Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csp01
tag
Nem tudom mit csináljak. Az első cicám annyira fél a kiscicától, hogy inkább kint gubbaszt az esőben, mint hogy bent legyen.
-
Freddy76
addikt
Vettünk egy új kenyérpirítót…
-
Astroboy
őstag
Ha nem jelentkeztek a Guinness-nél, hogy elment x évesen, akkor hivatalosan sajnos sose lehet a világ legidősebb macskája.

Mi felvettük velük a kapcsolatot 2014-ben mikor 20 éves volt a matuzsálem perzsánk, bekérték a törzskönyvét ami bizonyítja a születési idejét, majd közölték, hogy szép kor de amúgy Budaörsön él jelenleg MO. legidősebb sicce, aki akkor 24 éves volt.
Most phingom sincs mi a hazai rekord, mi sem jeleztünk vissza anno mert Frigyes fejedelem 2015-ben 21 évesen itt hagyott bennünket, tehát közelébe se ért a 24 évnek így értelmét vesztette a dolog.
Ez a 35 éves sztori kicsit nagyon sántít nekem, mert állíthat bárki bármit, HIVATALOSAN a ma élő legidősebb macska még "csak" 27 éves: [link]
-
Kb. tavaly óta semmi híre hogy még életben van-e a világ legidősebb házi macskája.
-
Na végül a harmadik, "csak kajáért és simiért" idejáró kis szőrös jött rá, hogy az az ágyikó minek van oda téve.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezzel a könyvvel akart világhírre szert tenni: Puszi, Erzsi! - A világ macskaszemmel
-
csp01
tag

-
csp01
tag
Voltam a kiscicával orvosnál, ő is 2.5-3 hónaposra becsülte és azt mondta találkozott már olyannal, hogy egy hirtelen jött hidegben, egyik napról a másikra, lerázza magáról az anyja.
-
csp01
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Idehozta, hogy biztos az enyém. Mondtam, hogy minden cica ivartalanított. Azt mondta a ház mellett találták. Ez egy nyaraló, most jöttek idén utoljára, azt mondták ők nem foglalkoznak vele, itt hagyják. Nem tudom mit csináljak. Szerintem az anyját hívja, de ott hagyni ebben a hirtelen lehülésben nem merem.
-
csp01
tag
Megint[kép]
-
csp01
tag
Most sózta rám a szomszéd. Mennyi idős lehet?
-
csp01
tag
Az aniprantel cat leírásában az áll, hogy hosszabb távon kerülni kell az ugyanabba a csoportba tartozó féreghajtók alkalmazását, mert rezisztencia kialakulásához vezethet. Én nem találtam olyan féreghajtót, aminek nem ugyanaz a hatóanyaga (pirantel, prazikvantel), mint az aniprantel cat-nek. Ti tudtok ilyet?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Elpusztult az ország leghíresebb macskája: Erzsi
-
btraven
őstag
Van ilyen hogy 12 óráig alszik a cica? [link]
-
csp01
tag
Óvatosan az okos macska wc-vel
[link] -
Freddy76
addikt
Részvétem a cicák miatt.
Mi annak idején hazahoztuk Tappancsot, és hagytuk, hogy felfedezze a lakást. Mivel ő az anyukája mellől jött el, eleinte nyávogott, kereste az anyját, a testvéreit. Sokszor elbújt, de tudtuk, hogy ez napokig eltarthat. Aztán két nappal az érkezése után éppen Ezüst tó kincsét játszottunk a nappaliban, macsek egyszer csak a semmiből kitör, a táblán megcsúszik, elsodorta a bábukat és a kockát is (valószínű ennek hangjára jött elő), majd elnyúlt a tábla közepén, és elkezdett dorombolni. Akkor megérkezett, azóta itthon van.
Porszívóhoz nem szoktattuk, de nem fél tőle, sőt. A fésűt, kefét gyűlöli, ellenben ki lehet porszívózni a bundáját, azt kifejezetten szereti.
-
3L1T3
addikt
Köszönöm srácok!
Morty halála őszintén szólva jobban megviselt, mármint Rick még közelebb állt hozzám, de rutin szerűen intéztem a sorsát abban a pillanatban és szerintem mai napig nem fogtam fel, hogy ő már nincs többé. Annyira különlegesek voltak együtt az ikrek. Egy évet se töltöttek velünk. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez idő alatt mindent megtettem annak érdekében , hogy a lehető legjobb életük legyen. Rengeteget játszottak, vadásztak, jókat ettek, rengeteg dögönyözés.Ezért döntöttünk úgy, hogy a következő telejsen bennti lesz, és inkább áldozunk rá nagyobb összeget , de olyan helyről jöjjön ahonnan kevesebb esély van bármilyen genetikai hibának. Sajnos Morty és Rick esetében mind a kettejük 6 hetes kora után nem volt mama cica , mert az elpusztult. Biztos ez is közrejátszott a fejlődésükben. Miután Rick egyedül maradt az erős és nagy macskából amúgy is egy meggyötört, lassú, lomha gyenge és vékony cica lett.
-
baloghgabor
aktív tag
Nagyon sajnálom Őket. 😿 De látom az élet megy tovább, és egy gyönyörűség foglalja el a szívetekben a helyét hamarosan. 😽 Ő piros cirmos és lány?!
Nagyon ritka közöttük a nőstény, talán jó, ha 5%, majdnem mindenki fiú. Mint a teknőctarka és három színűek között majdnem mindenki lány. (Mondjuk nekem is van egy piros cirmos hercegnőm, meg egy háromszínű fiú is. Így hozta az élet.) Biztosan Őt is nagyon fogjátok szeretni, és csodás helye lesz nálatok! 🐱 -
radi8tor
MODERÁTOR
Részvétem.

Igen csak nyisd ki a hordozóját, hagyd hogy saját tempóban fedezzen fel mindent.
Kaja, víz lehet mellette még ilyenkor, később természetesen minden a végleges helyére kerüljön.
Nem lehet megjósolni hogy fog reagálni a hangos dolgokra. Mi cicánk pl szilveszterkor felugrott az ablakba és nézte a rakétákat. Porszívótól se félt soha. Nem szoktattuk hozzá.
Szintén brit rövidszőrű. -
3L1T3
addikt
Egy ideje csendben vagyok.... ennek az oka , hogy egyik pillanatról a másikra Rick is itt hagyott bennünket. Ugyan abban a pózban találtam rá mint Mortyra. Sajnos genetikai betegségük volt.
Azóta kóbor cicákat etetek a megmaradt táppal.
De annyira megszerettük a cicákat, hogy úgy döntöttünk lesz egy benti macskusz!
Panka 2 hét múlva érkezik hozzánk , egy brit rövidszőrű gombóc!
Lenne kérdésem, benti cicus esetén ha hazahoztuk mit csinaljunk? Nyissam ki a dobozt es jojjon ki magatol? Vagy vegyem ki? Porszivót és egyéb hangos eszközöket hogyan vezessem be az életébe hogy kesőbb se féljen?

-
Nálam a Hölgyek ráfüggtek a macskamentás nasira de erősen

-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szevam
üzenetére
Hát, ipari mennyiségben hasonló az eljárás a csontinak, csak olcsóbb hússal.
Be is lehet áztatni a szárazat, de sokáig az se maradjon kint, az is veszélyes lehet a melegben. De reméljük nem tart már sokáig ez a késői kánikula? (ha nem eszik meg a Cicák, másnapra akkor is beköphetik a legyek, csak lassabban fejlődnek a hűvösebb időben). De van fagyasztva szárított, snack szerű táp is. Mondjuk nálam a kedvencek is ritkán kapnak, mert qrva drága. 😺 De baromi jó az illata, persze, ha el tudják rágni a kóborkák. Viszont azt nem tudják betámadni a legyek. -
Szevam
senior tag
válasz
baloghgabor
üzenetére
Köszi az infót!
Csonti házi előállítása
Eddig szárazat kaptak, csak gondoltam reggel korán, ha jön valamelyik (most 18 fok volt) akkor csak jobb ha kapnak nedveset, mert nem egyszer láttam téli időszakban, hogy idősebb cicák is jöttek, akiknek jobb volt a puha kaja. Kimostam a lábast fertőtlenítővel, aztán csak víz van benne (a szárazat elmúlt 3 hétben nem ették
) -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szevam
üzenetére
Valószínűleg semmi baja sem volt eredetileg. Nagy melegben nem kell 24 óta sem, akár a fele is elég az első fekete légy lárva megjelenéshez, amit a légy nedves fehérjébe helyez el (mindegy, hogy dög, vagy nedves, alutasakos macska kaja). Nyáron inkább csak szárazat kapjanak a kóbor cicák, plusz vizet.
-
Szevam
senior tag
Szaisztok!
A "kóbor" cicáimnak vettem SHAH WILD ROOTS zacskós kaját. Sajnos a tárolása egy meleg tárolóban történik. Tegnap reggel megbontotam, és kiraktam egy adagot nekik, nem vettem észre semmi furcsát rajta. Este felé mentem vissza (sajnos ugye addig is a melegben volt kint a kaja), és láttam, hogy még ott van + tele van 2 mm széles és 3-4 mm hosszú apró kukackákkal/pondrócskákkal.
Ezek hogyan tudtak keletkezni? Benne voltak? Ha igen, akkor soha többet nem veszek ilyen szrt... 
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Nem, de amikor először meghallottam a JimJam-en, akkor jót mulattunk a feleségemmel. A gyerekek még nem értik, hogy ez mekkora véletlen.
Igor kicsit olyan orosz kékre hajazó, ezért ezt a nevet adtam neki. Latte meg olyan bézses, ezért a feleségem így nevezte el, pedig én Bélát akartam.
#28328Szilágyi84 & #28329radi8tor: Eddig egy kivétellel mindig kinti cicáim voltak gyerekkorom óta, és télen az ajtó előtt szundizva mindegyik úgy nézett ki, mint egy vakondtúrás. Amúgy mindkét cica viszonylag nagy méretű, a környék kandúrjainál nagyrészt hosszabbak, de az átlagnál vékonyabbak. Most a nyári armor teljesen oké, a télit tartom kevésnek.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Nekünk is van egy kinti 2 éves kandúrkánk ,de nem lesz soha nagy és húsos mivel aktív szabad lemozogja , hiába eszik rendesen. Nem volt az anyja se nagy fajta amúgy .A kintiek többségben ilyenek ,ha nincs gond velük esznek akkor felesleges izgulni. Néha szoktam féreghajtót adni azt nem árt ,ha ilyen vadászósak .
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Van két kinti cicánk, akik tesók, kandúrok és másfél évesek.
Télen nem voltak túl combosak, nem volt meg az a téli, kinti, luficica fíling. Foglalkozzak ezzel jobban, vagy ha ők nem hízékonyak, akkor inkább örüljek?
Rendeltetésszerűen működnek:Igor és Latte:
-
csp01
tag
válasz
baloghgabor
üzenetére
Köszi
-
baloghgabor
aktív tag
A beteg naponta kap 0.5ml-t, a többiek akkor ha úgy tűnik, hogy valami kerülgeti őket, pl. nem annyit, vagy nem eszik valaki. Általában másnapra már megjavulnak. 😺 A 120ml-est szoktam venni, most is van, ahol 20ezer alatt van, szállítással együtt. Nem várom meg, hogy elfogyjon, de van sokminden más is a gyógyszeresben (vitaminok, kék kenőcs, pro biotikum, spot-on, egyéb gyógyikák). 😽
-
csp01
tag
válasz
baloghgabor
üzenetére
A rendszeresen mit jelent, naponta? És ha elfogy egy üveg, akkor veszel rögtön újat vagy kúra szerűen?
-
baloghgabor
aktív tag
Szia, nálam szokták kapni, a beteg pedig rendszeresen kapja. DMGUARDot, vagy vetriDMG-t. (hatóanyag ugyanaz, csak más a vivő anyaga). A DMGUARD pedig a T2, nem annyira vacak az íze, mint a zöld címkésnek, amiben van U vitamin. De létezik por alakban is, 1/4kg-os kiszerelésben lovaknak (ugyanaz a DMG van benne, de semmi más, ezt is lehet Cicáknak is adni, csak egy szakasznak elég sok évre). 😺
-
csp01
tag
DMG cseppet szokott valaki adni cicának?
-
homerhamm
veterán
Bunyó van.

-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nálunk kicsit speciális (volt) a helyzet, mert egy közép termetű, de 40 kiló izommal ellátott kutyánk van (na jó, azért már nem csak izom), aki ráadásul már idős és nagyjából másfél évvel ezelőttig az volt a dolga hogy irtsa a macskákat.
Igazából az első 2 hétben semmi kontakt nem volt közöttük mert a macsek azonnal bemenekült valami alá búgni és ki se jött onnan amíg a közelbe volt a kutya. Aztán amikor már kijött, akkor is fújtatva meg görbén, erre viszont a kutya is ideges lett, így nagyon sokszor kellett őket szétszedni meg folyamatosan figyelni hogy a kutya ne okozzon kárt. Nagyjából 2-3 közös hónap kellett ahhoz, hogy eljöjjön az első pillanat, amikor pl lefeküdtek egymás közelébe. Egészen addig csak "megvoltak" egymás mellett, meg kerülték egymást, vagy a kutya elkergette a macskát a szobájába.
A nagy változást nálunk az ivartalanítás hozta el. Már aznap totál másképp viselkedett vele a kutya, sokkal érdeklődőbb és barátságosabb volt vele mint odáig. Másnap a macska is ráfeküdt a kutyára.
Na azóta általában öribarik
Persze van 1-2 pillanat, pl amikor a macska reggel 6-kor ugrál a kutya fején és akkor a kutya már nyüsszög egyet hogy csináljunk vele valamit. Meg persze van amikor a kutya ugat egyet valamiért, akkor a macska elszalad. Játszani együtt alapvetően nem szoktak, mert elég nagy a fizikai különbség kettejük között. A macska imád labdázni, hozza-viszi a szájában, és szokszor lerakta a kutya elé is hogy játszanak együtt, de a kutya nem szeret labdázni. Egyszer próbáltak együtt kötelezni, de ez a méretkülönbség miatt esélytelen volt. Általában kergetőzni szoktak, vagyis a macska megtámadja a kutyát (mondjuk ráugrik a hátára), az meg kergeti egy darabig de már csak játékból. Amúgy átvettek egymástól egy csomó hülye szokást, vicces ahogy a kutya elmacskásodott, a macska meg elkutyásodott. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Igen köszi nálunk is ugyanez a helyzet van egy kistestű 9 kg körüli benti kutya és neki nagyobb a vízes tálja és abból is szokott inni meg van külön neki a szobájában is . A kutya nem nyúl az ő játékaihoz jól nevelt nem bántja nem ugatja a macskát viszont a macsek fújtat rá meg púposodva görbén ilyeszgeti néha ,de érdekli szaglásza közeledik hozzá csak lassan fokozatosan napról napra , játszana vele gondolom csak nem mer rámenni még .
Amúgy elég hamar belakta a lakást olyanokat rohangál,hogy csak lesünk viszi a szájában a cuccokat 😃
Nektek mennyi idő alatt szoktak össze a kutyával és mennyire játékosak együtt?
Ja meg most van a rágcsálós időszaka a fogai miatt. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Eszembe jutott még valami! Figyelj oda hogy mindig legyen előtte megfelelő mennyiségű víz. Egyrészt, rendkívül sokat isznak főleg így nyáron (fél-1 liter vizet simán bevedel egy nap, ami macskához képest sok), másrészt ugye hajlamosak kipacsálni a vizet a mancsukkal (vagy szórakozásból, vagy hogy úgy igyanak). Nekünk van egy tál ami bent van a szobájába, abba olyan 2-3 deci víz fér. Most, hogy nincs itthon a kutya (és a kutya nagyobb tálja) így napi szinten kétszer is kell töltenem neki. Ha viszont otthon van a kutya tálja, akkor csak abból szokott inni, mert abba sokkal több víz fér, sokkal szélesebb stb....
Másik ilyen amit tudok tanácsolni, hogy nyugodtan vegyél neki kutya dolgokat
Egy nagy cica hordozót vettünk neki (ugyan nem az XL-eset), de ebbe már most nehezen fér bele, és egy kutya hordozó sokkal olcsóbb mint egy XL-es cica hordozó. Ezt elcsesztem az elején, mindegy majd veszek másikat. Ez vonatkozik a tálakra is amit fent kifejtettem, a hámra is (ha mennétek sétálni)....És a játékokra is. Egyrészt, toronyból csak a legnagyobbat, de a miénk már 1 éves, szét is kapta meg kezdi is kinőni, ebből vagy a nagyon drága nagyon masszívat érdemes, vagy pedig valami olcsóbbat, amit évente nem fáj cserélni (mi ezt választottuk). Vettem neki mindenféle cica játékot....a cica labdákat nem tudja értelmezni, túl picik, a miénk már ott tart hogy azokat simán le tudná nyelni. Ez igaz a plüss egerekre meg mindenféle ilyenekre. Mondjuk egy plüss patkány már lehet elég lenne méretbe
Ehelyett viszont kutya játékokat szoktunk neki venni (vagyis úgy alakult, hogy a saját játékait leszarta mert túl picik és nem tud vele játszani, ezért elkezdte lenyúlni a kutya játékait). Ebből 3 best van nálunk: labda (ami kicsivel nagyobb mint egy golf labda, de nem sokkal), kötél-köteles plüss, illetve a csipogó gumi állatok
Utóbbi a kedvenc, mi csirkét szoktunk venni, meg az elején kiszedjük belőle a csipogót hogy ne menjen az agyunkra. Imádja, hurcibálja a szájába, ráugrik, pofozza....
Azért hogy ne legyen megkövezve (hogy kutyát nevelek a macskából, mert ez nem igaz, magát neveli át
), az ilyen tollas pálcás játékokat is nagyon szereti. -
Macskaszentély, Róma
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
7-8 hónapos kora között.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Igen ahonnan hoztuk ott is a kandúr apuka hatalmas állítólag 9-10 kg a nőstény anyuka 5 körüli . Neked hány hónaposan lett ivartalanítva ?
-
adam0913
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
A Premier tápról nagyon negatívak a vélemények
[Premier reviews]
A Sheba elsősorban nedves tápokat gyárt ahogyan néztem, szárazat vadásznék, a Purizon meg jó drága
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nekem mostanság lesz/lett egy éves (valamikor a hónapba, de még nem volt idő megünnepelni), és kb 4-5 kiló, de ezt sem tudom pontosan, még nem mértem meg. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy most akkora, mint egy házimacska "kifejlett" korában.
Szülőket láttam én is, az apuka egy hatalmas macsek, akkora mint egy középtermetű kutya, az anyuka meg kb akkora volt, mint most a miénk. Mivel a miénk is nőstény, ezért tisztába vagyok vele, hogy nem fog akkora hatalmasra nőni, de ennyi baj legyen, nőstény cicust szerettem volna.
Fülbojtja ilyen vagy másik szögből ilyen. Szerintem jól látható, nem tudom mekkorának kéne lennie
Kenegetni nem szoktam, nekünk nem is mondta a tenyésztő.... -
Freddy76
addikt
Oké, most egy picit át kell gondolnom, hogy mi történt.
Ülök a konyhában, békésen dolgozok az asztalnál. Egyszer csak hallom a trappolást, Tappancs az, aki abszolút megcáfolja a "bársonytalpú" jelzőt, mert olyan hangosan trappol, mint egy ló. Betrappol a konyhába, felugrik az asztalra, mire felfognám mi történik, megáll előttem, és elkezd sorozatpofozni. Gyors egymásutánban lekever nekem vagy 8-10 sallert, a fejem tetejére (köröm nélkül, szóval komoly károkat azért nem szenvedtem). Majd azzal a lendülettel kitrappol. Megyek utána, fekszik a polcán a párnán, amint meglát a hátára fordul, lassan rámpislog, és hangosan dorombol. Simizem vagy tíz percig, láthatóan nagyon élvezi. Majd felpattan, felugrik az egyel magasabb polcára (ami kb. fejmagasságban van nekem), ad még egy sallert (bár ez talán inkább simogatás a buksimra), aztán megfordul és alszik.
Amúgy jóban vagyunk, semmi konfliktus nincs köztünk.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Köszi.
Neked mennyi idős és mekkora ?
Fűlbojtja szépen látható nagy ?
Tenyésztő mondta állítólag van aki lazac olajjal keni a füleket ,hogy nagyobbra nőjön a bojtszőr a végén. Láttam a szülőket van látható,de láttam már nagyobbat is .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ki lett kezelve minden bajból, és a súlya is rendben.