Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14018) Def26


Def26
félisten

Sziasztok!

Kérdésem lenne, remélem jó helyen vagyok.

Adott egy asztalos munka amit megrendeltem visszaigazoltam még május hónapban. Ez egy 12m2 -es kültéri fa terasz tető fedése. Májusban állapodtunk meg, 260e ft lenne a teljes összeg. Ennek felét kifizettem még megrendeléskor (ezt kérte a munkavállaló), amiről adott elismervényt. Azt ígérte (leírta), hogy augusztus végén /szeptember elején elvégzi munkát. Ezt még májusban határozta meg.

A terasz burkolatát előcsiszoltuk ahogy kérte, majd vártuk hogy jöjjön. Többszöri egyeztetés után sem tudott jönni, hol erre hol arra hivatkozott (munkaerőhiány, betegség). Megállapodtunk október elején, majd október végén aztán novemberben. Nem jött, nem keresett, én hívtam mindig őt.

Most ott tartunk, hogy csak jövő áprilisban tud jönni megcsinálni de már megingott a bizalmunk benne. Nem tudjuk, hogy tologatni fogja e akkor is a munkát és ugye a felét kifizettük előre, áll benne a pénzünk.

A pénzt a felújításra pályázaton nyertük az önkormányzatnál, amiben azt vállaltuk, hogy 2019 augusztusáig megcsináljuk azon dolgokat amire a pénzt kaptuk. Attól félünk, hogy nem sikerül összehozni ezt, mert bizonytalan az egész ember...

Idő közben a szépen lecsiszolt terasz padlózata elkezdett romlani, az esőzés és a hideg miatt. Amúgy sem volt túl jó állapotban, ezért igyekeztünk építtetni fölé. Attól félünk, hogy ez a téli idővel még rohamosabban fog romlani és tavasszal majd fel kell ezt is újítani.

Arra gondoltam megcsináltatnám mással de ugye nála az előleg. Szeretném "megfenyegetni", hogy 2 hetet kap a tető elkészítésére (kb. 2-3 napos munka) vagy különben szeretném a pénzt visszakérni és kártérítési igénnyel élni. Kérdésem, hogy jogosan gondolom e, és hova fordulhatok ahol probléma esetén megtehetem a feljelentést vagy bejelentést akármit.

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.