- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv!
Hozzám került egy Giga GA PA65 UD3 B3 rev1.0 alaplap. I7 3770el hajtanám de természetesen nem indul el vele ... bios verzio F9 szoval ha jol sejtem frissitenem kellene. Illetve lenne egy olyan problematika is, hogy van egy samsung 4gigás ddr3 1600as ramom amivel nem hajlando elindulni a lap ... van egy ramaxelem szinten 4 gigas 1600os azzal megy ... nem tudom fontos e a samu 1 oldalas a ramaxel 2 ... a memoriának semmi baja másik alaplapban teszteltem.
-
etnies
senior tag
Gigabyte X470 AORUS Ultra Gaming AMD Socket AM4
Ezt a lapot néztem ki egy Ryzen 2600x-hez, tudunk hibákról? A másik jelölt ASUS PRIME X470-PRO AMD Socket AM4 lenne.
-
Submarine
senior tag
válasz
tomcsi72 #5497 üzenetére
Hali!
Az ujraindulás első körben hibás hardvertől lehet (fene se gondolná
).
Ha van két ramod, egyesével próbáld ki őket, úgy csinálja-e.
De figyelj oda, hogy hova kell magában tenni (user manual).
Azon kívül, csak egyesével cserélgetve a hardverelemeket lehet kiszűrni, melyik a hibás.
Rendszer nélkül futtass usb-ről memtestet, és akármelyik linux live-ot.
Így kiszürhető egyúttal a winóz hiba is.
Amit meg cserélj le 10-re sztem. Bár én még mindig csak 7-et vagyok hajlandó használni.
A "processzor támogatás fel fel ugrik" nem teljesen világos mit jelent, de egy bios frissítés jól jöhet, ha van mire.
Ezeken kívül nem tudom még mit lehet tenni. -
tomcsi72
csendes tag
Sziasztok, szép estét nektek.
Nekem olyan problémám volna, hogy új Gigabyte h 370 Aorus Wifis alaplap, CPU: I5 8600-as
Oprendszer Win 8.1-es.A processzor támogatás fel fel ugrik és ezt hogy lehetne orvosolni a Win 8.1 ben?
A másik kérdésem az ami nagyobb gond, hogy a gép csak úgy újraindul...
Ezt mi idézheti elő?Nagyon megköszönném a segítségeteket, mert ez sztem elég gáz egy ilyen új lapnál...
-
Killer01
őstag
válasz
Photrik ^^ #5493 üzenetére
Gigabyte ficsőr, sokszor találkoztam ezzel de még senki nem tudta megmondani mitől van
-
Photrik ^^
tag
Sziasztok!
Az normális, hogy hideg indításkor (áram alá helyezés után) 2x indul el az alaplap? Azaz bedugom hálózatba, megnyomom a power gombot, felvillan fél másodpercre kicsit pörget a ventiken majd lekapcsol és 2 mp múlva magától normálisan elindul. Ha nem hideg indítás (azaz végig áram alatt volt kikapcsolva) akkor indul simán, rendben elsőre.
(Gigabyte B360M-D3H, i3-8100, 8GB DDR4 2400MHz RAM)Ilyenkor mi történik?
-
Submarine
senior tag
válasz
orangutan4 #5491 üzenetére
Üdv!
Sztem én nem értem, úgyhogy inkább csak kérdezem, ami a lapodon van 3db pcie, az nem az a mini pcie amibe belevaló a wifi kártya?
Ne tévesszen meg, hogy a régebbi hosszú fajtát is így hívják, meg a vga is pcie csatoló.
De lehet valami ilyen kell neked:
[link] -
orangutan4
tag
Üdv, egy gigabyte Z370 HD3 alaplapba valamilyen úton módon (akár közvetve is) bele lehet tenni egy mini pci-e wifi modult? Utóbbit egy laptopból szedtem ki, ilyen: Intel Centrino 62205ANHMW IEEE 802.11 Dual Band N300.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Eszembe jutott, hogy megkérdem, bár ez nem létkérdés. Nem fér a fejembe, hogy az alaplap miért nem jelzi a BIOS-ban a Sata card-ot, mikor használok egy ilyet. Mit kellene bekapcsolni esetleg? Amúgy az eszköz működik rendesen.
