Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shad0w

senior tag

válasz nona82 #6096 üzenetére

Fn+F6-al lehet bekapcsolni és utána végig kell menni az msn beállításain (ideális esetben csak végig kell okézni)

Más: Nekiestem ennek a 800 vs. 1600 MHz témának, és arra jutottam, hogy az egésznek a windows üzemmód kezeléséhez van köze. Ha nemis nyomjuk meg az Fn+F10 kombinációt csak simán kiválasztjuk a "Maximális telep" üzemmódot akkor az istennek sem fog 1600 MHz-en menni, és ugyanígy, ha a "Mindig bekapcsolva" (vagy mittomen melyik, most ezért nem kapcsolom be...) üzemmódot akkor meg az istennek sem lehet rávenni a 800 MHz-re. De ha megnézitek az Fn+F10 is változtatja az üzemmódokat, szal amikor beállítjátok az energiagazdálkodásnál a megfelelő értékeket (monitor/vinyó kikapcs, készenlét/hibernálás ideje) akkor arra is ügyeljetek, hogy ezt üzemmódonként kell beállítani.
    Akiknek gondja volt, hogy nem váltott le 800 MHz-re azok próbálják meg kézzel (bal gomb az akkun, ott a tálcán, és akkor lehet nyomkodni) beállítani az üzemmódokat. Everest 4.60-as verziója tökéletes a tesztre (igen a trial verzió is). Menjetek a számítógép/túlhajtás menübe keressétek meg a Processzort, ott írja hogy mennyi a jelenlegi meg zárójelben az eredeti frekvencia (trialban csak az eredeti nem látszik, de elárulom, hogy az 1600 MHz), ha megvan akkor Eszközök/rendszer stabilitásteszt és ott csak a CPU-s teszteket pipáljátok ki, az ablakot el lehet annyira mozgatni, hogy a háttérben látszódjon az Everest és a processzor sebessége. Nyilván mivel ez a teszt eléggé leterheli ezért várni kell 10-15 másodpercet mire frissül.
    Amúgy úgy vettem ki, hogy a led színének nincs köze ahhoz, hogy 800 vagy 1600 MHz-en megy-e, csak annak hogy milyen módot választunk ki. Meg vmelyik módban működik a speedstep is, tehát terhelésre feltolja, üresjáratban pedig leveszi az órajelet.

Uhh, ez hosszú lett, de talán sikerült vmi értelmeset is írnom... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák