Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! Ma ez fogadott miközben gmail ről próbáltam volna küldeni egy levelet
" Nincs elég hely a lemezen az új levelek letöltéséhez. Töröljön régi leveleket vagy ürítse ki a Törölt elemek mappát, hogy több helyet nyerjen. "
üres a bejövő mappa
Ötlet valaki?
-
atala
addikt
Nem is értem, hogy miért kellett kiadni ezt a Supernova-t, ha ennyire bug-os.
Remélem nem lesz kötelező fissíteni majd. Én maradok a régi verziónál. Eddig még csak hetente dobálja fel, hogy van új verzió. Ez is eléggé idegesítő, de nem lehet kikapcsolni. -
Chiller
őstag
-
Male
nagyúr
A 115-re frissítés óta: csak én szívok azzal, hogy a mappák között navigálva, nem oda rak vissza ahol voltam, vagy legalább a legfrissebb levélhez, hanem full random elgörgetve?
Inbox, nézem az aktuális levelet, átmegyek az elküldöttekbe... 2022.03-nál áll... görgetek rajta, mert hát nem a másfél évvel ezelőtti érdekel... visszakattintok az inboxba, 2023.09-nél áll... legörgetek a frisshez... vissza az elküldöttekbe, az megint elugrik valahová máshová... élményt akarnak nyújtani, hogy fedezzek fel újra régi leveleket, vagy ezt majd javítják? -
SGC
tag
Sziasztok, a Digi mail-lel kapcs. kérek segítséget.
Új gép, új Win10 telepítés, TB 115.3.1 Supernova
A GMail gond nélkül migrált, a digis postafiókomat hiába állítom ide-oda, nem hajlandó belépni a Digi szerverébe és letölteni a leveleket. Próbáltam a régi gép (remekül működö) beállításaival, próbáltam a Digi pdf-es segédlete alapján - vagy időtúllépés, vagy sikertelen bejelentkezésa jelenlegi beáll.:
IMAP: mail.digikabel.hu / Port 143 / STARTTLS / normál jelszó / felh. név: teljes ímélcím
SMTP: mail.digikabel.hu /Port 25 / nincs hitelesítés
A Digi ügyfélszolg. szerint ők nem tartoznak felelősséggel 3. féltől származó programokkal való kompatibilitásért; ők azt vállalják, hogy a WebMail-en tudok molyolni a leveleimmel...
Minden segítséget előre is köszönök.
-
vince
őstag
115.3.1 verzióra frissült a program néhány napja, azóta a témacsoport / üzenetszálak (nem konzisztens a fordítás) nézet elég furcsán működik. Van több mappám, amiben be van kapcsolva ez a nézet és van olyan mappa, ahol minden szál nyitva van és van olyan, ahol minden zárva. Ha nyitok/zárok néhány szálat, majd elkattintok másik mappára és vissza, akkor megint zárt/nyitott lesz az összes szál, függetlenül attól, hogy korábban miket nyitottam/zártam.
Miért? Másnál is ilyen? Korábban, amit kinyitottam, az nyitva volt később is, amit zártam, az zárva maradt... -
karlkani
aktív tag
válasz
TomBond #9233 üzenetére
Én még 112 alatt töröltem egy levelet az "Elküldött levelek" mappából, amit azután a kukából is eltávolítottam. Néhány percre rá vettem észre, hogy rosszat töröltem, a szerveren sem találtam. A profilmappában, ImapMail alatt található mappákban a kiterjesztés nélküli "Elküldött levelek" fájlt megnyitva láttam, hogy benne van a törölt levél. ImportExportTools NG kiegészítővel sikerült visszahozni. Egy próbát megér...
-
TomBond
aktív tag
Ma sikeresen töröltem az "Archívum" mappát, ami valamiért vitte magával a (csillagozott) beérkezett üzenetek mappámat is! Még a szerverről is eltűnt a levél ami fontos lenne, de gondolom annak annyi. Hol és hogyan lehetne kikapcsolni azt a nyomorult arhívum mappát? Nova 115.3.1
-
Chiller
őstag
válasz
csferke #9231 üzenetére
Szia, a felsőre nem tudok megoldást, szerintem nem is lesz, mindenkinek ilyen:
Ott vannak amúgy az ikonok, csak nehezen látni, milyen monitort használsz? Lehet kevés a kontraszt. Vagy ez a csodanova már nincs felkészítve a Windows7 témára...Bejövő levelek betűtípusának méretét a CTRL+egérgörgővel tudod szabályozni:
kiválasztasz 1 levelet, belekattintasz a levéltörzsbe, és CTRL+görgővel addig nagyítod, amíg szeretnéd. Ezt minden levélre alkalmazni fogja. (tehát csak 1 helyen kell megcsinálnod)Az új levél betűméretét pedig az Eszközök\Beállítások menüben itt tudod változtatni:
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Még mindig küzdök ezzel a Supernova-val.
Még eddig nem sikerült beállítanom, hogy ez látszódjék a jobb felső sarokban.
Ezenkívül. A bejövő levelek törzsében igencsak aprócska a betűméret.
Sőt még nem sikerült új levél írásakor sem alapértelmezettre állítani nagyobb betűméretet (miden új levél írásakor manuálisan kell növelni).Tudtok-e ezekre gyógyírt?
köszi
-
karlkani
aktív tag
válasz
Chiller #9224 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy a régi profil működik Supernováról visszaállás után. A felajánlott, új profilba átmásoltam a 115 profilból azt a két mappát meg néhány fájlt. 115-re visszaállás is simán ment. 112 profil törlése (115 ott volt mellette, azt nem bántottam), majd a Profiles mappából feljebb lépve, a profiles.ini-ben a 115 profil mappa nevére lecseréltem az ott levőt, végül telepítettem a Supernovát.
#9223 sz.j
Thunderbird 102.15.1 -
Chiller
őstag
válasz
Ablakos #9225 üzenetére
Más jellegű a probléma. Gondolom neked nincsenek ilyen leveleid, amibe ilyen szavak vannak, kötőjel előtt és után eltérő (ill. néha egyező) betűkkel. Ha most írnál pld. egy levelet "b-mail" vagy "k-mail" esetleg "e-mil" tárggyal, akkor azokat is ki hozná ha "e-mail"-re keresel rá.
Ezt sajnos nem igazán tudom levéltitok megsértése nélkül prezentálni, de közel 10 éve használok TBirdet, és mindig ilyen volt. Ez egyébként jellemzően levéltörzsben van nálam, de tárgyban is összekeveri őket sajnos. Eddig kibogarásztam.
Az új (nagyobb) gond inkább, ahogy írtam, hogy most már ha valaki válasz mindenkinek gombbal indítja az új levelet (ami sajnos általános) - akkor azokat keresésnél egynek veszi (azaz mindet felfűzi találatnak), hiába lesz új tárgy és törli ki az FW, RE stb.-ket. Gondolom ez valami html kódolás miatt van így.
-
Ablakos
őstag
-
Chiller
őstag
külső oldalakról (tehát nem mozilla).
De nem javaslom, most kipróbáltam karlkani ötletét, de nem ette meg sehogy a régi profilt. És még problémás volt a 115-re is visszatérni. Szar az egész.
@Ablakos: Igen? örülök ha az működik.
De keress rá mondjuk olyanra, amiben van kötőjel. Pld. a keresés tárgya KFI-056 és ki fogja hozni az összes 056 és KFI tartalmat. Tehát KFI-000 -> 999 és AAA-056 -> ZZZ-056.
Ez sose működött amúgy. Csak eddig legalább nem hozta ki a teljes levélláncot, hanem elég volt kibogarászni a talált pár tucat levélből. Most viszont ott van az "egész" levelezés kb. -
Chiller
őstag
Ez a supernova egy super nagy rakás szar lett.
Eddig is botrányosan nulla volt a kereső, de most már végképp elcseszték (írásjeleket nem ismeri pld).
Most ha rákeresek valamire, a teljes levélláncot mutatja. több száz levéllel, akkor is ha a keresésen belül rászűrök ilyenekre mint csatolmány, címszó, egyebek. Magyarul se a kereső se a szűrő nem működik rendeltetésszerűen vagy egyáltalán.Aztán most valamiért újra elkezdte minden levelemet letölteni. Darálja az SSD-t meg a procit teljesen feleslegesen.
GUI meg egyebekről nem is beszélek... csak az alap programot használtam mert gyors volt és csak levelezésre kellett. Jó lett volna legalább egy klasszikus téma meghagyása, aztán a mozilla menedzserek használják csak büszkén az új szart.
1-2 napja már küzdök vele, de már látom hogy két lehetőség lesz:
- megyek vissza régebbi verzióra és frissítés kikapcs örökre (amíg csak lehet).
- megyek office vagy bármi más programraGratulálok a "fejvesztőknek"
-
karlkani
aktív tag
Én a 102.15.1-t letöltöttem, telepítettem. Indítás után közli, hogy a profil olyan módosításokon esett át, ami miatt nem használható, új profil létrehozását felajánlja. Oda átmásoltam a régiből a leveleket tartalmazó mappákat (Mail, ImapMail), néhány fájlt (key4.db, logins.json, history.sqlite). Így megmaradtak a levelek, bejelentkezési adatok, címjegyzék, nekem ennyi elég (kiegészítők nincsenek ), csak levelezésre használom. Egyébként csak próbaképpen állítottam vissza, utána töröltem az új profilt, visszatettem a 115-öst...
-
gabo89
senior tag
Nálunk is megjött a Supernova frissítés. Van aki visszaállt a régi verzióra ("downgrade")? Hogy lehetne biztonságosan megtenni?
-
Siriusb
veterán
Nálam is a 115.3.1 verzió van fent, minden rendben (linux). Az UI változáskor, abban a verzióban voltak kisebb problémák, no meg rá kell jönni, mire gondoltak a fejlesztők és azt hová dugták, de megy rendben.
-
atala
addikt
Nekem ki van kapcsolva az automatikus frissítés. Annyi sok rosszat olvastam a Supernova kiadásról, hogy én még biztos nem frissítem le.
-
sz.j
nagyúr
válasz
csferke #9209 üzenetére
Nálam ma délután frissült v115....-re, a jobb felső sarokban minden megvan, viszont az eddig sablonnak használt táblázatok sorai kétszeres-háromszoros távolságra kerültek egymástól ....
Amúgy nagyon szokatlan még ..., például egy-két dolog egészen másutt található mint eddig.
-
TwentySix
aktív tag
válasz
csferke #9209 üzenetére
Nekem frissites utan az osszes emailem eltunt, egyszeruen nem jeleniti meg valamiert.... Latom a hatterben hogy letolti mindharom accountomrol a leveleket, de sehol nem lehet megnyitni. A cimjegyzek, az accountok beallitasai mind atjottek rendben a regi verziorol.... Van tippje valalkinek? Az elozo verzoi tokeletesen mukodott...Csak ennyit latok:
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Frissült TB erre. Nem tudom, mit jelent a SUPERNOVA.
Egyébként meg eltűnt ez a jobb felső sarokból.
Ha oda kattintok a nem látható piros x helyére akkor megfelelően bezárja az alkalmazást.
Ötlet? Javítás?köszi
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Nemrég frissült a TB a 115.2.3 (64 bites) verzióra. Kicsit nézelődtem benne, de sikerült eltüntetnem egy opciót ami a mappákban lévő levelek számát és méretét írja ki. így nem tudom ezeket visszavonni.
Hogyan lehet ezt a 3 pöttyöt visszavarázsolni?köszi
-
fcc
aktív tag
Hi!
A supernovában ezt a felső menüsort valahogy fel lehet cserélni? Az alsó kerüljün felülre. -
Met
nagyúr
Hogy lehet áthelyezni a profiles mappát?
Túl sok helyet foglal a C-n, átraknám a D-re.
Az átmásolás és a profiles.ini-be irkálás nem sikerült, mert amiket leírásokat találtam nyilván nem írják le hogy hogy kellene megadni az elérési utatMivel most legyalultam az egész programot az is megoldás lenne ha alapból az általam megadott mappába mentené a profilokat. Az első fióknál még működött a kézi megadás, a másodiknál már kiírta hogy nem tudja oda menteni
-
cocka
veterán
Hát akkor persze, hogy azonosítást kér. Bár igazából arról nem írtál semmit, hogy OAuth2-vel vagy milyen módszerrel akar bejelentkeztetni.
De a lényeg, hogy így hiába tűnik úgy, hogy "letöltötte" a leveleket, azonosítás nélkül vagy nagyobb változás esetén, amihez egy újabb azonosítást kérne nem lehet hozzáférni azokhoz a levelekhez.
Ha offline állapotot is akarsz vagy legalábbis akartál volna (mert most hogy megszűnt, már mindegy), a felsőt be kellett volna pipálni. Vagy legalább azokat a mappákat kiválasztani ott az advancednál, amelyeket offline is akarsz tárolni.
Mondom, nekem annyi volt a lényeg, hogy mindig egy fix felületet lássak, de ahhoz feszt online kapcsolat kell, mert arra egy deka helyem sincs, hogy minden levelemet offline is tárolgassak. És az érdekes, hogy az AppDatában található Thunderbird mappám tényleg csak 121 mega. Tehát valóban csak a ramba tölti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest