Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Munkanélküliség (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1501) tildy válasza kovsol (#1499) üzenetére


tildy
nagyúr

Ezert kell mar diploma alatt gyakorlatot szerezni, reszmunkaidoben valahol dolgozni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1502) hdanesz válasza kovsol (#1499) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Ezt én is alá tudom támasztani. Tavaly nyáron végeztem az egyetemen és csak most sikerült munkát találnom. Hétfőn kezdek. :)
A legtöbb helyről vissza sem hívtak...válaszra sem méltattak. Pedig a személyes interjú során ez volt a szöveg: minden rendben van, nagyon szimpatikus vagy, jól beszélsz angolul/németül...
Mégis...senki nem vett fel eddig.
Összeszámoltam, az elmúlt fél évben az e-mail-ben elküldött jelentkezéseim száma: 132, levélben 29. Ez összesen több mint 150 jelentkezés, ebből 3!!!! esetben kaptam nemleges visszajelzést. És a telefonos jelentkezéseket nem is számoltam. Én ezt valamilyen szinten pofátlannak tartom. Ha már behívnak interjúra, akkor ne essen már le az ujjukról a gyűrű ha egy 2soros e-mailt elküldenének a jelentkezőknek...

Pályakezdőként nincs ugye gyakorlatom...ez már eleve probléma. De kérdem én: honnan legyen? (Egyébként tanár vagyok) Tanárként egyik iskola sem alkalmaz tanári diploma nélkül, nyelviskolába bekerülni diploma előtt pedig csak ismerettséggel lehet.

Hozzáteszem, nem tanári állást kaptam most. De legalább az angol nyelvet használhatom majd napi szinten.

(#1503) tildy válasza hdanesz (#1502) üzenetére


tildy
nagyúr

Előbb leírtam. Főiskola/egyetem alatt. Nekünk pl. nem volt ilyen gondunk,a főiskolán el lehetett menni plusz egy év kooperatív képzésre, ami négy nap munkát jelentett, 1 nap sulit. A cég fizetett kb havi 50 ezret nekünk a sulin keresztül (2004-ben). Így akik onnan kikerültek, mindnek volt 1 év szakmai gyakja diplomázáskor.

Amúgy meg alkalmazhatnak a sulik tanári diploma nélkül , tanárként. Gyakorlati órákat pl. tarthat. (Egyik ismerősöm rendszergazda volt, és gyakórákat pl tarthatott diploma nélkül is)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1504) hdanesz válasza tildy (#1503) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Én nyelvtanár vagyok. Nálunk ilyen lehetőség nem volt.

Az egyetem alatt én is dolgoztam, de feltételezem az árufeltöltői ill. adatrögzítői gyakorlatom nem sokat jelent egy-egy komolyabb állás megpályázása során.

(#1505) tildy válasza hdanesz (#1504) üzenetére


tildy
nagyúr

Jelent valamit, leginkabb azt, hogy mar dolgoztal valahol. En az elso oneletrajzaimba beleirtam bizony a penztarosi munkat is. Az adatrogzitoit en azert beleirnam a helyedben.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1506) moddingR


moddingR
aktív tag

Sziasztok!

Elektrotechnika-elektronika végzettséggel mire lehet menni? Esetleg ha szerzek hozzá egy technikumot (+2év tanulás). Továbbtanulásba nem gondolkozom még. Rövid voltam tudom de valami hasznosat ha tudtok írjatok! :))

ahogy nézem elég rosszhelyre írtam. :B

[ Szerkesztve ]

(#1507) Bubee82 válasza moddingR (#1506) üzenetére


Bubee82
őstag

PLC nem érdekel?

(#1508) moddingR válasza Bubee82 (#1507) üzenetére


moddingR
aktív tag

Hát nyitott vagyok mindenre. De ezzel a PLC-vel nem találkoztam még. :N :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1509) hdanesz válasza tildy (#1505) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Bele van írva mindkettő. Csak abból gondoltam,h. nem sokat jelent...mert még egyetlen helyre sem vettek fel eddig. Illetve múlt hét péntekig... :C

(#1510) Kassadin válasza zsoltinnó (#1498) üzenetére


Kassadin
addikt

Huh bocs, csak ma tévedtem be ide. Jysk lett volna.

Más: itt mindenki írja hogy milyen fontos az egyetem, azzal se biztos hogy ellehet helyezkedni, ez kb attól függ mit tanulsz. Százezredik közgazdászként a kutyának se fogsz kelleni, ez a személyes meglátásom. Irigylem azokat akik érdeklődnek a műszaki dolgok iránt(nekem sajnos nincsen affinitásom hozzá), nekik mindig is nagy jövőjűk lesz még ebben a fránya országban is. Mérnököket elég sűrűn keresnek, ahogy szoktam nézni álláskereső oldalakon. Holnap megyek megint állásinterjúra, ilyen 4 órás részmunkaidős lesz, remélem legalább ez összejön. :U

(#1511) czanga


czanga
őstag

Sziasztok.

Még nem teljesen, de a célvonalban vagyok, ugyanis készülök felmondani, elegem lett inkompetenciájából, ás arroganciájából. :(

Lehet picit OFF, de felteszem a kérdést, hátha tudtok segíteni. Tavaj szeptemben óta 4 órára vagyok bejelentve, ott is minimálbérre, szóval ezzel számoljunk. Első kérdés, hogy a munkanélküli juttatás-nél van valami minimálisan munkával töltött óra/nap-szám megkötésként, azon kívül, hogy az elmúlt 4 évben egyben kell min 365 munkanap, vagy valami ilyesmi. Itt inkább az a kérdéses, hogy jogosult lehetek e rá bármennyi időt is töltöttem a legutolsó munkahelyemen?, és ha jól tudom 1 éven belül, csak egyszer lehet igényelni?.

A felmondás tipusa hatással van a munkanélküli járadék felvehetőségének lehetőségére? Azaz pl, ha rendes felmondás helyett rendkívüli felmondással távoznék, mert eszem ágában sincs még a felmondási időt is ott tölteni, abban az esetben is jogosult vagyok az ellátásra, vagy ez kilövi a dolgot?

(#1512) Kloden válasza czanga (#1511) üzenetére


Kloden
senior tag

...ez engem is érdekelne!

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#1513) EkSYS


EkSYS
senior tag

Sziasztok !

Gondoltam megírom, tanulságos:

Egyik haverom valami überführer volt anno egy multinál. Hogy-hogy nem, úgy hozta neki a sors hogy megszűnt a projekt amin dolgozott - tavaly nyáron, és mivel helyhez volt kötve nem tudott más városba költözni. Valamikor 2010 szeptember - október körül szűnt meg a munkája úgy emlékszem, azóta 2x találkoztam vele. Most azt képzeljétek el hogy műszaki területen volt vezető a srác azt hiszem neki is 10 év munkaviszonya van/volt mint nekem, diplomás két nyelven beszél és nem talál melót. A sok nyomorult fejvadász berángatja ide-oda pofavizitre, de amire ő jó lenne azt a pozit nem írják ki, vagy ha kiírják akkor már kiírás előtt megvan a belső ember, amit meg kiírnak mert külsőst akarnak arra meg túlképzett és elhajtják. :W
Szerencsétlen már 3/4 éve keres melót - nesze neked munkanélküliség.

Eki - az eredeti

(#1514) vikvuk válasza czanga (#1511) üzenetére


vikvuk
aktív tag

nem néztem utána csak tippelek..

jogosult

irreleváns

A CSUPA NAGYBETŰ nem jelent semmit.

(#1516) kraftxld válasza EkSYS (#1513) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ha helyben nincs meló, olyan helyre kell költözni ahol van, ennyi a lényege. Sajnos nagyot lehet azzal szívni ha röghöz kötött az ember.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1517) AMD Power


AMD Power
titán

Magánéletünkbe is beleszólhatna a munkáltató

Ez valami vicc? Vagy mi a franc? :F

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1518) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Szervusztok

Tudnátok valami jó önéletrajz sablont ajánlani? Van már egyébként, de nem lenne baj ha látnék alternatívákat.

Thx!

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#1519) hoby36


hoby36
senior tag

Üdv!Van itt akinek kifizették egyben pénzét,amit munkanélküli ideje alatt nem vett igénybe?Szóval aki előbb talált munkát,mint ahogy lejárt volna a megállapított idő?

A logikában semmi sem véletlen!

(#1520) F34R


F34R
nagyúr

Sziasztok mi a tapasztalatotok az internetes otthonról végezhető munkáról ? valamelyik nap néztem egyet , majd bátorkodtam írni az illetőnek. (expressz.hu nem MLM)
azt mondja csak internetes kapcsolat és egy számítógépre lesz szükségem.rendszerint ~8 órával később kapok egy e-mailt, melyben leírja miként is menne hirdetéseket kellene feladnom , levelekre kellene válaszolnom fórumtémákra reagálni. említi a Paypalt nekem van egy még régen csináltam semmi számlaszám nincs hozzácsatolva. Szerintetek tehetek egy próbát ? Körülményekből adódóan nekem ez lenne a legkézenfekvőbb, esetleg tudnátok ajánlani mást is nem muszáj ilyen jellegű az a lényeg hogy itthon végezhető legyen.
ha jól értelmezem inkább megélhetést nyújt mintsem bejelentett (nyugdíjba beszámított évek ) melót.

a levél itt található nyers szövegben,

(#1521) Kassadin válasza F34R (#1520) üzenetére


Kassadin
addikt

Ezek full kamu munkák, ebben biztos vagyok. Elég csak a szövegét végigolvasni.

(#1522) F34R válasza Kassadin (#1521) üzenetére


F34R
nagyúr

akkor semmi hasonló megoldás ? :( mindegy mit kell csinálni .

(#1523) Mawyx válasza F34R (#1522) üzenetére


Mawyx
senior tag

Ezek mind kamuk, lehetetlen ilyen melót találni.
Én honlapozok egy kis cégnél, ezt is símán lehetne otthonról is végezni, de minden áldott nap be kell jönnöm mégis, pedig másodállásban örülnék egy másik honlapnak, esténként meg hétvégente elfrissítgetném, de minden ilyen "otthonról végezhető munka, valós munka, ez most nem átverés" címekkel hirdetve eleve kamu. Meg ahogy ecseteli, hogy nem kell hozzá semmi, ilyen munka nincs amihez semmit nem kell.

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#1524) kraftxld válasza F34R (#1522) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Én az odesk.com-on találtam raklapnyi rendes melót, most is épp egy Seattle-i szervert rugdalok elég jó nettó órabérért. 100%-ban távmunka, te profi szinten kell nyomni dolgokat és angol tudás alap.
Először kicsit nehéz, meg kell küzdeni az indiai/pakisztáni/fülöp szigeteki hordákkal akik $2-ért elvállalnak mindent, de szeretik megfizetgetni a minőségi melót.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1525) F34R válasza kraftxld (#1524) üzenetére


F34R
nagyúr

köszönöm majd mazsolázok onnan :R

(#1526) F34R válasza Mawyx (#1523) üzenetére


F34R
nagyúr

igen röviden most csak ennyit AWsurvey ezzel el is mondott mindent , hagytam is a francba majd lesz valahogy.....

(#1530) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

jos3ph és Bangesz politizálás tilos a Fórumon, a hozzászólásaitokat töröltem, ne folytassátok !

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1531) Kassadin válasza F34R (#1522) üzenetére


Kassadin
addikt

Milyen végzettséged van, mihez értesz?

(#1532) F34R válasza Kassadin (#1531) üzenetére


F34R
nagyúr

Érettségi + Mg. áruforgalmazó technikus + szoftverüzemeltető okj.
nem tudom mihez értek szereléshez + egy pár szoftveres dologhoz de ha képezni kell magam akkor megtudom oldani. Angol nyelv alap szintű.

(#1533) madmaxxx


madmaxxx
senior tag

Én is belekerültem ismét a körbe. Vidéken sokkal kisebbek az esélyek szvsz, mint Budapesten. Gépiparban lehúztam majdnem 10 évet, de hiába értek többféle lemezmegmunkáló géphez (lézer-, láng-, plazmavágó, élhajlító, fűrészgép, gépi lemezolló, ...) nem igazán van lehetőség az elhelyezkedésre.

[ Szerkesztve ]

}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->

(#1534) Kassadin válasza F34R (#1532) üzenetére


Kassadin
addikt

Értem. Az informatika területén tudja magát képezni az ember suli nélkül is, legalábbis a programozási nyelveket mindenképp megtudod tanulni magadtól is. Szoftverüzemeltetőként talán szoftverfejlesztést is érdemes lenne tanulgatni/megpróbálni, állítólag a mobilos szoftverfejlesztésben nagy pénz van. Nem tudsz elhelyezkedni egyik végzettségeddel se sehol sem?

madmaxxx: Nincsen a közeletekben gyár vagy valami hasonló, ahol tudnál melózni? Ha már nézted, akkor vedd úgy, hogy nem írtam semmit sem.

(#1535) F34R válasza Kassadin (#1534) üzenetére


F34R
nagyúr

Vannak ilyen gyárak ahol szalagmunkát kell végezni , de fel sem vettek nem voltam rá alkalmas úgy a 15-dik aranyszál próbálkozásnál azt mondta jó ezt hagyjuk.

(#1536) Kassadin válasza F34R (#1535) üzenetére


Kassadin
addikt

Nem embernek való az a meló... :(

(#1537) madmaxxx válasza Kassadin (#1534) üzenetére


madmaxxx
senior tag

Vannak, de inkább leépítés van mindenhol sajnos. :(((

}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->

(#1538) Kassadin válasza madmaxxx (#1537) üzenetére


Kassadin
addikt

Persze, mivel a emberek fizetése teszi ki a kiadások legnagyobb részét, a járulékfizetésről nem is beszélve. Gondolom húzzák össze a szíjat arra fele is.

(#1539) madmaxxx válasza Kassadin (#1538) üzenetére


madmaxxx
senior tag

Némely helyen nem csupán erről van csak szó. Ha megnézel némely "kisebb" céget ahol kb 20 fős a létszám ott az aktív munkát végzők száma egyenlő vagy kevesebb az irodai dolgozók + főnök(ök) számával. Akkor minden dolgozóra jut 1, esetleg 2 ember akinek a bérét + egyéb juttatásait ki kell termelni. Valahogy ez nekem magas, hogy az ilyen helyzetben nem a kiadások csökkentésével (pl: telefonszámlák, egyéb költségek, ...) próbálják megoldani az ilyen helyzeteket, hanem azzal, hogy lecsökkentik a létszámot.

[ Szerkesztve ]

}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->

(#1540) Kassadin válasza madmaxxx (#1539) üzenetére


Kassadin
addikt

Számomra is érthetetlen.

(#1541) Bangesz válasza philoxenia (#1530) üzenetére


Bangesz
csendes tag

Köszi szépen. Éppen kérni szerettem volna, hogy töröld... :U Egyébként, ha nem törölted volna, akkor sem folytattam volna. Röviden és tömören leírtam a véleményemet, csak úgy mint kedves fórumtársam. Ugyanakkor lássuk be, hogy a politikának igen nagy szerepe van abban, hogy ilyen mértékű a munkanélküliség. A csúnya bácsik csak tömik a zsebüket, miközben mások éhen halnak... szemét dolgok ezek. :((( Itt zártam a témát. Ezt is törölheted, ha akarod...

(#1542) kraftxld


kraftxld
nagyúr

[link]
"Az előző időszakban azok az emberek szorultak ki a munkaerőpiacról, akik nem rendelkeztek 20. századi tudással. Most az a veszély, hogy újabb hullámban azok szorulhatnak ki, akik a 21. századi kompetenciákkal nem rendelkeznek. Ezek a kompetenciák nagyot változtak, például a kreativitás, kommunikációképesség, önkontroll, figyelem képessége mindenki számára elengedhetetlen tudás ahhoz, hogy helytálljon a munkapiacon."

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1543) dangerzone


dangerzone
addikt

Emlékszem , 8 évesen mindig elterveztem, milyen lesz az életem, ha felnőtt leszek.
Már akkor számítottam magamnak egy 500.000-res nettó fizetést. :DDD
De így ,ahogy közeledem lassan az egyetem végéhez, nem sok realitást látok erre.
Kezdő gépészmérnökként ismerőseim örülnek, ha 150.000 felett keresnek. Legalábbis ha sikerül a szakmában elhelyezkedniük.

Tényleg, manapság ebben az országban minek kell lenni, hogy 500.000-ret keressen az ember? Politikusnak? Van normális halandó embernek esélye ennyit keresni, mindenféle csalás, meg seggnyalás nélkül?

Vagy irány külföld, ha nem egyik napról a másikra akarok élni? :)

Hát erősen elgondolkodtató. Neki is állok normálisan az angolnak meg a németnek.

(#1544) bandus válasza dangerzone (#1543) üzenetére


bandus
veterán

miért ne lehetne?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1545) dangerzone válasza bandus (#1544) üzenetére


dangerzone
addikt

Ellenpéldát elfogadok. :)

(#1546) Mawyx válasza dangerzone (#1543) üzenetére


Mawyx
senior tag

500-as fizu? :DDD Én 150-nek már nagyon örülnék, most épp 100fölött keresek elte infó dipivel, közép angollal és még ezt a helyet is féltem, végigstresszelem minden munkanapom.

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#1547) bandus válasza dangerzone (#1545) üzenetére


bandus
veterán

itt oroszlányon, az ipari parkban 1-2év után lehet ennyit keresni, szintúgy minden nagy gyárnál, gépészmérnökként, biztos angol/német nyelvtudással, esetleg ha még mellé nem vagy totál hülye proe-ból.

lassan én is végzek, és ha nem találok munkát olyan kezdőfizuval, mit szeretnék, akkor irány külföld. megalkuvásban rossz vagyok, nem fogok szarabbul élni, mint elterveztem :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1548) dangerzone válasza bandus (#1547) üzenetére


dangerzone
addikt

És te mennyi kezdőfizetést tervezel magadnak? :)

Na meg géptervező, gépfejlesztő, mire pályázol?

[ Szerkesztve ]

(#1549) bandus válasza dangerzone (#1548) üzenetére


bandus
veterán

nem gépésznek tanulok, energetikai mérnök szakon vagyok. és mondjuk 250-300k nettó :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1550) dangerzone válasza bandus (#1549) üzenetére


dangerzone
addikt

Ohh, elnézést. :)

Jah, hát az kezdőnek jó fizetés. Annyiért én is maradnék itthon :)

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Munkanélküliség (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.