Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
Jön az eső.
Fűnyírás
Egy kis metszés
Két tő szőlő elültetés
Két tő málna elületetés
Földieper rendbevágása, friss gyökeres csemeték sorba ültetéseTi hogy egyenítenétek ki egy hepehupás, ámde füves talajt? Itt már nem segít a henger, a nagy csomós füveken meg ugrál a fűnyíró :/
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Olyan fűmagot keresek amihez van spec gyomírtó, ami nem viszi ki csak a dudvát. Valami tipp? -
Cheesy
őstag
-
aram01
nagyúr
szerintetek hétvégén ültethetek? elég gáz az időjárás még, félek kifagy a holmi
-
Gyick
őstag
hi!
Tudnátok mondani olyan gyomirtót amivel lehetne permetezni szőlő közt hogy ne nöljön ki a gaz?
-
Cheesy
őstag
Megvolt a lemosó permetezés (elkéstem na, de vártam a szélmentes időpontot), kiszórtam kb. 12 litert
Általban 8-9 litert szoktam ellőni, de vettem a permetezőre új csövet a régi 30 éves helyett, meg nem a rézfejű véget használtam, hanem a műanyagot, ez meg szórja rendesen.
Ment bele 0,5dl Bordói lé + 1,5dl Nevikén.
A sárga- és őszibarackot pont tökéletes zöldbimbós állapotában sikerült elkapni.Van egy érzésem, hogy idén meggyűlik a baja az embernek a rovarokkal/bogarakkal, mert télen nem pusztult el egy darab sem belőlük. Rovar ellen mikor kell majd permetezni?
-
lakisoft
veterán
Nekem meg a hétvégén sövényültetés lesz. Már alig várom.
-
aram01
nagyúr
leszakad a karom, annyit metszettem ma
-
El Gringo
senior tag
Pesten szeretne valaki maradék magokat csere-berélni? paprika v. pari
-
aram01
nagyúr
válasz
Serius1974 #177 üzenetére
A hatvani is elég hulladék hely, leszarják a vásárlók igényeit
-
Cheesy
őstag
Lidl elmehet a fenébe, nem volt náluk semmilyen minimelegágy, nem is tudtak róla. Ezért megérte átszelnem a várost :/
Holnap vagy szombaton bemegyek az Agrokertészhez és szétnézek ott. Csak a profi cuccok drágábbak lesznek ugye. -
El Gringo
senior tag
nem rossz, de elég kicsi a 'lumenjük' - most olvastam, hogy ezt jóval kisebb szögben mérve adják meg, így lehet is "többnek venni".
Tapasztalat van vele? Érdemes egy 1300lm-es t8-as fénycső helyére berakni egy ilyet délutáni pótlásra és keltetéshez?
Mondjuk kérdés, hogy hány méter kéne belőle és milyen táp, ami mennyiLehet drágábbra jönnék ki.
-
El Gringo
senior tag
tudtok valahol pesten 'olcsó' fénycsőarmatúrát áruló boltot vagy akciót, amibe csak csövet kell rakni? Mondjuk t8-ast. Ahol nem 6000
sima 60cm-s 18w-nak való megteszi.Esetleg alternatív világítási megoldást (mindenféleképpen 220v-ról működőt, nem baj, ha nem szép, de ne kelljen nagyon szerelni
)
-
nelsonmanian
senior tag
-
pc-user
senior tag
Szerintem nagyon hasznos, jó könyv (nekem is megvan):
Böhmig, Franz: Kertészkedés egész évben - gyakorlati kézikönyv kertbarátoknak. 1973 tanács rendszerezve januártól decemberig a következő témakörökben:
- Általános tudnivalók
- Konyhakert
- Gyümölcsöskert
- Díszkert
- Kert a lakásban.
A könyvben találunk még növényismertetőket, termesztési táblázatokat, rajzokat, fényképeket. -
föccer
nagyúr
Helló!
Konyhakerti növényekhez, zöldségekhez való alapismereti, gyakorlati irodalmat tudna valaki ajánlani? Kb 20 éve annak, hogy olyan borsót láttam, ami nem üvegbe van zárva.
Ugyan nagyon messze vagyok attól, hogy lehetőségem legyen ilyesmivel aktívan foglalkozni, de szívesen olvasnék a témában.
köszi
üdv, föccer
-
Cheesy
őstag
-
aram01
nagyúr
válasz
Serius1974 #155 üzenetére
köszi szépen
-
aram01
nagyúr
engem meg az érdekelne hogyan lehet fát magról csíráztatni
-
Serius1974
tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a gömbszivarfa csemetéket mibe kell oltani?
Sikerült magról elég szép csemetéket felnevelni. -
nelsonmanian
senior tag
Üdv!
Az imént rendeltem chili magokat és néhány tanácsra lenne szükségem tapasztalt termelőktől, hogy mit mikor és hogy érdemes.
Van kertem, de megoldható a profi fóliasátras elhelyezés is egy közeli virágkertészetben. -
Cheesy
őstag
Magot csíráztatnék.
(Maruga Scorpion chili)
Úgy tudom január vége, február eleje az ideális időszak a magok csíráztatásának megkezdésére.
Mivel odakint hideg van, ezért csak beltér jöhet szóba. Milyen csíráztatót javasoltok? Keresem, de nem találok ilyesmit, hogy kapható lenne.
A DIY megoldás is tetszik, de nem tudom milyet készítsek. -
pc-user
senior tag
válasz
korcsillio #141 üzenetére
Kertész vagy?
-
lakisoft
veterán
válasz
korcsillio #141 üzenetére
Még Magyarországon sem.
-
korcsillio
addikt
Sziasztok.
Nem tud valaki esetleg munkát kertészetben Burgenland-ban? -
pc-user
senior tag
válasz
lakisoft #139 üzenetére
Van több alma-, körtefa. Elhanyagolt állapotban vettem át a kertet, a fák besűrűsödtek, megnyúltak. Olvastam, hogy ilyen esetben ifjítás szükséges. Ritkítottam, visszavágtam, sok új, erőteljes növekedésű, függőleges hajtás keletkezett. Elkövettem azt a hibát egyébként, hogy nem ütemeztem az ifjítást, ill. nagy mértékű volt. Az a célom, hogy könnyen gondozható, nem túl magas koronaformát alakítsak ki az új hajtásokból.
-
pc-user
senior tag
Nincs nagy mozgás mostanában erre, de hátha...
Gyümölcsfák ifjító metszése utáni koronaalakítása témában lenne szükségem némi támpontra, pl. mire kell odafigyelni, mit kerüljünk, stb. Vázlat, rajz is jól jönne. A neten nem nagyon találtam anyagot, van 2-3 szakkönyvem is, de erről a témáról szűkszavúak. -
VIBO
őstag
Sziasztok. Hol találok infót arról, hogy magról mézdinnyét hogy lehet ültetni?
-
=HG=
addikt
Pörgős a topik!
-
=HG=
addikt
Sziasztok !
Van a kertben egy kb 2,5-3 méter magas sövényem, amit meg kéne nyirbálnom... Viszont észrevettem a bokor között, egy fa szerű növényt, ami magasabbra nőtt már mint a sövény és a tetején kikandikál. Gőzöm nincs mi lehet, segítsetek ! Én elsőre fügére tippeltem, de valahogy mégsem...A levelei kb tenyérnyiek, vagy egy kicsit kisebbek... Erről lenne szó:
Most lőttem a képet sötétben, és amint látszik alulról...
-
Soriano
tag
Sziasztok!
Néhány hónappal ezelőtt írtam ide jalapeno paprikákkal kapcsolatban. Akkor még kicsik voltak, most már elég nagyok, lassan virágzanak is. Viszont észre vettem, hogy a sima levelei mellett vannak olyanok amik gyűröttek is. Arra gondoltam, hogy ez azért van, mert új levelek, de néhány hét után sem tűnt el a gyűröttség. Ez lehet, valami betegség, vagy tényleg csak azért van, mert friss hajtások.
Itt van egy kép is, remélem jól látható:
-
szoke12
őstag
Lehet, hogy túl sok vizet kapott.
És igen, valóban hiány is lehet az oka.
Hiány lehet:
-Ca
-esetleg K
-valószínű lehet a Fe isHa több növényed is van, kipróbálhatod, hogy a gyökértől 5-10 cm-re lenyomsz egy 65-100-as szöget. De hogyha olyan településen laksz, ahol a csapvíznek magas a vastartalma, akkor több, mint valszínű, hogy nem ez a baj. Ilyenkor esetleg még azt lehet csinálni, hogy használt virágföldet beleteszel egy nagy vödörbe, és átmosod vízzel, majd a kijött vízzel meglocsolod a virágokat, így a kimosott hasznos anyagok bejutnak a növényekhez. Vagy a földbe szarvasmarha trágyát teszel (de csak azt, mert a többi pH-ja nem megfelelő!!!).
De akármit is csinálsz, egyszerre csak egy-két növényen kisérletezz. Ne az összesen.
-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom van itt valaki aki ért a leanderekhez?
A gondom az lenne , hogy van egy pár leanderem, de mindnek sárgul a levele az miért lehet?
Régen volt átültetve vagy szerintem valami hiánya van.Szépen van öntözve tápoldatozva is heti 1 alkalommal.
-
lakisoft
veterán
válasz
Winner_hun #120 üzenetére
Ez komoly cucc, de gondolom nem az 50k-s kategória
.
-
Winner_hun
félisten
válasz
lakisoft #119 üzenetére
Kicsire, bár a vékony ágakat itt se nagyon lehet látni.
mod: a végén valamennyit látni, az a hosszú szál nem tudom hogy került oda, minden esetre ha a vékonyak úgy maradnak az nem jó.
Ez 100k környékén van.
-
lakisoft
veterán
válasz
Winner_hun #118 üzenetére
Akkor nagy mennyiségű vessző és fa törmeléknél éri meg. És milyen szemcseméretre aprít?
-
lakisoft
veterán
válasz
Winner_hun #116 üzenetére
Mennyibe kerül egy ilyen szerkezet?
-
Winner_hun
félisten
Maróhengeres ágdarálóval van valakinek tapasztalata? Konkrétan az érdekelne hogy a vékony ágakkal hogy bánik egy ilyen. Azt tudom hogy a néhány centis ágakat elég jól bedarálják.
-
szoke12
őstag
helló!
tesóm vett egy MOL kúton kaphtó ágvágót. nagyon jó! ajánlom mindenkinek! -
aram01
nagyúr
ha már gyomirtó, ültettem fűzfákat, mivel érdemes szórni a "közét"?
-
ftc
nagyúr
Üdv
Szeretném kérdezni, hogy kapható e még az Arvalin LR nevű granulátum a lótetű ellen
-
Vukmuty
tag
Hol lehetne Debrecenben zsákos kivitelben venni kertészeti agyagásvány őrleményeket (zeolit,perlit,alginit stb.)?
-
Thrawn
félisten
Évelők igen, csak itthon elviszi őket télen a fagy és a fény sem elég nekik. Átteleltetni át lehet őket, de egyszerűbb új magot vetni a második évben. Nagyobb mennyiségű növénynél nem megoldható a "beviszem a lakásba" módszer, fűtött fólia kell(ene) nekik (minimum 15 fok), de oda általában nem paprikát tesznek.
Pár növény átteleltetése megoldható, a merészebbek még bonsait is csinálhatnak belőle -
Soriano
tag
Vigyázni fogok! Még egyszer köszi szépen minden tanácsot.
Még régebben írtad, hogy csak az első évben teremnek. Én úgy tudtam, hogy évelők. Neten is láttam sok képet, amin elég nagyok már a növények és volt termésük. Egy év alatt nőne meg akkorára? Vagy az éghajlat miatt terem nálunk csak egyszer?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Napelem
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Matematika topic
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- FÉLÁRON! Gyeon Q2 Mohs EVO kerámia védelem (50 ml)
- FÉLÁRON! Gyeon Q2 Syncro EVO Lightbox kerámia védelem (50+50 ml)
- Specialized Sirrus X 3.0 EQ - Új, egyszer kipróbált
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- Új! Bomba áron! 0km-es /N7Pro/ - /iScooter/ Elektromos Roller
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest