Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kukipapa_rr

    tag

    Sziasztok!

    Korábban már írtam a problémámról, most új irányból közelítenék, ezzel kapcsolatban kérdeznék.

    A lényeg: beköltöztek a pincémbe, telerakták lommal (de láttam pl. monitort is, szóval nemcsak lom), lelakatolták az ajtót (rács). Pár éve nem jártam lenn, most szembesültem vele. Az illető ismeretlen.

    Utánanéztem a pontos jogi helyzetnek: sajnos nem teljesen tiszta. A ház térképén az érintett pincerekesz "ismeretlen" megnevezéssel van feltüntetve, az alapító okiratban egy megjegyzéssel, hogy ezek (több ilyen is van) "szokásjog alapján" kerülnek felhasználásra.

    Az ajtón még mindig ott a felirat (immár fényképpel, videóval dokumentálva), ami feltünteti, hogy az én lakásomhoz tartozik (immár 10 éve), és szerintem meg tudnám találni a régi tulajdonost, aki tanúsíthatja, hogy előzőleg is ők használták (ők is kb. 10 évig laktak ott). Szóval a szokásjog megáll, de sajnos kevésbé tiszta a helyzet, mint gondoltam (vételkor nem ellenőriztem ezt a lapot, ez az én saram), ezzel együtt egy eljárás során úgy gondolom, bizonyíthatom, hogy enyém a pince.

    Megoldási javaslatok és problémák:

    1. Közös képviselő nem tud mit mondani (javasolta, hogy vágjam le a lakatot és dobáljak ki mindent).

    2. Birtokháborítás: jegyzőhöz, bírósághoz lehet fordulni - azonban nem lehet ismeretlen ellen eljárást indítani.

    3. PTK 5:6. § [Önhatalom] része: feltehetően itt nem állnak meg a feltételek, nem élhetek vele.

    4. Rakjak én is egy zárat rá, majd előkerül - sajnos csak hegesztéssel lehetséges, nincs több rögzítési pont.

    5. Nyilvános figyelmeztetés - egy hónapig lógott a liften egy A4-es lap, ahol azzal blöfföltem, hogy ha nem rakja ki a cuccait, jogi eljárást indítok. Nem jött be, semmi reakció, még az is lehet, hogy az illető rég halott. :)

    6. Levágom a lakatot és állok a következmények elébe. A cuccokat nem dobálom ki, csak saját lakattal lezárom, és várom, hogy az illető jelentkezzen, és ő indítson eljárást, ha akar.

    Kérdésem ez utóbbira vonatkozik. Mit kockáztatok ezzel? Rongálás? Esetleg büntetőeljárás? Mennyi idő után dobálhatom ki a cuccokat?

    Előre is köszönöm a válaszokat

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés