Új hozzászólás Aktív témák

• jozsi252

veterán

Sziasztok

Van kb 33-35db nagyobb műanyag cserép amibe palánták vannak. Ennek a locsolását szeretnénk megoldani csepegtető öntözéssel. A cserepek simán a földön vannak és olyan 25cm magasak lehetnek. A tervem az lenne hogy egy 220l-es hordót felrakok egy állványra ami 100-150cm magasan van, majd onnan KPE cső le egy szintig a cserép tetejével, oda menne egy elosztó ami a 6 sorig végigmegy, majd onnan minden sorba menne egy csepegtető cső végig.
    Ezt a csepegtető csövet néztem ki: Csepegtető cső DN16 mm 33 cm 2 L / h ( 25 m / tek )
    Valami ilyesmire gondoltam, sry a rajzért 2p alatt ezt tudtam összedobni. [kép]

Na most a kérdésem az lenne hogy ez az elgondolás jó-e így szerintetek? Érdemes KPE cső helyett LPE csövet használni a sorokig vagy egy 25mm-es KPE cső tökéletes megoldás?
    A hordót ki akarom fúrni ebbe belemenne egy csatlakozó ami szeleppel van ellátva, a másik végére pedig menne a KPE cső. Ezt a csatlakozót milyen néven keressem szerintetek? Vagy nekem olyasmi is jó lenne hogy van egy hosszú menetes csatlakozó, kívül van egy anya, belül egy tömítés plusz még egy anya így meg van oldva az átvezetés, és akkor erre menne egy olyan szelepes csati amire már mehetne KPE cső.

Köszönöm a segítségeteket! :R

Új hozzászólás Aktív témák