Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
CartmanLand0
senior tag
Köszi mindenkinek
-
válasz
baloghgabor
üzenetére
Köszönöm kapja Malac és majd akkor Füles is.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Neked is ajánlanám a DMGUARDot alapból, nagyot lök az immunrendszeren a Cicáknál. Nálam ha nem eszik, vagy tüsszög egyik valamelyik, kap egy adagot, másnap vasszög is jöhet reggelire, prüszkölés meg eltűnik. A fehér, újabb csomagolás a jobb, annak nincsen íze, és 120ml kiszerelés jobban megéri, 20ezer alatt van, ez nálam egy évre is elég a sok Cicámra.
A hordozót meg hagyd kint, benne puha törülközővel, benne néha jutalomfalattal, bele fog menni. Picit becsukod, majd engedd is ki. Meg fogja szokni hamar, hogy ott nem rossz bent. 😸 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Elképzelhető epilepszia, vagy akár más agyi probléma, vagy csak valóban annyira mélyen alszik néha (macskák ritkán szoktak ilyet, mert az ősök állandóan készenlétben voltak, csak szenderegnek, hogy ha kell akkor tudjanak ugrani, vadászni, vagy éppen védekezni), lehet hirtelen ébred a mély álom fázisból és így reagál a szervezet?! De ehhez doki fog valóban kelleni, de valami olyan, aki kicsit ért a Cicákhoz. Nálam hasonlókat produkált a Dömper Cicám, de neki túlérzékeny volt a farok része, néha ébren is felugrott és kergette, vagy álmából ébredve, hirtelen bolondult meg. Nem allergia, hanem valami speciális betegség, ritka Cicáknál, de Nála a farok csonkolás oldotta meg. Azóta nyugodt, nem harapja, kergeti, persze már nincs mit. Máshol meg nem jött elő szerencsére. 😽
-
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Ugyan olyan orvosságot fog kapni mint az emberek. Már ha epilepsziás. Az én általam ismert epilepsziás cica csak vinnyogott és tegerkegett a földön ha rohama volt.
-
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Nopara, doki kivizsgálja majd a cicád aztán mond valami okosat, mindent meg lehet oldani

-
válasz
Freddy76
üzenetére
Dettó én is epilepsziára gyanakodnék

Füles meg tüsszög. Orra láthatóan nem folyik, de nem örülök, mert Malac ugye még lábadozik, és oltva sincs semmi ellen (hamarosan lesz), Pöpi meg tesó, így gyakran játszanak kint, meg Füles bent ugyanabból a tálból iszik vizet (most már nem).
Viszont Füles elég félős még nekünk sem engedi magát megemelni, nemhogy dobozba tenni és dokihoz vinni, pedig muszáj lenne.
Azbesztkesztyűn kívül van ötletetek, hogy tehetném be dobozba?
-
Freddy76
addikt
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Utolsó kutyám ilyen tüneteket mutatott, amikor epilepsziás rohama volt… Mindenképp keresd meg az állatorvost.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Több mint 30 éve vagyok macskás, de még ilyet nem láttam, tapasztaltam az én "gyerekeimnél"
-
válasz
CartmanLand0
üzenetére
"csincsilla perzsa" - itt a legtöbbeknek sima házi macskájuk van, ezekkel a tenyésztett fajtatiszta macskákkal kevesebb a tapasztalat.
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot, segítséget kérnék tőlem profibb macskatartóktol. Nemrég örökbe fogadtunk egy 3éves ivartalanított csincsilla perzsa fiúcicát. Kb 3 hónapja van nálunk a cica. Ma délelőtt egy rémisztő dolog történt. Lefeküdt mellém az ágyra … aztán kb 1 perc mulva felugrott, mintha áram rázta volna meg …. A hátsó lábai nem mozogtak, húzta maga után, az elsőkkel villámgyorsan kuszott az előszoba felé … mikor kiért feldobta magát, kalimpált … aztán felült … riadtan nézett. Kb 5-10masodpercig tartott ez a roham. Utána ivott egy kis vizet, mosakodott, és mintha mi sem történt volna, lefeküdt. Teljesen nyugodt, normális volt utána. Azonnal hívtam az állatorvost, természetesen nem tudtam elérni. Felvettem a kapcsolatot az előző gazdikkal, akiknél 3 évig élt a cica. Állitásuk szerint náluk is történt ilyen, mintha rosszat álmodott volna, felriadt, kalimpált és nehezen tért magához …. Orvos azt mondta nekik, ez ellen nem lehet mit tenni. Esetleg valaki tapasztalt, átélt már ilyesmit kedvencével ?
-
Astroboy
őstag
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Finnyásak mind
Két választásod van: megpróbálod kitapasztalni mit szeret; vagy kap amit kap, majd megeszi ha tényleg éhes lesz. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Valószínűleg azért, mert macskából van. 😸
-
Bogyi007
veterán
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Lassan 1 hete van nálunk a cicorek, és egy olyan furcsa dolog /kérdés lenne, hogy az mitől van, hogy kb semmit se akar megenni? Mindent megeszik 1-2 napig utána már nem jó neki.
Vettünk X szárazat. Első nap szívesen ette, 3. napra hozzá se nyúlt. Vettünk másik fajtát, úgy kezdte el falni mintha nem lenne holnap, 5. napra ahhoz se nyúl. De nedves kajákban dettó ezt játssza. Vettünk már abból is vagy 3-4 félét, különböző ízekben, első esetleg második nap megeszi, de 3+. nap már csak beletúr és otthagyja... Még a jutalomfalatokat is, már van itthon 3 zacskó és már egyiket se eszi..... -
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szegény, nagyon szurkolok hogy minél előbb hasson a kezelés! Tényleg furcsa hogy lakás és lakás között ekkora a difi ugyan abban a házban. Nem lehet más a festék a falon vagy ilyesmi?
-
-
Őhercegsége Füles aka. Hugyosjózsi (a harmadik macskusz).
-
Orlin
addikt
Nálunk a legkisebb elkezdte a fogváltást.
Pontosabban tarthat már pár napja/hete,de most figyeltem meg hogy jobban visszahúzódik ,picit szomorkás nem úgy eszik mint szokott.
Reggel néztem a metszőfogakból mindkettő oldalon van kettő most.Egyik kisebb másik nagyobb.
Gondolom az egyik az új lehet... -
Freddy76
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jobbulást neki, kitartást nektek. Remélem meggyógyul mielőbb.
-
erzol
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ööö...
Te nem beszélgetsz a macsekokkal a nyelvükön?
Én már évek óta.
-
erzol
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Kell még egy pár varjúcsőr és párducpikkely és meg is van az örök élet elikszír. Bajuszból 20 kell...

-
Na csak kiderült, hogy Cucu allergiás a porra és a penészre és múlt hónapban már megkezdtük a deszenzibilizálást. Amíg ki nem gyógyul, átmenetileg szteroidot kap, sajnos. Azt nem értem, hogy a másik lakásban ami ugyan abban a házban van, miért nem jelentkeztek a tünetei. Egész jól van már.

-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na szegény, valóban most nem kedvez az idő a cicáknak.
-
Soderes
senior tag
A befogadott bak macskám miatt kérdeztem. Igazából én úgy tippelem 1-2 évnél nem lehet több. Fogazata nem hiányos, őszülés nem látható rajta Egyedül a jobb hátsó lába aggaszt. Jár, mászik, de húzza néha. Sűrűn nyalogatja és nem szereti ha simogatom neki. Sérülést, dagadást nem látok rajta. -
Soderes
senior tag
Egy érdekes kérdés : Honnan tudom meg, hogy a befogadott macskám körül belül hány éves lehet?
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nyugi normális
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Mostanában találok pár bajuszt itt ott a hazban. A makkáje, nem az enyém
Ez baj lehet, vagy természetes? Cserélődik? -
MutantZombie
tag
válasz
Szevam
üzenetére
Tudtommal a csirkecsontból elsősorban a végtagcsontok (alsó, felső comb) a veszélyesek, amik törhetnek úgy, hogy szilánkosra, és kiszúrhatják a beleit.
A csirke-far-háttal az én kandúr macskám elég jól boldogul - eddig nem volt vele gondja -, de azt sem adok neki minden nap.
-
homerhamm
veterán
válasz
baloghgabor
üzenetére
Macska nem mehet az autó... na mindegy.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szevam
üzenetére
Száraz macskakaját áztatva, konzervet, alutasakost. Tejet nem biztos, hogy értékeli a szervezete, meglepő módon, van amelyik laktózérzékeny. A csirkecsontot, mint az egerek vagy más madarak csontjait is meg tudja emészteni, kivéve, ha úgy alakul, hogy kiszúrja valahol a bendőjét, szóval csak óvatosan!
-
baloghgabor
aktív tag
Hát, az látszik, hogy ki lesz az udvaron a főnök! De ahogy ismerem a macskákat, alszanak azok majd még vele is. 😸 Érdekes egy fajta, elvileg nagyrészt ausztrál pásztorkutya (főként dingó, bullterrier és dalmata a fő összetevői), na meg benne még valami. ☺️
-
Freddy76
addikt
válasz
baloghgabor
üzenetére
Attól félek, ki fogsz kapni a gazdáidtól

-
válasz
baloghgabor
üzenetére
Cukker a kis Vau 😊
-
Astroboy
őstag
válasz
baloghgabor
üzenetére
Ahogy a vörös fentről nézi..."fura macskát hoztál gazdi!"

-
baloghgabor
aktív tag
Nos, megjöttünk szombaton az új kutyával is. Fele akkora, mint a nagyobbik macskák, de mégiscsak kutya! 😁 Odakint a fákon, vagy a tetőkön mernek közlekedni a Cicák, valahogy meg szokniuk kell a helyzetet. 😸 Bentre nem jöhet, van védett kuckója, és nem is olyan fajta, aki bent lenne. Sokat vagyok kint Vele, próbálgatja a határait, de eddig elég jól bírom. Macskák is lassan elfogadják, hogy van egy újabb őr és figyelni kell.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
Jó tipp, de neem, kiskorában kell megtanulnia az ilyeneket, nem szeretném ráhagyni.
Egyébként nem lehetetlen küldetés. Kiskoromban otthon volt bent macskánk, esze ágában nem volt felugrani az ágyra, de még a kanapéra se. Ha anyám otthon volt, még a macska is vigyázban állt, van/volt egy olyan kisugárzása, hogy a macska sem mert rosszalkodni
(nekem ehhez még hiányzik 20 év, még fiatal vagyok ahhoz hogy házisárkány legyek
)
Ma este megpróbálom, hogy közvetlen magam mellé teszem a fekhelyét, hátha, mert eddig az ágy végébe volt, hogy tudjak közlekedni. Az vele a baj, hogy még nagyon izgálga, az ölembe se tudott még soha megfeküdni, aludni is csak az ablakon keresztül láttam.Kolléganőmnek van még jólnevelt macskája, meg is lepődtem rajta, mikor nálam nyaralt a macska:
-Soha nem érdekelte mit eszek, sosem evett bele, sosem kunyerált a kajámból. Egy alacsony asztalom volt, ha fel is ugrott, a natúr csirkemellt is csak megszagolta, és tovább ment. (Pont ezért a miénket se akarom rákapatni, szerencsére az is még "tápos", tegnap se érdekelte hogy hurka-kolbász a vacsora. Egyetlen egy dologba evett bele eddig, mikor pakoltam be a mosogatógépbe, a tányérról leette a curry-s szószt, azt mondjuk nem is értettem)
-Amint meglátta, hogy megyek a póráz-hám irányába, mint egy kutya, jött oda tobzódni, meg nyávogott, mert tudta, hogy kimegyünk, az volt a kedvenc délutáni programunk. (7-en lakom, nem volt macskabiztos az erkélyem így csak hámmal együtt vittem ki, szerencsére elég nagy volt ahhoz hogy el tudjunk kint lenni)
-Otthon sosem ugrott fel az ágyra, ha kolléganőm fel is vitte, a macska mindig leugrott-elment. Nálam viszont már az első este feljött az ágyba és végig együtt aludtunk. Kolléganőm be is duzzogott mindkettőnkre
Persze volt neki is rossz tulajdonsága, ha mentem el dolgozni mindig megtámadott, méterekről rámugrott, sosem bántott-karmolt meg csak amikor dolgozni indultam.
A másik, hogy kicsit alkesz macska volt, reggel arra mentem be a konyhába, hogy kiharapta a dobozos sörjeim és úszott a macska és a konyha is a sörben. Semmi mást nem harapott ki soha. -
cog777
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Termeszetesen, szocializalodni akar a macsek veletek, ez tobb ezer eves evolucio eredmenye, kell egy szoktatasi idoszak, amolyan atmeneti - a parodnak. Aztan mar mindegy, ugy is az lesz amit a macska akar
-
MutantZombie
tag
Jók ezek a nevelési tanácsok

-
erzol
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
-
Freddy76
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nos, macskatartóként hamar meg fogod tanulni, hogy a macskának bármit könnyedén meg tudsz tanítani, mindössze annyi kell hozzá, hogy a macska is meg akarja tanulni.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Bocsánatot kérek
nekem is sikerült 1x véletlen lerúgni ugyanígy Pöpit, 1 hónapig nem jött az ágy közelébe, én meg jó lelkiismeretfurdalást kaptam.
Ötletem nincs, hogy lehetne őket erről leszoktatni, ha sikerül elérni valamit vevő vagyok a megoldásra
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Az Asszony én vagyok
(megtévesztő a nicknevem). Az Uram hozzáállásán már sikerült változtatni, hisz lett egy macskánk. Egyenlőre most ennyi fért bele, ebben megállapodtunk már az elején.
Nem azzal van a baj, hogy nem tisztább, korábban együtt aludtunk a kutyával, az is csak engem zavart és nem a koszossága miatt. A macskával is az a baj, hogy még kicsi, hiperaktív, ha feljön elkezdi harapdálni a lábunkat, páromnak sikerült is már így álmában véletlenül lerúgnia az ágyról, mert csak azt érezte, hogy tűvel szúrkálják a lábujját, fel sem fogta hogy a macska volt az
Egyébként érdekes, valószinűleg csak azért érdekli az ágy, mert mi benne vagyunk, egyébként a vendégszobában lévő ágyra nem megy fel, pedig nyitva van az ajtaja, azon is simán aludhatna, az senkinek nem tünne fel
Muszáj erre a pár dologra megtanítani, ahogy az asztalra sem mehet fel (szerencsére még nem is érdekli, meg mivel elég "tápos macska", még nem tudja milyen finom a felvágott), úgy az ágyba sem. -
SoulReaver
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De a makka az csak tisztább, meg puhább meg cukii
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az Asszonyon kell változtatni (elég a hozzáállásán, nem őt kell lecserélni
).
A macskusz, főleg ha végig benti (ezt nem tudom), elég tiszta ahhoz, hogy ne okozzon problémát, ha az ágyban héderel picit. Leszoktatni nem könnyű, eléggé öntörvényűek, ha fel akar menni úgyis felfog, ha más nem amikor nem látjátok. Meg néha örülni kell annak, ha veletek akar lenni kicsit. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Én nagyon örülnék ha feljöhetne az ágyra, de a párom nem
Az a deal, hogy a kutya meg a macska azonos jogokat élveznek, tehát ha a kutya nem jöhet fel, a macska sem. A kutyát meg nem szeretném hogy feljöjjön, mert naponta kéne akkor fürdetni (amit nem szeret), plusz mivel nem kicsi, súlyban majdnem azonos velem, éjszaka simán lelök
Szóval így jártunk... -
cog777
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az osszes macskank eddig bejohetett az agyba. Ha megfeleloen apolt akkor miert ne. Nalunk rendszeresen csereltek az agyat es a helyet hol alszanak. Itt-ott eltoltottek par hetet aztan mentek tovabb aludni mas helyre. Neha a gyerek agyaba, asszony labanal, a fejem folott, stb.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nalunk is nasizik néha a kutya tápból, de csak keveset. Én sem örülök neki, mert urinarys étrendje van, de nem lehetek mindig a seggében...
Az ágyra felugrálás meg... Ő egy macska...
-
Zsírkrétamen
senior tag
Tudom hogy nem szabad a macskának kutya tápot adni, de mi van akkor, ha a macska kutyatáp függő lett?!
Annyira nem örülök neki, mert a kutya már senior tápot eszik, ő meg még bőven junior kategória. A kutya mindig hagy magának reggelit, meg vacsorát is, a macskának meg mindig figyelem, hogy legyen a táljába kaja (amit egyébként szeret, mindig megeszi). Ennek ellenére minden délután miután kiengedem odamegy, és elkezdi falatozni a kutya kajáját. A vizét is issza, miután ki van engedve már nem érdekli a szobájában lévő friss víz sem, ha kiitta onnan akkor pedig tobzódik hogy elfogyott, hiába van 2m-el odébb a saját táljában víz
(pedig használja azt is napközben mikor egyedül van bent)Van valami technika arra, hogy leszokassam az ágyra való felugrásról? Minden este legalább 50x lököm le az ágyról, az elején még türelmes vagyok, megfogom, és belerakom a pihe-puha ágyába, ami ott van közvetlen az ágy mellett. Később már csak lelököm, ha látom hogy fel akar ugrani akkor piszkálom, de sosem tanul belőle. Mikor már aludnánk (és megunom hogy mindig lelököm) akkor visszaviszem a szobájába, de akkor meg nagyon nyávog, megszakad a szívem érte, de nem tud lent maradni. Persze miután nyávogott 5 percig, utána felmegy a tornyába és egész reggelig békésen alszik. Reggel ha már mászkál kint valaki, megint elkezdi a nyávogást, akkor kiengedem, ha visszafekszünk még, akkor elölről kezdődik, megint fel akar jönni. Nagyjából egy hete már, hogy mászkálhat mindenhol mert már egész jól elvannak a kutyával, egy hete lökdösöm lefele az ágyról
Pedig szereti az ágyát, nyalogatja, pár pillanatig el van benne. Szereti mert a kutya is fekszik benne néha, és a kutya kinti fekhelyét is szereti, abba például simán el van, ha kint vagyunk vele a nappaliba.baloghgabor, veled mi a helyzet, meg van már a kutyus?
-
Köszönjük mindenkinek a kedves szavakat!
-
Freddy76
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Jobbulást a cicának.
Mi is az egyetemre hordtuk Töpörtyűt, ott volt a műtétje is. Nem csak profik, de szimpatikusak is. A kedvenc jelentem, amikor megjelent egy hölgy egy kisbocival, akiről alaposabb szemlélésre kiderült, hogy egy nagyra nőtt bernáthegyi. Mielőtt felvették volna az adatait, mondták, hogy mérje le a kutyát, ott hátul van a mérleg. Majd jött vissza a nő azzal, hogy elnézést, de nem tudja lemérni a kutyát, mert a mérleg csak 90 kilóig mér...
-
MutantZombie
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Általában kerülöm az olyan kommentet, ami macskával kapcsolatos szomorú történet.
Tudom, ha elfordítom a fejem az nem megoldás, de nekem épp elég volt az áprilisban megélt trauma.
Mivel mostanában ez már a sokadik ilyen komment, erőt vettem magamon, és ezt most végig is olvastam.
Jobbulást kívánok a macskádnak, és remélem mielőbbi felépülését! -
-
Hát megjártuk ma Malaccal az Állatorvosi Egyetemet!
Itt van egy szájsebész szakorvos, akit ajánlottak a klinikán, muszáj is volt elhoznunk, mert nem volt jól szegény.
Ugye volt egy növekmény a szájában, na ez már több lett. A doki azzal nyugtatott, hogy ez a jobbik eset, mert akkor valószínűleg fertőzés, és nem daganat.
Így is lett, ha jól emlékszem kalicivírus okozta fertőzésből nem tudott rendesen felépülni, és emiatt a szájában kialakultak ezek a karfiolszerű sebek, amik fájtak neki, véreztek, stb, és sehogy sem sikerült ennek gátat szabni. Havi 1 injekció ideig-óráig használ, de nem oldotta meg a problémát!
Így szegénynek most jó sok fogát ki kellett venni (10+)
Meg is könnyeztem utána az autóban, habár altatás alatt volt, szegénynek biztos egy sokk, de azzal nyugtatom magam, hogy innentől csak sokkal jobban lesz!
Hazaérve persze hót kómásan "menekülni" akart, azt a szenvedést, szent ég... Csak kúszni tudott a kövön. Visszatettem dobozba, de ott meg persze morgott, nem aludt.
Lassan javult, de nagyon ki akart menni a házból. Szerencsére még korábban kitettünk újra almot, bele is wczett (pedig nem szokott se ő se Pöpi, kint intézik valamiért) és onnantól lenyugodott, végre pár órája alszik. Kész a kajcsija, innentől 1 hétig csak főtt csirkemellet kap(hat) apróra darabolva, fene a jó dolgát
Azt kell mondjam nem volt olcsó a műtét, de leszarom, Ő az első "igazi" sajátbefogadott kis szőrcsomónk, a szívünk csücske!
Kemény év ez neki, elsőnek a golyói, most pár foga... Remélem most sok évig más gondja nem lesz! -
Szevam
senior tag
válasz
Soderes
üzenetére
Így van
! Sajnos csak heti 1-2 alkalommal tudok ott lenni hosszabb időre. Ilyenkor adok nekik enni.Hétvégén nagy falatozás volt. Úgy vettem észre, hogy a fekete kislánynak barátja van és megosztották egymással az ételt. (Van egy harmadik is, aki kandúr, de őt el is kergetik). Ezt követően érdeklődve jött a terasz felé. Kinyitottam az ajtót, és nem szaladt el rögtön. Oda jött és végül engedte, hogy megsimogassam egy picit. Majd elsietett. Meglátjuk később mi lesz.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Erre majd jó lenne legalább estére rászoktatni

Nem bánom ha napközben ott hempereg, én úgy is gép előtt vagyok, de aludni jó lenne ha majd a helyére menne
De gondolom idő kérdése, meg kell szokja a helyet, nyugiba aztán majd utána lehet vele konzultálni(?)De ma már tényleg iszonyatosan nyugis volt. A nap 80%-ban egy helyen fekszik az ágyon és szemlél minket. Ennyi. Ha odamész akkor simogatást kér, néha felugrik ölembe meg bújik ha olyan kedve van, de alapvetően iszonyatosan nyugodt.
Játszani nem igen, továbbra se, sőt mintha félne a botos lógós dologtól. Kislabdát lesz.rja akárhogy csörög meg megy, ránéz aztán helyben leül / fekszik
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Az ágyon van a gazdi szaga, és az ágy puha, meleg, stb. A saját fekhelye nem mindig olyan jó. Pöpi is gyakran feljön az ágyba, szendereg/hentereg ott kicsit aztán mikor jön "Anya", hogy mostmár aztán na és van saját szobája!!! meg kanapéja!!! akkor leugrik és átmegy oda.
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Normális, kell neki kis idő mire teljesen odaszokik. Egyébként nagyon jó memóriájuk van, Kalóz macska egy évi gyászolta Kormit, várta a kedvenc helyén, hátha feltűnik már végre játszani

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Szerencsére egyiket se csinálta a brit leányzó.
A legnagyobb "kihágása" az volt amikor egy egész napos távollétből hazaérve azt láttuk lehányta az ágyon a takarót.
Voltak néha balesetek (wc után végig törli a fenekét az egész lakáson) de ezt jól lehetett kezelni azzal, hogy MINDEN wc után popsitörlés. Egy idő után már megszokta és szinte várta hogy menjek oda
Persze sokszor volt, hogy meglátott és spuri a lakás másik felébe vagy az ágy alá és ott húzott csíkokat.
-
Mikulásbá
nagyúr
Na melyik ismerős otthonról, testközelből?
-
Freddy76
addikt
-
csp01
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az üzemidőt ők a legideálisabb esetre adják meg. Magyarul hazudnak. A régebbiekre még egy hetet ígértek, persze azok is max két napot bírtak. Arra szerintem készülj fel, hogy egyfajta függőséget okoz és nem nagyon fogsz tudni lemondani róla.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Köszi neked is! A weboldalon már csak a minit láttam, 2 napos üzemidőt ír. Néztem a funkcióit, de nekem csak a gps része kellene, illetve maximum napközben lesz kint a cica amíg dolgozunk (remélhetőleg ő is így gondolja, vagy a hasa
), szóval ha azt az időt kibírja az nem baj, estére tudom töltőre rakni. -
csp01
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nekem van Tractive Cat 3 és 4 használatban, illetve egy Mini, amit még nem üzemeltem be. A 3-as már "régi" (szerintem ez amolyan tervezett elavulás, két éves, de már nagyon gyorsan merül). Amíg tudok kitartok ennél, mert ennek még cserélhető az akksija, ami azt jelenti, hogy ha van tartalék, akkor pillanatok alatt a macskán van a töltött. A 4-esnek jobb az üzemideje, de ezen már nem cserélhető, tehát le kell venni a macskáról, órákon át tölteni kell, és a cica természetesen nem fog várni rá. Nehezebb is mint a 3-as. A Minivel még nincs talasztalatom, de azt olvasom róla, hogy egy napot se bír ki. Szerintem az előfizetés nem vészes összeg. Én két évre vettem, de ha öt évre veszed, még olcsóbb.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
baloghgabor
üzenetére
Köszönöm
Nagynak én is nagynak tartom képek alapján, de reménykedem, hogy addigra a macska is nagy lesz
Az előfizü nem olcsó, de több évre véve nem már nem annyira vészes, szerintem úgy is csak az első 1 évbe fog kelleni, amíg fel nem fedezi teljesen a környéket.
Köszi mégegyszer, szerintem berendelem
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szia, nekem volt anno. A tractive a legjobb állítólag, csak nem kicsi és nehéz sajnos, meg erősen fizetős. Nekem kis, kerek, Blaupunkt volt, ami néha csak 500m-t tévedett, vagy éppen megállt fél órára, vagy lemerült, de szerencsére hazajött a macska. Viszont így derült ki, merre jár, mekkora a bejárt territórium, ahol valószínűleg meglőtte e "szomszéd" előtte, aki 300m távolságban lakik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Formula-1
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Gitáros topic
- VR topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Dell notebook topic
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- iPhone 12 Pro 256GB Graphite-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4752, 100% AKKSI
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A többi az csak sallang …

A befogadott bak macskám miatt kérdeztem. Igazából én úgy tippelem 1-2 évnél nem lehet több. Fogazata nem hiányos, őszülés nem látható rajta Egyedül a jobb hátsó lába aggaszt. Jár, mászik, de húzza néha. Sűrűn nyalogatja és nem szereti ha simogatom neki. Sérülést, dagadást nem látok rajta.

Meg is könnyeztem utána az autóban, habár altatás alatt volt, szegénynek biztos egy sokk, de azzal nyugtatom magam, hogy innentől csak sokkal jobban lesz!