- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
szetib
tag
válasz
Krystal_s #18449 üzenetére
A macsák éjszaka aktívabbak, a hajnali 5 fekvés az elején nehéz lesz. Ha egyedüli lesz és magadhoz szoktatod akkor talán van rá esély, hogy nem fog "zaklatni". A délelőttel+délutánnal semmi gond. De a tapasztalataim szerint hajnalban pont nem az alváshoz készülődnek. A youtubeon fent van pár ezer video, hogy miket művelnek az éjszaka közepén egy lakásban. A macskák lakásban alomba végzik a dolgukat, ha kijárós lesz akkor ezt megoldja önállóan. El kell dönteni, hogy hol a territóriuma. Bent vagy kint? Ha bent szeretnéd babusgatni, akkor oda kell szoktatni, ha eleve kijárós akkor ne zárd be, nem fogja elviselni.
Alapszabály, hogy minden macska egyéniség, nem vmi sablon AI, van amelyik játékos, aktív, szelíd, érdeklődő, de ezek ellentétei, keverékei is. A törődés kötelező, kivétel nélkül minden nap. Ha van társa, neked nagyobb a szabadságod, de kisebb a kötődés. Ha egyedül van, akkor fordítva.
Sok egyedüli macska nem tud magában játszani, ha nem foglalkoznak vele simán lelki sérült lesz, ami a gazdi felelőssége. Ha kiskorától kezdve foglalkozol vele, legszívesebben klónoznád majd halála után. -
Krystal_s
addikt
válasz
SoulReaver #18447 üzenetére
Köszönöm.
Pont ma szólt egy ismerős, hogy náluk születtek Maine Coon keverék babák. Picit hosszabb csak a szőrük, mint egy sima cicának, de nem zavaróan és állítólag nem hullat az anya sem. Azonnal mentem és megnéztem őket. Pár hét múlva lehetne elhozni.
Sok dolgot megkérdeztem. Azt mondták főleg éjjel aktív a cicus és d.e. alszik. Nagyon örültem neki, mert én is pont ilyen vagyok. Amikor hazaértünk, akkor apám viszont elkezdte mondogatni, hogy ez biztos nem így lenne. Ki vigyázna a cicusra délelőtt, ki engedné ki a kertbe elvégezni a dolgát reggel stb. Most kinek lehet hinni?
A gazdi szerint és én is úgy tudom, hogy a cicák alomba végzik a dolgukat és szeretik a kertet is, de nem olyanok mint egy kutya, hogy már kora reggel vinni kell őket ki, meg napközben többször is. Vagy igen?
Úgy gondoltam, nappal velünk lenne lent a családdal és kint is, este 11 után pedig nálam lenne fent. (emeletes családi ház) Itt is lenne alom, játékok. Hajnali 5 körül fekszem dél körül kelek. Alhatna velem, vagy külön kanapén is, ahol akar..., tehát csak délelőtt nem tudnék vele foglalkozni. Ez neki nem lenne jó? -
SoulReaver
veterán
válasz
Krystal_s #18445 üzenetére
A kaparófás dolgot egész kicsi korától kell szoktatni vele, mert nagyobb korában nehezebben tudod rávenni. Van, hogy nem is érdekli őket.
A fiú macsek sem jelentene gondot, ha ivartalanítanád. Úgy nem jelölgetnie, nem kóborolna.
A szőr hullást a heti több alkalmas keféléssel tudnád kordában tartani. A tavaszi és őszi időszak erősebb szőrhullással jár. Nagyobb szőrű cicáknál ez még nagyobb gondozást jelent.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Leírnám a cicás történetem rövid bemutatkozásként.
Mindig szerettem a macskákat. Ősszel egy tragédia után... pár nappal megjelent a nálunk egy szépség. Fent ült a garázstetőn. Adtunk neki enni, inni, nagyon félénk volt, de minden nap eljött egy kis időre és egyre közvetlenebb lett. Pár hét múlva megjelent egy hasonló szépség, akire azt hittünk az anyukája. Azóta mindkettő naponta többször jár hozzánk enni... Jót tesz a lelkemnek. Vettünk tápokat és házi ételeket is kapnak. Próbáltunk a környéken érdeklődni. Úgy tűnt nincs gazdájuk. A kisebbiket Micinek neveztem el, a másikat Mircinek, majd kiderült ő fiú, ezért Marci lett.Hozzá nem lehetett érni és kézből sem fogadott el semmit. Nem a miénk mégis különlegesek lettek számunkra. Egész nap várom, várjuk őket. Hónapok óta (8) megy ez. Nemrég terhes lett a kislány és pár hete szült. Akkor tudtuk meg van gazdája is. Ráadásul ismerjük őket, csak eddig azt mondták az ő cicájuk vörös, a Mici pedig szürkés csíkos hm. Azóta őt ritkábban etetjük, mert tényleg csak az étel miatt jön és megy. A másik sokat kóborol, szoktuk látni és sajnos volt, hogy sétálás közben elment mellettünk és hiába hívtam nem jött oda. A picit is láttam otthon a kertjükben és ő sem jött oda hozzánk. Azt gondoltuk csak az étel miatt kihasználnak minket, ezért nem fogjuk etetni. Persze újra jöttek és mindig megsajnáltuk. (és én örökké hálás leszek nekik, mert lelkiekben sokat segítettek) A Marci az utóbbi hetekben, amikor már alig törődtünk vele teljesen megváltozott. Egyre gyakrabban jön és órákig alszik, vagy figyel az ajtóban. Sőt már a kezemből eszik. Ő, akire korábban ránézni is alig lehetett, mert az is zavarta. Pár napja már a konyhába is beszokott jönni, de csak kis ideig marad. Nem hiszem, hogy valaha benti cica lenne. Kullancs, bolhák is vannak benne, mindig kóborol. Én nagyon szeretnék egy sajátot. Korábban mindig kutyáink voltak, de az utolsó elvesztése óta már máshogy tekintek rájuk és képtelen lennék másikat annyira elfogadni. Úgy érzem lassan kezdek készen állni egy cicára. Rájöttem hozzám ők illenek. Tudat alatt is érezhettem ezt, mert évek óta macskás hátterem van a gépen. Nyugalmat áraszt a mozgásuk, intelligensek, ügyesek, tiszták, precízek stb. A fiú rendszeresen jelölget mindent a kertben. Így inkább kislány lenne jó bentre. Tisztaság és rend van nálam. Fontos lenne, hogy ne karmolja össze a bútorokat, vagy minket és ne nagyon hulljon a szőre, ha ápolva van. Nem tudom ez mennyire fajta-, korfüggő. Elég lenne neki egy kaparó és játékok? Úgy gondoltam jó lenne örökbe fogadni egyet (tudom 2 jobb lenne), de ott nehéz megtudni milyen viselkedés jellemző. Mire érdemes figyelni? Van olyan fajta, ami jobban illik lakásba? Lenne neki nagy kert, vinnénk sétáltatni, kirándulni is. Családtagként lenne velünk. Ezek alapján hogyan érdemes választani?
Tudnátok nekem tanácsot adni? -
Dhampir
félisten
Hogyan nyugtasson meg egy cicát vihar idején
-
Dhampir
félisten
Meghalt Bob, az utcamacska. :-(
-
baracsi
tag
válasz
bbuffy #18438 üzenetére
szerintem mindenki úgy mondja, ahogy neki tetszik, ennyi szabadságot engedjen már meg nekünk a nyelv, egyébként meg vannak szavak, amelyeket bizonyos emberek, párok, családok értenek és az a lényeg
mint amikor 2 óvodás beszélget, az egyik mondja, hogy tita, mire a másik, az nem tita, hanem matka
-
bbuffy
senior tag
Hat jo. Akkor macska. mindig belefutok ebbe vhol. Bár az argot/szlenget kritizálni, egyeni szóhasználatot, más mint “hejesirásnàcizni”.
Na mindegy, úgy néz ki hogy a makka fehérjeallergiás lett. Ami szuper, mert a másik öt éve az. Viszont ez nem eszi meg a másik speckó tápját.
szóval adott két fehérjeallergiás ciccca akik eltérő kaját igényelnek, egymás mellett.
csupa öröm az élet -
Chrys_
addikt
kaccen... Akkor inkább Katze. Katzen a többesszám, ha már németesen írod.
-
válasz
Plazmacucci #18429 üzenetére
Igen! @bbuffy:Mindenképpen kérdezz meg egy másik dokit!
-
-
bbuffy
senior tag
Mit lehet csinálni egy kaccennal ha “hirtelen” megkattan. Mondjuk bő egy hónap lefolyása alatt. Folyamatos kényszeres mosakodás, vakarózás, bujkálás. Minden kaját megutálás. Full zavart mozgás. Egész nap vmi zugban lapit, már a gyereknek sem jön elő nagyon, pedig ő macskája. Szervileg rendben van persze, orvosnál járt.
környezetváltozás kell neki?
lassan két hete van psycho üzemmódban, nagyon aggasztó. -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérek segítséget, hogy honnan lehet megállapítani egyszerűen/gyorsan egy egy hónapos házi macsekról hogy kandúr vagy nőstény? Hoztam egyet kandúrnak, de hallok sok olyan véleményt hogy ő bizony kislány és mostmár tudni szeretném az igazságot :) -
-
Dhampir
félisten
Körülbelül 4:11-nél, az addig békésen gubbasztó cica elhagyja a pihenőfáját.
-
radi8tor
MODERÁTOR
8 cica akinél beütött a macskamenta.
[link]
-
Bazs1981
aktív tag
Szuiasztok!
Elhoztunk egy sima házi kandúr kölyök macskuszt, mit vegyek/adjak neki enni, hogy a legjobb legyen neki?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Plazmacucci #18408 üzenetére
Mennyi idős? Felnőtt cicákat napi 1x kell etetni. Ha átszoktatod délben vagy délutáni etetésre akkor reggel békén hagy elvileg...
-
-
Atomgeszi
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Plazmacucci #18404 üzenetére
Vannak dumásabb egyedek, sajna a tietek ilyen fajta.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Plazmacucci #18395 üzenetére
Előbb kel a Nap.
Átállt nyári időszámításra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Eredeti játékok OFF topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest