Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
Kicsit nyúztam az R6 III-at, közben járt néhány hétig egy cserélt R5 II is nálam. Kerítettem egy fél TB-os kártyát, megpakoltam zenével, és lett egy alkalmi vétel csúcs FAW az Erzetich-hez.
Mit mondhatnék?
Először is: a hangfalas rendszerben elèg jól kijön az R6 elônye. Kártyáról a saját, Androidot kikerülô appjával oda lehet tenni az audio-PC mellé bátran. Ezen felbuzdulva nem is átalakítón keresztûl fog csatlakozni, hanem kap majd egy rendes USB C-B kábelt.
A fejhallgatós rendszerben is elképesztően muzsikál. Nem nagyon találok kivetnivalót a hangban; amint megszólal, zenehallgató üzemmódba váltok önkéntelenül.
Szóval szerintem a Hibg szoftvere nem olyan vészes. -
bitrograde
senior tag
Igen, DDC, és egy Sennheiser HD540 RG I. 600 Ohmos fejessel utazószett.
Hogy mit ad a hanghoz? Egyrészt megbízhatóbban működik együtt a mai napig az összes ablakos oprendszerrel, mint a Soekris. Másrészt kicsit sötétebb a háttér, több a részlet vele, és térben is kicsit hozzátesz..
Nagyon kedvelem ezt a kis tégladarabot. Volt a csak DAC-változat, ami szintén DDC is, most pedig a HP, ami annak ellenére, hogy nem rendelkezik saját táppal, meglepő módon képes megszólaltatni a nagyimpedanciás fejhallgatókat (a planár már más tészta).
Nem véletlenül kerültek anno az Inner Fidelity Hall of Fame listájára.
Most egyébként úgy hallgatom (némileg túlzás, tudom), hogy afféle készüléktemetőként a DAP (SAEC USB-n át) a Concero HP-n keresztül meg a Sokerisbe (egy WW ezüst coaxon), ahonnan TMP XLR-en keresztül a Violectricbe, majd onnan egy Wywires Red és az Erzetich Phobos a végállomás. A PC pedig egy Wyred4Sound USB-n közvetlenül a Soekrisbe, mmajd onnan az ismert útvonalon tovább. Bárhol nyúlok bele, észrevehetően változik a hang, ez bizonyult a legjobb felállásnak. Egy kicsit azon aggódtam, hogy a DAP akkumulátora elbírja-e a DDC-t, de nincs vele probléma. Gondoltam még külső táplálásra, de fel kellene túrnom a fiókot az épített analóg külső tápért és egy Y-USB-ért, de most jó, nem akarom piszkálni. -
bitrograde
senior tag
Nálam végül egy R6 III lett a befutó. A sima PC-nél jóval jobb, de a hangfalas nagyrendszerben azért elmaradt mind a CD-játszótól, mind az audio-PC-től (igaz, a streamjét (Deezer) hasonlítva a helyi fájlok lejátszásához, utóbbit nem próbáltam). De sima asztali igásló PC-t kiváltani jó lett, futóműként bekötve a Resonessence-Soekris-Violectric-Erzetich elé. A DAP képességet meg majd egyszer kipróbálom.
-
Hawk02
aktív tag
Köszönöm!
Jelenleg egy BlackBerry Classic telefont használok zenehallgatásra,amikor dolgozom.Visszaolvastam a régebbi hozzászólásokat és azt látom,hogy 50-60eFt között van a vállalható kategória.Valószínűleg várok inkább még a vásárlással,inkább beruházok egy jobb dap-ra.Munka közben csak bluetooth-n tudok zenét hallgatni,otthon már a fejhallgatót összetudom kötni vele. -
Mortel
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
kínából (ali) ~100k-val olcsóbb (hátha számít): [link] (a kiírt árból kuponokkal még $96 jön le, ha minden igaz)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Dorien
veterán
Lehet. CompositeAmp-ról nem estem hanyatt tőle. Engem zavart a nagy mérete, a ganyé kábele, de legfőképp az, hogy darabokra szedte a zenét, nem állt össze koherens egésszé a részletek kavalkádja. Persze ki mit keres - nem vagyunk egyformák.
Wherever you go - go with all your heart.
-
milkabrams
őstag
Nem hiszem, megszoktam a fejhallgatókat.
Felőlem lehetne egy kisebb hangdobozos rendszer is, de az albérletben nem néznék jó szemmel a szomszédok.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
milkabrams
őstag
Megszoktam a Hifiman Deva Pro kényelmét és ugyan jobb hangra vágyom, de nehezen engedem el, hogy nem vagyok helyhez kötve vagy nem tekeredik a nyakam köré a madzag ha elalszom közben.
Kiegyeznék valami olyasmivel is, amit telefonról lehet vezérelni, de az a max.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Lusu
aktív tag
Korlátlan net és tidal rendelkezésre áll, viszont azt hiszem a coax lesz az én emberem. Mert optikai bemenet a DSP-n csak a bővítő kártyán van, az alap toslink kimeneti. Ráadásul a DDhifi TC100s egy roppant kompakt masina, a gyártó elkötelezettnek tűnik a hangminőség mellett, próba szerencse.
A BT elvileg Aptx HD, de már nem először tapasztalom, hogy valami zavarja. Autópályán motoros ment el mellettem, rögtön bezajosodott, akadozott a zene, feltételezem a sisak átbeszélő nem tetszett neki + a coaxot használók is jobbnak ítélik.
És még egyszer köszönöm a segítséget
-
Lusu
aktív tag
Először is nagyon köszi a segítséget
Nem erőltetem én ezt a DAP témát, mert nem volnék vele sokkal előrébb mint egy ilyen konverter + teló párossal, hacsak nem a hangminőség miatt.?
És akkor, hogy teljes legyen a kép: jelenleg a Helix ezen a HEC BT modulon keresztül kommunikál a telefonnal. Nem szar minőség ez sem, de megvannak a maga korlátai, zavarai. Ezt szeretném javítani.
Valamint volna egy olyan kérdésem, hogy alacsony hangerőn eltűnnek a halkabb hangok, a hangosabbak is egy kis sistergéssel kísérve jelennek meg. Feltételezem valamilyen digitális jelenség, de mitől van vagy mi okozza? -
Tulku
veterán
N8 II-t én is meghallgatnék....kíváncsi vagyok balancedben mit hozott az első generációhoz képest...
Csöves kimenet nem érdekel (ebből is kiszedtem) mert úgy leszívja az akksit, hogy töltőre dugva is fél óra, mire elkezdi tölteni...szerintem dap-ba nem való csöves kimenet...
-
tomp
félisten
A telefon mivel küldi? Ha bluetooth-on akkor biztosan nem UAT kodek megy hanem legfeljebb LDAC.
-NoVa-
ExpressOne
Értesítő nem volt. A reggeli üzenetben volt a nyomkövetés és pontosan mutatta, hogy én vagyok a 73. cím és jelenleg hanyadik címnél jár. 71. cím után aztán már azt írta az oldaluk, hogy nem voltam ott. Konkrétan a ház előtt a házszám tábla alatt állva frissítgettem az oldalt 2-3percenként...
-
tomp
félisten
Nekem is tegnap érkezett az országba. Reggel fel is került a kocsira... aztán állítólag nem voltam a címen miközben direkt a ház előtt álltam...
Na mindegy, ment is futárpanasz...Mikor kipróbáltam a P1-et Middle gain beállításon már teljesen jó volt. High álláson és "Class A" módban egyenesen zseniális hangja volt. Igaz nem gyári kábelével hanem FiiO LC-2.5 kábellel így azt is berendeltem hozzá.
UAT kodekket mivel használod?
-
tomp
félisten
Nekem R5 II-m van. A távvezérelt Tidal vagy UAPP nagyon jól jönne nekem is.
Oké ha 1 wifin van a lejátszó és a telefon is akkor telefonon mutatja az app de jobb lenne egy offline vezérlő mint a Hiby Link. De az se tudja a Tidal részt vezérelni csak az offline zenéket.
Városban telóról megosztott neten hiába online a Tidal, nem mutatja mivel közös wifi hálózat kell...
Úgy volt, hogy mától már P1-el használom az R5-öt de a futárnak büdös volt a munka... -
esfrost
tag
Az a gond, hogy mac-en vagyok. Ugyan találtam leírást, hogy miként lehetne mac-en keresztül megcsinálni ezt a kernel modot, de ez még bonyolultabbank tűnik, mint Win-en keresztül. Továbbra is várom olyan jelentkezését, aki tudna nekem ebben segíteni itt Budapesten.
Tetszik nekem ez a lejátszó, szívesen használnám egy ilyen moddolt kernellel. -
bkercso
nagyúr
Egy régi Clarion CD-s rádió van benne, jó hanggal, csak elromlott a CD. Lehet, meg kéne inkább már javítani, mert elemes cuccokat már nem árulnak.
Most egy 17 éve vásárolt iRiver T30 teljesít benne. Nem rossz, de csak 1GB.
Amúgy nem akarom tölteni, mert egyrészt földhurkot lehet vele csinálni, ami szedheti az EMI-t (mobil stb.), másrészt nem is férne el kényelmesen.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
stemplar07
őstag
[link] remélem így már jó
mégy annyit, hogy az UAPP ugyan úgy belső hardverként látja a ,,szabját,,, bár droid 10 óta sajna a DsD,DoP nem műxik, illetve a MQA pedig 24 bitet lát.. ( erre már kijött a droid 11) az összes V/G szériánál ismert Aux/HighGain trükk is működik, tehát 50 ohm alatti füleseket is lehet ,,feljebb,, járatni.. az ingyenes HiFi Status(Lg) play áruházban, pedig jelzi is, hogy milyen állapotban van éppen .. a készülék ,,nagy,, kb a Galaxy Note 20 Ultra mérete, viszont vékonyabb, van rajta toll,, kezelési lehetőség is a beállításokban..[ Szerkesztve ]
-
Greg204538
tag
Köszi, így belegondolva tényleg badarság a szimmetrikus jelet az erősítőmre vinni.
Bordort felkeresem. Milyen kábelből készített neked? Van esetleg meglátás, milyenből lenne célszerű? Úgy tudom, nem mindegy a forrasztó ón összetétele sem (ezüstözöttről hallottam aztán ki tudja, teljesen laikus vagyok) Bordor megfelelő mininőségűt használ? -
-Skylake-
addikt
De miután a gyári specifikációkból egy másodperc alatt egyértelműen kiderül , hogy csak a 3,5 SE kimenet tud LO-t , miért javasolunk bárkit is aki kábelt tudna neki készíteni ? Alapból indítsuk ott a történetet , hogy mi lenne a poén egy 4,4 - rca kábelben ? Hiszen az egyik végén BE a másik végén SE. De ezen túlmenően jelzem még egyszer , a 4,4 a lejátszón nem tud lineout-ot , csak a 3,5.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
Elfogadom , hogy tévedtem , ezt nem tudtam.
Bár azért azt is tegyük hozzá, hogy ez nem egy életbiztosítás. A hardware nagyon erősen limitál , a google services hiánya szintén erősen limitáló tényező. Bár ezek szerint fizikailag bármi felmegy , a gyakorlatban ebben rengeteg buktató van.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
lanszelot
addikt
Sehol se írtam nagy kijelzőt.
Azt se írtam hogy ha kiveszem a memóriat emlékezzen, azt irtam ha kiveszem-másolok rá-vissza teszem. Mivel ki kell venni hogy rá tegyek, pl konyv végén járok és a következőt ráteszem...
Azt is írtam hogy 10 évvel ezelőtt már létezett mindaz amit elvárok.
Mindent leírtam ezzel kapcsolatban.
Azt is miért nem javított meg az ipodom.
Azt is miért nem jó régi telefon.
Azt is hogy a telefon topikról küldtek ide.
Azt is írtam hogy audio eszközön nem az audio a réteg hanem s pedometer.
Azt is írtam miért nem a telóm használom erre.
Stb
Ha mindent újra kell írnom.....2009 ben az ipod 170GBP volt 160GB belső tárhellyel.
Az ma simán 1TB nek felel meg. De legyen csak 500GB
Tehát ha 500GB belső tárhelyes ipod classic nak megfelelő eszközt tudtok, akkor lehet 200GBP az ár. És nehogy 10 év alatt ugyanazt a technikát ne lehessen megvenni csak xarabbat. Tehát visszafele fejlődik a technika? -
-Skylake-
addikt
"Gyárilag nincs rá podcast app, de a legfrissebb firmware-rel elvileg lehet rá apk-t sideloadolni, úgyhogy tulajdonképp azt teszel rá, amit akarsz."
Fals infókat ne osszunk meg. Nem azt sideloadolsz rá amit akarsz , hanem azt a 10-12 android appot amit a FiiO whitelistelt a készülékre. Ez így teljes tévút , szinte kizárt , hogy lesz rá olyan app engedélyezve ami neki kellene. Spoti-Tidal-SoundCloud és társai , néhány kínai stream app és vége a dalnak , mást nem fogsz rárakni sohasem egy M6-ra.
Szerk : [link] Itt vannak a whitelist appok M6-ra. A fele nem számít , a másik fele azért nem mert tuti nem használod őket és akkor marad az a 4 app , ami esetleg szóba jöhet. Persze ha ezek közül valamelyik megoldja az Ő problémáját az tök szuper , de az továbbra sem igaz hogy bármit rá tudsz rakni. Nagyon nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
A 220 a csöves erősítő modullal nekem frankón bejött, a többivel semmilyen. Az m11pro pl. simán jobb. A csövessel viszont árkategóriájában erős, szerintem. Nem túl bika azzal a modullal, de nagyon kellemesen színezett, gazdag hangzása van úgy.
A 200 hasonlóképp.
A 160 nem volt.gianni85
Mármint dap?
Semmi. A Qp2r sem. Sőt, ez utóbbi csalódás volt az 1 után.
Vannak jó dapok még, meg jobbak, de úgy egy se kapott el engem mint a fent nevezett.[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
Igen, erről van szó.
Próbáltam az autohifi topikot, sajnos elakadt a dolog.Egy faceliftes Ford Fiesta 6th generation kocsi. BT ugye nincs benne, viszont van egy USB portja, amiről csak iphone tud portolva futni, illetve van(volt) egy audio jack bemenet, amivel AUX-ot lehet adni neki. Ez a Jack aljzat beszakadt most sajnos a műanyag műszerfalba.
Így maradt egyelőre az USB slot, viszont ahogy feljebb írtam, csak iphone/ipod megy róla, az androidos telefonom nem. Ki-be kapcsolgatja folyamatosan.
Ezért gondoltam, hogy egy ipod-ként, vagy hasonló portolható mp3 lejátszóként viselkedő bluetooth receiver talán megoldaná a szitut.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi_82
tag
A mani...... szivem szerint ~ 60e ft, de mivel ennyi pénzért csak hallgathatatlan vackok vannak, így muszáj vagyok fentebb menni. Ezt pediglen csak részletre tudom megoldani/megvenni. Ezért csak itthon kapható lejátszók jöhetnek szóba.
Ezeket találtam: [link]
Ezek közt ott a pio is amit írtál. -
gaben22
senior tag
Na meg ugye Amazon is beleszaladt már a fake review problémába. Nem is egyszer. Mitöbb egyre rosszabb a helyzet. Az, aki ilyen helyeken tájékozódik, az meg is érdemli. Főleg, ha a "hajjak meg he legjobb" típusú review neki mérvadó .
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
\\ZerG//
csendes tag
Miért random trió? Maxi a Sony-t mondanám oda nem illőnek.
"Milyen ismérvek alapján választottad ki ezeket?"
1. Külcsín és méret (kisebbekre pályázok főként vagy kicsit nagyobb, de akkor lapos (X3))
Nem ez lenne a fő felhasználás, de futni is vinném így a ládákat kerülöm.
2. DAC Chip (Értékelések, vélemények alapján utána keresve).
A Sony-t pl ezért nem tudom hova tenni. A legtöbb lejátszót azért chip alapján tudom kicsit ítélgetni.
3. Funkciók: USB DAC jó lenne.. DSD és bluetooth (telefonról átjátszás) előny, Wifi és egyéb mókák harmadlagosak.
4. UI (szubjektív, de a gagyi és lassú felületek nem jönnek be (Fiio). Hiby, Sony, Plenue pl tetszik).Milyen fülhallgatót hajtanál vele?
Utcán: Sennheiser CX-3.00
Otthon: Audio-Technica ATH-A900XBalanced jelút nem szempont.
A háromból én a Plenue D-t választanám.
Nem rossz, utána lesek ennek is. Köszi! -
stemplar07
őstag
sheratan
azt nem mondtam ,hogy világmegváltó hangja volt a G6-nak ,de az Axon kivételével (bár az erősítő része jóval gyengébb) ..de mindenesnek sokkal jobb aki néha más eszköz nélkül akar zenét is hallgatni..vs kb 30-féle egyéb telefon..V10-em volt 2 is , V20 is, alapvetően eddig a V10 mellett V30 hangja tetszik a legjobban (ami ua. hangban mint a G7)
Nem mellesleg egy telefon sincs (tudomásom szerint..sorry ha mégis..) ami ,,kapcsolható,, outtal rendelkezik , úgy mint Aux,normal,HighGain .. és korlátai ellenére,, DSD/MQA képes bit2bit pl az UAPP-al .. -
Bodz
nagyúr
Mindegy igazából. Csak annyi elvárásom van, hogy ne legyen túl nagy, hülye kialakítású, potihoz sem ragaszkodom túlzottan.
(#33435) K1LLMy53Lf: X20 beszerzését támogatom, olyan klasszikus kinézete van. Ha kell a Rockbox akkor ez (is) marad(hat).
A 0 közeli kimeneti impedancia az elvi ideális és tökéletes, kivéve amikor adott fülesnél nem... A magas látványosan belenyúlhat a frekimenetbe pl. Aztán általában nem a jó irányba. -
Zoli-bácsi
senior tag
Van olyan Benjie, amire 58órás üzemidő van megadva. Illetve az S5-ben 280mAh-s akku van, de van olyan amiben 600-as. Ezért gondoltam ezt az "álom" 40órát...És igen, majd beteszek egy akkupakkot a hátizsákomba, ha már ilyen elérhetetlen kívánságaim vannak.
Egyébként meg vagy elégedve az S5-el? Mik a negatívumai?
-
Shyciii
veterán
Akkor mégegyszer, és utoljára:
1. Egyetlen egyszer sem mondtam, hogy a hangos zene = jó minőségű hangzás
2. Mint ahogy az sem igaz, hogy a jó minőségű hangzás = halk zenével
3. Amint látható a kettőnek nincs köze egymáshoz, tehát nem egy lehetetlen dolog a megvalósítása a kettőnek egyszerre, vagyis mi alapján lehetne kijelenteni, hogy a DAP-ok erre nem képesek?
4. A tapasztalat alapján viszont a kettő együtt megvalósítható, nem ördöngősség, mint hogy azt páran be akarják állítani a DAP-ról. Elektronika, felfogáskérdése, és igényesség a gyártó részéről
5. Én továbbra sem veszem a bátorságot, hogy nálam jóval nagyobb külföldi szakértőket lexarozzak, meg fizetett hirdetéseket aggassak rájuk. Ezt meghagyom a mindent megmondó fórumozóknak.[ Szerkesztve ]
-
RobeeK
tag
Köszi. Figyelem az amazon-t. Massdrop nem rémlik, azzal még nem futottam össze
Igazából nem fog sikerülni kipróbálgatni mindent ami képbe került, így vakon (ill süketen) lesz a beszerzés. Aztán meglátom. Vagy hallom
De valami bluetooth-os lesz valamelyik irányba[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- AliExpress tapasztalatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest