Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Benzines fűkasza vásárlásán töröm a fejemet, természetesen olyan érdekelne ami nem csak damilos hanem késes is.
Ez az amit kinéztem: Oleo-Mac BCH 400 T
Van tapasztalata vkinek ilyen géppel?
Milyen gépek ajánlott még hasonló ár-érték arányban?Egy kis ízelítő, hogy hol kellene majd helyt állnia a fűkaszának:
(800 nm -es telek, végig ilyen..., nem biztos, hogy látszódik, de kb. 2 m -es a gaz )[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Rive
veterán
-
inf3rno
nagyúr
Ja, én sem mondtam mást. Ha már van görbém akkor már hasznosítom idén vagy jövőre saját pálinka lefőzésére. Jó lenne még valami olcsó kromatográfiás módszert találni, hogy biztosan ne legyen benne metil, de csillagászati összeget se kelljen költeni rá.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pvt.peter #4851 üzenetére
Nekem nincs tapasztalatom vele, de elvileg ez jó márka és a 2LE is szerintem elég lesz erre a dzsungelre. Ha damilt veszel a tecsóban van szürke szögletes damil, nekem az vált be eddig a legjobban. A kerek annyira nem. A kést nem mindenki ajánlja, mert veszélyes lehet és mert a szárban könnyebben ledarálja a fogaskerekeket, de ismerek olyat, aki csak azzal vág, és nem szervizel gyakrabban, szóval franc tudja. Jobb választás lehet, mint a damil, ha vastag szárú kórók vannak. Ha csak magas fű, akkor azt elviszi a damil magasságtól függetlenül. Második ránézésre nem tűnik annyira vészesnek ez, ha az örökzöldek a telekhatár. Pillanatok alatt le lehet csapni damillal is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
rii
nagyúr
sziasztok
fóliasátorhoz való fóliát hol lehet jobb áron venni?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
lemmy71
őstag
válasz pvt.peter #4856 üzenetére
Kétkomponensű (aluszálas) 2,7mm négyszögletes damillal szépen lelehet "abálni" azt a dzsungelt, a késsel többet szívnál mert az a lágyabb gazokat csak ledönti
Gép vásárlásban csak azt tudom mondani mint napokkal ezelőtt, ha tartósan tizenévekig akarod használni, akkor felesd el ezeket a kinai "lomokat". Told meg a költségvetést és egy zsír új Stihl FS120 a megoldás, de használtan jóval ár alatt is találsz ilyen gépet#4858 rii
Gazdaboltokban[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Valaki tudna segíteni? Ez mitől van?
Vettünk egy erősebb szivattyút a fúrt kutunkhoz 4800l/h, és állandóan homokos vízet szív fel. Régi szivattyúnk gyengébb volt 2200l/h tudott és olyan tiszta víz jött hogy még iható is volt.
Lábszelep sincs teljesen a kút alján felette van kb 40-50cm-el.
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Barátnőm kertjében a fotókon látható (gyom)növény kezdte átvenni az egyeduralmat. Tépkedésre még több hajtással reagál, gyomirtózástól a lepermetezett ágak elpusztulnak, de magára a fő gyökérzetre nincs érezhető hatással. Van ötletetek?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
BBéci
legenda
válasz demmer123 #4860 üzenetére
Húzd annyira fel, hogy ne szívjon homokot, de még bőven a legalacsonyabb vízszint alatt maradjon. Kezdésnek fél métert emelj rajta.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rive
veterán
válasz newmoonlight #4861 üzenetére
Ennyiből nem tudom megmondani, hogy mi az (talán trombitafolyondár?), de ezeket visszaszorítani jellemzően vagy csak tartós melóval (a föld alatti részek kiásása/pusztítása több éven keresztül, akár) lehet, vagy van fás szárú kúszókra valami spéci, közpolgár számára nem elérhető irtószer ami a gyökereket is legyakja egy menetben.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
BBéci
legenda
Feleségem szerint is trombitafolyondár, mutatós növény, de valóban agresszíven terjed, azért nincs a kertünkben.
Talán gyökércsapdával kordában tartható, mint a bambusz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
justmemory
senior tag
Ahogyan Rive is írja, ez folyondár. Gyakorlatilag lehetetlen kipusztítani. Nekünk van a kert végében, fölfutott a kerítésre, azt nyírom hetente (vagy a szomszéd), a kicsiket kihúzom, vagy lenyírom a géppel, de kijönnek. Abban bízhatsz, hogy egyszer a gyökeréből kifogy a szufla, ha nincs lombos része, ami a fényt tudná biztosítani (pontosabban a fény által a tápanyagelőállítást); nekem a kisebbik kertben így sikerült eltüntetni az akácot. Szomszéd mesélte, hogy megpróbálta kiásni; 1½ méter mélyen is a gyökere volt még...
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
Dorian
félisten
Azt hiszem ez nőtt nálunk a fenyőfák alatt. Fás-jellegű szára van a tövénél, és mélyre nyúló egyenes gyökere. Ha simán ki akarom húzni bentszakad és kezdődik előlről.
Hogy gyökerestől ki lehesse húzni, a tövénél a föld felszínén kell megragadni egy kombinált fogóval és függőlegesen lassan, de erősen húzni, előtte jó ha locsolsz, h nedves legyen a föld, úgy jobban kijön. Én ilyen módon kiírtottam őket.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Orlin
addikt
Growing CUCUMBERS Herringbone (Part 1)
Jövőre tuti ilyent kipróbálok.
Idén nagyon kis csenevészek a paradicsomok nálunk.Most kezdenek még nőni.
Egy-kettő nagyobb van,de azok még zöldek.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
newmoonlight
senior tag
Rive, BBéci, justmemory, Dorian: Köszi mindenkinek!
A #4861 (trombitafolyondár?) kiirtását -úgy, ahogy el is kezdtük (célzottan a hajtásokat legyomirtózva)- van értelme folytatni? Ha igen, milyen szerrel? (Pl. mi a kiskereskedelmi forgalomban kapható legerősebb gyomirtó?)
15-20 éve hallottam egy olyan gyomirtóról, amellyel fás szárú növényeket (bokrokat) úgy irtottak, hogy a földfelszín felett elvágott hajtások metszett felületét bekenték vele, és az (felszívódva) elpusztította a gyökérzetet is. Ilyennel találkoztatok már?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Winne
nagyúr
Urak mire ki tudtam volna érni a telekre gyormírtózni, az eső megtorpedózta és megint kaszálni kell előtte. Kiéget már..
Voltam a Praktikerben, korulneztem hogy mik vannak mennyiert. Kellene valami javaslat, amit korábban ajanlottatok azt sehol sem találom, tehát olyan kellene, ami rendelhető is akár.
Ami volt az az ALKO 223 es a 400. 52e és 63e. Van még Greenfield és Expert. Jó nekem a netes rendelés is, ha gyorsan szállítják.
Ezek az ALKO mennyire hulladékok? Van hozzájuk alkatrész, ha valami gallyra megy?
Kevés nyirashoz kell! Párszor egy 800nm telekhez, később ezen szegélyekhez meg szűk helyekhez.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
BBéci
legenda
Pont azt akartam írni, hogy máshol olcsóbban kapod meg azokat.
Van ALKO fűnyíróm, 15 éve használom, két éve cseréltem benne 700 forintos csapágyat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Winne
nagyúr
A Hecht az trágya? Sok szélsőséges rosszat olvasok róla a jók mellett.
Pl [Hecht 150] vs [AL-KO BC500] vs [AL-KO BC400]
vagy miért NE vegyem meg ezt: [link]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Dorian
félisten
Elsősorban Méregkeverő Lemmy-hez
Eső után lehet permetezni, vagy totál száraz legyen a növény? A paradicsomok levélszáradása tuti gomba, már nagyon szarul néznek ki. Találtam itthon tavaly kinyitott, de cellux-szal lezárt Championt.
Megfújjam vele most, vagy várjak holnapig új szer + vízmentes levél kombóra?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
inf3rno
nagyúr
Az ALKO elmegy, 1-2 kategóriával a leggagyibb felett van. Ha kaszálni akarsz, akkor a 223 felejtős, mert az csak szegélynyíró a lóerők alapján, a 400 elég lehet. A többi új márka, annyira nem ismerem őket. Valszeg ugyanolyan kínaiak, mint a többi, csak a nevük más. Érdemes árukereső véleményeket nézni róluk.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Rive
veterán
válasz newmoonlight #4869 üzenetére
..van értelme folytatni? Ha igen, milyen szerrel? ...
Mivel komolyabb cuccot nem fogsz kapni, nem sok választásod van
1-2 év és kifárad, ha rendesen csinálod. Minél több tövét is kiszedsz, annál hamarabb.
A levelek ellen a glialka elég, de jobb, ha ásod is.15-20 éve hallottam egy olyan gyomirtóról, amellyel fás szárú növényeket ...
Nekünk szeder ellen kellett volna - olyat, ami tényleg használ is, magánemberként/méregengedély v. mi nélkül nem fogsz kapni/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
inf3rno
nagyúr
Nézd meg a lóerőt, hogy 1.5 felett van e és hogy van e kés rá (már ha neked is az kell), aztán bízz a szerencsében.
Amúgy az sem lesz egy nagy eresztés a vélemények alapján: [link] Az van, hogy a kolléga linkelte az Oleo-Mac-et fentebb 100k körül. Nagyjából ott kezdődik a minőség alatta meg kb. egyforma termékek vannak ugyanolyan vagy nagyon hasonló kínai alkatrészekből összetákolva. Talán az összeszerelési minőség, amiben különbözhetnek, passz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nekem is ilyen vad szeder meg borostyán fut a kertben, de képtelenség kiirtani. Amikor először észreveszi az ember, akkor kell rádobni az atomot, utána ha már szétterjedt, akkor sokszor annyi energia rendezni. A fő gond, hogy sok ilyen a kerítés mellett van és átmegy a szomszédba is, aztán ha nálam sikerül kiirtani, akkor visszajön onnan. Nem igazán látom a kiutat ebből. :S
Buliban hasznos! =]
-
Rive
veterán
válasz inf3rno #4884 üzenetére
Hatvan centi tófólia a kerítés mellé függőlegesen...
... persze kinek van erre pénzeA kertben néhány futós-terjedős cuccot sikerült körbekeríteni, meg 'majd, valamikor' alapon a kerítés melléke is tervben van, de füvet nyírni is alig van időnk
-
inf3rno
nagyúr
válasz demmer123 #4886 üzenetére
Lehet, én nem próbáltam ki mindet, csak annak idején végigolvastam jó pár írást a témában plusz egy napot töltöttem árukeresős véleményekkel is. Nekem az lett a konklúzió, hogy valami tűrhető értékelésű nagyon olcsót érdemes venni ha lehet akcióban, mert úgy nem fáj, ha két év múlva megy a kukába, addig meg ott van rá a garancia, ami jó eséllyel pénz visszafizetést jelent, ha pl Tecsóban, Lidl-ben, Aldi-ban veszi az ember. A másik lehetőség, hogy olyan 85k körül kezdődő Husqvarna, Oleo-Mac, stb. kaszát veszek normális boltban, aminél elvileg van egy minőség, de benne van a pakliban, hogy rosszat kapok és hónapokig a szervizben lesz, aztán vagy megcsinálják vagy nem. Elvileg az ilyen drágábbat 5-10 évre veszi az ember, és talán 2 évet lefed a garancia, utána viszont drága a javítás, és tervezett elavulás már van ezeknél is. Szóval itt eleve többe kerül, és többet is lehet bukni vele hosszú távon. Na most én ezek alapján úgy döntöttem, hogy akkor inkább az olcsó, azért lett az MTD BC 43 tecsó akcióban 30 pénzért (akció nélkül olyan 40 lehetett). A közepes árut 50-60k körül hanyagolnám, mert ha egyáltalán jobb minőség, akkor sem valami sokkal. A drágát majd kipróbálom legközelebb, hogy azzal mire jutok, ha ez tönkremegy. Még 1-2 év lehet benne, a szárban darálta le eddig a fogaskerekeket, a heveder szutyok és minden csavaron húznom kellett, mert szét akart esni. Nagyjából eddig ennyi történt. Összességében úgy tűnik megérte, de majd kiderül, hogy a drága mennyivel komfortosabb. Gondolkodtam még birkán is, de látom a szomszédban, hogy megrágják a gyümölcsfákat, a gazt meg ott hagyják. Szóval azzal nem lennék előrébb, maximum a kecskével, állítólag az nem válogat annyira.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nálam ma örömünnep volt. Voltam az ágyásnál, és kihajtott a gyömbér, amiről már 2 hónapja lemondtam. Nem tudom, hogy a mostani esők hatása e vagy hogyan sikerült neki. Kettőt is ledugtam, a másikról fogalmam sincs, hogy még él e, nem akarom megbolygatni. Ugyanez télen növekedés gátlóval kezelve lazán kicsírázott az íróasztalomon, úgyhogy én már semmit nem értek ezzel kapcsolatban. A lényeg, hogy megvan.
Kevésbé jó hír, hogy a paradicsomok továbbra is dobálják le a termést, szóval muszáj lesz valami kalcium pótlást csinálni, különben tök értelmetlenül foglalkoztam velük eddig. Érdekes, hogy nem is írtam le ezt még, de a facebook ma feldobta a Carmeuse Europe nevű céget, ami direkt ilyesmit gyárt. Elvileg talán sima mészpor is működhet, passz. Mindenek előtt mérek egy talaj pH-t, aztán majd utána foglalkozom a kérdéssel, ha tényleg ez a baj, hogy savas és kalcium hiányos.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
BBéci
legenda
Van egy Hecht gyepszellőztetőm, nem mondhatom, hogy kiváló, de a jó minősítést is csak erős jóindulattal adom rá.
Fűkaszám még nem volt, ha vennem kellene, csakis Husqvarna jöhetne szóba, azokról csak jókat hallottam.#4885Rive
"Hatvan centi tófólia a kerítés mellé függőlegesen..."
Azzal nem lennék kisegítve, mivel nálam a kerítés lábazata 80 cm!
A bambusz (néhány extra fajtát kivéve) sem megy mélyebbre.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Winne
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Jó kérdés. Amit tudok, hogy pl a McCulloch Husqvarna motoros, de nagyon nem tetszettek a fél centis illesztési hézagok nála. Az olcsók között szerintem mind kínai motoros, az a benyomásom, hogy van néhány fajta motor, amit megvesznek a cégek, és aköré építkeznek. A drágáknál előfordulhat még, hogy a cég saját fejlesztésű motort használ, de nem tudom, hogy ezen a kettőn kívül még ki csinálja így.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
simico
tag
válasz inf3rno #4887 üzenetére
A kecske is válogat. Utcánkban az üres telek karbantartását úgy gondolta megoldani a tulaj, hogy bedobott két kecskét. Nem esznek meg mindent, csomó féméteres gaz ugyanúgy virít a telken miközben minden mást tarra rágtak a kecskék és az éhezés szélén állnak. A birkával, kecskével való "fűnyírás" kint a legelőn működik, kertben szerintem nem mert az is megeszik amit te nem szeretnél, cserébe nem esznek meg olyat amit szeretnéd, illetve nem elég nekik tartósan ami egy kis kertben nő.
-
Rive
veterán
A birkával, kecskével való "fűnyírás" kint a legelőn működik...
A legelőn rendes, beállt mezei életközösség van, a bolygatott területekre jellemző szimpla gaztenger helyett.
Amellett ugye a kecske/birka élelemigénye jellemzően jóval nagyobb, mint amit egy átlag telek ki tud termelni. Tehát igen, még akkor is etetni kell, ha a jószág (meg a gazda) több éves kitartó munkával már golfpálya állagúra alakította az adott területet.Esetleg még nyúllal még működhet
De azt is etetni, gondozni kell./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
Ez már egész jó, a fűfélék már dominálnak. Még pár év kell, hogy azok a tüskés fenevadak kiszoruljanak, meg ott balról is van néhány igazi 'gaz', de az irány alapvetően stimmel. Erre tavasszal már rá lehet engedni valamit legelni, akár.
Az igazi gaztenger amivel se kecske, se más nem fog kezdeni semmit (random link)
-
inf3rno
nagyúr
Ez méretezés kérdése. Erre az 500 m2-re 2-3 birka vagy kecske bőven elég lenne, a szomszédban meg ugyanerre 10-et raktak be. Nem csodálom, hogy kínjukban már a fákat eszik. Plusz oda kell figyelni náluk a vitaminokra, a kecskék pl sokszor B vitamin hiányosak, ami pl vakságot is okozhat náluk, ha nem kezelik.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ja nálunk is már inkább ilyen füves jellegű. Nem is tudom, talán 5 éve lehet parlagon. Évi néhányszor vágom, de sokszor hagyom megnőni. Egyedül a parlagfű, amit képtelenség kiirtani a kavicsos részről. Főleg ilyenkor ha nyáron visszavágom a szárazságban a füvet, akkor kezd el hajtani.
Buliban hasznos! =]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Már majdnem megérett szilva miért hullik le?Már a színe szép,de még kemény picit.
Lehet kell neki még pár hét ,de rendszeresen dobálja le a fa a termést.
Ma reggel is 5-6 szinte már érett szem volt a földön.
Mire megérik nem marad fent semmi.
Bár most a tegnapi szélre is gondoltam,de előtte is mindig dobált le a hozott ternésből.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
lemmy71
őstag
Vágd szét a lehullott szilvát ha a belseje büdös akkor poloskamoly támadta meg, de lehet hogy vírus fertőzött a fád az abban látszódik ha a levelei nem élénk zöldek ilyen esetben ki kell vágni sajnos mert az nem kezelhető. Lehet hogy ma a táptalaj is rossz nálad és magnézium hiányban szenvednek, akkor szokta még lehullajtani a gyümölcsöt.
Nekem két 4 éves besztercei szilvám potyogtatja a termést, a levelei szép élénk zöldek de lehet hogy ezek is vírus fertőzöttek adok még nekik egy évet és megpróbálom körülötte kicserélni a földet, jó érett marhatrágya keverékkel és év közben adok nekik egy kis magnéziumban gazdag műtrágyát hátha az segít rajtuk.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest