Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
Sziasztok!
Eddig csak olvastam ezt a topikot, most már lehet hogy írni is fogok ide. Jómagam N méretben utazom. Egy terepasztalom volt már Piko anyagból, amit aztán szétszedtem költözés és helyhiány miatt. A járművek nagy részét eladtam, de pár kedvenc megmaradt. Az újabb terepasztal építéséről sem mondtam le. Azóta összeszedtem egy halom Fleischmann ágyazatos sínanyagot, meg Roco cuccot az alagutakba és a hidakra.
Az első kérdésem itt: Milyen típus ez a mozdonyom a képen: [link] Annak idején fillérekért vettem, és a belseje elég gyatra és romos, de megpróbálom feléleszteni. Leginkább egyensúly problémái vannak, a motor már megindult. Lima gyártmány.[ Szerkesztve ]
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz Firkaas #3851 üzenetére
Hát köszönöm. Valamiért nem jutott eszembe, hogy a száma alapján keressem.
Viszont pont ilyen az N-es mozdony is belül. Az egyik zsámolyon üldögél a motor, a másikról meg a tápot veszi. Középen meg az ólom. De valahogy nem az igazi. Kevés lehet a súly, vagy ilyesmi.valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz pirosvilamos #3853 üzenetére
Hogy őszinte legyek kinézetre tetszik, de jelen állapotában használhatatlan. Súly nélkül meg sem nyekken, ha viszont benne van, akkor megindul a motor, de felemeli az orrát.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3856 üzenetére
Nem igazán, mert felette kb 0 hely van. A belseje pont olyan mint az itt linkelt képen a H0-é.
Bár esetleg egy vékony de nehéz vaslemez beférhet. Akkor meg persze lehet, hogy magasra kerül a súlypontja és instabil lesz. De azt még lehet, hogy megpróbálom.valami
-
Quasi_modo
nagyúr
Másik probléma. Van egy ilyenem (is): [link]. Pikó gyártmány, kb 40 éves. Menni már tud, de: az ívekben kissé lelassul, a Fleischmann váltókat meg utálja. A menetirány szerinti hátsó forgózsámoly a váltón való áthaladáskor kb minden ötödik esetben leugrik. Ha meghajtás nélkül kézzel próbálom áttolni a váltón, akkor érezhetően valami megakad, illetve súrlódik és a zsámoly picit megemelkedik. Mindig a hátsó. Alulról nézve látszólag minden rendben. Találkozott már valaki ilyesmivel?
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3863 üzenetére
Hmm. Még egyszer át fogom nézni. Az már biztos, hogy maga a forgóalváz akad, mert azt leszereltem és úgy tologattam a váltón, és akad. Mind a kettő. Valószínűleg igazad lehet, és az egész meg van ereszkedve. Amíg javítható, addig nem fogom nyugdíjba küldeni.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3873 üzenetére
Az igazság az, hogy asztal még nincs, nem is mostanában lesz. Ezért a felső vezeték majd később kerül eldöntésre. Mondjuk néhány oszlopom van itthon mintának ha készíteni akarok. De ha azt akarom, hogy szép legyen, akkor tényleg nagy meló.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3921 üzenetére
Néztem róla képeket, jónak tűnik. Ez alapból sima felületet adna, csak neked kellene hullámosítani valahogy?
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3923 üzenetére
Mondjuk kicsit irigyellek, hogy nálad már asztalon szaladgálnak a vonatok. Én még évekig tervezgetni fogok, meg gyűjteni a hozzávalót. Váltóm pl csak 9 van, az meg édeskevés az elméleti tervhez képest.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3925 üzenetére
A meglévő cuccokból (illetve kis részéből) kb egy évben egyszer összerakok valamit, és kicsit megjáratom a guruló anyagot. Ideiglenes asztalt nem nagyon akarok csinálni, majd a véglegesnek állok neki. Egy majdnem kész már volt régebben, csak aztán szét kellett szednem. Modulosban nem gondolkodom. Elméletileg 200x120-ra tervezem N-ben, ami már használható. Ott már tudok csinálni hegyi vasutat is a szokásos önmagába visszatérő pályán kívül is. A régi asztalomon is volt egy önmagába visszatérő fővonal meg egy egyvágányú mellékvonal fejállomással.(170x105 cm) Most is valami ilyesmin jár az agyam csak komolyabb pályával és komolyabb sinanyaggal mint a régi volt.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
Az indexes fórumon találtam. Letölthető 2014-es Piko N katalógus, ha valakit érdekel. [link]
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3943 üzenetére
Szerintem egy terepasztalon ezek a félbevágott dolgok nem nyerők. Egyszerűen nem illenek oda. Egy terepasztal egy elképzelt valóság kicsinyített mása, ahol félbevágott dolgok nincsenek.
Ez természetesen csak a saját véleményem.valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3947 üzenetére
Ki kellene próbálni ezt a mágnes dolgot, hogy működik-e. El tudom képzelni, hogy ha a járgány túl nehéz, akkor nem fog összejönni.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #3965 üzenetére
Tetszik. Irigyellek, hogy ennyi helyed van. Igazából hány négyzetmétert építettél be eddig?
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4008 üzenetére
Mi lenne, ha a koncentrikus dilikörök helyett valami nyolcas szerűt tennél középre?
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4040 üzenetére
Szépek. Valami hasonló sort szeretnék majd én is, mondjuk egy BR 103-mal.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4047 üzenetére
Hát azért ezt én nem tenném fel egy terepasztalra komolyabb cuccok közé.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4055 üzenetére
Emeletes kocsikból melyik színt választod ? És melyik típust?
Vagy simán a hozzávalót.[ Szerkesztve ]
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4057 üzenetére
Nem rossz. Nekem a teljes piros teszik, meg a DR zöld. A DR-ből több típus is bejön.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4062 üzenetére
Úgy tűnik téged sem zavar ha egy asztalon belül keveredik az európai és az amerikai stílus.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Quasi_modo
nagyúr
N méretarány a Piko-tól, ma már nem gyártott járművekkel.
A mozdony kb 6-8 ezer, a kocsik 1500/db. Plusz a sínek meg a trafó.
Olyan 12-14 ezret érhet. Állapottól függően lehet kicsit több vagy kicsit kevesebb. Meg persze attól is függ, ha eladod akkor hol. Meghirdeted, vagy esetleg játékantikvárium.
Mondjuk én nem adnám el az biztos. Az egész cucc lehet 25-30 éves.valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4092 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, ugyanis nekem is van ilyen régi, sőt régebbi Piko-s gépem és kiválóan bírják a 12 voltot. Igaz sosem zavartam őket órákon keresztül ilyen fesszel.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4094 üzenetére
A TT-s motorokra már nem emlékszem, pedig az is volt. De ez N cucc.
Másrészt szinte biztos, hogy egyik sem szereti, ha órákig padlógázon megy. És hát a trafók -az elemeseket kivéve - 12 voltosak. (Terheletlenül még több is)valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4096 üzenetére
Na meg volt a Váci utca, Marklin bolt,
Meg a Hobby bolt... Mindkettőt láttam még.valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4098 üzenetére
A Marklin boltot nagyon sajnálom. Onnan van a sínkészlet több mint fele, 2 motorvonat, épületek, meg sok minden.
A déli pályaudvar környékén is volt valami bolt, de a nevére nem emlékszem.valami
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4100 üzenetére
Ilyen alkalmakkor én is odamentem emelni a bevételüket. Fillérekért vettem Roco és Lima kocsikat. Azóta is sajnálom, hogy eladtam a négyrészes fekete Lima személykocsi sort... Ez is onnan van.
valami
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Quasi_modo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Synology NAS
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Amazon Fire TV stick/box
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest