Hirdetés
- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! Szeretnék csepegtetőcsövel fektetni (4liter/h) a tujasor mellé. Milyen mélyre rakjam a csövet a talajfelszíntől?
-
fess
őstag
válasz
tothjozsi96 #2447 üzenetére
Ahol szellőztetés előtt gyengébb volt, utána felülvetettem. A többi magától (locsolástól, vágástól) besűrűsödött.
-
fess
őstag
válasz
tothjozsi96 #2441 üzenetére
Én a késessel használom, olyan mélyen amin még nem akad el. Nem kell sajnálni, gyepszellőztetés után durván néz ki, de 2-3 hét után nem ismertem rá, olyan szépen besűrűsödött.Ahol tavaly csúnyább volt, idén szellőztetés után szórtam fűmagot, locsolgattam rendszeresen, már ott is nagyon szép. Tavaly csak a rugóssal csináltam, finoman, nem mertem nagyon durván neki enni, de idén sokkal szebb a füvem.
Én úgy vetettem, hogy rotizás után elgereblyéltem, elszórtam a magot, majd fűhengerrel átmentem rajta és belocsoltam. Egy kisebb részen, ami 1 évvel később lett vetve nem is kértem fűhengert, hanem egy kb. 50x100-as, deszkából épített kis taposó segítséggével tömörítettem.
Elvileg ha a szélén húzol egy kis barázdát és oda több magot szórsz szép tömött szélt kapsz, ezt sajna már füvesítés után olvastam.
Ha most nincs gaz az jó, figyelj rá, hogy vetéskor se legyen, utána ha lesz is, majd kikopik. -
Dorian
félisten
válasz
Èn nem vegyszereznèm, teljesen tönkre teszi a talaj èlővilágát. A tisztán monokultùrás gyep amúgy is mestersèges hatásù, nekem tetszenek benne a helyi èlővilág növènyei. Rendszeres fűnyìrás amùgy is határt szab a gazoknak.
-
freaghill
őstag
válasz
Ha gyepet szeretnél és kinő a gaz akkor próbálj meg beszerezni olyan gyomirtót ami mindent kiszed ami nem egyszikű (pl. Colombus).
-
Misi1980
senior tag
Szerettem volna pár képet is csatolni de nem tudok feltölteni mert túl nagyok.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! Kb. 2 hónapja volt nálunk füvesítés amit magról vettetünk. 3 hete kapott florimo gyep műtrágyát amig szórókocsival szórtunk el. Szépen nőtt is fű nem volt vele semmi gondunk. Mostanában azt vettem észre hogy elkezdett a fű töve sárgásodni. Nem vészes még de elejét szeretném venni hogy tönkremenjen az egész. Automata öntöző van reggelente fél órát megy. Szerintetek mit kellene csinálnunk hogy ez a sárgásodás elmúljon?
-
tothjozsi96
addikt
Köszönöm szépen a tippeket!
A 150m2-ert amit elszeretnék füvesíteni, oda kellene használnom valami gyomirtót vagy bármit? Jelenleg nincs benne semmi gaz, viszont ha napi többször öntözöm nem szeretném hogy a fű tiszta gazos legyen. Még gondolkodom egy gyephengeren is. Úgy gondoltam hogy rotációs kapával átmegyek rajta két irányból, tehát függőlegesen meg vízszintesen is. Aztán ezt gereblyével eligazítanám nagyjából egyenesre, utána gyephenger, aztán kicsit fellazítani megint gereblyével és így elszórnám a fűmagokat. De lehet megkérdezem a helyi szerszám kölcsönzőt, hátha van gyephenger.
A gyepszellőztetőt te milyen fokozaton használod? Gondolom a mélységet jól kellene beállítanom hogy ne szedje ki az épp füvet.
Te használsz esetleg valamilyen elválasztást fű és bármilyen növényzet között?
Nálunk szőlő van a telek szélén és jó lenne hogyha valahogy szépen ellehetne választani.
-
fess
őstag
válasz
tothjozsi96 #2439 üzenetére
Szerintem ha mindenhol pótolni, felülvetni fogod, nem lesz nagyon észrevehető a színeltérés. Lehet kapni start műtrágyát, nekem bevált. A júliusi vetést gondold át, ha 30+ fokok lesznek, nem biztos hogy győzöd majd locsolni. A gyepszellőztetést én úgy javaslom, hogy fűnyíró/szellőztető/fűnyíró, a 2.fűnyíró rengeteg száraz füvet felszed majd. Nekem is lidl-ös szellőztető van, gyűjtő nélkül használom és inkább összegereblyélem amit felhoz, mert a gyűjtővel nagyon szaporátlan.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
A kertemet szeretném elfüvesíteni, kb. 150m2, fel lett ásva ősszel, most tavasszal meg rotációs kapával átmentem rajta. Szárazságtűrő fűmagot szeretnék vetni mert árnyékolja a területet jó pár fa, viszont sok mindent olvastam az internet. Hogyha nem trágyázom meg a földet hanem csak elszórom a fűmagot az probléma lehet a későbbiek során?
Más, az udvarban nagyon sok helyen problémás a fű, rengeteg helyen ki van száradva, sok helyen foltos. Vásároltam egy gyepszellőztető és lazító gépet, ami volt nem rég a Lidl-ben, azt vettem meg. Az volna a tervem hogy ezzel a géppel átmennék az egész telken és felülvetném azokat a részeket ahol már amúgy sincs fű, meg gondolom hogy ez a gyepszellőztetés kiszedi majd a gyepfilcet szóval elég sok helyen kell felülvetnem.
Most ha én veszek bármilyen fűmagot, ott színbeli eltérés mindenképp lesz?
Júliusban itthon vagyok egész hónapban, tudom nem épp a legalkalmasabb az időpont a gyeplazításhoz, de hogyha tudnám öntözni rendszeresen egy hónapon keresztül, akkor gondolom ugyan úgy kinőne, mintha ősszel csinálnám.Milyen fűmagot ajánlanátok?
Barenbrug-ot nézegettem, hát szép ára van, de sok jót olvastam/hallottam róla.
Köszönöm.
-
DrDobos
őstag
Mennyivel érdemesebb fuszernovenyt kerteszetbol venni, mintsem az obi/praktiker paros egyikebol?:)
-
Dorian
félisten
Szerintetek a szelektív gyomirtás (fű marad, gyomok pusztulnak) lehet erőteljes hatással a rovarvilágra?
Idén nem hallok tücsköket a kertben... -
Intel fan11
őstag
Udv. Az igaz H új vetésű füvet első pár nyitásnak fugyujto nélkül kell nyírni és bele kell gerebjezni?
-
Szakbarbár
aktív tag
Nekem csak mosószappan volt kéznél de egy hét után csökkent a fertőzöttség a teszt alanyon (krizantém).
Idén iszonyat durván tetves minden. Még a pipacs és a gyomnövények (fehér libatop) is vastagon feketék a tetvektől. Az almafára négyes oszlopban meneteltek fel a hangyák, tetvekkel a vállukon. A Neem olajat és a narancs olajat írják még hatásosnak, de nincs velük tapasztalatom. -
Troy.
addikt
Paradicsom tetvek ellen káliszappan permet hatásos lehet?
-
fess
őstag
válasz
Intel fan11 #2425 üzenetére
Saját tapasztalatom, tavasszal ahol a füvet túrta levertem úgy, hogy csak a töltő része látszik, elment a területről. Most a kertben randalírozik, de ott már megtűröm.
-
Viszlát
addikt
válasz
Intel fan11 #2425 üzenetére
Most is a neten érdeklődsz.
-
fess
őstag
válasz
Intel fan11 #2423 üzenetére
Alkalmi,nézegetni kell,biztos lesz majd
-
fess
őstag
válasz
Intel fan11 #2420 üzenetére
Én lidl-eset használok,az masszívabb,csörgő is van benne, nekem bevált. Előtte hasonló volt, de nem bírta sokáig, nem is vált be.
-
Intel fan11
őstag
Erről a vakond riasztórol mi a vélemény?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Márciusban csináltam egy kis magaságyást, tettem is fel képet róla.
Azóta szépen növögetnek a zöldségek de most a borsó levelein észrevettem pár nyavalyás kis kukacot.Megtizedeltem őket kézzel, aztán most figyelem hogy mennyire rágják meg a levelet.
Van tippetek mifélék lehetnek és mit vessek be ellenük? -
Buster17
addikt
Hali! Szomszédtól átkerült egy méretes betondarab, és sikeresen rámentem fűnyíróval.
Nagy volt a fű és ki gondolta volna hogy ott terem majd egy beton darab.
Amikor elkapta rögtön le is állt a motor. Kicsit mintha hangosabb meg jobban is remegne járás közben. Kést levettem azt mintha egy kicsit megtekeredett.
Rendeltem már egy új kést, de szerintem a tengely is kaphatott, akkor meg bszhatom.Utóbbi dolgot lehet javítani vagy gazdasági totálkár?
1 éves benzines 80ezres al-ko fűnyíró. Gondolom a szomszéd lefogja tagadni hogy tőle származna, ilyenkor önköltségből kell megcsináltatnom vagy megvenni az új fűnyírót?
Szerk.:
Most nézem a jótállást 1 +2 év van még rá. Garizható ez a "hiba"? -
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Tervezek csepegtető öntözést a kertbe és egy olyan kérdésem lenne, hogy ezeket a fajta cseppszalag indítókat lehet LPE csőben is használni vagy csak KPE csőbe furt furatokba lehet betenni?
-
Troy.
addikt
válasz
UberMutant #2411 üzenetére
Igazad lehet. Amit még kipróbáltam, hogy sima homokba is ledugtam 8-10 magot és bármilyen tápanyag nélkül kihajtottak (igaz nagyon kicsik 2-3 levéllel). Ami viszont bent neveltem, már több levele van, kapaszkodója, ami viszont furcsa hogy az első levelek is kb. 10 cm szárhossz után kezdtek. Elképzelhető, hogy kereste a fényt, ezért nőttek ilyen hosszúra.
Még valami: Vannak paradicsom palánták, amiket a tetvek támadnak (pont ilyen).
Erre valami természetes gyógymód? -
UberMutant
őstag
a kép alapján írtam.
persze , hogy elszárad, ha a föld szintjében a szára elvékonyodik. ott támadja a gomba. utána pedig tápanyag és víz hiányában a levél is elhal, hiszen nincs szár, ami továbbítsa.amúgy tesztelheted, ha kirakod jelenleg még ültetőpohárban lévő palántáidat (vagy csak egyet közülük) pár napra (és éjaszkára), és nem produkálják ezt a problémát, akkor egyértelmű, hogy a kiültetés a gond, ez esetben pedig csak a talaj különbözik attól, ami a pohárban van , mert a levegő nap stb ugyanaz.
nekem ennek a betegségnek tűnik.
vagy lehet, hogy sok a tápanyag neki, esetleg megpróbálkozhatsz azzal, hogy varázslat nélkül csak simán kiülteted az egyiket abba a földbe, ami és ahogyan van. -
cannibal
senior tag
válasz
modflow #2408 üzenetére
A rotakapa kérdés engem is érdekel. Nézegettem az árúkeresőt, de 100k alatt egyik se volt meggyőző.
Tud valaki esetleg ajánlani olyat amit érdemes megvenni?
Most fogom lecserélni a fűkaszát is. Ott Stihl FS55 és Husqvarna 128 R között vacillálok, de akárhogy is nézem nincs döntő érv egyik mellett se. Esetleg valakinek van tapasztalat ezen a téren?
-
Troy.
addikt
válasz
UberMutant #2394 üzenetére
Köszi, de egész biztosan erről lehet szó?
Úgy viselkednek a szabadban, mintha kiszáradnának (?). 3 már meghalt, teljesen kifehéredtek, elszáradtak.
-
modflow
veterán
Tudnátok segíteni, milyen rotációs kapát lenne érdemes vennem? Kb. 55.000 Ft-ot szánnék rá, egy viszonylag kis kertünk van, kb. 25 m2, ezt kapálom be ősszel és tavasszal.
Most egy ezer éves Robi 55-el szenvedek, mert sose akar beindulni, aztán ha beindul, akkor már ok, de már unom....
Egy HECHT 752-re gondoltam. Ez a Robi 55-höz képest milyen erős? -
Intel fan11
őstag
Ultrahangos vakondriasztorol mi a vélemény. Ér vmit? Ha igen melyik. Ezer1 felé van neten.
-
UberMutant
őstag
válasz
Intel fan11 #2405 üzenetére
az egyik linken írta a szerző, hogy hetente 3-4x kell öntzni, hogy ne szaporodjon el.
amúgy meg nem lehet kiirtani, max kihuzogathatod. -
Intel fan11
őstag
Üdv. Fűben talpas muhart hogy lehet kiirtani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest