- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
perge666 #2699 üzenetére
Műszaki biztosan 2 évre érvényes, hiszen rendes, rendszámos motor, csak kicsi kategória.
A többit nem tudom, én nem csináltam ilyet. 6 éve letettem a B-s jogsit, tavaly nyáron pedig az A2-est.Keresel egy olyan helyet, ahol van telefonszám, vagy e-mail cím, és megkérdezed, mert én csak ennyit tudtam mondani
-
perge666
veterán
válasz
Francia91 #2698 üzenetére
Közben keresgéltem énis,de arra még nem bukkantam rá hogy mit takar pontosan a külömbözeti vizsga??
Gondoló menni kell pár óra elméleti oktatásra,de kresz vizsgát is le kell tenni,meg forgalomból is kell vizsgázni?A biztosítás elég korrektnek tűnik.
Műszaki vizsga ugyanúgy 2 évig érvényes mint kocsinál? -
Francia91
veterán
válasz
perge666 #2697 üzenetére
A1/B (B125) JOGOSÍTVÁNY – NEMZETKÖZI KATEGÓRIA
B125 jogosítvány birtokában maximum 125 cm3 hengerűrtartalmú és maximum 11 kW teljesítményű hajtómotorral ellátott motorkerékpárt, quadot vezethetünk. Ez a jogosítvány gyakorlatilag megegyezik az A1 jogosítvánnyal, csupán a tanfolyam különbözik.
(érvényes “B” kategóriás vezetői engedéllyel)
Ezt találtam rólaNekem az ETZ 251-esemre 4.600 Ft az éves biztosítás
-
perge666
veterán
Üdv.
Nem igazán találtam másik idevágó fórumot,ezért itt tennék fel néhány kérdést.
B kategóriás jogsim van,hallottam hogy van valami külömbözeti vizsga amivel Elvileg 125-ös mocikat is vezethetek,tudnátok erről mondani valamit esetleg egy cikket linkelni?
Tényleg 30-40 000 ft egy ilyen 125-ös moci átírása?
Kötelező biztosítás kb mennyi?
Van Simsonom meg robogóm,azokra évente 2600ft-ot fizetek külön-külön.
Kocsira az éves díjam 12000ft,remélem annl azért nem több!ETZ125-ön gondolkozok,mert szerintem nagyon hasonlít egy simsonra,csak nagyobb és sokkal erősebb.
Olvastam hogy ki lehet jönni vele 4 literes fogyasztásból is ha nem gyilkolom,de megeheti a dupláját is akár! -
sarkany01
tag
Köszönöm a válaszokat. Így van a spray semmit nem hozott. Amennyit ráfújtam annyit töröltem le róla, nehogy begyulladjon. A súbert megfogom nézni mert van itthon egy másik karbi is, csak az 125-ösé, de szerintem a súber ugyanaz Egy nagyon picit a benzin szinten emeltem mert kevésnek tűnt. Át fogom fújni a tűszelepet, hátha az is a baja.
-
Popes
őstag
-
sarkany01
tag
Én értelek, de a gyúkjás felőli szimering kicserélve. A kuplung felőli oldalon gondolom nem szív olajat, mert a gyertya szép barna. De majd hidegindítót fújok a motor járása közben a karbi meg a csonk közé, esetleg a hengerfejhez. De másra nem tudok ganyakodni.
-
hevizms
addikt
válasz
csabyka666 #2690 üzenetére
Én sem vitatkozom.Akkor legyen szivató.Nekem aztán mindegy.
-
-
sisu2
aktív tag
válasz
csabyka666 #2686 üzenetére
Most nem tudom milyen van de amiket vettem azok még jók voltak 10-12 éve.de már elhasználtam én is.
-
-
sarkany01
tag
Igen TS van.És igen gumi pogira végződik. De most ha nem zár rendesen akkor feszítsek rajta? vagy a végével csináljak vmit? Vagy esetleg a benzinszit a rossz? Bár azt kétlem.
-
-
sarkany01
tag
Köszönöm a válaszokat. Így is lesz. Szerintem van töltésem, de biztos ami biztos. Még egy kérdés. Ugye már az előzőkben is írtam hogy kisgázadásnál felpörög a motorom. Most ez a dolog mintha erősödött volna. Mitől lehet? Esetleg lyukas az úszóm? Nem zár eléggé a szívató?
-
-
válasz
sdavic01 #2676 üzenetére
Ahogy sisu2 mondja, a karmantyúkat cserélned kell, a tartályt pedig ki kell pucolni frankón, azt a zselés maszatot ki kell szedni, illetve a hornyokból alaposan, maradéktalanul kivakarni a dzsuvát. Ne jár úgy, mint én, hogy immel-ámmal kipucolod, mert folyatni fog, és kezdheted előröl, aztán ha nincs szerencséd, a szétszedésnél odalesz az új karmantyúd.
-
sarkany01
tag
Hogyan tudom megnézni hogy a motoromon van-e töltés ?
-
sdavic01
tag
Help!
Az első főfékhengert hiába húzgálom nem nyomja az olajat már többször kitakarittomtam de semmiötlet??
-
-
sdavic01
tag
Mi a véleményetek egy új Varta aksiról 12V és 9Ah az ára 7000Ft
Szerintem elég korrekt ár -
-
sdavic01
tag
Üdv.
Ilyen aksim van JP MOTO (YB5L-B) 12V 5Ah kérdés mekkora A-ral kell tölteni ? -
sdavic01
tag
koszonom a segitseget!
-
-
sisu2
aktív tag
válasz
sdavic01 #2662 üzenetére
Milyen multimétered van? látnom kéne hozzá.
De azért leírom :bedugod a fekete merővezetéket a COM jelzésbe a pirosat meg a A jelűbe kiválasztod az amper funkciót ne a milliampert és sorbakötöd az áramkörbe vagyis a töltő és az aksi közé ..
Nem tudom menyire érthető nézd meg lehet van valami videó fent.
-
sdavic01
tag
Van egy régi aksi töltőnk amin több fokozat van és szereztem egy multimétert a kérdés az hogy megtudom e mérni rajta hogy melyik állásba mennyivel tölt ?
-
Francia91
veterán
válasz
csabyka666 #2658 üzenetére
Igen, ritka. Motoros találkozókon nem is tudják, hogy milyen típust látnak pontosan
Utángyártott kipufogót pedig nem fogok csak azért venni, hogy jobban nézzen ki vele...
-
-
Francia91
veterán
válasz
csabyka666 #2656 üzenetére
Ha talalsz nekem eredeti, DDR 251-es kipufogot, akkor benne vagyok
Miota megvan a motor vadaszom, eddig nem talaltam. Majd Nemetorszagban, ha kikoltozok junius vegen (ha minden jol megy), nagyobb esellyel talalok ra. -
-
Francia91
veterán
Na, végre a végére értem a motor személyre szabásának
(PH-n egyenlőre nincs több tárhelyem képet feltölteni...) -
hevizms
addikt
válasz
Retro DJ #2652 üzenetére
Bevallom én nem is tudtam hogy létezik hátsó dobozban is ilyen Krauser.
Ha lesz egyszer jobb állapotú,egyből lecserélem én is.
Csak sajna ez volt az első amit életemben láttam,ezért is örülök neki hogy megvettem.
De te igényesebb vagy nálam,neked ez nem lett volna jó.
Nekem megfelel egyelőre így is amíg nem jön egy jobb.
Amennyire lehet kijavitgattam. -
Francia91
veterán
válasz
csabyka666 #2645 üzenetére
Az ám! Máig tökéletes telefon!
-
hevizms
addikt
válasz
Retro DJ #2648 üzenetére
Tudom.De mivel hirdetve volt,én is érdeklődtem és mivel a személyes átvétel megoldható volt,így engem választott az illető.Bocs
Amúgy most őszintén,te áttudtad volna venni?
Mert postázni nem nagyon akart az eladó azt tudom.
Ja meg annyira ne irigyeld,mert azért nem annyira tuti állapotú ám.Már volt törve,2 helyen is lemezzel erősitették meg a műanyagot,a beépitett lámpák is kaptak valószínű esés miatt,szóval kellett rajta dolgoznom kissé és még így sem lehet sosem eredeti szép állapotba hozni.
De azért az árát megérte mert a hibái miatt még alkudtam is rendesen belőle. -
Retro DJ
aktív tag
válasz
csabyka666 #2647 üzenetére
Inkabb vegyel egy tizesert egy bika lancot, az sokkal riasztobb!
-
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
csabyka666 #2609 üzenetére
Etzre nem kell riaszto, sok embernek mar maga az etz is riaszto!
-
-
sdavic01
tag
súbertű mozgatásával hogy lehet elérni nagyobb végsebességet?
-
teko99
tag
válasz
csabyka666 #2634 üzenetére
ezt nem úgy írtam hogy megsértődtem mert hülyeségeket írok néha,hanem tényleg nyugodtan derüljetek egy jót ha oltári baromságot írok.
De ezzel tényleg énis így vagyok,hogy amit már szereltem és tapasztaltam,azt eltudom magyarázni hogy mi volt és mit kellett csinálni,de ilyenkor mindenki csak találgat,főleg láttatlanba
-
-
teko99
tag
válasz
csabyka666 #2631 üzenetére
tényleg rosszul írtam,kövezz meg nyugodtan.
hát ja amúgy tényleg ha vizhűtéses lenne és kimenne a tömítés akkor az reális elképzelés lenne a fehér füstre.
Hát énsem tudom na,csak találgatok,mondok néha jót meg sokszor rosszat,tessék nevetni nyugodtan
hát ha perselyezés utánn jött ez elő akkor csak lesz valami,nemtudom azért egy másik benyával megpróbálnám mondjuk akkor 100assal ne 95össel ha csak egy kút van
-
sdavic01
tag
válasz
csabyka666 #2631 üzenetére
majd elmúlik.
(szerk: a gyertya nem nedves olajos.) -
-
sdavic01
tag
válasz
csabyka666 #2629 üzenetére
nem fúj ki, múltkor vissza is rúgott !
-
-
sdavic01
tag
válasz
csabyka666 #2627 üzenetére
annyit vettem észre ugye nem rég kapott egy perselyt a hengerfej menete mert kiment..
és olyan mintha nem lenne benne annyi erő, amúgy minden ugyan olyan -
Na, először is. A benzint nem lehet vizezni, legalábbis nem úgy, mint mondjuk a szörpöt, szóval nem tudod felhígítani vízzel (nem vegyülnek, vagy mi ennek a hivatalos megnevezése). Másodsorban, a víz nem a benzin tetején, hanem az alján marad. Biztos szedtetek már szét karbit egy esős út, vagy egy kiadós motormosás után - a víz az úszóház alján gyűlik össze.
Hogy mitől fehér a füst, most mondanám, hogy hengerfejes lesz a motorod, de ez nehezen lehet, mert nem víz hűti.
Ha amúgy a motor járásán nem vettél észre semmi furcsát, akkor nem hinném, hogy víz van a tankban vagy a karbiban, mert akkor prüszkölne. -
teko99
tag
válasz
sdavic01 #2624 üzenetére
olyan olajat használok,de nekem képes a füstje,bár 1:50re keverek és annyira nemis kojtol.
Mól kúton is hallottam már olyan itt nálunk is hogy tönkrement a verda miutánn tankoltak. Meg a shellnél is,szóval a benzinnel is lehet baj,elképzelhető hogy kicsit pancsolták,de passsz hogy mi lehet. Én a helyedben kipróbálnám hogy azt a naftát leengedném egy kannába,és tennék a mociba egy litert más kútról,ugyanaz a keverési arány stb. és ha azzal is ilyet füstöl,akkor mással lesz a gond.
Az is elképzelhető hogy pl lemostad a blokkot nagynyomásúval,a víz befolyt a töltönyíláson,a mocid szimeringes és a vizet bedolgozta és etttől fülstöl.
A fehéres szürkés füst az vízre utal ahogy tudom
-
teko99
tag
válasz
sdavic01 #2622 üzenetére
lehet hogy hülyeség de annó simsonnál vizes benzintől láttam olyan jelenséget. Mármint nem teljesen vizes mert akkor durrogna,de persze a víz felúszik a benya tetejére is szóval csak hamár teljesen kifogy akkor tudná a henger "porlasztani" amikor már benya helyett is az tud folyni. haveré vizesféle valami kutyulék kókány nafta volt valami kis faluban tankolt mert kifogyott neki valami túra közben és kénytelen volt
-
sdavic01
tag
az mitől van hogy fehéren/szürkén füstöl a kipufogó ?
-
-
teko99
tag
válasz
csabyka666 #2619 üzenetére
hát erre is van jópár rejtett erőforrás.
-
-
sdavic01
tag
válasz
csabyka666 #2617 üzenetére
nem tudom hol laksz, de én vidéken és nem is járok vele olyan helyekre, hogy órákig ott állna..
Szóval nekem ezért nincs. -
-
sdavic01
tag
válasz
csabyka666 #2609 üzenetére
én örülök hogyha a lámpát bírja az aksi nem hogy egy riasztót még
-
Motorriasztóval kapcsolatban van valami tapasztalatotok? Beírtam a kérdésemet a motoros topicba, gondoltam ott sok mindenkinek van riasztó a motorjában, de mintha ott se lennék, sz*rnak a fejemre.
Szóval...
Bedöglött a motoromban a riasztó, és ha nem tudom megcsinálni, kell vásárolnom egy újat. Ez ugye egy 251-es ETZ, tehát elegendő lenne olyan készülék, ami mozgásra aktiválódik, és baromi hangos. Nem kell az egyéb sallang, csak hogy biztosan működjön, az a lényeg!
Ki milyet használ (ha használ egyáltalán)? 12V-os a rendszer, de ezzel gondolom nem mondok újat.
Az összeg, amit rászánnék, mondjuk max 10.000 forint. Találtam neten ettől olcsóbbakat, pl ezt vagy ezt, de jobban örülnék, ha mondanátok konkrét tapasztalatokat egy adott típusról.
Köszi a segítséget előre is!
-
-
hevizms
addikt
válasz
sarkany01 #2596 üzenetére
Nem nem.Az utángyártott könyökök sajátossága az elszineződés.
Az enyém is olyan szép kékes lilás mint a fene.Van amikor átmegy sárgába is.
Mindig mérőórával állitom a gyújtást pontosan 3 mm-re az FHP előttre.Sosem volt utógyújtásom.
Szóval nem attól színeződik.
Illetve ettől függetlenül még attól is lehet,de akinek szines,az nem csak azért lehet,mert rosszul állitotta be a gyújtást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Robotporszívók
- Autós topik
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest