Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Munkanélküliség (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#951) Thyb válasza Linda8 (#950) üzenetére


Thyb
senior tag

Már javasoltam itt, hogy szakmunkásoknak való idegen szótárat kellene létrehozni. Ehez le kellene állni olyan létesitményekkel mint az iparkamarák vagy felsőfoku intézmények. A lényeg abban lenne, hogy a különböző szakokon a szaknak megfelelő munkafázisokat kellene leforditani. Egyre silányabb a szakoktatás és azok az emberek akik meg is tanulnak egy idegen nyelvet a munkájukban használatos szakzsargont nem ismerik. kőműveseknél burkolás, falazás, szintbehozás, betonozás, vakolás stbstb vagy varrónőknél a ércelés, felvarrás, szabás beszedés. Szerintem egy ilyen füzetet el kellene kezdeni kiadni. Külön minden szakcsoportra, fémmegmunkálás, épitőipar, varoda, élelmiszeripar, gépkocsiszerviz. Ezt mindenki venné, aki külföldiekkel akar kommunikálni. És jelen pillanatban ilyen dolgokat csak nagyon szakmai idegennyelvi felkészitőn oktatnak. Ezt akár országos szinten is lehetne terjeszteni, és lehet, hogy állami támogatás is lenne rá. Egy olyan aki a te szakmádban van, könyebben megtehetné, hogy ilyet adjon ki.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#952) ragazzo válasza Linda8 (#949) üzenetére


ragazzo
őstag

Csinálsz impulzus foglalkozásokat is?

Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

(#953) net84


net84
őstag

engem egyre jobban érdekel ez:
''Egyre közelebb megyek a klienshez, magyarán szólva behatolok az intim zónájába. Ez marha zavaró. Találkoztatok már ilyennel?''

Ehhez még nem volt szerencsém interjún (vagy nem vettem észre). De előző munkahelyemen a főnököm felesége (mellékesen ő is ''dolgozott'', meg társtulajdonos volt a cégnél) rendszeresen ''mászott bele a képembe'' miközben éppen valamit szereltem...és erősen feltartott a munkában a hülye kérdéseivel (mintha értett volna hozzá)...
A főnökömmel meg tudattam, hogy könnyen elsül a kezem (és amikor az én 110kilós tömegem találkozik 70kilós csontos alkatával...kaki sem marad belőle).


De! úgy gondolom, hogy az én intim zónám onnantól kezdődik, hogy ha behatol, azt már elérem a kezemmel...de ezt már kifejtettem korábban :DDD

Read only...

(#954) lorcsi válasza Linda8 (#939) üzenetére


lorcsi
veterán

ez nem rossz, viszont ez az álláskeresés egy eléggé kis része. Ezt ahogy már írtad egy 3 napos trainingen be is lehet gyakorolni.
sokkal nehezebb úgy munkát talláni hogy már a telefonban kérdezik az adatokat és az életkor után leteszik :F
vagy amit nálunk rengeteg helyen látok, hogy olyan követelményeket állítanak bizonyos állások lehetséges betöltői elé ami nem is szükséges
de az a mimikai dolog amitThyb leírt nagyon hasznosnak tűnik


Pl. nálunk most épült 4 nagy komplexum, de sehol nem volt álláshirdetés :F
egy relytéj honnan veszik fel oda a dolgozókat:F

[Szerkesztve]

(#955) lorcsi válasza Thyb (#951) üzenetére


lorcsi
veterán

szakmunkásoknak való idegen szótár miért lenne ez jó?
talán ha külföldre készül dolgozni menni, de itt, szerintem teljesen felesleges.Inkább a szakmai tudásukat kellene emelni

(#956) Linda8 válasza ragazzo (#952) üzenetére


Linda8
csendes tag

Ragazzo! Kifejtenéd nekem bővebben, hogy mit értessz impulzus foglalkozáson ha szépen megkérlek? Örülök, hogy írtál, és érdekel a dolog.

Lengl Linda

(#957) Linda8 válasza net84 (#953) üzenetére


Linda8
csendes tag

Hivatalosan az intim zóna minusztól 45 centiig tart.

Lengl Linda

(#958) Linda8 válasza lorcsi (#954) üzenetére


Linda8
csendes tag

Telelfonos bejelentkezés és kommunikáció is van a tréning menetében.

Lengl Linda

(#959) net84 válasza lorcsi (#955) üzenetére


net84
őstag

''Inkább a szakmai tudásukat kellene emelni'' - ezt hogyan érted?
szvsz egy szakmunkásnak (ács, villanyszerelő, autószerelő...stb) alap, hogy pályája során folyamatosan fejleszti tudását, odafigyel az újításokra, stb.
én is így teszek, az én szakmámba is elengedhetetlen, hogy mindenről tudjak (de előfordul velem is, hogy az ügyfél mond valami újdonságot - utánnanézek/olasok)

a szótár abban az esetben jó, ha a munkás valami nagyobb (multi) céghez akar menni dolgozni - igaz szvsz nem felsővezetésre vagy HR részlegre pályázik, a szalagmunkára, karbantartó/gépbeállító munkaköröknél eléggé minimális ez a ''magasszintű'' felvételiztetés - akkor értse, hogy mit hadoválnak neki ''felsőfokú'' szinten.

Linda8 - ez a tréning mikor emelkedhet országos szintre? - csak a stressz része érdekel igazából, azt nagyon kipróbálnám, hogy hogyan is viszonyulnák a helyzethez
igaz szvsz ténylegesen éles helyzetben tudnám ezt jól lemérni
vannak itt is ilyesmik, de az inkább tanácsadás, és a munkaügyi központ ISO rendszere miatt van...vagy mi a rák - no azt kihagytam, amikor az ügyintéző felvázolta, hogy kb. mit is kell csinálni heti 2-3 alkalommal - hasonló felépítésben zajlott, mint egy anoním drogosok klubbja

Talán Thyb említette a teszteket - az is jó lehet. IQ teszt feladatok keverve logikai, matematikai, alapműveltségi feladatokkal...
Nekem most a tanfolyam felvételijén kellett tesztet kitöltenem. Ennek nagy része matematikai, illetve a szakmai részhez kapcsolódó volt, megspékelve logikai értelmezéssel
De voltak olyanok, akik egy szöveges feladatot nem tudtak értelmezni, amit a legegyszerűbb módon pl keresztszorzással ki lehetett számolni... :( sajnos sok ilyen van - a 2-3. ilyen feladatnál leblokkolt és próbálta másról lenézni - de ilyenkor már az agya ellene dolgozik (jaj mi lesz, ha nem lesz ó, ha nem végzek vele nem vesznek fel stb...)
Tudom, hogy nem lehet az embereknek újra megtanítani, a dolgokat, de lehet velük gyakoroltatni, hogy időre végig tudjanak menni a feladatlapon.
Ebben az esetben is, ha megcsinál minden más ''töltelék'' feladatot és a végén visszatér a matematikai részhez, akkor is nagyobb esélye van, mintha leblokkol az elején és idegesíti saját magát.

Read only...

(#960) Thyb válasza lorcsi (#955) üzenetére


Thyb
senior tag

A szakmai tudás emelhető, és minden gyakorlatban eltöltö9tt nap is ezt segiti, ugyanakkor a saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyire hasznos az, ha egy idegen nyelvűvel el tudsz mélyedni szakmai kérdésekben, s nem csak arra koncentrálódik a beszélgetés, hogy szép idő van, és ki mit evett ebédre.
Nagyon sok esetben lehetne hasznát venni az idegen nyelvtudásnak, pl kőműveseknél. Egyre több német holland vesz nyaralót lent Pécs környékén, Zalában és a balcsi körül. Mennyivel jobb tárgyalási poziban indulsz egy fővállalkozónál, ha te szakmai szinten is meg tudod magad értetni az ügyféllel. Ez az IT iparban megszokott éls nem nehéz, hisz a használt szavak 90% elve angol, amit mindenki ért. De a kőműveseknél, varrónőknél, egy fémesztergályos v.autószerelő műhelyben, ahol ad-hock jelleggel jellenek meg idegen ügyfelek, akik hirtelen szorulnak segitségre mennyivel versenyképesebb az a vállalkozás, ahol meg tudják magukat értetni. Kezded érteni, hogy miért lenne ez jó, és hasznos? Amig ez nem lesz széles körben elterjedve, addig azok, akik ennek a tudásnak a birtokában vannak nagyon is versenyképesebbek lesznek a többieknél.
Én ugy inditottam targoncásból logisztikai tanácsadó poziba, hogy tudtam számolni, és mivel a targisok közül egyedül én beszéltem angolul engem tettek a német ellenőr mellé. Beégettem az ipsét számolásban, Ő félreszámolt én nem, majd nem telt bele 8 hónap és a leltári és könyvelés ellenőrzési osztálynak én voltam a vezetője. Azok munkáját ellenőriztem akik anno nekem parancsolgattak. Igy indultam anno a pályámon. Persze ez mellett piszok sokat kellett bizonyitani, és dolgozni, hogy ez összejöjjön, de ha akkor nem tudok angolul, akkor most tuti nem tartanék itt.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#961) net84 válasza Linda8 (#957) üzenetére


net84
őstag

Ó! :DDD
akkora ''távolságnál'' még ha időben kapcsol is, utánna lehet nyúlni és jól hókon vágni

de érdekelne, hogy hogyan lehet pl szóval jobb belátásra bírni, ha csak szivatásból belemászik a képembe - gondolom, az, hogy megkérem, hogy ne fröltörjön velem (nem vagyok buzi, vagy nem vagy az esetem - esetleg megtiporhatom női ''szépségében''?)
vagy legyen olyan rendes és ne sértse az intim zónámat, gondolom maga sem szereti, ha egy tárgyaláson belemásznak a képébe, miközben valamit el akarnak magának adni - vagy venni akarnak valamit
de eszembe jutott még egy: szagol-szagol-szagol-szagol (közben folyamatosan az illető felé fordul) szerintem használnia kellene valamilyen dezodort - de hát használok - mégsem elég!

Read only...

(#962) Linda8 válasza net84 (#959) üzenetére


Linda8
csendes tag

Igen, ez a stressz része nekem is nagyon tetszik. Azért is, mert én is meg a kliensek is sokat tanulhatnak belőle.
Tesztes feladatokat is csinálunk, mind interneten, mind papíron.

Lengl Linda

(#963) Linda8 válasza net84 (#961) üzenetére


Linda8
csendes tag

Tryba írt ennek kezelésére egy jó taktikát. De ez is sokmindentől függ. Függ a szitutól, a felvételiztető stílusától.... A lényeg, hogy ne hagyjuk magunkat. Lehet hogy nem is kell megszólalni. Ha azt látja, hogy bármennyire is próbálkozik, nem jövünk zavarba, az már neki lesz szar.

Lengl Linda

(#964) Thyb válasza Linda8 (#963) üzenetére


Thyb
senior tag

Ezzel azért vigyázni kell. Sajna a csendszünet mint harci eszköz ilyenkor mindig az intrjuztató kezében fegyver, ugyanakkor mindig ott a lehetőség, hogy feldobjuk a kérdést, hogy esetleg érdekelné-e részletesebben, hogy az általunk ''leginkább kedvelt'' munkapozinkkal kapcsolatban további részleteket közöljünk. Persze, ha az nem vág egybe az adott pozival kapcsolatban akkor ezt nem kell erőltetni, de ilyenkor módunkban áll kezdeményezni, és ha nálunk a labda, az interjuztató pedig nincs ott a spiccen, akkor átvehetjük a beszélgetés vezetését, ami ránk nézve mindig jó.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#965) net84


net84
őstag

:F
maradok ennél:
szagol-szagol-szagol-rágót? <gonoszan vigyorgó smile>

[Szerkesztve]

Read only...

(#966) ragazzo válasza Linda8 (#956) üzenetére


ragazzo
őstag

Ha foglalkozol munkanélküli emberekkel, akkor tudnod kellene.Az impulzus csoportfoglalkozás kifejezetten tartós munkanélkülieknek lett kitalálva.Ez egy impulzust, lökést ad, hogy ''kitalálják'' mit kezdjenek magukkal.Lehetőséget ad a fiataloknak arra, hogy végiggondolják pályadöntésüket, megismerjék önmagukat, megismerjék a munkaügyi szervezetet, megtervezzék a továbblépés irányát.Ez egy napos program.Van benne tipikus érték, képesség, érdeklődés, munkamód felmérése.Akár önértékelő eljárásokkal, akár mással.

Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

(#967) Ivan15 válasza Linda8 (#963) üzenetére


Ivan15
senior tag

Nem értem, hogy miért kell zavarba hoznia egy felvételiztetőnek a pályázókat. :F Több olyan egyébként megbízható embert (több éve egyetemen tanító tanárt is) ismerek, akik zavarba ejtő kérdésekre hajlamosak arra, hogy elpirulnak, stb. de emellett még értenek ahhoz, amit csinálniuk kell. Kár, hogy sokszor ez a szelekciós szempont. Szerinted ez miért alakult így?

(#968) td válasza Thyb (#942) üzenetére


td
senior tag

Fogadok valami pszichomókus csaj volt, aki azt hitte, hogy az iskolában tanult módszer mindig beválik, de amikor nem jött össze, egyből beijedt! ;]
Nem tudom, hogy csak én hiszem-e azt, de szerintem úgy át lehet látni a trükkökön/kérdéseken, hogy mikor mit akarnak. Csak az ő fejükkel kell gondolkodni. Mellesleg a sok helyen hangoztatott ''felvételizői'' trükköket én fenntartásokkal kezelem, mert ha én tudok róluk, akkor a munkaadó is. Nehezen hiszem el, hogy csupán az öltözködéssel és a frizurával, tehát első benyomással (amit szerintem mindenkinek tanítanak, hogy szinte 100%-osan félrevezető) át lehetne ''verni'' az interjúztatókat, pedig sokszor úgy tűnik, mégis működik.

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#969) net84 válasza Ivan15 (#967) üzenetére


net84
őstag

én akkor is vörösödök, ha ideges vagyok/megy fel bennem a pumpa - igaz olyankor kieresik a kezem is - nő a vérnyomásom

de én sem értem, hogy mi szükség van erre - talán itt is előjön - nyugat majmolás (és szokásunkhoz híven nem tudunk semmit sem normálisan átvenni az ottani ''kultúrákból'')
vagy esetleg ezt a jelenséget nevezhetjük multiizmus-nak

[Szerkesztve]

Read only...

(#970) Ivan15 válasza net84 (#969) üzenetére


Ivan15
senior tag

Na ez az! És miért kell olyat elvárni, hogy ne lenne ideges-feszült az, aki mondjuk hasraütök 5 hónapja hiába keres munkát? Gyerek, és/vagy rezsiköltségek (40e télen/hó), és/vagy lízingdíj(30e/hó) -fizetése 5 hónapja a családi tartalékból...esetleg és/vagy lakáshitel (80e/hó). Legyen laza, ne görcsöljön. Ezt max. olyan fiataloktól lehet elvárni, akiknek még nincs semmijük, és még eltartják őket a szülők. Nem? :U

(#971) Thyb válasza Ivan15 (#970) üzenetére


Thyb
senior tag

Lehet, hogy nehéz elhinni, de elég nagy a jelentősége, főleg olyan valakinél aki beszállitókkal, vagy ügyfelekkel van kapcsolatban. Egy munkaadó arra törekszik ha felvesz egy beszerzót, vagy sales-est egy poziba akkor Ő higgadtan tudja kezelni az ügyfeleket. Ne engedje meg magát kihozni a sodrából, mert az árt az üzletnek. Ha nehézségek vannak akkor mint egy jó eladónak akkor is tudnod kell mosolyogni és állni a sarat. Ezek a taktikák erre mennek ki. Lehet, hogy egy gyenge jellem is elférne a csapatban, aki nem tud olyan hatékopnysággal, higadtan, fegyelmezetten gondolkodni, de mindig a leggyengébb láncszem határozza meg egy csoport sikerességét. Ezt minden management tréningen elmondják, és eleve erre nevelik a jövőbeni vezetőket. Ez épp ugy igaz egy projektben résztvevőkre is. Ha te nem tudsz elszakadni a saját maszek problémáidtól munkaidő alatt, akkor nem lennél hatékony csapat tag. Ezt pedig általában nem szeretik a vezetők, ha valakit folyamatosan kontrolálni kell.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#972) Thyb válasza td (#968) üzenetére


Thyb
senior tag

Az öltözködés eleve sokat számit, mert egy gumicsizmás valakivel eleve nem ugy kezdesz el beszélgetni, mint valakivel aki öltönyben jött. Szal ez egy alapdolog. Én jártam már cégnél, ahová öltönyben mentem az engemet fogadó manager pedig shortban papucsban izompólóban volt. Azt mondta, ők ezt lazán veszik, ugyanakkor neked mint felvételizünek akkor sem tanácsos igy menni mert sajna a vezetők nagyrészében akkor is ott van az első benyomás és ha a 100 jelentkező közül csak te vagy lazán öltözve, akkor nem sok esélyt jósolok, hacsak nem vagy min.3 klasszissal jobb a többi jelentkezőnél.
Az interjuztatási technikákat általában külföldről hozzák be a cégek. Vannak erre felkészitő nyugati vállalatok is. Nekünk is oktatnak ilyet a cégnél, bár én szakember létemre amikor interjuztattam akkor mindig inkább a szakmai háttérbe mentem bele, s velem elég nehéz dolguk volt, mert otthonosan mozgok a logisztikában és elég mélyre le tudtam vinni mindenkit hogy belebukjon a nagy ámitásába. Ugyanakkor azt vettem fel mind a 3 poziba akinél a legkevesebb hibát találtam a logikájában. Szal ha szakmai interjud van amit én csináltam ott már nincs bohóckodás. Az 1-3 körben még lehetnek ilyen dolgok de ha tovább is van akkor az már kemény dió.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#973) Ivan15 válasza Thyb (#971) üzenetére


Ivan15
senior tag

''Lehet, hogy nehéz elhinni, de elég nagy a jelentősége, főleg olyan valakinél aki beszállitókkal, vagy ügyfelekkel van kapcsolatban'' Én is beszállítókkal-ügyfelekkel vagyok kapcsolatban, és higgadtan tudom kezelni az ügyfeleket.
''Ha te nem tudsz elszakadni a saját maszek problémáidtól munkaidő alatt, akkor nem lennél hatékony csapat tag.'' Ez igaz. Meg ez a csapat-tag is fontos -amit írtál. :R
De ha elveszíted a munkahelyedet. Már nem vagy csapat tag. Már nem lesz aktuális az sem amit írtál, hogy mennyire fontos -ami igaz- szétválasztani a maszek-családi dolgokat a munkahelyiektől. Mert nincs munkahelyed.
És eltelt már X hónap álláskereséssel. Az állandó költségeid -mint a nevük is mutatja- nem csökkentek.
Na egy ilyen helyzetben bemész egy munkaerő-közvetítőhöz, aki játszik veled. :( A szó legszorosabb értelmében. Következő nap következő hely. Miért lennél ideges:::??
Egyébként amiket leírtál igaz. MUNKAHELYEN. De egy álláskeresőnek az már nincs. Én speciel rettegek a munkanélküliségtől. Nemtom te hogy vagy vele?

(#974) Thyb válasza Ivan15 (#973) üzenetére


Thyb
senior tag

Voltam benne tavaly, szerencsére nem tul hosszan, 1,5 hónap alatt áltam ujra melóba.
Ne feledkezz meg arról, ha ki vagy bukva mert hosszu ideje nincs munkád, akkor a munkaadót ugye az is foglalkoztatja, hogy mennyi idő alatt tudsz integrálódni a csapatba. Annak lendületéhez, napi feladataihoz, a kihivásokhoz stb. Ha te most teljesen magad alatt vagy az számukra nem magyarázat, hogy mert neked otthon szar van. Ugyanis ha adósságokba verted magad, akkor téged az a témá még hónapokon keresztül foglalkoztatni fog ami által a munkára való öszpontositásod csökkeni fog. Nem tudom, ez mennyire érthető? Abba, hogy neked mekkorák a felhalmozott adósságaid, abba Ő nem mehet bele, mert az a te magán ügyed. De ha ennek kihatása lehet később a munkakörödre, akkor 5x is meg fogja gondolni, hogy téged vegyen-e fel.
NMár korábban irtam, de ebben Linda is megerősithet, hogy az aki szánalmat akar maga iránt kelteni az interjuztatóban (hacsak nem egy nagyon alacsony állásról van szó) az elásta magát. Nekik nem kell az aki magatehetetlen és gyenge. Nekik erős, optimista, kezdeményező, kissé törekvő, tanulásra és fejlődésre hajlamos munkatársak kellenek.
Ez akár tetszik akár nem igy van, és ezen változtatni nagyon nehéz lenne.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#975) Ivan15 válasza Thyb (#974) üzenetére


Ivan15
senior tag

''..hónapokon keresztül foglalkoztatni fog ami által a munkára való öszpontositásod csökkeni fog ami által a munkára való öszpontositásod csökkeni fog. Nem tudom, ez mennyire érthető? '' Érthető. :R De a testbeszéddel vigyáznék, mert egy állásközvetítő sokszor nem láthatja helyesen, tisztán az okokat.(Ideje/köze sincs hozzá lsd#973).
Az ott bemutatott reakciókat értelmezed, de sokszor nem tudod mennyire fog összefüggni később a munkavégzés minőségével -az extrém helyzeteket kivéve, ott látod, de általában nem extrém helyzetekkel találkozol. :U
És egy lakáshitel mondjuk 20 évig szokta foglalkoztatni az emberek többségét. Miért okozhat ez gondot? Lsd#973. Ettől még jó lehetne bent, ha felvennéd, pedig a viselkedése feltételezem idegesebb lesz az állásinterjún. :U Nem?

(#976) Thyb válasza Ivan15 (#975) üzenetére


Thyb
senior tag

Igen, van olyan interju is, ahol az nem az első benyomás a mérvadó. Én már találkoztam olyan pozival ahol pszichológussal is tárgyalni kellett. Sajna komolyabb vagy összetettebb poziknál ez sem ritka. Én megértem, hogy mint munkavállalónak vannak gondjaid, de azokat épp ugy kint kell tartani az interjukról mint a munkahelyről. Valszeg adott vezetőnek is vannak gondjai, ha nem is anyagi vonatkozásban, és téged sem érdekel, hogy hányszor fekszik le vele havonta az asszony. Szal remélem érted. Humán oldalról nincs azzal gond, hogy magad alatt vagy, de ha lesz valaki aki nem volt maga alatt, hanem sugárzott belőlle az önbizalom és a pozitivizmus, akkor tuti őt veszik fel. Amugy interju előtt 1-2 nappal érdemes elkezdeni fejtörőket fejtegetni, hogy a koncentrációs képessége az embernek a toppon legyen.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#977) Ivan15 válasza Thyb (#976) üzenetére


Ivan15
senior tag

Érthető. Nem tudtam, hogy az önbizalom és pozitivizmus (majd kiugrok a bőrömből, annyira tettrekész vagyok stb.) ennyire fontos egy interjún, dehát ez van. Ezt jó volt megtudni. :)) Köszi. ;)

(#978) Thyb válasza Ivan15 (#977) üzenetére


Thyb
senior tag

Szivesen nincs mit. Mint irtam, mivel első körben nagyon nehéz bármit is leszurni egy illető jellemvonásaiból mindig ezek szoktak az első szürő feltételei lenni, ha már a személyes találkozó létrejött.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#979) Linda8 válasza ragazzo (#966) üzenetére


Linda8
csendes tag

Ezzel is foglalkozunk, csak mi másként hívjuk

Lengl Linda

(#980) Linda8 válasza Ivan15 (#967) üzenetére


Linda8
csendes tag

Hogy mért alakult így, azt nem tudom, de tényleg rohadt egy dolog. Amit írtál, azzal én is egyet értek.

Lengl Linda

(#981) Linda8 válasza Thyb (#972) üzenetére


Linda8
csendes tag

Tryba nagyon jókat írtál! Hajrá!

Lengl Linda

(#982) Thyb válasza Linda8 (#981) üzenetére


Thyb
senior tag

Ja a gyakorlat teszi a mestert ebben is mint bármi másban. :U

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#983) net84


net84
őstag

na mivan? mindenki kapott munkát? :DDD
én meg tanulok mint a hülyegyerekek...
első nap bejelentették, hogy u.n. csapatépítő tréning lesz
hogy ennek én hogyan örültem :) második nap már teljesen kész voltam, a volt kollégám 1,5 óra után feladta és hátradőlt - ami hülyeséget ott összeszedtek - na jó, jópáran voltak olyanok, akiknek nagyon is, hogy szükségük volt rá, mert külömben le merném fogadni, hogy a nevüket a tanfolyam végére sem ismertük volna meg.

Read only...

(#984) ragazzo válasza net84 (#983) üzenetére


ragazzo
őstag

Én figyelek rád.Várom hogy révbe érj. :)

Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

(#985) Linda8 válasza net84 (#983) üzenetére


Linda8
csendes tag

Én is figyelek!

Lengl Linda

(#986) Thyb válasza net84 (#983) üzenetére


Thyb
senior tag

Itt vagyunk és sasolunk, hogy az általunk mondott dolgokat mennyire sikerült hasznositani. ;)

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#987) lorcsi


lorcsi
veterán

Milyen tapasztalatotok van a netre feltöltött önéletrajzokkal?
Mennyire sikeresek?

(#988) Thyb válasza lorcsi (#987) üzenetére


Thyb
senior tag

nem tudom melyikre gondolsz, de ha dobsz pár linket akkor megmondhatom

a lényeg a jó és könnyen átlátható tagoltság ,a nem két szóban kifejtett, de nem is regényekben megfogalmazott munkaköri leirás, a munkakör megnevezése után 1-2 mondatban mindig foglald össze pontosan mit csináltál. Ezek általában hasznosak ahoz, hogy komolyan vegyék a pályázatodat

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#989) lorcsi válasza Thyb (#988) üzenetére


lorcsi
veterán

arra gondolok amikor ilyen állásközvetítős oldalakra (jobpilot stb.) töltöm fel az öléletrajzomat.
Így a cégeknek kell nézegetnie a munkavállalókat és hogy ezt milyen szinten teszik

(#990) Thyb válasza lorcsi (#989) üzenetére


Thyb
senior tag

Az állásközvetitős oldalaknál mindig az számit, hogy te hová soroltad be magadat. Ott a cégek nem nézelődnek (ez alól kivétel a hvg oldal). Ezeken a helyeken az állásközvetitő szelektál és Ő hiv be teszem azt 2-3-szor annyit mint amennyi jelentkezőt a cég elvár tőllük. Majd az előzetes szelektálás után mehet a 2-3-4-5-6 kör.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#991) net84 válasza Thyb (#986) üzenetére


net84
őstag

thx mindenki...
hááát a tanfolyam alatt nemnagyon fogok tudni sokmindent hasznosítani, de talán utánna már tudok mit hasznosítani :)

a feltöltős önéletrajzos oldalaktól mindig tartok egy kicsit, nemtom mennyire biztonságos és mennyire férhet hozzá akárki, akár adatgyüjtés céljából...

[Szerkesztve]

Read only...

(#992) net84


net84
őstag

kis help kellene...
egy pályázatban önéletrajzot, motívációs levelet kérnek pdf formátumban (ezzel még nincs is semmi gond, de...) és fizetési igény megjelölésével.
Kérdés:
hova írjam a fizetési igényemet és milyen formátumba? nettó/bruttó? számmal/betűvel/vegyesen?

Előre is köszi!
net84

Read only...

(#993) lorcsi válasza net84 (#991) üzenetére


lorcsi
veterán

igen, ezért nem nagyon szeretném én sem, ki tutda ki és miért akart hozzáférni az adatokhoz

(#994) ladybug válasza net84 (#992) üzenetére


ladybug
őstag

Szerintem bruttót írj, de írd oda mellé, és számjeggyel.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#995) net84 válasza ladybug (#994) üzenetére


net84
őstag

thx!, de mely részre? a levélbe, elejére, végére, bele a szövegbe, nem feltönően? saját gondolatmenetem szerint majdnem teljesen a végére írnám, csak az ''Amennyiben felkeletettem érdeklődésüket...'' részt írnám utánna. Így jó lenne?

Read only...

(#996) ladybug válasza net84 (#995) üzenetére


ladybug
őstag

Semmiképpen sem az elejére. Úgy gondolom a vége felé, de ne teljesen az utolsó sorokba.
'Amennyiben felkeletettem érdeklődésüket...'' Szerintem még ez elé írd.
Vhogy bele a szövegbe, ahogy adja magát.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#997) Thyb válasza net84 (#995) üzenetére


Thyb
senior tag

Jól mondod, az ''Amennyiben felkeletettem érdeklődésüket...'' rész elé kell betenni. Mégpedig a köv fogalmazással: Az egyébb juttatások függvényében a bérigényem havi bruttó ..... - ....... (ezt számmal) azaz .......-........... Forint. Adj nekik játékteret. Vagyis tól-ig határt kell megadni, és az sem utolsó, ha beleteszed zárójelben, hogy (évi .........-......... azaz ............ -........... Forint) . Ez általában jó benyomást szokott kelteni.
Ja, itt a minimum az általad elvárt minimum legyen. Az alá semmi képp sem menj le. A Pdf formátumot bookmark-old, vagyis az oldalán legyen bekezdés jegyzet.

[Szerkesztve]

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#998) Viszlát válasza net84 (#992) üzenetére


Viszlát
addikt

Mindegy, hogy bruttó vagy nettó, csak írd elé :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#999) net84 válasza Thyb (#997) üzenetére


net84
őstag

köszi mindenkinek!
jelenleg a pdf-en dolgozok, de a bookmark eszembe sem jutott...köszi!

Read only...

(#1000) Thyb válasza net84 (#999) üzenetére


Thyb
senior tag

nincs mit :D valszeg ha PDF-ben kérik, akkor az az egyik fő szempont, hogy mennyire tudsz pontosan és szépen dolgozni benne,m az pedig hozzá tartozik. A másik, hogy vigyázz milyent security beállitást használsz, nehogy levédd és ne tudják elolvasni.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Munkanélküliség (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.