Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AGE-T
őstag
válasz Ati1979 #24198 üzenetére
Egyenlőre downgrade lenne, másra kellene a pénz. Valószínűleg egy DX90J, de lehet, hogy kihagyom és következőre valami komolyabb holmiba invesztálok. Dobozolni akarok, de azt nagyon
Nem tudtok valami külföldi oldalt, ahol meg tudnám hirdetni? Head-Fi-n nem tudok még eladni. Esetleg oda valaki nem tudná felrakni, vagy más hasonszőr oldalra? Itthon esélytelen eladni.
[ Szerkesztve ]
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
hobbyone
aktív tag
válasz Zoli133 #24184 üzenetére
+1
Nem biztos, hogy jobb. Valószínűleg tisztább hangú, de kisebb a tere. Az A818 elég jó korszakában készült a Sony-nak.
Őt bepróbálod? Igaz nem játszik flac-et (MP3/AAC/WMA/WAV) és oldalt van a jack, valamint kérdéses a hangminőség. DE vékony, bővíthető, és 35k körül van.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Zoli133 #24184 üzenetére
Pontosabban úgy mondanám, hogy nem sürgős. A szűkös memória azért indokolja amúgy is a váltást, de mivel baja nincs, ezért rendesen időt kéne szentelni a meghallgatásra, összevetésre más lejátszókkal, hisz van idő. Legalább születnek vélemények új eszközökről is.
(P.H.)
-
nubreed
veterán
Természetesen a hangminőség a legfontosabb, és szemezgettem a dx50/dx100 -al is (A&K -ra nincs pénzem) de azok annyira bumszlik, hogy emiatt sajnos kiestek a pixisből. Jelenleg Sony NWZ-A818 -am van, nem egy mai darab, van vagy 7-8 éves, 8 gigás, nem bővíthető és nem highres player de a mai napig semmi baja.
Tetszik az A15-ben, hogy aluminium házas, majdnem ugyanolyan vékony mint az A818, csak egy kicsit hosszabb, már 16 gigás a belső memóriája de bővíthető micro sd-vel. Hangminőségben szerintem az A818 sem rossz, de ettől csak jobb lehet az A15 és most 60ezer pénzért nem rossz vétel, a dx50 tényleg 70 újonnan. A&K -ról meg ne is beszéljünk, ez számomta most nem elérhető.[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
hobbyone
aktív tag
válasz korpicschess #24181 üzenetére
Egyénfüggő. Nubreed megnyilvánulásaiból kiindulva valószínűleg nem az a legfontosabb szempont.
-
hobbyone
aktív tag
Minek erőltetitek ennyire az Ibasso-t?
A DX50 a hang kivételével valószínűleg mindenben alulmarad a Sonyval összevetve, valamint 10k-val drágább is.
Nyugodtan vedd meg az A15-öt. -
kemcso
Ármester
válasz nubreed #24172 üzenetére
Biztos szuper lejátszó, meg szoni meg minden, de szvsz 50%-ban a nevet fizeted meg, majdnem ennyiért kapsz egy DX50-et is, ami sanszosan jobb hangban.
Én összehallgatnám mindenképpen mielőtt megveszem (vagy neten megrendeled, megjön, elviszed mondjuk a Pixel kft-hez, összehallgat és ha jobb a DX50 akkor visszaküldöd...) -
Nigér
őstag
válasz nubreed #24172 üzenetére
Itt azt írják, hogy tudja a flac-ot.
De egyébként rendeld meg neten, teszteld, és ha mégsem tudja, elállsz a vásárlástól, zseton vissza. -
nubreed
veterán
Köszönöm, tényleg. én méág múlt héten kerestem akkor nem találtam. Vagy valamit elbénáztam.
a Sonyszalon (központiszalon) leírása szerint nem tud flacot:
AAC, AVC, JPG, MP3, MP4, MPG4, PCM, WMA, WMV9
de egy csomó más helyen meg leírták a neten, hogy tud azt is.
Remélem a csomó más helynek van igaza.
-
nubreed
veterán
Nem tudjátok, a Sony NWZ-A15 -öt már lehet kapni idehaza valahol? Kerestem, de sehol nem találok rá.
-
Domonkos8
tag
Cowon, clip kb egyazon hangminőségen vannak? És a cowonok között tapasztalatból melyiket érdemes (d2 plus?)
-
törölt tag
A 712 az kb olyan karakter, mint a 701-ek, csak kényelmesebb kialakítású kicsit, meg talán valamivel finomabb, részletesebb a hangja. Én imádom, az egyik kedvenc dinamikus fejesem, de igazából addig tartott a szerelem, amíg nem találkoztam planárokkal, azóta Hifimant akarok Csak nincs pénzem arra a láncra, ami kiszolgálná rendesen...
-
krisz242
tag
válasz szentkuti11 #24163 üzenetére
Ha lehet alkudni, biztos hozzájuk megyek. Köszi!
-
krisz242
tag
Jó, igazatok van, dx90-nel indítok, és meghallgatok vele minden komolyabb nyitott fejest, amihez hozzájutok.
Remélem az ad900x fog legjobban tetszeni, mert találtam egy japán lelőhelyet, ahol vámmal együtt is 50k alatt hozzájutok. A dx90-et nem merem, és nem is akarom külföldről rendelni.
Szerintetek hol érdemes megvenni? Pixel? -
.DLL
veterán
++++++++1!
Én is kaptam kölcsön, egy nagyon szép állapotú vintage DT990-est amit nagyon jó áron vehettem volna meg, és az első nap végén majdnem küldtem is privit, hogy megvéve! De aztán hallgattam még pár napig, és rájöttem, hogy az a darab valamiért mégsem jön be valami hiányzik nekem, ami háttérbe szorul (közepek) és emiatt kevesebbet lenne a fejemen (a vitathatatlan erényei és tudása ellenére is) mint amennyit megérdemelne, így inkább használja olyasvalaki aki 100%-osan értékelni tudja a tudását. Pedig egy álló nap hallgatás után azt mondtam, hogy wow ez kell. Jó ez még az én tapasztalatlanságomat is minősíti, de mostmár ennyivel is beljebb vagyok, és meg tudom osztani, hogy csak óvatosan az elhamarkodott döntésekkel, főleg ilyen pénzösszeg elköltése előtt.
Az tény, hogy az AD900x könnyebben hajtható, mint a K712.Több különböző időben is el kell menni és meg kell hallgatni az kiszemelt fejeseket, mert egy meghallgatás nem meghallgatás. Ebből a szempontból pedig tényleg elsődleges a DX90, mert azzal fogod majd meghallgatni őket.
(P.H.)
-
korpicschess
veterán
válasz krisz242 #24152 üzenetére
Nem sajnos. Nekem Ati javasolta, es nagyon jo volt, de koliban ritkan tudtam hasznalni nyitott mivolta miatt, meg tul draga is volt nekem, igy eladtam.
Egyebkent maga a kialakitas is rettento kiraly, nagyon kenyelmes, konnyu, raadasul az elforgatott driverek is nagyon jok, nekem K551-nel majdnem eleri az elallo fulem az egyenes drivert, sot egy hasznalt AD900-nal el is erte (regi volt a parna), es az kellemetlen.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
krisz242
tag
válasz korpicschess #24145 üzenetére
Esetleg hallottál már senn hd518-at? Annál a fejesnél vajon több részletet mutat a zenéből?
-
.DLL
veterán
válasz raven12 #24148 üzenetére
Amit leírtál az inkább a nyitottra vonatkozik, a zártnak bizony meglepően jó mélye van, én is azt hittem, hogy világos* lesz de az inkább a nyitott Air-ekre igaz.
*Mármint világos-világos, a középmagasak miatt, de alul is üt.Node kérdezőnket csak nyitott fejes érdekli, az tényleg nem olyan ütős, de azért kellemes szerintem. (Viszont K712 Po-t még nem hallottam)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
-
krisz242
tag
Ez a fejes már túl drága nekem, és mindenképp nyitott fejest akarok. Az ad900x-et nézegetem, lehet, hogy az lesz a befutó. Még utána olvasok, mit írnak róla.
-
krx21
nagyúr
válasz krisz242 #24138 üzenetére
Nekem egy Shure Shr1540-en van hozzá... Az én izlésemnek még jobbat nem találtam hozzá... Zárt fejes, kiváló meleg mélyekkel... Hosszú távon is hallgatható, nagyon kényelmes, könnyű, cserélhető párna és kábel... Zárt létére kellő tér... Talán annyira mély túlsúlyos, hogy hordozható eszközökről pont jó... (nekem) Szerintem a dx90-el kivállò páros... Akár szívesen meg is mutatom...
-
törölt tag
válasz krisz242 #24138 üzenetére
Mármint a K712 pro-ra gondolsz? Ahhoz nagyon nagyon kevés lesz szerintem egy ilyen lejátszó. Kb mondjuk a K551-ig érdemes elmenni szerintem. Még a K545-nél is érzem a különbséget az AK100 és egy jobb lejátszó közt (kösz, kemcso ), pedig az töredékét tudja a K712-nek.
-
sanyi32
tag
egészen kellemes az usb-dac rész ebben az X5-ben, mintha jobban szólna róla a 770 pro is. finomabb, részletesebb lett a magas-közép tartomány.
[ Szerkesztve ]
-
krisz242
tag
Sziasztok!
Azt már eldöntöttem, hogy lesz egy dx90-em, de szerintetek milyen fejhallgatót vegyek hozzá? Az akg 712-vel szemezek. Max ennek az árában kérek szépen tanácsot.
(Egy fiio x3+senn hd518 párost cserélnék le, remélem érezhető lesz az ugrás!)
Előre is köszi a segítséget! -
Peat;)
veterán
válasz Ati1979 #24125 üzenetére
Jó, ilyen alapon soha ne vegyen semmit csórikám, mert mindig jön valami újabb , másrészt a legtöbb ilyen termékről azért olyan rengeteg info nincs. A dx50 nálam is játszott így utánaolvastam, végül az én igényeimnek más lejátszó kellett, de ez egy ismertebb modell mégis elég sok gondot olvastam a software-el kapcsolatban. Így ajánlani sima lejátszók közül én továbbra is csak az említett 3 márkát tudom, a komolyabb lejátszókban meg ti vagytok otthon(és ugye már a dx 50 is az szerintem, csak árban még beleférhet pl aki cowonban gondolkodik).
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
helló, keresnék egy olyan mp3 lejátszót, aminek nem nagy a tárkapacitása, beépített akksija van, usb-ről töltődik, és ezen folyamat közben is képes lejátszani, valamint minél olcsóbb legyen. a hangminőség másodrendű, a megbízhatóság viszont fontos. lényegében pc-hez kapcsolódva adná a hangot. tudtok ilyet?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
sanyi32
tag
szintet léptem cowon j3 -ról Fiio x5-re. lassan két napja ismerkedünk és eddig úgy érzem nem volt rossz választás. hangilag teltebb, dinamikusabb, részletesebb ráadásként ott a nagy felbontású zenelejátszás ami szintén nem elhanyagolható. már csak egy nagyobb memókari kell és kész a mobil zenetár.
bár kicsit nehéz, de egy jó tartóval egészen hordozható lett.[ Szerkesztve ]
-
-
Ati1979
veterán
válasz Peat;) #24122 üzenetére
Az utóbbi időben (1 , 2 év) rettenetesen nagy divat lett a különböző hordozható lejátszók gyártása. Ezeknek mi csak nagyon kis töredékét ismerjük.
Szóval szerintem ez a sony cowon dolog már nem állja meg a helyét. Két három éve ez még vélhetőleg így volt. De ajánlani helyettük én sem tudok, korlátozott ismereteimnek hála.
-
Peat;)
veterán
válasz Domonkos8 #24118 üzenetére
Cowon és sony, más gyártó nem nagyon van és ezek is inkább a cliphez lehetnek közelebb. Clipet nem ismerem annyira, a cowon és sonyban a hangzásbuhera, EQ módokra elég sok figyelmet fordítottak és összeszerelésben egy fokkal minőségibbek talán, na meg a szebb design kb ennyi a különbség. Illetve cowonnak elég sok modellje brutális akksiidővel rendelkezik ha az lenne a fontos, több hetes üzemidő is megoldható napi 2 óra zenehallgatással...
A klasszikus sima flac és mp3 lejátszók között szerintem a cowon a legminőségibb gyártó, a következő lépcső meg a dx50 itteni topiklakók tapasztalatai alapján, ennyi, nincs köztük több jól elkülöníthető minőségi szint minőségi termékkínálattal. Igazából minden ilyen kütyüt élvezet használni mert igazi céleszközök és nem szerencsétlen, mindenre de semmire sem jó telefonok például, vedd meg azt ami tetszik, akár ha batár nagy dög, akár ha kicsi jellegtelen, ne törődj a véleményekkel csak élvezd, nem lesz nehéz. Már a clip is jól szól. -
-
savliget
tag
válasz szentkuti11 #24117 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
Domonkos8
tag
Bár már sok hasonló kérdést feltettem, de még mindig tanácstalanul keresgélek,
Szóval milyen főként lossless zenéket is kezelő lejátszók vannak , a sansa és a dx50 között, mind hangzásban, mind árban, ami bővíthető, és viszonylag stabil, kezelhető kezelőfelülettel rendelkezik?
(A sansáktól egy pár oldallal ezelött rémisztettetek el, hogy lefagy, összeomlik, stb, és hogy a rockboxal sem oldódik meg teljesen a probléma...)
-
savliget
tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni olyan boltot/online shop-ot, amelyik kifejezetten hordozható lejátszókra szakosodott? Esetleg, ha lenne ilyen Magyarországon az jó lenne.
Köszönöm! -
Ati1979
veterán
válasz PR0JECTNR56 #24114 üzenetére
Az sem rossz, de azért ha lesz pénzed érdemes lesz majd beruháznod egy jobbfajta DAP ba.
-
Ati1979
veterán
válasz PR0JECTNR56 #24112 üzenetére
Aha persze!
Amúgy szerintem az ak120 most elég jó áron megy használtan. Sokan cserélnek az új szériára.
Szóval most érdemes venni.Én azért nem is adom el, mert igazából annyit megér nekem is mint amennyit adnának érte.
-
veector
senior tag
Az mp4nation mindig is ilyen lassú volt?
Nov. 1 leadtam a rendelést
Nov. 10 írtam egy ticketet hogy jóvóna már egy tracking number ha a weboldalukon azt írják következő munkanap szállítják is a rendelést
Nov. 11 kaptam tracking numbert
Nov. 14 tracking: Electronic notification of shipment
szóval gyakorlatilag még a postának se adták oda...
Remélem aztán még a vámon is ül egy-két hetet és jövőre megkapom... -
kemcso
Ármester
válasz szentkuti11 #24102 üzenetére
19 meg szívja a fogát és bundát emleget Meg sztem 20 embert se találsz, aki beszállna. Pl én se, a P1 már jobban érdekelne
-
törölt tag
Ezt eljátszhatjuk az AK100-ammal is, ahhoz elég lenne 11-12 ember is Az esélyek is jobbak
-
.DLL
veterán
Ebbe be is szállnék, de csak januárban, december az viszi a pénzt
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest