Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OceanStorm
tag
válasz
YanezTTrain #5247 üzenetére
A sínkorona magasság nekem eddig alaposan kiesett, rá is próbáltam ijedtemben a régi Piko Ludmillát a ROCO sínekre és valóban hozzáérnek a kerekek a talpfákhoz, de csak épphogy. Szerintem el fog menni rajta, több régi Piko mozdonyom meg úgyse lesz.
-
OceanStorm
tag
válasz
YanezTTrain #5243 üzenetére
Én jól bevásároltam ROCO geoLine sínekből (igaz akkor még szőnyegvasútban gondolkoztam), úgyhogy nekem megy ez majd a terepasztalra is.
Mondjuk a töltés az lehetne egy kicsit élethűbb, de a növényzet az szépen meg lesz csinálva így az majd kompenzál.
-
OceanStorm
tag
-
YanezTTrain
tag
Hull a hó és hózik,
Mici Mackó fázik...
Bent a jó melegben pedig vidáman robognak az öreg vasak! -
YanezTTrain
tag
válasz
pumukli93 #5250 üzenetére
Képeket nyomjál fel ide, miket vettél. Ha nem kéttengelyes gőzmozdony, hanem komolyabb, akkor van rá esély, hogy benne van a dekóder foglalat - mint a taurusokban - és a vakdugó helyére betolva a megfelelő digi modult, máris digitális a mozdony. Játszani, nagyon jó a piko, nincs avval baj. Később is lehet őket használni, vagy eladni, elcserélni, ha nem vagy vele megelégedve.
Szóval képeket, minden mennyiségben lehet ide feltolni... -
pumukli93
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5249 üzenetére
Rendben.
Most beszereztem használtan egy Piko analóg rendszert kompletten. Szerintem egész jó árban volt(10e).
Azért kérdeztem, mert akkor később digitalizálnám a rendszert egy arra képes mozdonnyal, illetve a z21 digitális vezérlővel. -
pumukli93
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5247 üzenetére
Rendben.
Ahogy láttam digitális vezérlők közül van a Rocconak a Z21 és z21-es modellje.
A Z21 egy sokkal fejlettebb vezérlő, ami kapható külön is. A z21 meg az olcsóbb változat, melyet nem találtam meg külön.
Létezik a z21-es vezérlő külön? -
YanezTTrain
tag
válasz
pumukli93 #5245 üzenetére
A sínkorona magassághoz annyit, mindenképpen, hogy a régebbi járművek nem biztos, hogy el tudnak menni a 2.1-es magasságon. A keréknyomkarima magassága lehet ennél több és akkor bizony nagy zenélést rendeznek a kerekek a talpfarácson. Ha nem akarsz nagyon specializálódni a járműállományban, akkor a 2.5-öt válszd. Azon szinte minden el fog menni gond nélkül. Esetleg a régi Trix gépek csinálhatnának zajt a 2.5-ös síneken. Azt a típust hagyd ki és nem lesz gondod.
A talpfa kiosztás szinte megegyező minden tipusnál, hiszen modellsínről beszélünk, így a talpfasűrűségnek is arányosnak, méretarányosnak kell lennie. Találkozni fogsz komolyabb modellboltokban érdekes dolgokkal. H0 nyomtávolsáhú vágány, de sokkal ritkább kiosztású a talpfa, mint a többi vágánynál. Ugyan ilyet találsz TT, N méretben is. Vagy akár lehet még Z-ben is. Ezek a keskeny nyomközű vasutak vágányai. Vagyis a H0 nyomtávú vágány a 0-ás méret keskeny nyomközű vágánya ezt hívjuk 0e-nek. Keskeny omközben van jó pár turpisság, attól függ milyen keskeny nyomtávot modellezünk és milyen méretarányban. Ebbe ne menjünk bele egyelőre. Csak azért említettem, hogy ne lepődj meg, ha ilyennel találkozol és tudd mit látsz. -
pumukli93
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5243 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Még az lenne a kérdésem, hogy láttam a Piko és Rocco sínrendszereknél, hogy például a Piko 2,5 mm, még a Rocco 2,1 mm. Ez mit jelent? Milyen sűrűn vannak a talpfák a sínen? Mert gondolom a szélessége ugyanannyi.
-
YanezTTrain
tag
A mai PFT eredménye...
Beépült egy 5202 bal váltó, ide csatlakozik majd az új fejállomás. Hiába, terjeszkedik a város, nő a forgalom, muszálya vasútnak is lépést tartani a fejlődéssel...
A semmire soha nem használt csonka kitérője ki lett bontva, picit növekedett az 1. vágány használhatósága.
A csonka nem lett felszedve, hanem öregítettem rajta egy keveset. Ezt majd még fokozom és kerül rá egy-két hihetetlenül ócska romos vagon is... -
YanezTTrain
tag
válasz
pumukli93 #5241 üzenetére
6-8 nm asztal, az egy rendes darab.
Viszont az a javaslatom, az asztalépítés előtt egy ideig valóban a szőnyegvasutazás a legjobb dolog a rendszer kiismeréséhez. Viszont, ha mód van rá már most csinálj egy asztalt, amin össze tudod rakni a vasutat. Semmiképpen ne a földön. Még a töltéses sínek sem védenek meg mindentől, főleg nem egy arra járó családtagtól, gazdi kedvencétől, másfél éves unokatesótól, stb.
Na és nem utolsó sorban, ha most kezded az ismerkedést a vasútmodellezéssel, akkor boltokat felkeresni, nézelődni, kérdezni. Ugyan ez áll a vasútmodell kiállításokra is. Minél több kiállításra elmenni és kérdezni. Az nem szégyen és szívesen válaszolunk a kérdésekre. Én legalább is mindig mindenkinek válaszolok, segítek kiállításokon. Járműjavítás, adásvétel, stb, bármiben.
Szóval információ gyűjtés minden mennyiségben az nagyon fontos! Fentebb említette egy hozzászóló a PECO vágányrendszert. Terepasztal építésnél a legjobb választás. Ha felmész a Peco honlapjára, meg fogsz lepődni micsoda választék van vágányrendszerekből és például váltókból is. Ott is érdemes alaposan körülnézni és tanulni egyet mást a vágányrendszerek világáról.
Ha még nincsen pályaterved, illetve pályatervező programod, [link] itt letöltheted a Scarm nevű pályatervezőt. Tud magyarul, rengeteg vágányrendszert lehet benne használni, akár egyazon terven belül is, van benne 3D megjelenítés és ami a lényeg, egyszerű,mint a 100-as szög. Ja és tök ingyenes a dolog, teljes verzió, nem próba.
-
pumukli93
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5237 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszait. Marad a digitális rendszer.
@tumikas
Említetted, hogy a sín szőnyeghez való. Milyen sínt ajánlotok fához? Illetve mi a különbség a különböző sínek között?
-
tumikas
csendes tag
válasz
pumukli93 #5236 üzenetére
Kezdőkészletek tekintetében én a Piko-t és az analóg rendszert is elfelejtenném, egy normális analóg kezdőkészlet annyiba kerül mint egy normális belépőszintű digitális.
Digitális rendszerekből a Piko féle Esu-s készleteket illetve a régebben kapható Uhlenbrock digit vezérlősöket is hanyagolnám. Az elsőt amiatt mivel újdonság illetve én ebbe az androidos kézivezérlőben nem igazán bízok, a második pedig egy kijelző nélküli távirányitó. Rettenetesen kényelmetlen kezelni.
Rocotól jelenleg a legjobb vétel a belépő kategóriában ez. A mozdony jó strapabíró, a kocsik is szépek. A síneket meg később ellehet adni de szőnyegvasútazáshoz tökéletesek.
Ha egy kategóriával feljebb nézegetünk akkor pedig jön a legeslegjobb vétel. Perpillanat ez az a készlet ami ár/érték arányban a legjobb, viszont majdnem 20000 Ft-al drágább. Én biztos ezt venném. Ebben a mozdony már elég komoly, az előzőhőz képest újabb fejlesztés.
Még a Fleischmannak van olyan készlete amit még én is megvennék. A sínkészlete jobb mint a Rocoé, viszont itthon kéz alól nehezebb szerezni. A mozdony is egy régebbi konstrukció, egy forgóváz hajtott, viszont egy atomrobbanást is túlélne, akárcsak a régi jó Ndk-s Piko cuccok. -
YanezTTrain
tag
válasz
pumukli93 #5236 üzenetére
Analóg rendszernél a pályába 0-12V között szabályozott egyenáramot vezetünk. A mozdonyok sebességét és a menetirányt a transzformátoron lévő szabályzóval lehet változtatni. Märklin AC rendszernél ez 4-16V váltóáram, de ezt most ne feszegessük tovább. Analóg rendszerben a mozdonyok egymáshoz viszonyított menetirányát, sebességét nem lehet ugyanazon pályakörön változtatni. Vagyis, ha egy pályakörön van mondjuk két mozdony, ha a trafóval áramot adsz a sínbe, mindkét mozdony ugyan abba az irányba indul el, egyszerre gyorsul, vagy lassul. Megint kivétel a Märklin, ahol az egymáshoz viszonyított menetirány változtatható, de a sebesség ott is egyszerre nő illetve csökken.
Nem vagyok digi szakember, miután régi Märklin vasútban utazom. Egyelőre még nincs digi készletem, de tervezek egyet beszerezni.
A digi rendszernél a pályába egy állandó feszültség van beengedve. Ez, ha jól tudom valahol 14 volt körül van.Minden mozdonyban van egy dekóder egyedi címmel. A digi vezérlővel kiválasztod, hogy melyik mozdonnyal akarsz mozogni és azt vezérled. Megteheted, hogy mondjuk elindítod a gyorsvonatot és amég az rója a pályaköröket, a tehervonattal tolatsz az állomáson, vagy az ipartelepen, stb.Analóg rendszerben az egyes mozdonyok külön-külön üzeméhez a pályában szakaszolást kell építeni minden olyan helyen ahol egy mozdonyt, vagy vonatot meg akarsz állítani. Digi üzem ben nem kell szakaszolásokkal vacakolni.
A digi meg ugye tud rengeteg olyan dolgot, amit analóg nem. Kezdve a mozdonyok élethű hangjától a külső, belső világítás kapcsolásán át akár az ajtónyitásig, vagya tetőáramszedő lehúzásától a felengedéséig.
Árban egy analóg készlet sokkal olcsóbb tud lenni, mint a digi, de a játékélmény mindenképp a digi mellett szól.
[link]
ROCO-ból például ez egy nem túl drága kezdőkészlet, ami tatalmazza a fent már említett Z21 központot. Szerintem ez egy jó vétel. Igaz, hogy csak egy ovál pálya, de a digi rendszer lelkét már megvetted, innen egyszerű a folytatás.[link]
Ez pedig a legolcsóbb PIKO digi készlet. O.K. hogy Vectron, meg DCC hang, de azért egy Piko cuccért majdnem 200, az durva.[link]
Ha azt mondod, analógban kezdesz vasutazni és később digi, akkor ez például egy nagyon jó kezdőkészlet. A mozdony digitalizálható, benne van a foglalat a dekódernek. Kapsz egy gyorsvonatot, vannak váltók, amiket később terepasztalon is lehet használni. A készlethez kapott vezérlő nem egy nagy durranás, de ha digire váltasz erre úgysem lesz szükség.Írhatnék még ide reggelig, de felesleges.
El kell döntened, belevágsz e a digi rendszerbe, ami anyagilag nagyobb megerőltetés, vagy első körben veszel egy analóg kezdőkészletet, ami készőbb digizhető. A digivel a játékélmény jóval nagyobb, ha hang és fény is van.Én a magam részéről a rég Märklin vonatokat gyűjtöm, de az egy teljesen más világ. Egy kis körültekintés a sok 60-70 éves modellről itt megejthető:
[link]
Saját terepasztal(ok), saját járművek.Jó szórakozást!
-
pumukli93
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5235 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
A méretarány tekintve a H0-ással és én is a PIKO termékeit nézegettem.
Esetleg tudsz ajánlani valami jó kezdő készletet?
Illetve lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek, de mi a különbség a digitális és az analóg rendszer között?
Értem ez alatt, hogy az analóg rendszernél, hogyan jut el az áram a sínbe, illetve a digitálisnál.
Továbbá milyen részekből áll egy digitális vezérlés.Előre is köszönöm a válaszod!
-
YanezTTrain
tag
válasz
pumukli93 #5234 üzenetére
A vélemények ebben a témában megoszlanak. Mindenki más modellgyártót favorizál.
Elsődleges kérdés melyik méretaránnyal akarsz foglalkozni? H0, TT, N, esetleg Z?
H0, TT és N méretarányban komoly felhozatal van gyártóból. A Z méret leginkább Märklin és elvétve egy-két gyártó.Azután ott a kérdés, miféle vasutat akarsz építeni? Magyar? Nyugateurópa valamely országa? Anglia? USA?
Ha magyarország a téma akkor H0 és TT méretben könnyen be tudsz szerezni mozdonyokat, kocsikat. A többi méretben kicsit nehezebb hozzájuk jutni.
Ha H0-ban gondolkodsz, akkor A Piko és a Roco a legésszerűbb választás. Mondom én aki Märklin őrült vagyok. A Pikonak, Roconak és minden modellgyártónak van honlapja, ahol körül lehet nézni a kínálatot illetően.
Nem javasolt típusok: a Mehano nevű jugoszláv vasút bizonyos olcsóbb elemei, és az itt ott újonnan is beszerezhető olcsó Lima készletek. Ezek még játszani is épp hogy, komoly modellezésre pedig egyáltalán nem alkalmasak. Szintén kerülendő az újságárusoknál kapható Vasútmodellezés című átvágási hetilap és annak mellékletei.
Tételezzük fel, hogy H0-ban akarsz nyomulni. A legegyszerűbb egy PIKO, vagy ROCO digi start set beszerzése. Azokban minden benne van ami az induláshoz kell. Mozdony, vagonok, vágányok, komolyabb készletben kitérők is, és a digitális vezérlő. Ezt megin készlete és gyártója válogatja, mi van a készletben. A Roco Z21-es vezérlőjét most nagyon sztárolják, érdemes egy olyan készletet beszerezni, még ha drágább is mint a többi, mert valószínűleg a tudása jóval nagyobb.
Nézd át a Mediker és a VMC oldalait a neten. A két legnagyobb bolt Budapesten, nem kicsi kínálattal. -
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék belekezdeni a vasút modellezésbe és lenne egy pár kérdésem.
Melyik márkát ajánljátok egy kezdőnek, illetve milyen kezdő csomagokat. Mi kell egy digitális modell vasút rendszer kiépítéséhez?
Először csak ilyen nagyon egyszerű pályát szeretnék csinálni, ahol van pl 1-2 váltó.
Illetve, mi kellene hozzá, hogy elektromosan menjenek a mozdonyok( gondolok itt pl trafó)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5232 üzenetére
Ilyesmire gondolnék én is.
-
YanezTTrain
tag
válasz
Batman2 #5231 üzenetére
Valóstínűleg egy olyan időszak volt, amikor a helytelen vágányt is használták a helyes vágánnyal párhuzamos közlekedésre. Legalább is tudomásom szerint, a helytelen vágány jelzői sötétek akkor, ha nincs abban az irányban forgalom, kivéve a bejárati jelzőket és az előjelzőiket. De nem biztos, lehet, hogy marhaságot beszélek.
-
Batman2
őstag
Üdv. mindenkinek!
Nemrégiben láttam egy olyat, hogy a Nyíregy-Debrecen vasútvonalon egy nyíltpályás szakaszon, ahol mindkét sín mellett van egy irányba néző vasúti jelzőlámpa, amiből a szembe vágány melletti jelző akkor pirosat, a menetirány szerinti pedig sárgát jelezett!
Ez vajon milyen helyzetet jelenthetett ?Minden egyéb esetben a menetirány szerinti zöldet szokott jelezni, a másik pedig semmit.
Minden nap itt közlekedek, mindíg egy zöld fény van.Üdv.
-
OceanStorm
tag
Boldog Új Évet Mindenkinek ! Remélem hamarosan én is új fejleményeket oszthatok meg a saját házam tájáról.
-
YanezTTrain
tag
Boldog Új Évet Topiclakók!
Na és rendeteg új modellt és modellező élményt, jó játszadozást a kisvasutakkal!
-
Quasi_modo
nagyúr
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
-
YanezTTrain
tag
Péntektől jön az igazi tökös hideg idő. Erre való tekintettel, asszem meg fog növekedni a forgalom a Märklinarium vonalain. Mivel az utóbbi időben komoly gyűjtemény átalakulás és bővülés volt, ami jelenleg is tart, ezért érdekes új dolgok fognak rohangálni a pályán. De mivel a hely kevés, -már megint- a szerelvényeknek, így ismét felmerült a pályabővítés kérdése. A történelem pedig ismétli önmagát, megint csak egy az asztalról leválasztható elem építése merült fel az éppen forgalomban nem lévő szerelvények elhelyezésére. Egy jó kis fejállomás, vontatási teleppel és egy komoly állomásépülettel egyedi tervek alapján.
Szóval nagyjából ez lesz megépítve.Kísértetiesen hasonlít az egykori tárolóra, de annak a tükörképe és valamivel nagyobbak a vágányhosszok is.Kell is a növekedés, mert a BR23 és a BR03 mindkettő szép nagy mozdony, foglalják a helyet rendesen.Az új év a faanyag beszerzésével fog indulni és az asztalos munkék után lehet bütykörészni a jó melegben, miközben kint tombol a tél...
-
1501N
tag
Sziasztok!
Szereztem egy Arduinót és arra gondoltam, hogy játszok vele egy kicsit. Első nekifutásra valami szakasz foglaltság jelzőt építenék. Ehhez vannak valahol kapcsolási rajzok?
Hogy érdemes érzékelni a szerelvényeket? Mágneses-relés tűnik a legegyszerűbbnek. De infra kapus megoldásokat is láttam. Valamint létezik áram mérős is. Ha jól látom valami vezető anyaggal befújják a tengelyeket.... Merre érdemes elindulni? -
Szólista
senior tag
Kellemes Ünnepeket Kívánok!!
-
Batman2
őstag
Csatlakozom az előttem szólóhoz, Kívánok én is Békés Bokdog Karácsonyt minden kedves fórumtársnak!
-
YanezTTrain
tag
válasz
Quasi_modo #5220 üzenetére
Pontatlan volt a fogalmazás! Elnézést! A Märklinek érkeztek Németországból, a Vörös Szikra és a MEJA-k Magyarországról valók! Én kérek elnézést!
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
YanezTTrain #5219 üzenetére
Németországból jöttek a magyar vasak. Érdekes.
Mint amikor innét vitték Romániába a Dácsiákat. -
YanezTTrain
tag
válasz
hanzohattori #5218 üzenetére
Németországból jöttek a vasak.Egy kis olajozás, csúszószedő igazítás és már hasítottak is.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5215 üzenetére
Hali!
Nagyon zsírkutya, hol sikerült lőnöd ezeket a szépségeket?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #5216 üzenetére
Hátul a turcsi is jól mutat....
-
YanezTTrain
tag
Az OLD-TIMER SHOW folytatódik!
Egy magyar legenda. Az 1953-ban gyártásba került Vörös Szikra villanyvasút mozdonya. Működőképes állapotban. Sajnos az eredeti spiáter tetőáramszedőket a fémpestis megzabálta. De a két PIKO pantográffal is jól néz ki a mozdony.
Ez a két gőzmozdony szintén magyar gyártmány. A MEJA Ktsz-ben készültek az ötvenes években.
Mindhárom mozdony Märklin háromsínes AC rendszerrel kompatibilis motorral és áramszedéssel készült. Azomban ezekben a gépekben csak kézi irányváltó van. Több mint hatvan éves koruk ellenére vidáman futnak a modellpályán.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
pirosvilamos #5213 üzenetére
Igen. Régen a Piko N-ben és H0-ban gyártott. Most szélesebb a paletta.
-
Batman2
őstag
válasz
Quasi_modo #5211 üzenetére
Valóban,
csak H0 méretben gyártott.
Mindegy, annál jobb, hogy mostmár gyárt!Üdv.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5209 üzenetére
Hali!
Nemrég Érden állították fel az asztalokat, Gáborék Z-s modul asztala szépen működik. Az N-es asztal brutál nagy, élmény végigmenni mellette. Rudi Märklin asztala jó kis időutazás lemezépülettől a C sínig minden van rajta. Nem szoktam kihagyni, de idén lehet hogy dolgoznom kell hétvégén is. Jött egy csomó minden de nem volt még lelkierőm fotózni. (Az asztalom is csak akkor lesz kész, ha nyugger leszek, vagy megrendezem a saját halálom, de előtte "kirabolnak" és csak a vasutat viszik el:-))
-
YanezTTrain
tag
Vasútmodell kiállítás a Gellért szállóban.
-
pirosvilamos
tag
Marklin 39618 cikkszámon is fellelhető, az amazonon éppen 350ojróér
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #5206 üzenetére
-
YanezTTrain
tag
Ez egy megvásárolható modell. Hol és mennyiért, azt nem tudom. De kell nekem!
Némi kis átalakítás, hogy a Märklin rendszerben tudjon üzemelni, néhány korabeli négytengelyes személykocsival, és máris kész a Führer különvonata! Ha a II. VH-s katonai szerelvényért ment a sírás rívás egyik másik kiállításon, akkor ezért a rendőrséget is kihívják!
De megéri!
-
YanezTTrain
tag
válasz
Batman2 #5204 üzenetére
Fényképezőgép otthonhagyása vasútmodell kiállításról - egy fekete pont. :-) :-) :-) Minden esetre örvendetes tény, hogy igen csak megszaporodtak a vasútmodell kiállítások. Emléxem, mikor tízév körüli gyerekek voltunk évente egy szem vasútmodell kiállítás volt Budapesten. A vidékről nem tudok mit mondani, akkor még nem hogy internet, de számítógép sem létezett, csak cégeknél, meg a fantasztikus filmekben. Szerencsére ma könnyen beszerezhető a kellő információ egy-egy kiállítással kapcsolatban.
-
Batman2
őstag
Most voltunk a debreceni vasútmodell kiállításon.
A felhozatal, a résztvevők gyak ugyanazok mint szoktak lenni, ennek ellenére tudtak újat mutatni a hexwave-sek, idén másképp rakták össze a klubos modell asztalt így megint volt mit nézni, a mellett, hogy mindíg jó egy kis modell vasútazás, még ha csak nézőként is, ha már magamnak nincs időm vele foglalkozni!
A másik szobában az N-es asztal is nagyon jó volt, a csillag elágazás különösen érdekes része volt a modul rendszernek!
Volt egy kicsi TT asztal is a méretarány képviseletében és egyre inkább lehet kapni újra TT gördülő állományt Piko gyártmányban.
El is csábultunk, két kocsival és egy házikóval valamelyik mozdony számára gazdagodott az állományunk.Megint volt az épület mögötti vágányhálózaton valódi mozdony is egy piros DB tolató mozdony és egy fekete-rózsaszín Floyd személyében!
Mindkettőbe fel lehetett menni, szabadon szét lehetett nézni.
A tolató motortere is nyitva volt, időnként be is indították.Egyszóval megérte megint elmenni, csak fotót nem tudtam készíteni, elfelejtettem eszközt vinni hozzá.
Üdv.
-
br120
csendes tag
A 001-es 1996. 02. 16-án le lett selejtezve , amint az a gép oldalán is jól látható , tehát a MÁV állagából törölve lett. A selejtezés számomra ezt jelenti és nem azt , hogy rögtön fel is aprítják. Át lett adva a MÁV Nosztalgia Kft-nek megőrzés céljából , hogy a Közlekedési Múzeum tulajdona e , azt nem tudom , de védett műszaki emlék. Egyébként csak egy gördülőképes , külsőleg felújított kasztni üzemképtelen és hiányos berendezésekkel.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Van valami ötletetek, hogy miért csinálja a következőt a digitális mozdonyom?
Funkcióit tekintve csak a lámpáját lehet kapcsolni BR290-es mozdony.
Viszont ha a 3-as funkciógombot megnyomom belassul a mozdony, mintha visszaesne a teljesítménye. Ha ismét megnyomom visszaáll a régi rend, viszont csak egy ideig, mert utána bizonytalan lesz a mozgása (belassul magától ismét) Ez egészen egy reset-ig vagy a sínekről eltávolításig tart.
Találkozott már valaki ilyennel?
Köszönöm!
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
YanezTTrain #5193 üzenetére
Marad az eBay.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- További aktív témák...
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest