Hirdetés

2019. december 5., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) Milka 78


Milka 78
(nagyúr)

Érdekesség képen... 1.3v-ra belőve,prime indít és már szállt is el az egész.Vissza az op rendszereb és látom,hogy 1.300v-né csak 1.2792-1.2800-át ad le a lap,tehát jócskán alulfeszel.1.32v biosba 1.304v-t jelen win alatt,de így megy is szépen és tartja az 58 fokot.Érdekes mert a kisgépemben is MSI AM3+-os lap van és ott is az 1.200v 1.1800 valós feszt jelent.MSI ék rámentek Zöld életérzésre :D

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#152) toyone válasza Milka 78 (#151) üzenetére


toyone
(őstag)

Ez minden lapnál természetes. Drop, feszültség ejtés. Terhelés hatására kicsit csökken a feszültség. Kapcsold be a Load Line Calibration-t ( Auto-n van elvileg és enabledre lehet rakni, ami kb ugyan az szerintem.)

Saját mérések Z68A-GD80 (G3)

[ Szerkesztve ]

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#153) Milka 78 válasza toyone (#152) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Érdekes,mert a CPU core voltage nál 1.345vt beállítom,de alatta 1.320-at ír(pont mint a cpu-z).Na most akkor mi az igaz,mert még a efi is két értéket mutat.Van még két gondom.Amikor restartolok a gép leál.akd elindul és újra leáll és csak ezutánn indul be.Tehát az újraindításnál 2 szer indít rá.A másik,hogy ezen a beállításon nem szabályoz a proci,tehát nem veszi vissza az órajelet és a feszt sem.

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#154) toyone válasza Milka 78 (#153) üzenetére


toyone
(őstag)

Az EFIből olvassa ki a CPU-z. Kimérve az igazi ami nálam az utolsó két oszlopban van.
Az indul leáll és úgy indul ismét azt a legtöbb lap csinálja. Bár furcsa mert nálam ilyet pont nem tett. Csak ha a memóriát állítod a többinél nem, egyből indult.
C1E,EIST Enabled?

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#155) Milka 78 válasza toyone (#154) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

igen be volt kapcsolva,de a hidegindításnál is maradt a kétszer indulós hiba.A poén kedvéért nyomtam egy alap beállítást mindenre és csodák csodájára megjavult és szabályoz is,tehát nálam van a hiba.Lehet a memóriáim nem akarják az igazat.Most 1333 mhz-n mennek.Lehet így kezdek neki a húzásnak és ha találok egy stabil beállítást akkor külön nekimegyek a memória résznek is.Az Intel 1.35v-s ajánlása a kimért oszlopra vonatkozik?Mert így van még a 4.6ghz-sem lesz meg :(

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#156) toyone válasza Milka 78 (#155) üzenetére


toyone
(őstag)

Alapon szabályozni is fog. Jó a memóriák menjenek 1333Mhz-n CL9 ben
Csak ajánlás, túl lehet azért lépni egy kicsit.
Korai még elkiabálni. Pll overdriveot rakd "enabledre".
Hol dobja el?
Az én 2500K-m 1.36V el tudta a 4,5Ghz-t stabilra.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#157) Milka 78 válasza toyone (#156) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Az már az elejétől fogva endable-re van állítva ;] Elméletileg 4,5ghz 1.320(1.302)-ön 40 perc primeon stabil volt,viszont nem szabályzott és már ott is dupla indítást produkált.Ha simán 1.300-ra állítottam azonnali kék halál volt az eredmény.Akkor 1.36v még járható és ez a efiben beállított 1.36v?

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#158) toyone válasza Milka 78 (#157) üzenetére


toyone
(őstag)

A dupla indítás a kikapcsolt állapotból való indításnál jelentkezik?
Használj Linx et. Mert ami prime al 30 percután dobja el az Linx el az első körben (kb 3 perc) alatt elhasal. 1.36v az még járható.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#159) Milka 78 válasza toyone (#158) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Igen annál is jelentkezett.Van itt más baj is.Most csak 4 ghz-n.Próbálgattam és bár az újraindulás nem jött elő,viszont nem vesz vissza és nem szabályoz a proci.Ráadásul volt egy kis frixi az efi alatt.Ahol a szorzót kéne állítani ott csak ez volt ( ) és nem tudtam állítani.Ha meg ráböktem a menü helyett csak egy üres rubrika fogadott ami tiszta csík volt(mint amikor vga ram hiba van) :Y Újraindításnál megszűnt.Nem vágom ezt az egészet.Viszont lehet,hogy a win csinálja,mert a régi rendszeremet használtam egy tesztre.Tud ilyen baromságokat csinálni a win?

[ Szerkesztve ]

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#160) toyone válasza Milka 78 (#159) üzenetére


toyone
(őstag)

A Windowsnak semmi köze az EFI hez. Lehet érdemes lenni frissítened a gyári EFI-t.Nálam semmi ilyen nem volt. M-Flash el a utilities ben M-Flash el tudod Pendriveról frissíteni. [link]

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#161) Milka 78 válasza toyone (#160) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

4ghz-nél is volt újraindulás :((( Nyomok egy restartot.fogja magát leáll.Beindul és ismét leáll.Majd elindul és gond nélkül megy.Viszont ha alapra állítok mindent akkor leállás nélkül restartol úgy ahogy annak mennie kéne.Most telepítek egy új rendszert,utána bios frissítés,de ha utána is baj van akkor nem tudom mi lehet a baj.Ahogy feszt emelek és szorzót állítok kezdődik a mizéria.A tápomra nem gyanakodnék,mert ugye a 955-ös rendszeremet csont nélkül indította ami jóval többet kajált.A másik meg az,hogy csak indulásnál vergődik,de ha beindul nem restartol magától.Lehet hogy a lap haldoklik?Az azért szép csata lenen,mert ugye alapon megy minden,viszont ha bármihez hozzá nyúlok máris gáz van.Eleve olyan mintha több probléma lenen egyszerre.Ez a dupla újraindulás,lehet táp és memória is,vagy akár lap.Hogy nem szabályoz a proci az megint valami más.Az efi-s hiba meg csak egyszer jött elő,de szerintem az összefügg az újraindulós hibával és szerintem attól zavarodott meg szerencsétlen.Kicsit azért letörtem mint a bili füle. :(((

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#162) Milka 78


Milka 78
(nagyúr)

Na szóval.Új bios fent,új rendszer fen a hiba maradt.Ahogy a szorzóhoz(már 34-esnél is) érek vége a szabályzásnak.Az újraindulás is hol van hol nincs.Néha beállítok dolgokat a biosba,de elfelejti(főleg az újraindulásos témánál).Szerintem memória nem csinál ilyet,de ha tévednék csak nyugodtan...Akkor mi lehet?Lap vs proci.A tápot is ejteném,mert akkor menet közben is ki kéne halnia,de ilyet nem tesz.

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#163) toyone válasza Milka 78 (#162) üzenetére


toyone
(őstag)

C1E/EIST/intel c-sate enabled en van?
Ezt inkább lehet memória gond. Próbáld meg egy modulall.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#164) Milka 78 válasza toyone (#163) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Mindjárt kipróbálom.C1E ,EIST endable a másikat meglesem.Ja és megjelent a Longduration-os sor is,de csak akkor ha a TB aktív.Ha kilövöm eltűnik a sor.Azt mondod memória?Mindjárt kipróbálom egy modullal.Mákom van mert van egy szett CSX memóriám.Holnap bepróbálom.

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#165) Milka 78 válasza toyone (#163) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Na minden endablen van.Viszont toltam a memóriának feszt és most 3x normálisan indult.A szorzót szabályozza,de a feszt nem.4ghz folyamatos 1.301v.A memória tud ilyet csinálni,hogy a feszt nem veszi vissza a lap?

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#166) Milka 78 válasza Milka 78 (#165) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Na akkor összegzem.A memóriákat átraktam a fekete és a kék slottokba is szimplán és párosan és egybként minden lehetséges formában.Az újraindulós téma teljesen megszűnt,úgy néz ki fesz kellett neki.Az órajelet is szépen szabályozza,most éppen 4ghz-n(16x szorzóig),de a cpu feszt folyamatosan tolja a procinak(zpu-z 1.58).Az összes fenti beállítást rogyásig ellenőriztem.A hőfok kicsit furcsa nekem,mert ugyan üresjáratban van,de ugye folyamatos feszt kap.Ennek ellenére 34 fokon áll amit kicsit hűvösnek találok,de lehet rosszul érzem.Viszont az Aida szerint 12v-s ágon csak 8.71v-t ad le ami igen érdekes dolog,mert ennyivel még beindulnia sem kéne :F Megnézem még efi alatt,de ez is érdekes,dolognak tartom.

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#167) Milka 78 válasza Milka 78 (#166) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Na jó én feladom,megint nem indul,tehát 0-előrelépés.Szerintem visszaadom az egész kócerájt,mert ez nekem nem megy.

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#168) Milka 78 válasza toyone (#163) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Elég érdekes infót halottam az i5/i7 fórumon.Több ember egybehangzóan azt állítja,hogy az MSI lapok(ezen belül Z68gd56-gd80(gen3),tuning esetén,ha fixálom a feszültséget nem veszik vissza a proci feszt,csak a szorzót.Nem is rossz teljesítmény egy majd 70-ropis laptól :((( A proci szabályzásos kérdésre ilyen válaszok érkeztek:

N_A_S[ /B]A 4200-at 1.25-1.28V-al vinnie kell, ekkora feszültségnél bátran használhatod az LLC-t. Úgy hallottam MSI -éknél nem működik a fesz visszavétel.

(B)KaiotEch(/B) Jól hallottad, sajna nincs se offset, se dvid. Nem tudom miért hagyták ki bios-ból.

Na most akkor ,hogy is van ez?Én olyan problémát akartam megoldani ami nem is hiba hanem kellemetlenség ami nem csak nálam létezik?

Az újraindulásnál tényleg sanszos lehet a memória.Nem akarom elkiabálni,de 1.63v-n a gyári beállításokkal(xmp) egyből nem akar elindulni,csak többszöri nekifutásra (1 modullal is).Amit nem értek,hogy utána meg megy :F Most 1600mhz 9-9-9-24-2t indul rendesen és megy a memtest 30 perce hibátlanul.Most még megpróbálom beindítani xmp-n a memtestet.

[ Szerkesztve ]

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#169) toyone válasza Milka 78 (#168) üzenetére


toyone
(őstag)

Órajelet visszavette, feszt nem is figyeltem. Akkor az nálam se oké. Megmondom őszintén azt nem is figyeltem,alapnak vettem.
Ha gondolod tudok kölcsönadni memóriát.

[ Szerkesztve ]

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#170) Milka 78 válasza toyone (#169) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Basszus.Akkor ez folyamatosan tekeri az órát ha meg van húzva?Mondjuk meg lehet oldani,hogy ha játszok nyomok egy oc megoldást,de az amd-nél ezt több éve megoldották,hogy megy az energiagazdálkodás tuning alatt is...Köszönöm,lehet élek vele,bár van itt 2x2 gb CSX-em ami elméletileg 1.65v-s 1600-os ram,viszont most 1.65v-n kézileg beállítva 1866 9-10-9-27-2t-n megy a memtest hibátlanul(mondjuk 96-os blck-n tehát csak 1808mhz memtest szerint). Haljak meg nem értem :(

[ Szerkesztve ]

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#171) toyone válasza Milka 78 (#170) üzenetére


toyone
(őstag)

Az órajelet visszaveszi a fesz megmaradva, nem tekeri az annyira a villany órát.
26. án ráérek, ha gondolod elmegyek segítek beállítani meg akkor viszek memóriát.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#172) Milka 78 válasza toyone (#171) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Köszönöm! :R Viszont úgy néz ki kezdek rájönni a nyitjára(és most lekopogom :D ).A gépet ki be kapcsolgatom,gyönyörűen megy és indul alapon és 4.5ghz-n is 1866 9-10-9-27-2t-ben.A memóriát az xmp és az auto-beállítás 1t-re rakta(mondjuk én is erőltettem) és úgy néz ki ezt nem bírja a modul amit kicsit bánt,mert az összes eddigi ddr3-asom simán ment 1t-ben.Például amd-s rendszereknél számított,de ugye ez nem amd,így gőzöm sincs,de legalább most működik...Viszont ebből is látszik,hogy tényleg memória hiba(és toronymagas user error :B ) volt mint mondtad. :K A proc az órajelet szépen szabályozza a feszt pedig sajnos a fenti módon.Ez utóbbi elszomorító számomra,mert a konkurens lapoknál ez az opció megvan,de ha ez így működni fog akkor együtt tudok élni vele.A táp is úgy fesst jó,mert az AIDA többeknek is rosszul mérte a 12v-s ágat.Én ettől kicsit tartottam,hogy táp,mert a fene nagy kábel rendezgetésbe elé érdekesen megfeszegettem a kábelokat és sajnos már nyírtam ki így tápot.
Összegezve,most tartok ott ahol jött az első h.sz-em,hogy kéne egy kis segítség :DDD Most viszont parázok hozzáérni is,nehogy megint meghülyüljön :) Most újra összerakom a gépet(mert tegnap éjjel erős lelki felindulásból szétkaptam,hogy viszem gariba :D )és ha továbbra is jó lesz akkor megmarad :K

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#173) toyone válasza Milka 78 (#172) üzenetére


toyone
(őstag)

Az igazság az hogy a memóriád nincs benne a kompatibilitási listában. Lehet nem szereti a lap csak módosított feszültségen/időzítésen. Ez benne lehet akár.
Későbbi EFI frissítéssel megoldhatják a feszültség visszavételt is.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#174) Milka 78 válasza toyone (#173) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Ez lett volna a másik kérdésem(a biossal kapcsolatban). Különben ráférne,mert ahogy a tesztebe is rámutattál lenen mit bővíteni rajta.De ha már szóba hoztam,akkor ide is beírom.Köszönjük a tesztet,igen alapos írás lett! :R Veszedelem egy procit fogtál ki!Viszont akkor még egy kérdés.Amit az EFI-be beállítasz,például 1.360v.Az a CPU-Z,aida,stb... alatt is 1.360v neked?Amiről tegnap beszéltem,hogy nekem.0.020v eltérés van függetlenül hogy üresben vagy terhelésen megy a gép,ami azért nem kevés.Mondjuk nem is ez érdekel,mert nem nagyon izgat élből rászámolok az efi-ben ilyen esetekre,viszont az már érdekes és nem értem,hogy mi az eltérő a két azonos lap közt,azonos bios-sal(bár nekem agyárival is olyen volt),azonos op rendszerrel :F
Memóriát direkt úgy választottam,hogy egy csomó Sandys MSI-s felhasználó használ ilyen szettet,gond nélkül.Igaz ők 1600-osat vagy fekete 1866-osta használnak nekem meg kék szinű kittem van.

[ Szerkesztve ]

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#175) toyone válasza Milka 78 (#174) üzenetére


toyone
(őstag)

Windows programokban azt látom amit az EFI magának monitoroz ki. Szóval ha te az EFI ben 1.25v és alatta 1.248v mutat akkor CPU-z ben is azt látom. De kimérve egy kicsit több. Mint ahogyan a táblázatban látod.

MSI Z68A-GD80 (G3) alaplap bemutató

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#176) Milka 78 válasza toyone (#175) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Én ezt tudom,de amikor az efi ben beállítom 1.360vt újraindítom és ki is írja az efiben hogy 1.360v az aktuális fesz,majd ezzel a beállítással tovább megyek a winbe és ott cpuz,vagy aida alatt megnézem élből csak 1.340-át jelez akár mit csinálok a gépen.Ha az efi-ből olvas akkor hogy lehet ez a nem kevés különbség?Na ez itt az érdekes dolog :F

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#177) toyone válasza Milka 78 (#176) üzenetére


toyone
(őstag)

Ott egy kicsit akkor vissza ejt a feszültségből, ez normális. Azt meg hogy neked ez soknak tűnik, nem az. Gigabyte P67A-UD3 B3al ez az érték 0.08-0.09V. Ami ráadásul LLC vel (Load Libe Calbiration) se lesz jobb 0.06-0.07v-nél. Tuning alatt meg ugrál össze vissza, hiába kapcsolsz be ilyen funkciókat. És akkor állíts már be egy rendes 24/7 tuningot, gyötrelem. De az a a lap nem is ez a kategória, ezt mindenképpen fontos tudni.
Ehhez képest itt van terhelésnél általam műszerrel mérve 0.002-0.008v.

Az hogy többet ad mint amit én beállítok EFI ben ~0.02v nem gond mert lehet vele számolni. És legalább azt tartja.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#178) Milka 78 válasza toyone (#177) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Na jó azért ne hasonlítsuk egy Gigát ehhez ;] Nem is olyan lényeg különben az egész.Én a CPU-Z-s eredményt tekintem ha már az az aktuális feszt olvassa a efi-ből.Most 4.5ghz 1-304v-n 2.1/2 óra után is Prime stabil.A hőmérséklet 58 fokig vihető le,de inkább beszabályoztam halkabbra,így 66 fok körül áll meg.Lehet még halkítok rajta,de inkább elindulok fölfelé,hátha összejön egy kicsivel több...persze illúzióim nincsenek,mert eléggé átlagos procit sikerült kifognom,de hát vesztett helyzetből szép nyerni :) Benchelésre mi az elfogadott cpu fesz amitől még nem hal meg?Tudom itt 1.36v a gyári ajánlás,de kötve hiszem,hogy behalna magasabbtól.Mondjuk 1.38 adható alkalmanként neki?Gondoltam játszok kicsit a 3Trémárkal :D

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#179) toyone válasza Milka 78 (#178) üzenetére


toyone
(őstag)

Ezeknek a prociknak léggel 1,55v-1.6v is simán lehet.
Szerintem 1.45v-1.48v 5GHz+ benne lehet a tiedben.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#180) Milka 78 válasza toyone (#179) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Hejj,de el fogom akkor kenni a száját ;] !

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#181) toyone válasza Milka 78 (#180) üzenetére


toyone
(őstag)

Hűtésre azért nem árt figyelni. De hajrá.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#182) Milka 78 válasza toyone (#181) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Úgy terezem,hogy 78 fok főlé nem akarom engedni,de úgy érzem van még kraft a hűtőben

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#183) Milka 78


Milka 78
(nagyúr)

Úgy fest megvan a (majdnem)stabil beállításom.1.400v-s(cpu-z-s)fesszel 4800mhz.Memóriákat 1833 9-10-9-27-2t,cpu i/o 1.09.C1E Eist és úgy általában minden energiagazdálkodási motyó tiltva.Így 2 óra 15 percnél dobott egy hátast Prime alatt.1.392 nél 1 óra 15 percnél többször is elvágódott.A teszt alatt 62-63 fokon szépen beállt a proci. Aztán Duke Nukem,Dragon Age 1-2,Ghothic 4-alatt és úgy általában mindenhol stabilnak bizonyult.Szerintem egy hajszálnyi feszt még tehetnék rá,de úgy fest a hiba nem jön elő valós alkalmazások alatt.Ami még érdekes,hogy ha a memóriát 1t-re lököm akkor néha 2x indít(legalább is egyszer előjött),de utána stabilnak mondanám és a memtest 3 1/2 órát ment hibátlanul.Sajnos elég átlagos procit fogtam kis,de azért nem rossz ez így sem.Van még egy 4.5-ös(1.304v) beállítás játékra ahol az energia gazdálkodás be van lőve,de még így is hülyére hajtja a cf-et.Netre meg a gyári tc-s beállítás is sok.Poénból még rámegyek az 5ghz-re,de mivel értelmes feszen azt nem tudnám elérni inkább csak egy rövid benches beállítás lesz belőle.Hosszas fórumozás után azt szűrtem le,hogy 2-3-4 órás időtartamú game-elésnél nem kell megrettenni az 1.4-1.45-ös beállításoktól sem,de a francnak sincs kedve a fullon pörgő ventiket hallgatni....

[ Szerkesztve ]

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#184) BioNiCMaN válasza Milka 78 (#183) üzenetére


BioNiCMaN
(addikt)

Játékok közel sem hajtják annyira a procit, mint ezek a szintettikus programok. Érdekes módon nálam BO alatt az 1-es a 2-es és 4-es mag olyan 30 pár fokra melegszik, a 3. mag pedig 50 pár fok körül alakul... :F

Igen, ismétlem, nem.

(#185) Milka 78


Milka 78
(nagyúr)

Újabb érdekesség.Próbáltam egy 4.9ghz-s beállítást ami ugyan úgy néz ki mint a fenti 4.8-as (tiltva az összes energia gazdálkodási opció)csak toltam neki 1.432v-t.Az eredmény,hogy prime alatt visszakapcsol 4.8Ghz-ra,de pl Aida stabilitás teszt alatt 4.1-re is visszavesz.Üresben bezzeg 4.9-re áll be.A 4.8-as ugyan ezen beállításnál nincs ilyen jellegű probléma.Mi lehet ez?

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#186) Milka 78


Milka 78
(nagyúr)

Az "Adjust CPU Ratio in OS" beállítás az OC menüben mire való?

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#187) toyone


toyone
(őstag)

Long duration power limit amit meg kell emelned hogy ne vegye vissza az órajelet. CPU Configurationban van.

Adjust CPU Ratio in OS Control Centerből tudod a szorzót emelni.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#188) Milka 78 válasza toyone (#187) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Akkor a szorzó emeléses dolog tiltható,de minden estre lényegtelen tuning terén?
A power limitnél van egy kis bibi amit már mondtam.Nekem nincs olyan opció.Pontosabban azért nincs,mert ugye mondtad,hogy tuningnál a
turbót lőjem ki.Ha kilövöm akkor megszűnik az említett sor és nincs állítási lehetőségem.Ha aktív a turbó akkor tudom állítani.Na most akkor mi legyen?Hagyjam bekapcsolva a turbót?

[ Szerkesztve ]

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#189) toyone válasza Milka 78 (#188) üzenetére


toyone
(őstag)

Szorzó az lényegtelen.

Ez akkor így nehéz lesz. Mert Turboval nem fogod tudni stabilan tartani mert változik az órajel. Mondjuk én úgy emlékszem hogy kikapcsol ha manualisra rakod a tuningot.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#190) Milka 78 válasza toyone (#189) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Beállítottam aktív turbóval,de az eredmény ugyan az.idle-ben beáll 49x-es szorzóra.Ahogy prime-ot kap élből visszakapcsol 48x-osra,tehát más a gixer.Nem lehet,hogy alapom rossz?Teljesen máshogy működik mint a tiéd,mások a beállítások.Valahogy az egész bizonytalannak tűnik.Ugyan ezen beállításokkal kisebb fesszel 48ghz-n ezt nem csinálja.Lehet túl sok neki a fesz?EFI-ben 1.432v ami nálam 1.408v-t jelen az aktuális feszként.

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#191) Milka 78


Milka 78
(nagyúr)

Így talán egyszerűbb.


A 4.8ghz beállításomhoz képest csak a szorzó és a fesz a különbség,viszont a 4.8-on a problémának nyoma sincs.A képeken látható amiről beszéltünk,hogy a beállított fesz (cpu fesz 1.425 vs 1.408)nagyobb mint amit ad neki.Úgy tudom nálad ez is más :F

[ Szerkesztve ]

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#192) Milka 78


Milka 78
(nagyúr)

Ez lemaradt.

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#193) toyone


toyone
(őstag)

Neked pont hiányzik az ami nekem van és neked kell. Beta UEFI Frisítsd erre.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#194) Milka 78 válasza toyone (#193) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Délután kipróbálom(most megyek gályázni),köszönöm! :R Ezen felül látsz valami necces hibát a beállításaimban?Akkor a feszültség eltérés nálam(amiről beszéltünk is)nálad nem így néz ki?

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#195) toyone válasza Milka 78 (#194) üzenetére


toyone
(őstag)

Ez így jó. Kb nálam is így jelentkezik.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#196) Milka 78 válasza toyone (#195) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Hát én már tényleg nem tudom,hogy mi is van :F .Új bios fent,de a sor továbbra sincs meg :F Viszont a röhej az,hogy toltam neki feszt(1.456v)és így nem veszi vissza,tehát a hiba elméletileg megszűnt.Lehet túl kevés feszt kapott és leszabályozta magát?Létezik,hogy ilyet is tud?Továbbra sem értem,hogy nálad miért is más ez az opció...Létezik,hogy csak a 2600k-nál lesz aktív az a sor?1.456v-n behalhat e a proci ha prime alatt nyúzom a procit,70 fok körüli hőmérséklet mellett?Megint volt egy-két többszöri indításom,de abbahagyta(ez utóbbit meg főleg nem értem).Azt sem igazán értem,hogy 1866 9-10-9-27-1t-ben a memtest 3 1/2 órát ment hibátlanul,de indulni nem nagyon akar mégsem a win.2-t-ben normalizálódni látszik a helyzet.Ha kevés feszt kapna akkor megérteném,de akkor a memtest sem futott volna le.Most őszintén...nem érzed úgy mintha kicsit bizonytalankodna a vasam?Esküszöm,hogy gyomoridegem van a gép indításánál,hogy indul e.Ha meg beindul onnantól stabilnak látszik a dolog.Olyan mintha a bootolásnál lenne valami nyűgje.Volt egy kolléga akinek bios hibás volt a GD80-asa,de állítólag az másodlagos biosból átflash-elte az elsődlegest,viszont én már 3x raktam újat rá,így nem hiszem,hogy ez lenne a baj.

[ Szerkesztve ]

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#197) toyone válasza Milka 78 (#196) üzenetére


toyone
(őstag)

Mit ír ki az EFI az idő alatt, version szám alatt? Én nem hinném hogy lap, jó lenne másik rammal kipróbálni.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#198) Milka 78 válasza toyone (#197) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Verziószámot ellenőriztem és stimmel.A képeimen is látszik,hogy 18.5,de most 18.6b...fejből így nem mondom meg,de változott a verzió. Én is gondoltam,hogy ilyen olyan okok miatt nem sikerült a flash,de úgy fest nem erről van szó.Mondjuk csináltam egy olyan dolgot,hogy aktív turbónál belőttem a 255-ös limitet,majd utána tiltottam,bár nekem úgy fest hogy ha a turbót tiltom akkor a limitek is megszűnnek.Még a kevés cpu feszre tudnék tippelni,de mivel nem is merem ezt a platformot így fogalmam sincs,hogy tud e ilyen hibát generálni.Kicsit frusztrál is dolog,mert az AMD-s vonalat ismertem mint a tenyerem,de itt csak tippelgetek és értetlenkedek,mint valami koca pc-s :D A másik memóriát majd alkalmasint kipróbálom,de elég sok MSI-s kolléga használja ezen szettek 1600-1833-as variánsait gond nélkül.Ráadásul a memtest hibátlan.blue screen-nél meg bújom,hogy milyen kódot ad,de soha sem volt még memória hiba.Mindig 101-es kóddal volt a hátas ami kevés procifeszt sejtet. Visszatérve az procifeszes kérdésre.Kinyíródik így a proci?Eléggé megosztódnak ez ügyben a vélemények.Láttam nálad is 1.5v-hez közeli feszeket és egykét régi motoros is állítja,hogy 1.45-1.48(és még kicsit fölötte)v-ig megfelelő hűtés mellett nem kell parázni.Ugyanakkor van aki teljesen elhűlten nézi az Intel bácsi álltal ajánlott feszek fölötti ténykedésemet.Na most akkor mi az igazság.Arról már halottam,hogy az új kiadású procikkal(mint az enyém is) óvatosabban kell bánni,tehát az 1.5v-s dolgokat hanyagoljuk...

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#199) toyone válasza Milka 78 (#198) üzenetére


toyone
(őstag)

Bios stimm. Nincs ilyen bug a turbó bekapcsolásánál, limit átállítás majd vissza kikapcsolni a turbót módot.
Megölni ennyitől nem tudtad. Tesztekhez 1.5v-1.55v körül. Stabilitásra 1.4v szerintem belefér ha van értelme.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#200) Milka 78 válasza toyone (#199) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Akkor nem vágom,hogy miért van ez nálam.A 4.8 1.412v-n stabilizálódott a végén.Ezt még használhatónak tartom,de feleslegesnek is,mert 4.5-ön is széthajtja a vga-kat.Inkább a tudat,hogy tudja ezt is :D Az e feletti beállítások csak pontvadászatra valók.Ez a 4.9-es beállítás is érzésem szerint még finomítható a feszek terén lefelé,de ez majd kiderül.Azt azért néztem,hogy sajnos elég lusta egy procim van,de hát ez jutott és így is bőven elégedett vagyok.

-----------------------------------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!-----------------------------------Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.