Nincs ötletetek? Egyébként nem tudom mi szerepe lenne, ha meg is jelenne, de érdekes. Környezetemben nincs kitől megkérdeznem.
-
válasz
Killer01 #5488 üzenetére
Tegnap egyből a szervízbe mentünk, elmondtam a gyereknek miket néztem végig, milyen oprendszerrel, hányféle driverrel, hol a hiba hol keressenek (ráment 2 napom). Amugy ha lett volna itthon skylake procim kicseréltem volna, hogy lássam gpu hiba-e vagy sem így be kellett vinnünk...
Az a szitu, hogy nem ők rakták össze a gépet (+5000-ért) hanem más (pl.: Én) Holnap majd lesz nemulass, elmegyünk érte a sráccal akié a konfig aztán... A honlapjukon csak a szállítással kapcsolatos költségek vannak más nincs... Nem tetszik ez az Aqua computer, lesz a vásárlók könyvébe is beírás stb stb stb Jó lesz a holnap
Vasarlaskor ugyen nem szoltak erről... -
Adee_91
aktív tag
Üdv,
B450 lapok megjelenéséről van valami konkrét infoja valakinek?
Köszöntem. -
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, már nem tudom mit tegyek, szomorú vagyok és dühös egyszerre...
Van egy új PC:
Gigabyte GA-H110M-H
Intel Celeron G3900 (HD Graphics 510)
4 GB DDR4 Ram
1 TB HDD
Frissen vásárolt Win8.1 Home licencWindows install rendben. Amikor a HD Graphics drivert telepítem vagy telepíti windows updateről elfeketedik a képernyő és úgy is marad. Reboot után is fekete a képernyő.Nem írja azt, hogy nincs jel, nem teljesen fekete, hanem a monitoron csak fekete szín van, egeret stb nem mutat.
Próbáltam az eszközt csökkentett módban eltávolítani (a drivereket is), legfrissebb drivert felrakni, a gigabyte honlpján találhatót felrakni, a driver cd-n találhatót felrakni és a legrégebbi 2015-öst is levadásztam már az intel honlapjáról, mindig ugyanez a jelenség fogad.Csökkentett módban az általános PnP képernyőnél van sárga háromszög felkiáltójellel. Ezt is tiltottam, töröltem, felraktam hozzá a monitor driverét. A videokártya driverénél nem írt ki ilyet, de eltávolítottam és töröltettem az illesztőprogramját is.
Jelenleg egy régi LG L1919S monitorral probálkozom (D-SUB only) de próbáltam már Dell 2216H-n is (ott is D-SUB on).
Itthon HDMI-vel is próbálgatom a TV-n, ugyanez van most mint írtam.Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát? Ha eltávolítom az intel drivert, akkor a monitor is rendben és általános microsoft videokártya lesz belőle és van kép.
Ui.: BIOS is a legfrissebb.
Szeretném valahogy felvarázsolni a HD graphics drivert és működésre bírni a gépet...
Pls segítsetek mi lehet a megoldás!?
Köszönöm!
-
Submarine
senior tag
válasz
rantotthusi #5482 üzenetére
Hali!
B360 AORUS GAMING 3 WIFI honlap - support list
Jó szórakozást! -
rantotthusi
tag
Sziasztok! van egy Gigabyte B360 AORUS GAMING 3 WIFI alaplapom és az lenne a kérdésem hogy ebbe pontos milyen ramok illenek azt tudom hogy 2666mhz es de milyen márka ajánlott bele mert van amikor az sem mindegy!?
-
Bence942
tag
Helló kösz a segítséget de most vettem az alaplapot és azt mondta akié volt hogy nála is csinálta szóval nem lehet nálam a probléma mert másik hang kártyába (volt gépem) semmi ilyen problémája nem volt lehet bele rakok egy hang kártyát ha nagyon zavar.. De azért köszönöm a segítséget!
-
Submarine
senior tag
válasz
Bence942 #5475 üzenetére
Hi!
Az valami kontakt hiba lesz.a,
feltételezem a hangszóróid és vagy fejhallgatód jack dugója kontakthibás, egyszerűen csak forgasd meg a foglalatban
esetleg egy kis alkohollal is megtisztíthatod, és a bemenetet is lehetőleg, persze kikapcsolt, áramtalanított állapotban
(egyúttal már mindet megpucolhatod alkohol + fültisztító kombóval, csak óvatosan, nehogy benne maradjon a vatta)b,
rosszabb esetben kábelcsere - fejhallgató cserec,
Ha nem volt benne sehol semmi és úgy ugrik fel az ablak, akkor az érdekes - passzamúgy jó a hangerő és a mikrofon?
-
Submarine
senior tag
Hali!
Nekem most is ilyen van, jó ez mindenre.
Egy i5 4460 van benne, 4x4Gb 1600-as cl9-es savage rammal(xmp profile), meg egy nVidia 1050ti, egy 430W-os thermaltake münich + két ssd, meg egy 1TB HDD.
Egy "hibáját" tudok mondani, nem tudtam úgy beállítani a biosban a boot sorrendet, hogy ne kattogtassa az odd-t induláskor. Nem kell bele tenni..
Amúgy stabil, soha semmi baja nem volt (3 éves), a ramokat akárhogy, akármilyen kiosztásban tettem bele, mindenhogy stabilan futott.
Hiányossága talán, hogy nem tud 2 ssd-t egyként kezelni, de ez ma már nem is divat.
Mondjuk én csak win7-el használtam eddig, 10-ről semmit nem tudok.
Procit, tápot olyat vegyél amire pénzed van, lehetőleg jobb minőségűt, azzal biztos, hogy nem lesz gondja.
De nem kell 500W-nál több (bár ez pont ami a procítól + vga-tól függ) -
Bence942
tag
Helló segítséget szeretnék kérni hogy mit lehet akkor tenni ha van egy ilyen alaplapom gigabyte h110m-s2pv és néha csak annyit csinál hogy a hangkártya programja felugrik és azt írja egy jackdugót kihúztak volt hogy ezt se írta ki csak úgy magától felugrott, lehet vele valamit kezdeni vagy max alaplap csere?
-
Üdv!
Kinéztem magamnak egy ilyen lapot használtan, csak internetezésre kellene:
Gigabte GA-B85-HD3
Ez megbízható ajánlott típus?
Milyen processzor és táp ajánlott hozzá? -
Vagyis 2 másodpercig tart a dolog amig a bios logo felvillan utána minden tökéletes.Vga is hibátlan teszteken is és játék közben is(R7 360 2GB).
Tegnap előtt még másik vgaval,csak a bios szállt el inditás után... -
Sziasztok!
Kérdésem a következő.
Adott am3 as gigabyte alaplap,átpakoltam másik gépházba a cuccost és azóta vannak fura dolgok.Előtte minden rendben működött.Áramtalanitás után néha a bios visszaáll,mintha az elemet kivettem volna és a dátum idő is elállitódik.A bios kép bekapcsolásnál szines csikos,eddig egy fehér kép volt,alatta hogy milyen gombot nyomjunk ha be akarunk lépni a biosba f2.del,tab stb,most csikos kép fogad és nem jelenik meg más utána csak tölti be a rendszert.
Ennek mi lehet az oka?
Válaszokat köszönöm.
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Lenne egy Giga B350 Mini itx-es lapom amiben a biosban a M.I.T -Advanced Volt Settings menüben van egy olyan ,hogy VCORE SOC.
Ez milyen feszt állít?A GFX Core illetve az alatta lévő Volt ugye az IGP-t állítja? Annak a frekijét és a feszét.
-
toto0569
addikt
Minden jó.
Az Lcd tv nem tudja a Hdmi kábelröl leválasztani az 5.1-es hangot. -
toto0569
addikt
Még is jó a kábel,csak én bénáztam...
De akkor mi van rosszul beállítva a gépen? -
toto0569
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen alaplapom GA-B250M-DS3H.
Elvileg a Hdmi csatlakozó kiviszi az 5.1-es digitális hangot az LCD-m bemenetéhez.
Onnan szeretném optikaival az erősítőbe kötni.
Meg is csináltam de csak a Sorrund hangzásig enged.Nincs 5.1
Mit rontok el?
A driver fent a gépen...
A lejátszó támogatja.
A kábel Hdmi v2.0
(közben bekötöttem a média játszóhoz,és ott is sorrund... kábel csere lesz...) -
asynur
tag
Szia!
Ha a CPU nem kapott oc-t és a memory multiplier-el el lehet érni az 1333 MHz akkor a többii memória beállításssal érdemes végigjátszani a dolgokat, pl.: fesz emelés, időzítések lazítása, valamint az alaplapod manual-jában átnézni a memória a beállításokat és végig sakkozni, hogy mi lehet a probléma. http://download1.gigabyte.asia/Files/Manual/mb_manual_ga-g41mt-usb3(d3v)_v1.3_e.pdf 22. oldal.
Amúgy ha csak netezésre használt gépről van szó nem nagyon érdemes szórakozni vele, elég időigényes és kérdéses, hogy mennyire lesz stabil a dolog ezek a 775-ös ddr3-as alapok elég hibrid megoldásnak minősültek és az ilyen problémák elég gyakoriak voltak velük.
Az integrál gpu úgyebár a rendszer memóriát használja szóval simán közrejátszhat az is. -
Bengio
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Gigabyte G41MT-D3V alaplapot, F2, tehát a 2 közül az újabb BIOS van rajta. A már meglévő E8600-as CPU mellé vettem bele 2x2GB GeIL DDR3-1333-as, hűtőbordás modult, párban.
Mivel édesapám netezésre, e-mailezésre használja a gépet, így az integrált VGA bőven elég neki.Szerettem volna a proci 1333-as FSB-je mellé a RAM-okat is belőni 1333MHz-re, amit csak "OC" módban tud a lap hivatalosan. A BIOS finomhangolás alatt, ha belövöm 1333-ra a modulokat, legkésőbb Intel Burn Test alatt, de van, hogy már a Windows betöltésekor szétesik a kép, kockák mindenütt. Memtest alatt a RAM-ok nem hibáznak sem 1066-on, sem 1333-on.
Tud valaki nekem segíteni abban, hogy merre induljak el? Az integrált VGA lehet a gond? Esetleg hagyjam 1066-on, és örüljek, hogy nem fullon mennek a RAM-ok?
-
Submarine
senior tag
válasz
Paratotya #5463 üzenetére
Hi! Sztem nem lesz azzal sem gond.
A vga-d 180W a proci 95W.
300W-ot meg csak kitud magából tolni az a chieftec..
Mondjuk az olcsóbb fajta az tény, de ezekből is inkább a védelmeken spórolnak.
Rá van írva pontosan, melyik ágon mennyit tud, persze névlegesen.
A +12V-ot megnézheted én ezt találtam: 552W
Nem kellene, hogy gond legyen vele. -
Submarine
senior tag
válasz
Paratotya #5461 üzenetére
Hali! Nekem tetszik. Érdekes választás, most mikor mindenki Ryzent vesz, bár az nézeteim szerint még mindig kalandoroknak való.
pcx.hu
Egy kicsit minden olcsóbb, bár lehet a compkernél nincs futár, nem néztem.A hűtőt túlzásnak tartom, azonkívül hogy tuti cumó, bár nem ismerem a procit sem
esetleg egy 10 körüli is megteszi, ha mindenképp kevés a sajátja - a "milyen procit" totyikban biztos tudják mérvadó választ.Várható mostanában valami újítás jövetele proci, ram téren? Esetleg azt megvárhatod ha nem életbevágó..
-
Paratotya
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, ez a konfig mennyire passzol:
http://compker.hu/termek/49796
http://compker.hu/termek/50859
http://compker.hu/termek/50271
http://compker.hu/termek/23730-GIGABYTE 1151 GA-Z370 AORUS Ultra Gaming
-Corsair DDR4 3000 16GB Vengeance RGB CL16 KIT (2x8GB) Fekete
-Intel Core i7 8700K BOX (1151)
-Be Quiet Dark Rock Pro 3 (Univerzális)Ezeket venném, meglévő Chieftec smart 600 tápomhoz, illetve Gigabyte 1080 G1 kártyámhoz.
Minden építő jellegű hsz.-t szívesen fogadok.
-
Kiskoko
tag
Kicsit off de mégse.
Szóval röviden annyi a történet, hogy kellene egy új hátlap a Z270X Gaming 7 lapomhoz.
Írtam Gigabyte-nak, hogy legyenek kedvesek küldeni egyet, viszont csak számla ellenében teszik mindezt.Valaki lenne oly rendes és letudná fényképezni a számláját amin egy ilyen szerepel?
Nagyon megköszönném!jelige: " a kutya szereti a csillogós dolgokat, így megsétáltatta"
-
-
asynur
tag
válasz
toto0569 #5454 üzenetére
Szia!
Először el akartalak küldeni ide: https://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/friss.html
De látom már megvolt és nem igazán jött be a dolog
Biosban elvileg az AHCI-t kell csak állítani, de megnézném, hogy a gigabyte honlapjáról is fenn vannak-e a driverek pl. SATA/ RAID AHCI https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-B250M-DS3H-rev-10#support-dlValamint az alaplapod manual-jában van egy ilyen részlet:
Installation Notices for the M2Q_32G and SATA Connectors:
Due to the limited number of lanes provided by the Chipset, the availability of the SATA connectors may
be affected by the type of devices installed in the M2Q_32G connector. The M2Q_32G connector shares
http://download.gigabyte.ru/manual/mb_manual_ga-b250m-ds3h_e.pdf 15. oldal táblázattal amit a helyedben átfutnék és ellenőriznék, hogy nem ez okozza-e a problémádat.Az SSD-s topikban pedig SSDOK progival lőtt képet küldj be és aztán talán tudnak segíteni, ha ezek amiket írok nem jelentenek megoldást.
-
toto0569
addikt
Bocs ,de lejárt a szerkesztési időm...
A kérdésem arra irányulna,hogy valami rosszul van beállítva az alaplapon? -
toto0569
addikt
Sziasztok!
Vettem egy ilyen összeállítású gépet.
Sajnos valamiért lassan nyitja meg a böngészőt .
Az ssd meghajtót azóta cseréltem másikra.
Most a régebbi OCZ Agility 3 van benne.
Azon elvileg jó az olvasás és az írás.(550/450)
A böngészőmet 1-2 sec között nyitja meg üresen és csak utána kb. 1másodperccel később rakja be a könyvjelző sávot.
A rendszer Win10 Pro Redstone 3,a böngészőm pedig Google Chrome.
De teljesen mindegy,hogy Edge vagy Chrome...
Tudnátok segíteni? -
asynur
tag
válasz
semetka #5452 üzenetére
Gyártó oldala szerint 4k@24 Hz amennyiben erre az alaplapra gondolsz: https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z170X-Gaming-3-rev-10#sp
1 x D-Sub port, maximálisan 1920x1200@60Hz felbontásig
1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200@60Hz
* The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter.
1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096x2160@24 Hz
* Support for HDMI 1.4a version.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Formula-1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-book olvasók
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest