Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Építkezünk 6. rész (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz saelin #18728 üzenetére
Szia! Biotoll, vagy olyan irtószer amiben permetrin van. Az nem hat a melegvérű állatokra.
Anno mikor galambokat tenyészettem, akkor tavasszal ősszel befújtam vele a madarakat és a galambdúcot, így nem volt esélye a tetveknek.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
arcsin
senior tag
válasz saelin #18735 üzenetére
Nem tudom hogy melyik oldotta meg nálunk, mert mind kettőt használtuk párhuzamosan nem is tudom 3-4 hétig, és amilyen hirtelen jöttek, úgy el is tűntek.
Persze ebben benne volt az én bénázásom is, mert nem tudtam honnan jönnek nagyjából sem. A résekbe (küszöb, stb) port szórtam, a többi helyre pedig fújtam a BioKillt.
Az is lehet hogy a szomszédból jöttek át és ott történt írtás, nem tudom, amúgy is emeleten lakunk.
A száraz cicakajára figyelj, mert abból szeretnek lakmározni, főleg ha zacskóban tárolod, nem dobozban. Nálunk a cicák nemes egyszerűséggel agyontaposták őket némi vizsgálódás után[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz saelin #18737 üzenetére
Pld a port ilyen gumi ablaktisztítóval elég jól beletudtam dolgozni a parketta repedéseibe. Az ablaknál, falak széleinél sprayztem, meg a lábtörlő alá is fújtam kintre.
Hát ez szerintem nem egy egyszerű dolog senkinek.
Tudom hogy állatra biztonságos módszert szeretnél, de emlékszem hogy egyszer BB topikban valaki valami géles csodaszerről beszélt, amit amúgy csak szakemberek vehetnek itthon engedéllyel. -
-
emiki6
veterán
válasz saelin #18734 üzenetére
Megeszi a macska. Mi átvittük a szomszédhoz a lépcsőházban befogott pókszázlábút (mert mondta, hogy neki kell), elengedtük, kicsit beszélgettünk, majd láttuk, hogy a macskája beporszívózta... ¯\_(ツ)_/¯
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #18826 üzenetére
Megy ez mint a hazai közbeszerzések, annyit javasolnék még, hogy legközelebb inkább nappal sétáltasd -persze mikor viszonylag kevesen vannak (pl. dél körül).
Pusztán csak azért, mert éjszaka teljesen máshogy viselkednek, teljesen mást látnak, egyszóval osonó üzemmódban miközben a sötét miatt jobban termelődik a "vadászhormon" szerintem nem a legjobb felfedező útra indulni...
Fű is azért para neki, mert ahogy a topikmacska is mondja sose látott ilyet, pláne a sötét miatt azt se tudja behatárolni, hogy miahere az.Ja és beszélj hozzá, ha hallják a gazdájukat 10x bátrabbak.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz saelin #19166 üzenetére
Egyem a kis szívét!
Kaci is sok fura dologra vevő volt, az egyik legfuribb az volt amikor a főtt kukoricámból lejmolt.[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #19399 üzenetére
"nem érzik a cicák az édes ízt"
Elképzelhető, no meg ha bio az édesítőszer akkor kis mennyiségben ártalmatlan.
Pl. eddig majd minden siccünk imádta a mézzel locsolt sült tököt, és bár a rost miatt nem, de a mézben lévő cukor miatt aggódtunk. Macska tudjuk ugye no csoki/cukor.
Namámost' ami a tökre sül méz az csekély, és amúgy sem fehér cukor tehát nincs gond, pláne, hogy évente pár hétig van csak.
Utána tökszagú és narancssárga a pofája, ja és 1 óra garantált nyelvcsattogás következik. -
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #19635 üzenetére
Tudod mi jutott eszembe
Nem olyan dizájnos de legalább olcsó, bár nem tudom hogy egy macska automata mennyibe kerül
Lehet kapni gazdaboltba automata csirke itatót
Ilyet pl [link]
Ezt egy kicsit átalakítaniCsak hogy mit szól hozzá a macska, ha használja akkor esetleg lehet venni dizájnos macskának valót
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
arcsin
senior tag
válasz saelin #19635 üzenetére
Mondjuk a 2 macskánk közt különbséget jól leírja, hogy ha az egyik szomjas, nem üti meg az ingerküszöbét a tálkás víz, akkor felugrik a csaphoz a fürdőben és kér nyissam meg neki. A másik "csöves cica" meg a wc ből próbálkozik Aztán vettünk egy ideje cicaszökőkutat szűrővel, azóta azon lógnak csak, mert mindig friss így a vizük.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz saelin #19820 üzenetére
Nekem "csak" a telefontöltő kábelem rágcsálta meg a Cicó a kis tűhegyes fogaival. De pont úgy, hogy olyan jelenséget produkált a teló mintha akkuhibás volna, csak csepegtek bele az elektronok. Óóó, az a jó hosszú kábel! Egy hétig szívtam, még jó, hogy nem vettem új akksit a J6-ba.
Most egy ezer éves nokia töltővel hibátlanul működik minden.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Akelaus
senior tag
válasz saelin #19820 üzenetére
Na mondom megnézem rágott-e meg valamit mióta itt lebzsel nálam.
Kárr volt. Telefonom töltőkábele elrágva, de még csak a külső rész.
Más még egyben. 🙏
Elbeszélgettem a fekete vad és őrült macskával...
Láttam mennyire érdekli.
Igaz ez még nem is olyan nagy bűn, de hogy éjszaka nem hagy aludni.
Direkt zörög, hogy szóljak neki, aztán repül mellém az ágyra dorombolva, tekeregve, hogy simogassam. 🙄😂[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz saelin #20612 üzenetére
Úgy emlékszem ilyen esetben az a legjobb ha nem kerülnek közel egy darabig egymáshoz. Ezt úgy tudod megoldani, hogy a kicsit egy szobába helyezed minden cuccával (alomtálca, étel, ital, játék) ameddig a másik meg nem szokja a jelenlétét a lakásban (nyugi ajtón keresztül is tudni fogja hogy ott van).
⭐ Stella
-
arcsin
senior tag
válasz saelin #20614 üzenetére
Nálunk 6 éve gyűlölik egymást a cicók. Külön voltak egy jó ideig amikor jött az új macska(Tompika), mert fülrühei voltak, nem lett volna szerencsés összeengedni őket amíg ki nem kúráljuk.
Ajánlották ezt a macsakaferomon párologtatót többen is, de ha be is válik, akkor egy vagyonba fog kerülni az elkövetkezendő évekre.
Nálunk ált. az a menet hogy szépen eljátszanak, kergetőznek, aztán az egyik egyszer csak kicsit durvább lesz, és verekedés lesz belőle. De nagyon durva, pld szemkiszedés, vagy torokátharapás sosem volt, vagy olyan sérülés, ami miatt orvoshoz kellett volna vinni bármelyiket is. Néha reggelente morognak egymásra, de meg lehet szokni. Az elmúlt időben kb le se sz.rják egymást. Most hogy nyúlketrecben van Vaczak, Tompika végképp nem érdeklődik. Fél a ketrectől meg az orvos szagtól is valószínű. Hosszabb időre ha elmentünk, akkor próbáltunk karmot vágni, meg néha át tudtuk vinni ismerőshöz az egyiket , így nem volt baj. Tény, kicsit más lett Tompika egy 3-4 napos nyaralás után is, pl meg se ismert minket jóformán, de hamar a régi lett.Amire figyelj szerintem, hogy legyen egy hely, ahova be tud szaladni a kicsi ha bajban érzi magát. Ilyen safe place. Nálunk ilyen az ágy alatti dobozok teteje, meg egy két macskaágy.
-
saelin
veterán
válasz saelin #20626 üzenetére
Délutáni update:
Mind a két cica megvan és nyoma sincsen bunyónak/verésnek. A kicsi éppen játszott amikor az ajtón beléptem, szóval szerintem rosszul sem érezhette magát a nap folyamán. Vasárnap meg szokásosan pár méterrel arrébb skubizta hogy mit csinál a kicsi. Hátha még pár nap és együtt aludva látom őket.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Norbi.
őstag
válasz saelin #20612 üzenetére
Sziasztok.
Hasonló sztori, nekünk annyi, hogy a 6 hónapos kandúr(Dexter) mellé jött egy kb 4 hónapos (Raiden) másfél hete.
Az első 2-3 napban szinte egésznap harc, Dex fújt rá, enni se hagyta a kicsit, verekedtek, kergették egymást, de szerencsére nem egyoldalú verekedés volt, a kisebb sem hagyta magát, pedig elég kis vékony, mentett cica. Nem lehetett őket együtt hagyni, külön is aludtak, ha elmentünk dolgozni, akkor is külön voltak, csak akkor lehettek együtt, ha otthon voltunk. Szerda-csütörtök környékén már jobb volt a helyzet, nem verekedtek egész nap, kezdték megszokni egymást, voltak a harcok között kisebb szünetek, hagyták egymást enni, aludni.
Dex szombat reggel ment ivartalanításra, aznap ugye kába volt egész nap, nagyrészt átaludta a napot, de a kicsi egyszer sem bántotta, tisztítgatta, odabújt mellé, azóta mintha kettejük kapcsolatát kicserélték volna.
Tegnap délután már így aludtak:
-
Eastman
addikt
válasz saelin #20627 üzenetére
...ha evés közben símogatod a kiscica hátát, később szelíd macska lesz...
A szakirodalom szerint. De csak a háta közepéig! A legtöbb macska nem tűri, ha a csípőjénél babráljuk.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz saelin #21458 üzenetére
Nálam a kis piros, lány cica nem hagyja a többieket békén. Ha meg nincs kedve, morog mindenkire. Habár már két éves, de lehet sose nő fel. Tegnap egy egeret hozott be, játszott vele, majd amikor jöttek a többek, gyorsan meg is ette. A farka, meg pár alkatrész azért itt maradt a szőnyegen. 🐱
Nem kell megvárni a tüzelést az ivartalanítással! Meg fogjátok bánni, lehetetlen olyankor szegény. Sőt, van, hogy pár nap/hét elteltével újra kezdődik a cirkusz.
Eger nélkül:
bégé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest