Új hozzászólás Aktív témák
-
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #3712 üzenetére
Először is az új hengert nézd meg hogy a szívó,kipufogó és átömlő nyílások széleit lereszelték e kissé?
Nem szokták,úgyhogy azt neked kell.
Tűreszelővel kicsit letöröd a széleket hogy ne legyen éles,sorjás.
Aztán mondjuk féktisztító sprével átfújod belül az összes járatot,majd kompresszorral kifújatod.A lényeg hogy kitisztisd mert a fúráskor ment bele fémpor bővenEkkor jöhet a csere.Kipufogó,karbi leszerel.A láncot szétkötöd vagy teljesen meglazitod(lehet az is elég)
A hengerfej(blokktartó) 2 tartócsavarját lecsavarod,a blokk lebillen.
Nem tudom a kis Etz-nél ez elég e ahhoz hogy letudd huzni a hengert.
Ha igen akkor hengerfej le,hengert lehúzod.
Dugyattyú csapszeg biztositó gyűrűket kiveszed
Dugattyúcsapszeget kinyomod kézzel.
Ha nem megy akkor csinálj csapszegkinyomót.
Ütni ne üsd.Ha kijött,akkor dugó le.
Új dugót megmelegited rezsón vagy akár finoman hőlégfúvóval és úgy melegen bele kell tudd tolni a csapszeget.Nem kell túlságosan megmelegiteni,olyan 70-80 fok elég,de lehet még kevesebb is.Annyi hogy azért megtudd fogni még csupasz kézzel is,de inkább kesztyűben
Biztositók vissza és jöhet a henger.
Érdemes fából vagy műanyagból dugattyú alátámaszt késziteni.
Beolajozod 2T olajjal a dugó külsejét és mehet rá a henger óvatosan,A gyűrűkre vigyázz hogy jó helyen legyenek(stift).
Rátolod finoman de azért határozottan és rá a hengerfejtömités majd a hengerfej és 2 átlós csavarral leszoritod.Mérsz egy préssávot(0,9-1,2) és ha jó akkor mehet a másik 2 csavar is.
Meghúzod 25 Nm-el azt kész -
-
teko99
tag
válasz
sdavic01 #3673 üzenetére
a 24es csavarokat cseréld majd mindenképp hogy jól megtudd húzni,plusz a menetre rakj fbs-t mert nekem tavaly szivárgott az olaj amikor megcsináltam a szimeringezést.
hmm pedíg lekellene jönnie a csavarnak,ha a felső teleszkopszárat kicsit húzod kifelé hogy szoruljon úgysem tudod a csavart lazítani? úgy már feszülnie kellene a "szárnak" így nemszabadna körbefordulnia. vagy fújd be wd40-el (ha nincs vegyél mert amióta vettem mindenre használom tényleg baromi jó dolog).
ne hagyd rá,csináld meg a szimeringezést valami módon mindenképp. vagy ha mástnem és tényleg nembírod szétszedni akkor net televan etz bontással,vegyél egy telót és azt újítsd fel,első teló rendbe legyen mindenképp mert fékezéskor eléggé sokat számít hogy rendben van-e vagy nincs.
-
-
-
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #3655 üzenetére
Írtam hogy merre kell tekerni.A tankon levő menet a jobbos(normál) irányú,a csapon levő pedig balos.
Így tudja összehúzni a csapot és a tankot.Magyarul a tankról tekerd le a hollandert,ahogy letekernél egy normál csavart is,abba az irányba.
Ha esetleg már annyira szar a menet a tankon,akkor üres tanknál hegeszteni kell rá egy toldót új menttel,azt legfeljebb 1,5 cm-el hosszabb lesz a csonk a tankon.
-
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #3648 üzenetére
Esetleg tömitést kellett volna rakni a csap és a tank csonkja közé,nem körbekenni
Azt ugye tudod hogy annak a hollendernek(csavar) az egyik felén jobbos,a másik felén balos menet van?
Nem összehúzod véletlenül?
A tankon levő menet a jobbos,magyarul úgy tekerd,mintha a tankról lefelé tekernéd a csavart -
teko99
tag
válasz
sdavic01 #2761 üzenetére
szerintem szép száraz a gyertyád,bár nem olyan őzbarna mint az "előírtak". ha kormos akkor oké,ha olajos akkor bajos egy kicsit de attól ugye elmegy a motor.
1:60 az egy kissé száraz,1:50et is csak sprint olajjal merek keverni,annó 1:33ra a simsont mindíg mondjuk az arol2t volt,azt már kitárgyaltuk
-
Francia91
veterán
válasz
sdavic01 #2759 üzenetére
Elsore nem tunik olyan rossznak, de mintha picit sok lenne az olaj...
De ha sok az olaj, az nem a keveresi aranytol sok, nekem a 251-es gyertyaja az 1:33-as keverektol sem volt olajos (mikor megvettem, fel tank 1:33-assal hajtottam, mert elotte 2 evet allt a motor).De majd jonnek a tobbiek is, es megmondjak. De sem 1:40-nel, sem 1:50-nel nem szabad olajosnak lennie a gyertyanak.
-
válasz
sdavic01 #2726 üzenetére
Szerintem nem, teljesen csak a leeresztő csavarral tudod kiüríteni. Azért nem ürül ki teljesen, mert a leeresztő csavart elvileg pont azért tették bele, hogy ha víz kerül a tankba, akkor oda üljön le (az a legalsó pontja), és ne tudja a csapon keresztül leszoppantani a karbiba.
De elég kevés nafta marad benne, szerinte max 1 deci.
-
-
válasz
sdavic01 #2676 üzenetére
Ahogy sisu2 mondja, a karmantyúkat cserélned kell, a tartályt pedig ki kell pucolni frankón, azt a zselés maszatot ki kell szedni, illetve a hornyokból alaposan, maradéktalanul kivakarni a dzsuvát. Ne jár úgy, mint én, hogy immel-ámmal kipucolod, mert folyatni fog, és kezdheted előröl, aztán ha nincs szerencséd, a szétszedésnél odalesz az új karmantyúd.
-
-
-
-
sisu2
aktív tag
válasz
sdavic01 #2662 üzenetére
Milyen multimétered van? látnom kéne hozzá.
De azért leírom :bedugod a fekete merővezetéket a COM jelzésbe a pirosat meg a A jelűbe kiválasztod az amper funkciót ne a milliampert és sorbakötöd az áramkörbe vagyis a töltő és az aksi közé ..
Nem tudom menyire érthető nézd meg lehet van valami videó fent.
-
-
-
teko99
tag
válasz
sdavic01 #2624 üzenetére
olyan olajat használok,de nekem képes a füstje,bár 1:50re keverek és annyira nemis kojtol.
Mól kúton is hallottam már olyan itt nálunk is hogy tönkrement a verda miutánn tankoltak. Meg a shellnél is,szóval a benzinnel is lehet baj,elképzelhető hogy kicsit pancsolták,de passsz hogy mi lehet. Én a helyedben kipróbálnám hogy azt a naftát leengedném egy kannába,és tennék a mociba egy litert más kútról,ugyanaz a keverési arány stb. és ha azzal is ilyet füstöl,akkor mással lesz a gond.
Az is elképzelhető hogy pl lemostad a blokkot nagynyomásúval,a víz befolyt a töltönyíláson,a mocid szimeringes és a vizet bedolgozta és etttől fülstöl.
A fehéres szürkés füst az vízre utal ahogy tudom
-
teko99
tag
válasz
sdavic01 #2622 üzenetére
lehet hogy hülyeség de annó simsonnál vizes benzintől láttam olyan jelenséget. Mármint nem teljesen vizes mert akkor durrogna,de persze a víz felúszik a benya tetejére is szóval csak hamár teljesen kifogy akkor tudná a henger "porlasztani" amikor már benya helyett is az tud folyni. haveré vizesféle valami kutyulék kókány nafta volt valami kis faluban tankolt mert kifogyott neki valami túra közben és kénytelen volt
-
-
-
-
válasz
sdavic01 #2292 üzenetére
Könnyen kiderítheted: amikor tompítottal alapjáraton pötyög a motor, húzd rá a gázt olyan 4.000 körülre, és akkor kapcsold be az indexet. Azért kell a tartós 4.000RPM, mert akkor már van rendes töltés. Ha nem áll le, akkor valószínűleg akksi, feszültséget mérj rajta - alapjáraton tompítottal mennyi? 10V körül felejtős, kb a motor sem indul el annyival...
-
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #2265 üzenetére
Ma már egy valamit magára adó autószerelőnek van Helicoilja,főleg gyertyamenetből.Abban a hatalmas városban meg 1000%.Felesleges másik hengerfejet venni,a Helicoil olcsóbb megoldás és jobb lesz a meneted mint a gyári
Az 1:50 jó,de az Arol az a lefolyóba való.Használj Mol Sprintet
-
válasz
sdavic01 #2069 üzenetére
Enyémnek is ez volt a baja: füstölt, és bár volt alapjárat, de nekem meg nem akart menni rendesen. Nálam karbipucolás megoldotta. Értsd: elemeire szétszedni, minden csavart kitekerni, és kiszedni belőle a rittyót.
Csavarok tekergetésére reagál a motor? Amikor nem alapjáraton használod, hogy viselkedik? Szerintem ez valami dugulás lesz...
Nem tudom, milyen a karbid, de hasonló lehet az enyémhez. Abban volt egy nagyfejű csavar, ami egy üreget zárt el, "sima" csavarhúzóval lehetett kicsavarni, na az alatt felgyülemlett ilyen moha szerű, irgalmatlan büdös trutyi - kiszedtem, összeraktam, és máris reagált a tekergetésre, és közel sem füstölt annyira.
A csavarok tekergetésére a "3 fordulat ki", és hasonlók csak kiindulási alapok, de kb minden motoron más az állásuk.
Ezek a karbik olyanok, hogy az alapjárat, meg a terheléses üzemmód független egymástól, szóval lehet, hogy van alapjáratod, de amúgy terhelésen gyenge a motor (pl enyém), vagy pont fordítva is (pl tiéd).
Ja, juteszembe, ha a súberen akasztasz feljebb egyet, nem lesz alapjáratod?
Jó a hangja a mocinak!
-
teko99
tag
válasz
sdavic01 #2073 üzenetére
gondolom meleg motornál állítottad!?
Lehet hogy nézted már,de itt elég alaposan leírják Karbiállítás
-
teko99
tag
válasz
sdavic01 #2069 üzenetére
na ez jó hír ha megoldódott a hiba,erre nemis gondoltam volna hogy fönt van elközözve.
Ha füstöl akkor asszem a levegő csavart nagyon kihajtottad. tekerd be teljesen,és 3fordulatot kifelé vagy mennyit most megnem mondom pontosan
Légszűrőt nézted tiszta-e? Azthiszem itt írta valaki annó hogy egy komplett madárfészek volt benne neki a váz részében
Én ránéznék a helyedben. De a karbit ha behangolod egyszer akkor nemlesz vele gond,én egyszer szántam rá magam még a nyáron,és azóta már majdnem egy éve szép alapjáratom van hidegen/melegen,szép ütemre jár a dugó 1000fordulat körül.
-
válasz
sdavic01 #2051 üzenetére
A benzin mennyiségét. A levegő mennyisége az adott, te szabályzod a gázkarral, hogy mennyi levegőt szívjon a motor egységnyi benzinhez - a benzin szerintem sok, azért ilyen trutyis. Majdhogynem porszáraznak kellene lennie, ha tempósan mész vele pár kilométert.
A tiéden nem tudom, milyen karbi van, de általánosságban a főfúvókával lehet játszani (ezt célszerű a gyári érték közelébe választani), illetve a karbin szokott lenni 2 (vagy 1) állítócsavar, azokkal tudod finomhangolni.
-
-
-
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #2006 üzenetére
Én csak arra reagáltam hogy írták hogy nem olyan mint a gyári!
Azt nem tudhatom hogy speciel a te elektronikád most épppen jó e?
Ha azt kérdezed hogy a Trabant elektronikus gyújtás jó e az Mz-hez,akkor arra részemről egy nagy igen a válasz,hisz több éve már én is ilyennel járok hiba nélkül.Ha az elszíneződött alkatrészek miatt kérdezel,akkor arra én azt tudom válaszolni hogy fogalmam sincs.
Ha gondolod megnézem neked hogy az enyémben is ilyenek-e azok az alkatrészek,ennyit tudok segiteni.Viszont Retro azt mondta hogy ez természetes hogy kissé elszíneződtek,úgyhogy akkor azzal ilyen szempontból nincs probléma.
-
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #1913 üzenetére
Na így már rendesen látszik,amit eddig is sejtettünk
Ennek így kell lennie.
A képekből számomra nem derült ki hogy mi lehet a hiba forrása.
Persze mindent nem láttunk még,szóval lehetne folytatni a kivánság műsortCsak 1 kérdés,ennek nincs köze a töltéshez elméletileg,csak kiváncsiskodok:
A biztositékoknál,mi az a plusz szál a legbelső biztinél?
Ott gyárilag 3 lenne,neked meg 4 van
1:akku+
2:fesszab 51
3:gyujtáskapcsoló
4: ????Aztán még egy dolgot nézzél már meg légyszi.
A töltésjelző izzód honnan kapja a pozitivot?Elméletileg fekete szál.A másik az meg a piros/zöld.
Ehhez kikell tolnod a helyéről a fordulatszámmérőt és ha már kitoltad csinálj arról is képet. -
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #1879 üzenetére
A féklámpád meg nagy valószínűséggel azért világit gyújtás nélkül,mert bár nehezen kivehető,de ha az a vezeték amit jelöltem a nyíllal(tőlünk számolva a legutolsó vezeték),az a féklámpa pozitvja(magyarul az a hátsó lámpához megy),akkor azt dugd át a képen tőlünk számitott 2-ik biztositékhoz és jó lesz.
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
sdavic01 #1884 üzenetére
Így van 2A, a fogyasztókhoz pedig 4A. Mondjuk 4 helyett 6 még nem olyan nagy probléma, de 2 helyett 16, már tud rombolni.
16 A biztosíték mellett egyből a gerjesztő áramkört kellene megvizsgálni. Lehúzni a generátorról a DF ponton lévő zöld/kék vezetéket és ellenállás mérésben (200ohm) megmérni a testet és a bakelit szigetelőn lévő DF pontot. Akkor jó, ha 4-6 ohm között van.
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
sdavic01 #1879 üzenetére
Amit így meg tudtam állapítani, hogy már javították a gyújtásod, szép bordó a gép, bizonyára valami 125/150, a lámpafejben a kokányolás borzasztó, nem jó értékű biztosító van a gerjesztő körben.
De egy kivétellel ezeknek nincs köze a hibához (annak az egynek sem biztos!).
-
sisu2
aktív tag
-
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #1858 üzenetére
Sosem lehet tudni.Több szem többet lát.
Mondanám még a gyújtáskapcsolót is alulról,de ahhoz elég szar hozzáférni,talán elég lesz a többi is.Azt még nem is kérdezte senki itt,hogy ezen a töltésvisszajelző és akkumerülésen kívül más minden rendesen működik elektromosan?
Indexelés,világitás,duda stb -
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #1852 üzenetére
Nem is lehet változás hisz ott mindegy melyikben van.Összeköttetésben van egymással a 2 szélső csatlakozópont.
Meg az a szürke az amúgy is a helyzetjelző vezetéke,szóval nincs köze a töltéshez.Viszont az látszik hogy még gyári a vezetékelésed.
Ha gondolod csinálj még pár fotót a fontosabb helyekről,akkor esetleg meglátjuk hogy hol van a bibi.
Ezekre gondolok elsősorban:
fordulatszámmérő vezetékelése
fesszabályzó
generátor
lámpafej belüklről úgy hogy rendesen látszódjon a bal illetve jobb oldali vezetékösszekötő -
-
hevizms
addikt
-
hevizms
addikt
válasz
sdavic01 #1829 üzenetére
Azért egy Mz nem egy atomreaktor szintű valami.
Egy minimális elektronikai tudással simán áttudja valaki nézni,főleg annak tudatában hogy nagyon jó kis kapcsolási rajzok vannak a neten.
Egy villanyszerelő,akinek van némi kreativitása is vagy bárki műszaki ember aki szeret foglalkozni az elektromossággal. -
teko99
tag
válasz
sdavic01 #1829 üzenetére
hát az etz-k bírják,csak nafta legyen és irány egy másik városka/megye.
valami elkötés lehet ott,ha ráadod a világítást járó motornál akkor sem aludna ki a töltésjelző ha töltési gondok lesznek.
lehet hogy ez nem segít,de a gyujtáskapcsolónál is rásasolnák a csatlakozókra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest