Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-07-18 18:36:55

LOGOUT.hu

A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3229) YanezTTrain válasza Batman2 (#3227) üzenetére


YanezTTrain
tag

Nem tudom mekkora feszről mennek. De valószínű az áramsínben nem lehet több 1-2 ezer voltnál, mert akkor komolyabb szigetelőkön lenne az oldalsín. A felsővezetékben biztos nagyobb feszültség van elképzelhetőnek tartom a 25kV-ot. Ha jól tudom Magyarországon a Floydnak vannak angok villany és dízel mozdonyai. Akkor pedig a feszültségnek egyeznie kell.
A kék motorvonat a képeken képes oldalsínről illetve felsővezetékről is közlekedni.
A fehéreknek csak oldalsínes szedőjük van. Ezek az újabb típusok. Valszeg valami elektronikus csodavezérlésük van, mert a Taurusokhoz hasonlóan ezek is zenélnek a gyorsításnál.

Bizony itt vigyáznak a régi cuccokra. A London Transport Museumban aztán tényleg leesik az ember álla, olyan minőségű járművek vannak kiállítva és nem kiherélve, mint pl. a vasúttörténetiben a mozdonyok többsége, hanem hiánytalannak tűnő, működésre foghatónak látszó állapotban.

Tudtátok, hogy Trianon előtt Nagy Magyarország a maga 325 000 négyzetkilóméterével pontosan 10 ezer négyzetkilóméterrel volt nagyobb területű, mint Anglia, Wales, Skócia és Írország, azaz Nagy Britannia teljes területe?

A vasútmodellezés nem a kapkodós elmebetegek sportja...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.