stabilnak tűnik, csak sajnos leszabályzott hűtés miatt erősen súrolja a 80 fokot.... Amit picit sokallok... Még megpróbálom optimalizálni a 212-őt, hogyan reagál egy 2. ventire, és mit szól, ha a középső légcsatornából egy kis terelővel a két szélre irányítom a légáramot, mivel jelenlegi állapotában nem sok levegő jut át a lamellák között, lehet az is a baj... Ha meg nem javul a helyzet, lehet csere lesz belőle... Bár akkor már érdemes elgondolkozni 12K-ért egy sima themalright ultra 120A-n is... De asszem a Mugen2 lesz belőle... Mindenesetre nem nagyon szeretnék 70 felé menni tartósan... És olyan szépen szalad a rendszer 3800-on.... -
Zájec
veterán
szerintem se , ezért irtam x44-t... igen, nálam is necces 180-as BCLK ennél a x44qpi link-nél.. az uncore is változó beállitástól függ....
a CM212-vel még azt próbálnám ki hogy az oldalsó részt ( alul-felül ) letakarnám , igy jobban ki lehetne alakitani a huzat hütést.... na meg persze még egy ventit rátenni hátra , (ahogy mondod) az meg szivná ki a meleglevegöt....
egyébként mennyi levegöt szállit a ventid... lehet hogy egy nagyobb légszállitásu ventivel , jobban megjönne a hatásfoka....
a mugen2 is akkor erösödik meg amikor megindul a kereszthuzat... addig az sem szerepel olyan kitünöen...TRU120 12k-ért ? ja, az nem az TRUE 120 , annak több az ára...
az most 20k-ba kerül a 1366 lefogatóval.. az nekem sok.... olcsóbb megoldás 12k-ért mugen2-t venni..... nálam jó hatásfokkal müködne, mivel a ház elülsö rácsos kialakitása miatt , jó kereszthuzatot tudnék kialakitani..... na meg persze a 2-2db ventivel..
nálam ilyen állapotok uralkodnak :: [ Zájec erőműve ](#3817) serito :: ejj, sok meló gondolom ... kitartás.!
nézd majd meg kiváncsi vagyok hogy nálad is hasonló e a helyzett...
elvileg 170-180 fölé, nehéz menni...[ Szerkesztve ]
-
serito
senior tag
-
törölt tag
Na vazze, most látom westlake mester már linkelte... Ha MODERÁTOR jár erre, nyugodt szívvel törölheti a hsz-t
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz sniper elite #3801 üzenetére
raadasul x985-os proci is lesz.. csak azt nem lehet tudni, hogy az intel utemterv szerint fogja a ket uj extreme procit piacra dobni..
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
Ottoka
őstag
-
SzlobiG
félisten
válasz sniper elite #3823 üzenetére
Szvsz neked nem is lenne értelme 975-re váltani max 985-re majd mivel úgyse tuningolva használod alig lenne gyorsabb a 975.
-
HSM
félisten
válasz sniper elite #3826 üzenetére
De a legszebb eredmények akkor jönnének ki, ha vennél egy épkézláb hűtőt....
-
jugeen
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz sniper elite #3830 üzenetére
neked ~140k jó?
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
HSM
félisten
válasz sniper elite #3834 üzenetére
Igen, aki a legjobbat akarja, annak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia mindig is... Kérdés, van-e értelme? Tud-e 2X annyit, mint egy alig lassabb, teszem azt 1800-as kit, ami kb. feleennyi sincs? Utolsó kérdésem, próbáltad már egyáltalán 4Gigán járatni az Uncore-od? Mert lehet bajban leszel, ha megpróbálod... Márpedig a 2ghz-es ramhoz ez a minimum... Csak gondoltam szólok...
-
sniper elite
senior tag
Majd meglátjuk, annyira túlhúzni nem akarok semmit se hogy a tönkre menjen a proci vagy a ram, inkább előtte itt megkérdem mit szabad és mennyit, amúgy én ezekre a ramokra hajtok [link] nem a Corsair ramra! Elvileg napokban már rendelhető is lesz, Ősemberben minden bizodalmam
-
SzlobiG
félisten
válasz sniper elite #3836 üzenetére
Ahhoz, hogy 2000-en hajtsad igencsak megkell feszelni a qpi-t, hogy mennyen ami már bőven nem lesz a megengedett tartományoknál (lehet hogy bírni se fogja...) pl nálam már 1.45 qpi fesz kell az 1800-hoz az intel szerinti 1.35 helyett. Szal egyáltalán nincs értelme olyan ramokat venni pláne ha nem akarsz "gyilkos" feszeket használni. egyszóval pénzkidobás.
-
westlake
félisten
jonnek nekunk 2010-ben a 6 magos, 12 mega cache-es gulftown procik.. (szerencsere 1366-ba)
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz sniper elite #3830 üzenetére
mihez kepest jo az ara? egy porsche 911 turbohoz? hogy lehetne valami jo ar, ha a legmagasabb ar egy termekert, ami a piacon van? eleve nincs viszonyitasi alap.. megint mas kerdes, hogy szerintem semmi(!) ertelme ennyiert megvenni, amikor mar jo 3channel (3x2gb 1600mhz cl7 1.65v) kitet 200$-ert meg lehet venni..
megint mas kerdes, hogy neked annyi penzed van, hogy meg tudod venni az ilyen arketogiarju hardvereket is.. de akkor se ird mar legyszives azt, hogy ez jo armas: most valtak elerhetove a crucial szines (zold, kek, piros, feket) 3channel (3x2gb 1600mhz cl8 1.65v) kitjei, amiknek egysegesen 325$ az aruk.. nem tudom milyen ic lehet rajtuk, de annak tudataban, hogy ugyanilyen specifikacioju cl7-es kiteket mar ~200$-os aron is meg lehet venni, ezt az arat eleg magasnak tartom..
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Jack O'Neill
tag
válasz SzlobiG #3840 üzenetére
Én meg azt remélem hogy a ddr3 1333MHZ a vicc ...2010-ben ha a ráncfelvarrás nem natív 1600 támogatással jön akkor morci leszek...A jedec meg elmehetne túlórázni, mert olyan lassan adoptálnak szabványokat, hogy náluk még a 95-ös benzin is csak most jelenne meg a kutakon.
JAJJMÁÁÁÁ
-
Zájec
veterán
HSM :: "Utolsó kérdésem, próbáltad már egyáltalán 4Gigán járatni az Uncore-od? Mert lehet bajban leszel, ha megpróbálod... Márpedig a 2ghz-es ramhoz ez a minimum..." miért is
kevesebb uncore-al is lehet , miért kellene 4ghz-s uncore a 2000mhz-n futo ramoknak ?
azért van a szorzó állitás hogy megfelelöen be tud állitani a kivánt uncore értéket.
hogy mennyi a minimum azt csipöböl nem tudom , de jóval kevesebb is lehet , ez függ a qpi link értékétöl is....SzlobiG :: "Ahhoz, hogy 2000-en hajtsad igencsak megkell feszelni a qpi-t, hogy mennyen ami már bőven nem lesz a megengedett tartományoknál (lehet hogy bírni se fogja...) pl nálam már 1.45 qpi fesz kell az 1800-hoz az intel szerinti 1.35 helyett."
a QPI/Vtt feszt nem is igazán a ram órajeléhez mérten kell feszelni hanem inkább a beállitott Uncore nagyságától függöen....
te milyen értéket állitottál be az Uncore-nak amikor 1800-n mennek a ramjaid ? -
SzlobiG
félisten
válasz Jack O'Neill #3841 üzenetére
Ja érdekes, de mivel simán lehet 1600-on is hajtani a ramokat ésszerű feszek mellett így engem nem zavar pláne, hogy 1800-on használom őket. (igaz nem alacsony qpi-vel.)
Zájec: Igen arra gondoltam én is, hogy az uclk miatt nem fog menni 2000Mhz-en a ram mivel nálam is ha nem adok neki 1.4 felett akkor eldobja magát a ramfeszt meg hiába emelem. 3600Mhz nálam.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
A Giga lapjában bár tudod állítani az Uncore-t, de ha kisebb szorzót adsz meg, akkor elvileg fel fogja vinni a ram 2X-ére. Bár ki kéne próbálni. Amúgy sem lenne értelme lejebb hajtani, mivel még a 2X-en is szűk keresztmetszet, nem igazán hajtja kis sok esetben a ramot.
Amúgy úgy néz ki, hétvégén mugen2 VS. hyper212 mérkőzés lesz....(#3843) SzlobiG: A P6T dlx lapban lehet állítani az uncore szorzóját külön?
[ Szerkesztve ]
-
serito
senior tag
válasz sniper elite #3836 üzenetére
Korábbi írásaidból, szerintem feszeld bátran a dolgaidat, mivel te nem tartozol az átlag user kategóriába ( talán lotto nyertes vagy " nem sértésnek szántam" ) így bármilyen meghíbásodás esetén a maradék pc-re fordítható összegből futja egy sima Kingmax 3x2Gb kittre.
Bocsi, de nem hagyhattam ki. Nincs harag -
Zájec
veterán
HSM :: miért vinné fel ?, na mindjárt megvizsgálom...
azért annyira nem szük a keresztmetszet , nálam a x44 qpi link és x20 uncore -al elég szépen hasitottak , lásd feljebb a képen , nem úgy néz ki hogy szükölködne valamibenmod:: tehát azt mondod hogy pl. 1700mhz ramnál nemtudod 3400 alá vinni a uncore ?
jól értem az állitást ?
az klassz szereztél mugen2-t ? honnan ?SzlobiG :: vidd le az uncore-t 3600 alá... le lehet , ne mondjátok hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest