Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
baloghgabor #21099 üzenetére
Akkor legyen függőhíd két fa között. Arra is tudsz rakni ajtót.
Sok munka de bevállhat. -
baloghgabor
aktív tag
Kint locsoltam, amikor hallom, hogy az erdőben, a közelben nyávog. Nézem telefonon a GPS nyakörvet, ott van valahol a kapu körül. Nyitom a kaput, ott nyávog, de nem mer bejönni. Qrva nagyot üt a villanypásztor, a többi is megtanulta, ha a földre van ledobva a maradék vezeték, akkor sem mennek a közelébe. Szóval nem jött közelebb, nekem kellett megfogni, de a kapunál már karmolt, annyira hogy el kellett engedni. Szerencsére befelé szaladt. Kapott enni, most megint itthon van. Ki tudja meddig, persze. Szóval hiába lesz kisajtó neki, nem mer a közelébe sem menni. Marad az, hogy valami magasabb fa a közelben, vagy támasztva befelé nyilván, amin visszafelé tud majd jönni. Ha rájön és tudja használni. Vagy megvár engem, míg kimegyek érte mindig az erdőbe és hozom haza.....
A mai útja:
-
válasz
baloghgabor #21097 üzenetére
Pont ezt akartam javasolni. Egy vagy több helyre egy csak befelé nyíló macskaajtó megoldhatja a gondot.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mikulásbá #21096 üzenetére
Sajnos nem tud bejutni semmi sem. Hetente vonyít valami a kerítés mellett, kutya, sakál, vagy bármi, mert a villanypásztor megrázza. Pont ezért lett az és a kerítés is, mert egyre veszélyesebb a qrva világ errefelé is.
Gondoltam a kapuba egy macskaajtót, ami csak befelé nyílik, valamelyik régit oda szerelem, aminek ismeri a szagát, azon be tud jönni. Feltételezve, hogy más jószág nem tudja felfogni mire való? -
válasz
baloghgabor #21094 üzenetére
Semmit nem tehetsz, reménykedj, hogy a hasa mindig hazahozza. Ha ugyanilyen könnyen vissza is tud jönni a kerítésen-alatta, fölötte, stb- akkor jó. A kinti macskákat nem lehet megkötni.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Freddy76 #21093 üzenetére
Nincsenek bezárva, de nekik ez most mégis az sajnos. A régi területe sokkal nagyobb, látom a GPS-en, amit bejár. Most meg osztozni kell több macskával neki. Kimentem, hívtam, csörgettem a nyakörvet, nyávogott is, de nem akar hazajönni. :( Neki ez az élete. Az erdőből lett összeszedve jópár éve, koszosan, szakadtan. Ezt szokta meg. Jó neki itthon is nagyon, de az az Ő világa, a kinti. Úgy érzem nem tudok mit tenni Vele? 😢 Hiába hívom,nem akar hazajönni még. Lehet csinálok valami bemászót, de félek azt más is használja majd. Így meg nem tud bejutni. Persze nemcsak ő, se sakál, se idegen macska, semmi se.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #21092 üzenetére
Köszi, tudom, de ez olyan hatalmas feladat, ami szinte kivitelezhetetlen. A hátsó kert nagyobb, ott vannak a nagyobb fák, most körbementem, 54 óriási fa, csak ott. Ráadásul lehet nem is ott megy ki. Lehet azól tetején, vagy máshol, ahol van villanypásztor, de mégis menni kell neki nagyon?! :(
kb. amíg a szem ellát majd balra, majd megint balra..... :(
-
Freddy76
addikt
válasz
baloghgabor #21091 üzenetére
A probléma, amit leírtál, a macskák azon tulajdonságából fakad, amely miatt szeretjük őket... Kinti cicáknál ez gondolom örök dilemma: ha bezárjuk, akkor nem boldog, szökni akar, és nem tud visszajönni. Ha meg nincs bezárva, akkor teljesen elszökik. Nem tudom, mi a megoldás. Azt mondjuk nem hinném, hogy fél hektár ne lenne elég egy macskának...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
baloghgabor #21091 üzenetére
a fára tudsz rakni mászásgátló szoknyát.
-
baloghgabor
aktív tag
Teljesen tanácstalan vagyok már. Van Öt Cicám, mostmár telken belül. Eddig vacak volt a kerítés egy része, ki tudtak menni a körülöttem lévő erdőbe, megvolt mindegyiknek a territoriumuk. Sajnos az egyik Cicámat a "szomszéd" (kb. 300m-re lakik) tavaly meglőtte, májgyulladás, majd a következmény: cukorbetegség. (tegnap voltam kontrollon, stagnál az állapota). Tavasszal pedig a kedvenc Cicámat a sakálok közül, az utolsó pillanatban mentettem meg a kutyám segítségével. Akkor döntöttem, hogy azonnal biztos kerítés kell! Ja, csak ~300 m körbe, így közel egy millió lett a vége. De boldog voltam megérte! Viszont az egyik Cicám (Dagi) csak megy csavarogni, egyre többször. Először a telekhatárra épített tyúkól tetején ugrott ki, akkor oda is tettem hálót és villanypásztor vezeteket. Egy hónap nyugalom után a múlt héten a domináns lany Cicám üldözte megint a Dagimat. Ki is jutott az erdőbe, pár nap múlva találtam meg, alig akart hazajönni. Majd itthon dorombolt, dagasztott (innen a neve), evett és boldog volt. Megint pár nap és újra kint van. Tegnap doki azt mondta, hogy az a territoriuma és valószínű menni is fog, mert idebent nem férnek (5000 m2)! Rajta van most a GPS nyakörv, ami megint baromságot mutat, mert ott nincsen, ahol mutatja. De itthon sincs, hiába hívom. Ha sokáig egy helyben lenne, akkor talán helyes lesz a pozíció, akkor hozom haza. De ki fog megint menni, ami egyre veszélyesebb már sajnos. Fogalmam sincsen mit csináljak? Sajnos van sok fa a kerítésen belül, közel ahhoz, amiket nem tudtunk kivágni, mert hatalmas és házilag ez nem menne. Vissza viszont nem tud jönni, csak velem, mert kint az erdő picit messzebb van (jópár méter, akkorát nem tud repülni, mint a mókusok). Ha a többi is megtanulja, akkor leszek nagy bajban. Patthelyzet?!
Reggel még kaja után:
-
norrberth
addikt
Aki szereti a csípőset [link]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #21082 üzenetére
Gyönyörű szurikáta! 😼😽
-
atosan
veterán
válasz
GreenGoblin #21082 üzenetére
De nagy ez a kép!
-
Akelaus
senior tag
válasz
Freddy76 #21075 üzenetére
Én rendszeresen porszívózom a kis morzsaporszívóval. Azt szereti, játszik vele közben.
A nagy testvérétől viszont kimenekülne a világból is. -
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
elfelejtette #21069 üzenetére
Jajj, de kis gyönyörű Cica. 😽 Én nem tudtam volna elengedni. Reméljük jó Gazdija van már Neki?! 😼
-
Sajnos Gigi még mindig nem került elö, de még várjuk!
Viszont Édesanyám macsekja, Kissy hozzánk került, mivel egyre nehezebben tudott gondoskodni róla, az almozás és a játék egyre nagyobb megterhelés neki.
A 12 órás utat jól viselte, fél úton dobozban, a másik felét meg ölben töltötte.Most már az akváriummal barátkozik:
És persze a macska-kötelességét is teszi: lustálkodik
Érdekes móka lesz, ha Gigi előkerül, és a két boszorkánymacskát kell majd összeszoktatni...
-
_ocsisajt
őstag
válasz
omg, kész vagyok!
Remélem jó sora lesz!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
De édi.
erzol: tudnak élni.
GreenGoblin: mekkora kép.
-
Freddy76
addikt
válasz
GreenGoblin #21061 üzenetére
Szép cica, az a bajusz-szerkezet
-
gergo5991
őstag
válasz
köszi, nagyon cuki
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #21064 üzenetére
Helyes, nagy Cica legyen belőle! 😼
-
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #21062 üzenetére
Nagyon durva milyen gyorsan nő. Rendesen megnyúlott mióta hozzánk került.
-
olloczky
senior tag
Mangó is napoztatja a zacsit :)
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Hát Ő még mindig gyönyörűség!!! 😽
-
gergo5991
őstag
válasz
GreenGoblin #21059 üzenetére
valami uj képet már jöhetne a cicárol
-
GreenGoblin
őstag
YaYa macsekunk megkapta a második ismétlő oltást meg a mikrocsippet. Végig sírt oda is meg haza is az autóban. Most ki van dőlve. 2 hónap múlva meg ivartalanítás lesz a soron.
-
GreenGoblin
őstag
Mindig is kíváncsi voltam mit szólnak a macskák jelen esetben az enyém másik macskák hangjaihoz meg az ultrasonic hanghoz amit elvileg nem bírnak. Vannak is olyan riasztók.
Mutattam az enyémnek videót, hát a másik macska hangokra bebújt a kanapé alá, a sonicos nem riasztotta el. Ennyit érnek akkor a riasztók.
Kapott a teszt után egy jutifalatot.
-
_ocsisajt
őstag
válasz
baloghgabor #21046 üzenetére
Ennyi kis manó mellett, hogy kezeled azt a mennyiségű szőrtömeget ami velük jár? :)
Két kérdés, szerintetek érdemes beruházni egy furminátorra? Reklámja jó, de tényleg olyan hatékony?
Szőr eltávolítás ágyneműröl és/vagy olyan huzat amire szívesen fexenek a macsok, de jól és könnyen tisztítható? Amióta újra egyedülálló vagyok, azóta újra a masik felemnél alszik, velem van sokat ha lustalkodok én is. Nektek mi vált be? Létezik egyáltalán hatékony kütyü vagy valami praktikus módszer/alternatíva? Én a jysk-es görgőt próbálgattam, de nem az igazi..
-
GreenGoblin
őstag
Amúgy nem tudom hogy a fenébe csinálta de nappal úgy rohan, ugrál hogy a szomszéd is hallja szerintem, de este úgy mászott fel az ágyra, olyan halkan hogy csak akkor vettem észre mikor a bajusza hozzám ért. Azt miután felkeltem rá nagyon óvatosan, lassan mászkált, szaglált. Tud ez halk lenni ha nagyon akar. De mintha tudná hogy este van, gazdi alszik akkor csendben kell lenni.
-
válasz
baloghgabor #21050 üzenetére
Valahogy így
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- GTA VI
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest