Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
post.mader
csendes tag
válasz -conrad- #3198 üzenetére
Megéri, és biztosan elvégzik. Csak vigyázni kell, nehogy elvágják az ideget, de ezt macsekoknál lehet látni, mert ilyen kicsit rózsaszínű ott a köröm.
Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!
-
-conrad-
addikt
válasz post.mader #3197 üzenetére
Ez a körömvágás engem is foglalkoztat, kölyökmacskának is lehet? Mindenre felmegy, és úgy talán kevésbé viselné meg a bútorokat a játék.
-
post.mader
csendes tag
Elvittük most reggel Hamut körmöt vágni, megnéztük a technológiát, már csak az a spéci olló kell, és akkor itthon is elvégezhetjük az operációt. Édeském nagyon jól viselte, mondjuk nem is fájhatott neki. Szegény az úton gy sírdogált, mit lehet ilyenkor tenni vele?
Dzsez_: Nem "múkodik" már a link.
[ Szerkesztve ]
Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!
-
Dzsez_
tag
A leggyorsabb macska.
http://szabadforum.com/
-
KrAt
veterán
Nah visszatért a régi Begu, már jött az ágyamra dorombolva, dörgölőzve aludni
-
-conrad-
addikt
válasz post.mader #3190 üzenetére
Nagyon aranyos.
@Boxiné: igen, ő lány.Bozont névre hallgat (majd egyszer, mert most nem hallgat semmire )
Mögöttem közben már felfedezi az egész lakást amíg gépelek. -
Boxiné
aktív tag
válasz -conrad- #3189 üzenetére
Hát nem találok szavakat! De komolyan. Annyira gyönyörű. Gratulálok hozzá! Jól néz ki az ágy közepén az a kicsi szőrcsomó nagy szemekkel!
Szerintem ne aggódj amiatt, hogy még nem iszik, és hogy még nem tömi degeszre a pociját. Még idegen neki minden. A környezet, Ti is. Lassan megnyugszik, és rendben lesz minden.
Mi a neve? Ő kislány, ugye?post.mader: Nagyon édes. Ezeknek a pici lényeknek egyszerűen nem lehet ellenállni.
[ Szerkesztve ]
"A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
post.mader
csendes tag
Sziasztok!
Hát akkor én is beszállok egy macsekkal. Sajnos ezek már picit régebbi képek, de nem sokat változott. Hamu csak egy "mezei" cica, egy szürke-fehér, és egy fekete macska keveréke. Nem egy nemes faj, de úgy látszik, hogy egy igen kelendő, szép macska fajta. Pontosan nem tudom a nevét, de egy különleges macsek. Mi Pesten lakunk, és Kalocsa melletti faluról (Bátyáról) hoztuk fel a kicsikét, (~120 km). Jól meg van nevelve az első pillanattól fogva, semmi hülyeséget nem, csinál, csak mikor egyedül van, akkor csinál rosszaságokat (szekrény tetejére mázsás, utána ágynemű tiszta por, parfümök fölborítása fürdőszobában, de az én ajtóm természetesen be van csukva, mert egyszer-kétszer felmászott már az LCD TV tetejére, legalább letszteltem a kilengését a TV-nek.
Hát akkor következzenek a képek:
Az iratmegsemmisítő
Nem játszok veled!
Az mi?
Az asszisztensKissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!
-
-conrad-
addikt
Megvan a cicus, hazaértünk vele. Be volt tojva, de azért kétségbeesetten dorombolt. A pocakomon aludt egyet aztán megnyugodott.
Még a régi gazdi készítette fotó
hazaértünk, megtalálta az orrspray-t, mert náthás vagyok.
regggel..Még készítünk fotókat majd, de annyira eleven, alig lehet lencsevégre kapni.
Viszont inni nem nagyon akar az almot megtalálta, használta is, 5-10 szem tápot is evett (száraz) de nem nagyon akar inni, nem tudom miért.[ Szerkesztve ]
-
Dzsez_
tag
[ Szerkesztve ]
http://szabadforum.com/
-
fekeandras
őstag
Ezeket most találtam egy rég elfelejtett atom karcos cd lemezen.A képek 2004ben telefonnal készültek ezért ilyen minőségűek.
Alvás előtti mosdás: [link]
Alvás: (most komolyan, hogy lehet így aludni? ) [link]
ébresztő: [link]
valamiért kényszere volt mindenhová beülni/bebújni: [link]
ez sem beállított kép (magától mászott bele): [link]
aztán jöhetett egy kis játék a legjobb baráttal a műhely előtti placcon: [link]
A rohangálás után kilógó nyelvel, hűsölt egyet a hideg padlón: [link]
kis pihenés után, második menet.Le kell támadni a nagy barátját: [link]
Ja, ő volt legjobb barátja: [link].Sajnos azóta már egyikük sincs velünk.A cica elkóborolt és sosem jött haza többé, a kutyu daganatos betegségben pusztult el.Imádtam mindkettőt.
Atesz: A macskák pokoli erősek.Biztosan meggyógyul.Remélem még jó sokáig boldogít majd benneteket.
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Éjjel 5-ig tesóm virrasztott mellette, utána én.. Felkelt, menni alig tudott, és mindenhova fel akart ugrani.. Szekrényre, ágyra, puffra, mindenhova.. Így tesóm örködött 5ig (nem aludt semmit) majd 5kor keltett engem, és akkor én figyeltem rá.. Feküdt az ágyamon, mászkált, majd bement az ágyam mögé, és ott aludt 1-2 órát.. Azóta evett egy picit (csórinak beesett a hasa, 1 napja semmit nem evett) meg ivott egy picit.. Jobban van már, de ugrani még nem tud Csináltam az ágyamhoz egy "lépcsőt" neki, úgy feltud menni
-
Mawyx
őstag
Én is nagyon odáig voltam, rossz volt nézni mennyire kába volt, fel akart kelni, de nem birt , később mászott, mint egy hernyó...
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
KrAt
veterán
Semmi érdekeset, 3 napig rossz lesz neki, most csak ihat, nem ehet..
Tesómék vitték el, ők hozták, meglátott engem, folyamatosan engem nézett, és fel akart állni, de még a fejét se tudja megmozdítani.. Engem meg a sírás kerülget (tudom, szégyen egy 2m magas állatnak), annyira szeretem ezt a macskát..
-
KrAt
veterán
Este 6-kor műtik Begut.. A melleinél van 2 csomó, azokat veszi ki.. 11 év körül van, mennyi az esélye, hogy semmi gáz nem lesz, és még sokáig fog élni? A dokiban bízok, "régi motoros"..
-
-conrad-
addikt
válasz radi8tor #3165 üzenetére
Nagyon sok kennelt megkérdeztünk, és a jellemző ár az 80-120 között mogzott, persze ivartalanítási szerződéssel kedvencnek. Ha valaki nem akarja ivartalanítani, akkor kb. a duplájánál kezdődik az ár...
Mi is találtunk ilyen "20.000-ért maine coon törzskönyv nélkül" hirdetéseket a szülők képével (most is van egy az expressz-en) de ráguglizva találtunk egy topicot, ahol pont a szülők képét tárgyalták, hogy legalább az egyikük keverék cica, nem is fajtatiszta.Szóval egy olyan tenyésztőt választottunk ahol van jelenleg 6 kiscica, így tudtunk választani közülük, és még nem is a drágábbak közül való. Úgy néz ki, hogy pénteken hozzuk el a cicust, de még nem akarom elkiadálni.. viszont ha elhoztuk akkor teszek fel róla képet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Akik gugli által található tenyésztők és árat is feltesznek, attól biztosan nem vennék.
Fel kell hívni őket, ott fogják a szép árakat mondani. 45k az meg már tényleg túlzás.
De én csak egy jótanácsot szerettem volna adni. Amikor a mi cicánk tenyésztőjét választottuk ki ég és föld volt az a tenyésztő között a különbség, aki 40-ért és aki 80-ért adta.
Állatok elhelyezése, csipás szemű szülők, stb...⭐ Stella
-
Bubu79
addikt
válasz radi8tor #3163 üzenetére
Kicsit guglizva 45-80k-ig voltak ajánlatok - biztos, hogy nem kevered valamelyik másik fajtával?
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
cherilady
tag
válasz blueMerle #3161 üzenetére
Nekem németjuhász kutyusom volt imádtam. Vele nőttem fel. Szegényke 12 éves korában elhunyt
Ő volt az egyetlen kutya akit szerettem. Utánna lette egy keverék kutyánk de azt nem tudtam úgy szeretni. Nálam amúgy is a kutya a németjuhásznál kezdődik. De a skótjuhászt is szeretem, de sztem azért mert Lessire hasonlít és azt a történetet meg imádom és vele kötöm összeAnbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
Kicker
őstag
válasz blueMerle #3156 üzenetére
nagymamáméknál volt skótjuhász, még nagyon kicsi voltam, 10 éves, és rájöttem a vezényszavára, "csípd meg" erősebb hanglejtésben, és akkor a tyúkokat az udvarban egy helyre terelte... pedig nem volt tanítva.
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
cherilady
tag
Jah amúgy érdekes én nem vettem észre az enyémeken hogy szeretnének repülni.
Viszont ha rosszat csinálnak és olyan hangnemben szólok hozzájuk és csúnyán nézek rájuk akkor tudják h baj van és menekülni kell
Én kiskorukban neveltem őket mikor rosszak voltak. 1-2 seggre pacsi, persze nem erősen és máris futottak elfele és legközelebb már nem csinálták.Anbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
-
blueMerle
veterán
válasz PhoenixK #3154 üzenetére
Csak megerősíteni tudom a leírtakat. Az én macskám, mikor szeretne repülni, odaáll elém, belémkarmol, vagy a szőnyegbe, fotelba, mikor épp hol tartózkodom és várja hogy eldobjam, majd vidáman visszajön az újabb fly adagért. A másik kedvenc szórakozása a 40 kilós skót juhászomat jó alaposan felidegesíteni, majd azt élvezi hogy a kutya kergeti... Nem teljesen komplettek ezek a ciccek
Jah, maccsom kutyusommal:
Csak a maccs:[ Szerkesztve ]
-
őstag
A dobálás nem biztos, hogy bejön... A mi Szmörénk sajnos kifejezetten szeret röpködni! Anno én is büntetésnek szántam, az előszobából beszállt a fotelba. Erre odaáll elém, és azzal az igazi vidám, követelőző nyávogással (akinek van macskája, már tuti kapott ilyet) keringett. Mivel a kaparászás miatt még ideges voltam, repült megint... A negyediknél rájöttem, hogy direkt csinálja! Akkor nem dobtam újra, erre megsértődött vacsoráig...
mos: Azt el is felejtettem, hogy az ágyazás egy külön móka! Nem csak a lepedő/takaró alá szeretne bebújni, de ráfekszik, és nyivákol. Ilyenkor a takarót a sarkainál meg kell fognunk, és a cicus repül párat... Utána teljes nyugalommal leugrik onnan, és megy tovább az élet!
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Kidus
őstag
Konkretan azt hiszi o a fonok, ezt kell tisztazni vele.
Barmikor kajat csinalsz es eszel, akarmit csinal, ne adj neki.
Varja meg, amig befejezted, elpakoltal, utana meg nyugodtan csinalj egyeb dolgokat, es csak utana adj neki enni.
Ne add neki azt, amit te eszel. Macskakajat adj.
Ha maradek van, azt is csak akkor, ha mar te ettel es konkretan egyertelmu szamara is, hogy befejezted es nem kell a tobbi. Varj azzal is, pl hutobe be.
Ha odamegy a tanyerodhoz es venni akar valamibol, billentsd farba, vagy fogd meg a grabancanal es lazan dobd arrebb ( nem nagy ivben, hogy a plafont erintse , csak hogy ertse, hogy te vagy a fonok es erosebb vagy nala ).
Barmikor hiszti van, figyelmen kivul hagyas. Barmikor agressziv, ki- vagy elzarod.
Ha odamegy dorgolozni meg bokdosni, akkor is figyelmen kivul lehet hagyni, jobb ha te mesz oda hozza amikor te gondolod es akkor simized meg. Ez is eredmenyes volt nekem ( masik macskanal ), aztan idovel el lehet hagyni, es lehet akkor is dogonyozni mikor o akarja. Bar lehet ez az utolso okossag csak annal a konkret allatnal jobb be/leFelni meg nem kell tole, ha bant, fogsz egy seprut, es kitolod a masik szobaba, ajto becsuk, kesz
Assuming Control
-
őstag
-
Mawyx
őstag
Hol rontottam el? Ha pofáncsapom, akkor keményen visszacsap, bevadul és egyből vérszemet kap és én jobban félek tőle, mint ő tőlem..
[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
cherilady
tag
Hál égnek az enyimek nem lopják a kaját. 1x volt h megfordultam mikor csináltam a húst és Gerzsi fenn volt a pulton. Úgy repült utánna kifele h csak na. Azóta se mert felmenni a pultra. Csak a szilvia törlőkendőért ment h cafatokra szedje
Ha elől hagyom a törlőkendőt vagy a kikészített wc papírt akkor tuti arra jövök haza h minden csupa papír cafat!
Rozsdi meg előszeretettel az asztalon szeret feküdni és már nem tudom hányszor szóltam rá és szedtem le az asztalról, nem neki ott kell feküdni mert ott kényelmes. És mikor anyám kávézik avgy újságot olvas ő felmegy az asztalra letelepszik anyám mellé és nézi mti csinál! Néha kikészülök tőlük rendesen, rosszabbak mint a gyerekekAnbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
Kidus
őstag
Hat, azert az enyem tudja, hol a hatar, szep ivben repulne, ha belezabalna a kajamba, felugrana a pultra mikozben csinalom magamnak az innivalot, stb...
Csak azt kapja, ami mar nekem nem kell, es ezt nagyon jol tudja.
A legtobb, amit megenged maganak ( ritkan ), hogy a reg otthagyott kajat megeszi a konyhapultrol, teszem azt 2-3 ora multan, ha elfelejtettem. De nem nagyon hagyok ott semmit, es akkor sem biztos, hogy hozzanyul.
Konyorogni azt o is tud, de csak tiv-nek nyomja, nalam tudja, hogy foloslegesAssuming Control
-
Kicker
őstag
Az én kezem szerencsére már nem olyan, tudom hol a határ a macskának, és inkább a játékait, papucsom adom neki, amikor karmolna és harapna...
A kajaért már nem pofátlan, volt mikor sűrűn kukát feldöntötte, ritkábban felugrott a kajáért a konyhában, de ilyenkor kapásból kitettem a házból, illetve rámordultam.
Most legfőbb teendője ez:
[ Szerkesztve ]
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Mawyx
őstag
Kénytelen vagyok hálózsákban aludni. Amikor látom, hogy elaludt (csak azt hiszem), kidugom a lábam, mert úgy szeretem és hopp, egyből lecsap rá és igen, szeret éjjel is életfunkciókat ellenőrizni.
Múltkor postán adom fel a leveleket, egy bácsi megszólal mögöttem, látom macskájuk van. Mondom mi van? Nem értettem mit akar, életemben nem láttam. Mire mondja, hogy látja a kezemen... jahhCsináltam kakaót, fordulok el, hogy visszarakjam a kakaóport a szekrényre, nyúlok inni, de macs már benne volt megkapta mind, de persze nem itta meg
-
cherilady
tag
Ez marha jó!
Nálunk Gerzsi szokta azt csinálni h reggel bejöna hálóba és a kidugott lábra rátámad! De főleg szegény párom sínyli meg mert neki van kinn a lába én szépen begyűröm a takaró alá
Gerzsi még a joghurtot szereti, azt anáymtól szokta kunyerálni tőlem meg nyárona fagyit. Olyan szépen belenyalt a pálcikásfagyomba h csak lestem és a felét el is nyalogattaAnbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
Bubu79
addikt
válasz cherilady #3144 üzenetére
Stimmel - a lányok is ilyenek
Ezen kívül munkaköri kötelességüknek érzik időnként az éjszaka kellős közepén megrágcsálni a takaró alól kikandikáló lábujjamat, takaró alá bemászás címszóval végigkarmolni az oldalamat és éjszakánként akár többször is ellenőrizni, hogy élek-e még - persze közvetlen közelről a képembe dörgölt bajusz erdővel.
Azt pedig már meg sem említem, hogy esetenként előbb lefetyel a tejeskávémból az egyik ( a fehér ), minthogy legalább a nyelvemet beledughatnám a nedűbe
De azért szeretem őket
[ Szerkesztve ]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
-
-
Bubu79
addikt
válasz cherilady #3138 üzenetére
Itthon is két macskusz házikusz őrzi a házat - a fehér echte, hamisítatlan házimacska ( ha jól rémlik, akkor a 14. évében van ), a szürke pedig utcai mix
Az apja sziámi, az anyja pedig félig sziámi, félig házimacska volt - a végeredmény egy szürke maszkot és kabátot viselő, fehér zoknis rosszcsont, aki lassan a 11. évét tapossa, de időnként még mindig ugyanolyan kelekótya, mint egy kölyökmacska
A Main Coon nekem is nagy kedvencem - hatalmas és gyönyörű állatok
-
Bubee82
őstag
Mi az hogy saját magukat kezdik emészteni a macskák?
Az emberi szervezet is ezt teszi, ha nem kap elég tápanyagot. Mivel a zsírraktárak energiaként való felhasználása jóval "bonyolultabb" a szervezet számára, ezért az izomszövetekhez nyúl, h aminosavakhoz jusson, amit ugye nem építésre használ fel, hanem elégetésével energiához jut. Így kompenzálja a szervezet a nem megfelelő tápanyag bevitelt. És ez a folyamat természetesen erősen káros.
Csak érdekességképpen: a szarvasmarha fajták közül, a holstein-fríz a saját szervezetét zsarolja le, csak azért h a magas tejtermelési hozamot biztosítani tudja. Ugyanis ez egy szuperprodukciós fajta, amit az ember alkotott meg tulajdonképpen. Olyan szinten termel, h az már a saját kárára is fordul, ha nincs megfelelő tápanyag ellátás.
[ Szerkesztve ]
-
cherilady
tag
Persze a mieink is van h ott hagyák a kaját, de ezzel ninc sgond, mert kirakom a teraszra a meghagyott kaját a kobór cicák jönnek és megeszik, szal nem vész kárba a kaja
Metroba nem járok. Amúgy én inkább a fressnapfban vásárolok ha eljutok odáig. Sztem jó áron lehet ott cicakaját kapni.
A kaját hál ég nem hurcolásszák széjjel, csak a megfogott zsákmányt hozzák be a lakásba, madarat, gyíkor, egeret. AZt marhára tudom értékelniAnbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
cherilady
tag
Asszem maradok a házimacskánál!
Amúgy az én nőstény dögöm vmi keverék lehet! Ugyanis mikor voltunk állatdokinál kérdezte milyen fajta. Mondtam h házi. Erre a doki megnézi jobban és azt mondta h a cicámban van vmi fajcica is ugyanis a szőre túl dús és hosszú a rendes házicicához képest! Fogalmam sincs milyen fajta lehet benne, mert cska az anyukáját láttam az meg házicica lehet az apuka volt vmi fajcica.
Talán majd ha megnyerem a lottót vagy olyan munkahelyem lesz ahol sokat keresek akkor majd veszek magamnak a Ragdollt meg egy Maine Coon-t isAnbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
Mawyx
őstag
válasz cherilady #3130 üzenetére
Persze, adok neki enni, aztán dobom ki, mert nem eszi meg és ott poshad meg a kaja. Nah, utána legszívesebben a macskát is dobnám ki
A macskakonzerv a legolcsóbb Metrós, nagyon szereti, ilyen kis húsgombócok, az a mániája, hogy végigguringatja azt a szaftos vackot a lakásban rak egy adagot a papucsomba, hoz nekem az ágyba, kajaszagra ébredek, mondom mi a franc, hát hozta a reggelit
Múltkor kelek fel a wc-ről, macska veszettül tépet, hopp, ugrik, csobb[ Szerkesztve ]
-
Bubu79
addikt
válasz cherilady #3134 üzenetére
Whiskas macska? Az is megvan potom 100 körül, ha beéred egy ivartalanított példánnyal, ha szeretnél később egy alom kismacskát is, akkor számolhatod a dupláját
-
-conrad-
addikt
válasz PhoenixK #3124 üzenetére
Mi most készülünk egy maine coon-t beszerezni, így utánanéztem, és Kidusnak van igaza, az állatorvosok is a száraztápot javasolják, mert vagy annyi, vagy több tápanyag van benne mint a konzervben, illetve ha tartósan konzervet eszik akkor hajlamos lehet különféle betegségek kiváltására mint cukorbetegség stb.
A kutyakajáról is írt, kifejezetten ellenjavallott, mivel teljesen más az összetétele mint a macsekoké.
Most látom, hogy Kidus linkelte a macsek.hu-t, én is ott olvastam
[ Szerkesztve ]
-
cherilady
tag
Nah igen ezt végülis így kéne csinálni. De mikor olyan édesen néz rád és nyervákol akkor megszakad a szíved és adsz neki enni
Az én cicáim a kádból isznak.
A volt macskám meg a wcből szeretett inni
Ha meg a kajámra pályáznak akkor rájuk szólok, de van mikor együtt eszünk, egy falat neki egy falat nekemAnbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
cherilady
tag
Hm... Érdekesek voltak a cikkek! Nem is tudtam h a disznóhús ilyen veszélyes
Pedig néha szoktak kapni mikor épp vmi disznóhusit csinálok ebédre és vagdosom szét a husit és ami nem olyan szép azt odaadom a cicáknak, de csak keveset szoktak kapni, de hál ég nem lett tőle semmi bajuk.
A kutyakonzerv meg hát... tudom nem azt kellene nekik adni és nem is akarok kifogásokat keresni, de a minőségi jó macskakonzerv az olyan drága. Tudom akkor ne tartsak macskát.
De kapnak ők cica konzervet is. Alutasakosat, meg olyan kistálasat.
Amúgy nemcsak a mi macskáinkat etetjük. A környék összes kóbor cicája hozzánk jár enni.
És nincs szívem nem adni nekik. Tehát nekem 2 cicám van akik konkrétan az enyimek. Van egy befogadott fekete aki be is jön a lakásba néha és egy befogadott fehér aki szintén bejön a lakásba. És még van ezen kívűl 3-4 macska akik félnek, és nem lehet őket megsimizni, de van kirakva nekik kaja.
Amúgy ha minőségi száraz cicakajáról van szó akkor a Cat Chrow-t tudom ajánlani mert az megfizethető, több fajta is van. SZőrlabdák ellen, fogkő ellen, csontokra, belekre stb és a cicák nagyon szeretik.Anbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
Mawyx
őstag
Ha hisztizik a macska, nem kell neki enni adni mondjuk egy napig. Gondolj magadra, vagyis nemtom te milyen vagy, azt meg hiába mondom, hogy gondolj rám , nálam van olyan, amikor semmi kaja nem akar jó lenni, fintorgok mindenre, vhogy megcsömörlök = ez tuti hiszti. Nem eszek egy db-ig (és szó sincs róla, hogy éhenhalnék) és hopp, egyből megeszem utána a síma vajaskenyeret is, amikor előtte a sonkával megrakott változata se kellett. Macsnál sztem ugyanez, nem jó ötlet, ha mindig az van, amit ő akar, nyaffint egyet éskész. Nem kell óránkét kajával tömni. Enyém reggel és este kap, de 4-5 naponta ki kell ahgyni az estit, mert csak kering a kaja körül, hízeleg, néz rám és vinnyog.
Mindig kap kis fél női markonyi tápot és ugyanannyi konzervet + kb 1.5 tenyérnyi tejet. Vizet nem hajlandó inni, csak a csapból pár cseppet, pedig cserélem neki.Amikor megyünk vhová és viszem a táskájában, közben ő nézelődik, mindig megemlítem neki, hogy nézd csak, ezek itt utcacicák, nem dögölhetnek szerető gazdi ágyán, kaja akkor van, ha fognak egeret, üldözik őket, megrugdosság, ezért nagyon vadok stb. Nagyon jó dolga van enyémnek, de nem hatja meg, néha szemtelen, pofátlan bunkó
Pofátlan pl amikor ugyanazt kapja, mint amit én eszek, elfordulok önteni magamnak inni, visszanézek és már benne van a tányérombanEgy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Kidus
őstag
válasz cherilady #3126 üzenetére
Mindegy, milyen fajta macska, akkora kulonbsegek nincsenek, max meretben.
Meg a kolyok es a felnott kozt, vagy ha beteg, elhizott, stb... alaphelyzetben szinte lenyegtelen.Arra, hogy a konzerv az egeszseges, azt tudom mondani, hogy kell a neten olvasgatni errol, eleg info van, vagy allatorvost megkerdezni. Hamar ki lehet deriteni az igazsagot
Itt van rogton egy erdekesseg, bar eleg altalanos a megfogalmazas.
Erdemes ezt is megnezni, ha mar nyers husrol beszelunk. Nem csak a diszno veszelyes.
Ez pedig szaraz vs. konzerv, szinten erdemes elolvasni.Na meg egy raadas, miert ne adjunk a macskanak kutyakajat.
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
cherilady
tag
Száraz és konzerv kaja is kell a macskának! A száraz tápot ki kell tapasztalni melyiket szeretik. Az enyimek pl cska a Friskes és a Cat Chrow száraz tápot eszik meg. A konzerves kaja meg amjdnemhogy tökmind1. Bár nem a leggagyibat vesszük nekik.
Tény és való h kutyakaja konzervet is adunk nekik és azt is tudom h más az összetevő. De macskakonzervet is kapnak. Mindenkinek más a macskája, mást szeret és mások az étkezési szokásaik
Az én macskáim zabagépek a nagyanyám macskája meg keveset eszik és mégis él és már 10 éves.
Amúgy rendes házikosztot is kapnak amit mi eszünk.
Ja azt tudni kell h a mi macskáink házi cicák nem fajmacskák. Gondolom a fajmacskáknál már vigyázni kell h mit s mennyit eszenk.Anbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
cherilady
tag
válasz radi8tor #3122 üzenetére
A nyers hús azért rejt "veszélyt" mert kiválthatja bélférgeket! Én is adok a amcskáimnak nyers húst mikor épp készítem a kaját, de negyed évente kapnak féregtelenítőt így nincs baj.
Ehetnek nyers húst, de ne mindennap ez a lényeg.Anbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
-
Kidus
őstag
A konzervnek kisebb a taperteke, mint a szaraznak, viszont sokkal jobban szeretik is.
Jo sokat esznek, felpuffadnak kerekre, es csak konyorognek erte.
Le kell szoktatni.
Ezt tudom mondani a masik problemara is ( "nem eszik meg a kajat" ). Ha eleg ehesek lesznek, majd megeszik.
Minosegi szaraz kajat kell venni, konzervet max. heti egyszer szoktam adni az enyemnek en is, de tenyleg elvetve.
Kutyakajaval meg jobb vigyazni, masok az osszetevok, nem feltetlenul tesz jot a macskanak.
Figyelmen kivul kell hagyni a nyavergast, ki lehet probalni 3-4 fajta szarazat, amelyik legjobban bejon, azt venni, es kesz. Neha valtani esetleg masikra, ha szereti.Assuming Control
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én eleve úgy szokattam, hogy egye a konzervet. Igaz ő Leonardo-t kap, ami elég jónak számít. Amikor hozzánk került a cicus húzta a száját, mert a tenyésztő adott neki nyers húst is, de utána olvastam és elég sok veszélyt rejt a nyers hús.
Azon a héten keveset evett a szárazból és a konzervből. Erre rákérdeztünk az állatorvosnál is, hogy mi legyen mert keveset eszik. Azt mondta nem kell félteni a macskát, nem fog éhen halni. Ha majd éhesebb lesz enni fog bármit.
Az olyan macskáknál, akik nem hajlandóak enni a konzervet szerintem arról van szó, hogy a gazdinak nincs szíve 1-2 napig "éheztetni" a másik kajával, mert ha nem eszik odaadja neki azt amit szeret, a macska meg elérte a célját.⭐ Stella
-
Kicker
őstag
kEz a kaja dolog érdekes, tesóm állandóan zabáltatja a mi macskánkat, én viszont mindig keveset adok neki, és ha kevés volt kaphat még, de nem borítom meg a tálat, mert benn hagyja, és utána már (pár órával később) nem eszi meg, csak amit a zacsiból teszek (ha nagyon éhes rámegy a pár órásra is, de sokat nyávog mire megteszi).
Ki kell tapasztalni mi a "tűrés" határuk, szokásuk és midnig friss víznek kell lenni előttük, mert van mikor kaját adod a macskának, vizet meg nem, aztán kiderül, nem is éhes, hanem szomjas...
Ezek a pempős kaják, pedig olyanok, hogy a tasak harmadát kell a macseknak adni, különben rászokik, és elviselhetetlen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
cherilady
tag
Gondolom a foga miatt is eszik inkább konzerves kaját azt könnyebben lehet rágni! De amúgy nem szabad folyamatosan csak szárazat adni neki mert az árt neki!
Amúgy az én macskáim is ilyenek nyugi h folyamatosan zabálhatnékuk van. Ahogy megyek a konyhába ők már jönnek és nyávognak h kaja kell.
Amúgy ivartalanított a cicus?
Az én nőstényem és kan dögöm ivartalanított, de érdekes ha nőstényem sokkal dagadtabb 5kg. Gerzsi a kan ő nyúlánk, bár ő állandóan játszik, rohangál össze vissza mint pók a falon
A szerelmes macskádat megnézném Belebújik a táskába avgy mit csinál vele?Anbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
félisten
Az enyéim sem esznek konzervet újabban, úgyhogy fogyókúrára fogtam őket.
Kapnak vizet, tejet, szárazat, sajtot, meg párizsit. Ja, és persze a konzerv is ott lesz elöttük, hogy ha kedvük támad ehessenek belőle.
Vitamint is kapnak. Azt szeretik.
Pár napja kezdtem az akciót, és már elfogyott az akkor eléjük rakott konzerv fele.
Kicsit megbarnult, de a pincében senkit nem zavar.
Hülye hájas szőrmókok.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
KrAt
veterán
Na megint itt vagyok
Mint írtam, régebben alig evett rendes konzerves kaját a macs, csak szárazat.. Most ugye 4 napig nem kaphatott szárazkaját, konzervet evett csak.. DE RÁSZOKOTT!!! Meghülyült totálisan, 1 óránként jön és basztat minket, hogy adjunk neki kaját. Gyakorlatilag 3x annyit eszik, mint mielőtt kihúzták volna a fogát és csak konzervkaját kapott volna..
Mi történt vele? Mi rontottuk el, hogy sokkal többször kapott szárazkaját mint konzervet, vagy most a 3 nap alatt rájött, hogy nincs más és finom?
Most is kért kaját, adtam neki szárazat, 30mp-ig se volt kinn a konyhában, fél óra és jön kaját lejmolni
Nemnyert, már ittvan, és kaját kér
Ja, és szerelmes a laptoptáskámba
[ Szerkesztve ]
-
cherilady
tag
AZé a kutyakajával is csak óvatosan! Azok közül se eszik meg mindegyiket!
Olyan 250ft körül lehet kapni normális kutyakaját amit meg is esznek, legalábbis az enyimek.Anbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
félisten
válasz cherilady #3112 üzenetére
Köszi a tippeket!
Kutya (macska) bajuk sincs. Legalábbis semmit nem vettem rajtuk észre, pedig figyelem őket.
A kutykaját még ki fogom próbálni, mert a drágább kajákra nincs mani.
Ha ez sem jön be, akkor lehet, hogy valami ízesítő löttyöt fogok ráönteni a kajájukra... Próba cseresznye.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
cherilady
tag
Lehet öregebb korukra kicsit finyásabbak lettek! Ez elképzelhető.
A mi macskáink is finnyásak néha, de a kutyakaját megeszik
De a nagyon olcsó kajákhoz ők se szagolnak.
Ha azért napi 1x esznek rendesen akkor nincs nagy baj. De azért figyeld őket h nem viselkednek e furán meg ilyenek.Anbaransu na Kiss wo kawashite Ai ni chikazuke yo Kimi no namida mo kanashii uso mo Boku no kokoro ni nemure
-
félisten
Sziasztok!
Az elmúlt néhány hónapban valami nem stimmel a macskáimmal. Nem eszik meg a kaját.
110-150Ft-os konzerveket veszünk nekik, ahogy eddig is, és mindig figyelünk, hogy változatos legyen a "menü".
A száraz kaját eszik, és a drágább konzerveket is megeszik. Régen persze megettek mindent, amit kaptak, de egy jó ideje nem.
Felmerült bennem, hogy valaki eteti őket, mert elég jó húsban vannak, de amikor napokig a pinyóban és a lakásban voltak a hideg miatt, akkor sem jött meg az étvágyuk. Vagyis az étvággyal nem volt baj, mert nyafogtak, hogy éhesek, de a kaját megszagolták, és nyafogtak tovább...
Már nem is tudom, hány tányér kaját kellett kidobni, mert hozzá se nyúltak...
Történt valami az olcsóbb kajákkal? Romlott a minőségük a válság miatt? A szavatosságuk nem járt le, mindig megnézem.
Nálatok is ez van? Vagy az én macskáim hülyültek meg?
Még a CBA kaja nagy nehezen elfogy reggelig, de a többi...
A macskák 5-6-7 évesek.Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
KrAt
veterán
Na megjött a macsek
Volt 2 rohadó / rohadt foga, kihúzta a doki, mostmár be is csukta a száját, és nyelve sincs kinn
Viszont az egyik mellén volt egy kis csomó, kapott egy injekciót, 2 hét múlva vissza kell vinni, és megnézi, ki kell-e venni neki.. Egyszer műtötték már kis korában (vmi ciszta volt?) és akkoris ilyesmi volt.. Most szárazat nem ehet (szinte csak azt szokott enni.. szegény mit fog szólni 2 hétig száraz nélkül?) meg tejet
-
molecula
csendes tag
válasz V.Stryker #3084 üzenetére
Most vettem az ALDIBAN 2. alkalomman 10 kilós almot (sokkal jobb mint a metro, tesco stb. jól csomósodik!!) azt hiszem a 10 Kg 600 Ft körül van!
Sőt ami nagyon jó az macskuszom csak alutasakos és a száraz kaját hajlandó megenni és eddig a metros és a tescoson kívül semmi mást. ALDIBAN 8 db alutasakos 499 Ft!
Szárazból csak a select gold zöld feketét eszi drága szerintem de jó.Pályázatok írását, figyelését, vállalom cégek és civil szervezetek számára! sokadik nap
-
Mawyx
őstag
Én cicahámot adtam rá, hozzá akartam szoktatni,több mint fél óra volt mire rászenvedtem , ugrott tovább játszani, bement az ágy alá, mire a másik végén kijött kb 3másodperc múlva már nem volt rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest