Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ku-cu
tag
Van MA-s topikja, ott rákérdezhetsz, de nem hinném h eget rengető teljesítményre képes. (már csak azért sem, mert azt hiszem h az EU egységesen szabályozza a telefonok/tabletek stb hangerejét.)
Vannak ilyen "volume booster" programok (nem tudom érnek-e valamit), vagy utána köthetsz valami olcsó erősítőt. (fiio e6 pl) Jobb ötletem nincs. -
macera2
aktív tag
válasz Ereshkigal #23997 üzenetére
Kösz az infókat. Eltettem a memóriámba.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
macera2
aktív tag
Köszönet a válaszokért, neked is, meg raven12- nek is. Ha kiesett a Fuze+, akkor mit ajánlanátok helyette? Jó volna, ha hozná a Fuze szintjét, szinvonal, praktikusság, és kb. ár szempontjai szerint. Megfelelne az a az ebaj - refurbis megoldás is.
-
macera2
aktív tag
A Sansa Fuze lejátszóm előlepi u.n. "scan wheel " gombja meghibásodott. Javítására nincs sok remény. Belenyugodtam, hogy új lejátszót veszek. Kézenfekvő, hogy a kiválasztott Fuze+ lenne, mivel az előddel minőség, szolgáltatás, praktikusság terén teljeesn elégedett voltam. A "+" jel pedig valamiféle továbbfejlesztést, javítást sugal. A fórum infók szerint pedig mintha lepontoznátok a Fuze+-t. Szerintetek csak a Fuze-hoz képest gyengébb, vagy egyébként is? Milyen paraméterek, tulajdonságok miatt alakult ki ez a vélemény? Előre is kösz. a válaszokért.
-
Sonja
nagyúr
Köszi a válasz! Ez az Alcatel telefon pont megfelelő lenne (elvileg max. 28 óra zenelejátszással, amit bír). Vajon normálisan meghajtaná a Maxell Audio Wild fülest? Ez az egy ami visszatart. Tegnap kipróbáltam egy régebbi Nokia 5230-as telefonnal a fejhallgatót, de baromi halk volt, holott a hangerő maxon állt.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
ku-cu
tag
-
Sonja
nagyúr
Létezik-e még teljesen touch-os olcsó MP3 lejátszó, hosszú üzemidővel? Régóta van egy WayteQ P40-es kis lejátszó bátyámnak, ami már sajnos csak 4-5 órát bír a kezdeti 10 óráról. Mivel mozgássérült és csak az egyik kezét, és rajta az egyik újját tudja mozgatni, így mindenképpen egy touch-os kis lejátszó kellene neki. A WayteQ hangja neki elég volt, szóval nem kell tőle jobb. Én egyszerűen nem találok ilyet, amit idehaza is be lehet szerezni. Esetleg tud valaki? Köszönöm!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Ati1979
veterán
válasz szentkuti11 #23982 üzenetére
+1
Engem is érdekelnének a kistestvérek.
Meg a w60 is. Esetleg chord hugo van abban a boltban? -
törölt tag
válasz kemcso #23986 üzenetére
Ja, lehet, hogy igazad van ezzel. Majd kipróbálom. A W30 úgyis nálam szokott lenni mindig, a K545 nem annyira, bár erre az alkalomra el tudom vinni persze. Mondjuk van 550/551 a boltban, csak az nekem nem annyira passzol a fejemre. Lehet, hoyg valami nyitott ATH lesz, vagy nem is tudom még mi értelmes cuccuk van, amit elvisz egy ilyen hordozható lejátszó.
A kettő egy napba nem fér bele, de úgy néz ki, hogy vasárnap lesz időm az egyikre talán.
-
törölt tag
válasz kemcso #23984 üzenetére
Persze, hogyne Mondjuk szerintem az új AK-kat inkább majd valami fejessel fogom kiprbálni, csak még nem tudom, hogy mivel, mert inkább az erősítőben lehetnek mások, ami nem feltétlen jönne úgy ki egy fülesnél. Vagy lehet, hogy elkérem a K3003-at erre a célra
Amúgy mostanában inkább az az Auralic lánc izgat, meg az, hogy hogy szólhat róla a He560
-
törölt tag
válasz szentkuti11 #23982 üzenetére
Igen, csak mostanában nem volt időm elmenni és meghallgatni őket De majd azért kipróbálom valamelyik hétvégén, csak az elmúlt kb hónapban gyakorlatilag ilyen 1 napos hétvégéim voltak, amiket leginkább alvással töltöttem.
Meg igazából kíváncsi lennék egy Colorfly C4-re is, meg van az a batár Sony is, ami igazából diktafon, de sokan zenére használják. -
Hestia
csendes tag
Sziasztok. Nyár óta olvasom a fórumot, a DX50-et ez alapján vettem meg. Már két hónapja használom és tetszik a lejátszó, bár nincs igazi viszonyítási alapom. A mély nem hangsúlyos az SRH840-el, de a hangja finom, eleven (pl.:Tsuyoshi Yamamoto jól nyomja). X3 lett volna a kiszemelt, de a DX "ipari" kinézete kézben teljesen vállalható. Szerintem a kezelhetősége is jó. Csak megerősíteném, hogy az árát megérte. Biztosan lenne jobb fejhallgató is hozzá, de az évek óta megszokottat már nem váltom le, így 50-en túl inkább a fülemet kellene lecserélni. A döntéshez vezető tárgyilagos véleményeket ezennel köszönöm.
-
flash-
veterán
egy ipod nano 5g nél bármelyik sandisk sansa jobban szól,szebben szól ugye?
-
raven12
senior tag
válasz szentkuti11 #23973 üzenetére
Jelentem, 2 64bites os-en is műxik (32bitessel meg eddig se volt baj), igaz, egyszer menet közben DX50-en hangerőállításnál elvesztette az egészet a pibe driverrel együtt minden, újra kellett telepíteni, illetve egyszer az elején bekékhalálozott, szóval vannak anomáliák, de nem vállalhatatlanul instabil (mondjuk ez így azért elég gáz ám ).
Van egy laza fél mp-s latency, ennyi.Egyébként meg albumok végigpörgetésére nagyon fasza, amikor turkálni akarok benne, csak akkor akarom néha földhöz vágni
-
veector
senior tag
DX50-nek maradtak még hiányosságai a használhatóságot illetően?
Tervezek venni egyet, gondolom lesz valami black friday-es akció novemberben. -
raven12
senior tag
válasz bucsher #23967 üzenetére
Nem, az UTP-be is belement a csatlakozó, igaz egy kicsit lötyög!
Sikerült! Nem tudom, hogyan, 600x letöröltem, felraktam, 601-edikre jó lett Nem bíztam a véletlenre, manuálisan is installáltam, majd a setup.bat-ot is installáltam, most jó.
Na már csak a nagy géppel kell eljátszani ezt még egyszerKipróbáltam Mario-val, tényleg elég jó késése van Érdekes, anno 32bites rendszeren béta driver-rel ez nem volt szembetűnő, vagy nem tudom... Zenelejátszásnál megvolt a fél mp-es védelem, amíg nem szólt, aztán jó. Pedig szerintem játszottam is, videókat is nézegettem, ki kellett volna jönnie, mert nagyon zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
bucsher
őstag
válasz raven12 #23963 üzenetére
Mango USB nevű drivert tettem fel, és nekem megjelent.
Setup.bat az nem csinált semmi értelmest, aztán rádugtam, és beadtam neki update driverrel a Mango USB könyvtárt.
Újraindítás nélkül minden ok. Szól szépen a GZDoom
(Mango AD az nem tudom mi lehet.)ápdét: mondjuk ilyen fertelmes 1sec késleltetéssel játékra alkalmatlan
[ Szerkesztve ]
In the pipe - five by five!
-
krx21
nagyúr
Akinek érdekes lehet: DX50/DX90 USB-DAC Driver Ver1.0
Vadi új és még csak most kapta meg az 1.0-as verziót...
Én várok már egy normális firmware-t is, ami kicsit komfortosabbá teszi...[ Szerkesztve ]
-
-
Ati1979
veterán
válasz bucsher #23949 üzenetére
Igazán nincs mit!
Ezzel még tartoztam, mert a füles talin megígértem. Gondoltam több értelme van egy ilyen összehasonlító tesztnek mint csak úgy írni valamit a 240-ról.
Drágának drága, de azért nem annyira mint a 240. Meg a használt ára olyan 180k körül mozog szerintem. Kb. annyi mint az ak100 új ára itthon.
Annyiért meg lehet, hogy inkább megtartom.(#23950) Zoli133
Még nem hallottad azért nem. Otthon is kényelmesebb sokszor egy hordozható lejátszó.
Erre úgy kell tekinteni, mint egy luxuscikkre. Az ára is olyan.Az ak120 amúgy egy best buy lejátszó, most, hogy lement az ára...
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Ak120 vs Ak240.
Ma összeeresztettem a két lejátszót.
Shure Se846-tal teszteltem.
(Az ad2000x nem vett részt a tesztben mert azt az egyik lejátszó sem hajtja meg rendesen, így a dolog arról szólt volna, hogy mennyire van kihajtva a fejes.)
Hang:
A két lejátszó hangképe eléggé hasonló. Nem véletlenül, hiszen ugyanazon gyártó időben egymást követő két csúcsmodelljéről van szó.
Ha mégis különbséget kellene tennem a kettő között akkor azt mondanám, hogy az ak240 prezentációja kissé visszafogottabb laposabb (nem a szó negatív értelmében), számomra kissé természetesebb, míg az ak120 hangja erőteljesebb, melegebb, jobban színezett. Az ak240 hangja finomabb, és jóval kifinomultabb. Minden rettenetesen a helyén van.
Ami egészen kitűnően van megoldva az hangszerek szeparációja, és a térben való elhelyezkedésük. Az ak120-nál inkább olyan érzése van az embernek, mintha egy síkból jönne a hang. Az ak240-nél hallgatása közben meg azt érzi az ember mintha a koncertterem közepén ülne, és zenehallgatás közben a hangszernek megvan a térbeli helyük.
Az ak240 felbontása nagyobb, elég sok plusz micro részletet lehet kihallani, összehasonlítva az ak120-al. A lejátszó tere is egészen elképesztő.
Ami a tartományokat illeti, a mélye ütősebb. A mély tartomány alja egyszerűen fantasztikus. 1:10-nél a Within Temtation – Towards the end című számánál akkora ütés van a dobon, hogy kissé meglepődhet rajta az aki először hallja.
A közepe részletesebb, nem annyira tolakodó mint az ak120-é. Valójában az ak120 közepe sem nevezhető tolakodónak. A plusz mikró részletek nagyon előjönnek.
A magas egyszerűen fantasztikus. Sokkal sokkal jobb mint az ak120-nál. Holott a az ak120-nak ez az egyik legnagyobb erőssége. Magasabbra megy, részletesebb tisztább.
Nagy felbontású zenével még nagyobb különbség. A DSD formátumot natívan támogatja. Ennek köszönhetően DSD lejátszás terén feltörli a padlót az ak120-al.
Az erősítő része is fejlettebb az ak240-nek. Majd a fejes találkozón szeretném összepróbálni néhány fejessel. Például a zárt audeze-vel. Tapasztalat híján ezt a témakört nem részletezném tovább.Külső:
prémium anyagminőség. Kissé nehezebb és nagyobb mint az ak120.Kezelőfelület:
hatalmas ugrás az elődhöz képest. Gyorsabb áttekinthetőbb.Néhány negatívum is van természetesen:
A lejátszó nehezebb mint elődje. Kézben kényelmesen megfogható, viszonylag nagy de pont használható méret. Viszont az ak120 az igazi ebből a szempontból. Sokkal kisebb kényelmesebb jobban hordozható. Hurcolászós lejátszónak egyszerűen jobb, tekintetbe véve a hangminőség különbséget is.
A lejátszó melegedik. 3-4 óra zenehallgatás után ez már eléggé érezhető. Szerencsére ott a tok. Tokban tartva nem süti szét az ember kezét.
Akkumulátoros üzemidő: Az ak120 kb. 12-13 óra folyamatos lejátszást bír míg az ak240 csak 8 óra körül teljesít. Ez azért hatalmas különbség.
Ár: Nagyon drága, ezért nem mindenhova viszem szívesen magammal. Hurcolászós lejátszónak mint írtam fentebb is sokkal alkalmasabb az ak120.
Konklúzió:
Hangban kezelőfelületben egyértelmű az előrelépés az ak120-hoz képest. Otthon is használatos hordozható lejátszónak kitűnő választás lehet az ak240. Utcán szaladgálni, buszon, metrón utazni viszont nem rossz választás az ak120 sem. Méretével és kitűnő hangjával még mindig nagyon jónak számít szerintem.
A teszt számok: Vivaldi Concerto in D minor DSD / 2.8 MHz, Within Temtation – Towards the end 16bit /44.1 Khz, Pat Benatar – Too Long a Soldier 24bit /192 Khz[ Szerkesztve ]
-
simiga
csendes tag
Sziasztok.
Egy jó kis mp3-as lejátszót szeretnék venni. Nézegettem a Cowon M2 illetve a Sony NWZ-A10 vagy E580-asát.
Véleményetek szerint melyiket lenne érdemes megvenni?[ Szerkesztve ]
-
ribery22
tag
Sziasztok!
Sandisk Sansa lejátszót hol lehet és érdemes venni, ha azt szeretném, hogy december elejére (nem karácsonyra) ideérjen? Alapvetően mindegy hogy clip, zip.
Hiába vannak a hátadon szárnyak Van úgy, hogy az angyalok is rossz úton járnak
-
Nate6
csendes tag
Sziasztok!
Clip ziphez lehet valahol szilikonos tokot venni? -
Brumi
senior tag
Majd ha kijön a Z3 compact, akkor kíváncsi leszek mit írnak róla, a Z2-nél jókat írtak, de nem kimagaslót. Itthon kellene időnként (NAS-ról streamelve), vagy néha melóhelyen memóriakártyáról. Nem vagyok audiofil, de azért ne is legyen dinamikátlan, zajos vacak a zenei teljesítménye.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
.DLL
veterán
Vodkaboy22 elég jónak találta a Nexus7 hangját, nekem Wayteq Xtab 70dci van, ez is kb a Clip Zip közelében van, persze nem előzi meg, de ha csak néha használod, és elég ez a minőség, akkor ki lehet fogni vállalható hangú tableteket (persze a tesztelés hosszadalmas folyamat lehet, telepítés, stb...)
(P.H.)
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy idevaló a kérdésem, de azért feltenném: jó lenne időnként egy jó minőségű lejátszó (elsősorban FLAC-hoz, B&W P5 fejhallgatóval), de jó lenne egy normális tablet is szintén nem túl gyakori használatra. Szerintetek egy Sony Z2 vagy Z3 compatc megtenné erre a célra? Nyilván tabletként pazar, de kérdés, hogy van-e normális FLAC lejátszó androidra (teljesen ismeretlen nekem a rendszer, semmilyen androidos cuccom nincsen még), és hogy egy nem low-budget tablet értelmes hangminőséget produkál-e? Feleslegesen nem akarok 100k körüli lejátszót venni, nem szempont, hogy kicsi legyen, és csak alkalmanként használnám.
Előre is köszönöm a segítséget!
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes beruházni egy ilyenre? TRANSCEND MP710
A "sport" mód miatt lenne érdekes.A választ előre is köszönöm!
Üdv.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Chuck Norris #23896 üzenetére
ez az xrecode II tényleg mindent tud, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
válasz bucsher #23922 üzenetére
köszi!
7.Some hint to avoid Blue Screen Of Death
- don't put your ibasso DAC as default sound system (use a media player, like the excellent MusicBee, where you can choose your audio output)
- don't use the ibasso's dedicated sound volume control
- if you shutdown your windows OS, close the media player software and unplug usb ibasso
- if your system crashes, don't forget to unplug the dx50 and plug it when your PC is on windows Desktopna jól van ám, hát ez így nem éri meg nekem....
-
gubabela
senior tag
válasz raven12 #23921 üzenetére
Szia!
Itt találsz róla infót. A lényeg, hogy a driver amit kiadtak még nincs digitálisan aláírva, ezért ha win7 vagy 8.1 rendszered van, akkor indítsd újra biztonsági módban és kapcsold ki a digitális aláírás ellenőrzése funkciót. Utána fel tudod tenni a drivert, de ez csak fél megoldás, mert a következő normál újraindulásnál megint nem fog rendesen működni a dac mod.bucsher: Látom, hogy megoldották a digitális aláírás gondot, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit off kérdés, bár lehet teljesen nem az.
Miért lehet hogy egy régi Samsung Galaxy 3 as telefon és egy olcsóbb fejhallgató szebben szól mint a 10-20 ezer ft os csak sima mp3 lejátszók, ugyanazzal a fejhallgatóval?[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
krx21
nagyúr
Új cucc készülőben:TEAC HA-P90SD
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
A Sandisk sansa lejátszók és az iBasso DX50 között árban és minőségben mit ajánlanátok?
-
gubabela
senior tag
válasz szentkuti11 #23902 üzenetére
Mondjuk nálam sem fog usb-s hangkártyaként funkcionálni, de jó tudni, hogy ezt is tudja. Köszi mégegyszer.
.DLL
Képzelheted hogy örültem amikor életre kelt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós kamerák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest