Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy tűnik, nem TB gond lesz ez. Átküldtem közvetlenül a t-online-os postafiókomból gmail-re, és ott is hibásan jelenik meg. Az eredeti postafiókban hibátlan, máshol már hibás, a Thunderbird nélkül is.
Más. Mondjuk annak azért örülnék, ha alapból nem a spam mappába dobná például a szolgáltatóktól (mvm, áram, gáz, otp) kapott leveleimet. Nyilván kivettem onnan őket, és megjelöltem, hogy nem spam, remélem az adaptív spam-kezelés megérti, és nem a szemétben kell turkálnom legközelebb.
Nem vagyok hozzászokva, hogy ott is böngésznem kelljen.Egyébként ha egy levelet átteszek a spam mappába, vagy spamként megjelölöm, akkor alapból letiltja a feladót a TB? (A win posta ezt tette, megszoktam.)
-
válasz
liszi70
üzenetére
Igen, azt nem figyeltem, hogy mikori a PDF dátuma, de a HTML 4.x már érvénytelenítve van, amit tartalmaz.
Amikor nem tud valamit, valamiért lekezelni a TB, akkor a forrást jeleníti meg. Ez ugyanaz, mint amikor ráállsz, egy normálisan megjelenített email-re és CTRL+U-t nyomsz rajta.Nem tudom mit lehetne tenni vele, gondolom elküldeni nem tudod (mivel személyes adatok lehetnek benne vagy a PDF-ben), akkor meg lehetne nézni, hogy pl. Outlook mit kezd vele vagy a TB-ben lehetne-e valamit állítani.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezek újak. Egyik 2024 júniusi, másik 2024 szeptember végi. Az egyikben 1 db számla-pdf van, a másikban 8 mondat, csak szöveg.
-
-
Első hibajelenség. Találtam 2 db ímélt, ami így néz ki. Szöveg és csatolmány helyett végeláthatatlan hosszúságú kódfolyam. Ugyanezek a levelek a szolgáltató saját oldalán tökéletesen jelennek meg. Mi okozhatja?
-
Lehet, hogy ennek van köze hozzá: [link] 2 GB felett saját kezű másolást javasol a program is. De azt sem zárom ki, hogy egyedi hiba volt nálam, sőt azt sem, hogy elcsesztem valamit az exportálás/importálás folyamán.
De nem számít, ez nekem így saját kézzel teljesen megfelel. -
Tamy
őstag
-
Hát, nem nagyon értelek, hogy mit és miért kellene törölnöm, de mindegy is, mert kipróbáltam ezt az exportálás/importálást. Importáláskor kiválasztható, hogy mit importáljon, nyilván csak a beállításokat és a címjegyzéket pipáltam be. Azonnal lezajlott a művelet, és a program újraindulása után természetesen kérte a postafiókok jelszavait. Ez után már elvileg a beállított felület jelent meg, de csak elvileg, mert sajnos nem minden beállítás megy át, szóval ez korántsem teljes értékű backup/restore. Ráadásul az ímélek egy része üresen jelent meg, megnyitáskor csak egy fehér lap volt az ímél. Úgyhogy nálam sajnos bugos ez a dolog, ment a levesbe. Töröltem a progit teljesen, újratelepítem, és inkább végigmegyek a beállításokon kézzel.

-
tjsz
senior tag
válasz
liszi70
üzenetére
Ha csak IMAP-s fiókjaid vannak, akkor indítsd el az "új" gépen a TB-t, majd a fiók törlését keresd meg. Ott ki lehet választani, hogy levelezési adatokkal együtt törölsz.
Ha viszont van POP3-asod, akkor az eredeti helyszínen állítsd be, hogy kérdezzen rá az offline módra és utána másold át az új gépre. Az új gépen elindítod OFFLINE módban, majd utána törlöd a fiókot, levelezési adatokkal együtt.
Vagy esetleg megnézed a MozBackup nevü progit, hogy azzal lehet-e átmozgatni másik gépre, DE e-mail fiók (és benne lévő adatok) nélkül.
-
Több gépemre is szeretném telepíteni a Tb-t, ezért elmenteném a beállításokat. A fő gépen exportálom, a többi gépen importálom a profilt, ez eddig OK. Viszont az exportálás során a levelek is belekerülnek az elkészült zip fájlba, így egy irdatlan, 3.9GB méretű fájl jött létre. Az "yy4kbfvv.default-release" mappa tartalmazza a profilt, gondolom az ImapMail-ban vannak a levelek, mert ez a mappa 3.85GB. Én a beállításokat, címjegyzéket, fiókokat szeretném importálni a szűz telepítésekbe, levelek nélkül, hiszen azok úgyis belekerülnek az ímél fiókokból automatikusan. Megoldás, ha az elkészült mentésből, kicsomagolás után kitörlöm az ImapMail mappa tartalmát, újracsomagolom zip fájlba és ezt kerestetem meg a szűz Thunderbird-el?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. Hoppá.... Akkor úgy látszik, átkattintottam próbálgatás közben, de abszolút nem emlékeztem rá.
2. Igen, így tényleg feltűnőbb!
Köszönöm szépen!
-
-
1. Általában normális méretben jelenik meg a levelekben a felső, részleteket mutató, sötét ablak, például így. Viszont esetenként így. Gigantikus méretű felesleges részletek, maga a levél pedig minimális hasznos felületen. Lehet valahogy állítani, csökkenteni a (számomra haszontalan adathalmazt tartalmazó) részletek ablak méretét?
2. Lehet valahogy feltűnőbbé tenni, hogy a levél mellékletet tartalmaz? Lent a kis fekete csík eléggé beleolvad a környezetébe.
-
Sziasztok!
Eddig Windows Posta-t használtam, és nem volt vele különösebb bajom, de kötelező jelleggel ránk erőltették az új outlook-ot. Bugos mint a fene, a régire visszaállni nem lehet, így feltelepítettem a Thunderbird-öt. Nagyon tetszik, eszem ágában sincs visszatérni a Postához, pláne az outlookhoz. Két apróság van, amit nem tudok beállítani.
1. Automatikusan induljon a windows-al és folyamatosan fusson, ilyen opciót nem találok a menüjében.
2. Az általam meghatározott nézettel induljon, tehát annak a postafióknak az a mappája legyen a kezdőoldal, amit én beállítok. Van egy ilyen opció a menüben, és be is állítottam a kívánt mappa jobbegér Tulajdonságok/Hely alapján, ennek ellenére mindig a kikapcsolás előtti legutolsó nézettel indul újra.
Köszi! -
Ablakos
addikt
Nem is tudom a régebbi verziókban hogy van megoldva a frissítés. A legújabban figyelmeztet, hogy van újabb. (Ettől még nem kötelező meg is tenni a frissítést.)
Ráadásul nálam még a figyelmeztetés sem működik. Magamnak kell néha nézegetni az újabb release-t.
Ha kitudod deríteni, honnan szedi le a verziót akkor tűzfal, host file.
-
ekkold
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Erről a verzióról van szó:

Feltettem egy 102.15.1 és egy 115.10.1 verziót is, mindkettő jól működik órák óta, egyik sem fagy le. Közben (kényszerből ugyan de) kitanultam, hogyan lehet egyszerűen hordozható verzióvá alakítani, ill. hogyan kell a profilokat kezelni benne... Így most három verzió telepítve van, és futhatnak akár egyszerre is. A legfrissebb verziót hagyom majd frissülni kíváncsiságból (ha még lesz win7-re frissítése), hátha megjavul. -
ekkold
őstag
Sziasztok ! Win7 alatt használok thunderbird-et. A 115.15.0 verzió néhány órányi futás után kifagy. A korábbi verzión (102.15.1) nem fordult elő (egyelőre ezt fogom használni). Más is tapasztalt hasonlót?
Egyúttal azt is kérdezném, hogy letiltható-e teljes mértékben valamilyen módon a frissítés, és akár a frissítés keresése is?
Ne ajánlgasson nekem egy olyan verziót ami nálam lefagy, és még véletlenül sem szeretnék rákattintani a frissítésre. -
Siriusb
veterán
Valaki tapasztalt olyat, hogy mostanában mellékletet egérrel történő behúzással csak egyesével tud hozzáadni? Ha több fájl van kijelölve és behúzva, akkor csak az elsőt adja hozzá. ( v128 Linux ).
-
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm.
Más egyéb tenni (másolni) való nincs? -
válasz
hódmaci
üzenetére
msgFilterRules.dat fájlokat kell menteni, aztán az új telepítésnél/másik gépen meg "ugyanoda" visszamásolni (a profil neve változhat, linkelt képen éppen e9x02spu.default-esr)
Megjegyzés
# ugyanazon fiókot IMAP és POP módon adtam hozzá, látszik a képen, hogy 2 helyen jött létre a msgFilterRules.dat fájl, mindkettőt menteni kell ilyen esetben. -
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez így jó. Köszönöm.
Amennyiben később esetleg költözök másik pc-re akkor hogyan tudom a legegyszerűbben majd átvinni ezeket a szűrőket amiket létrehozok?
Ablakos
"hátha még is fontos levél jön"
Hátha
Köszönöm neked is. -
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
lehet e adott email címeket tiltani?
Egész pontosan minden olyan email feladót tiltani akarok aki akarmi@akarmi.ru email címmel rendelkezik.
Hogyan kellene beállítani az üzenetszűrőt?
Már ha van erre mód. -
atala
addikt
Jártatok már úgy, hogy egy bizonyos email címhez tartozó levelezés teljesen kitörlődött a levelezőből? A bejövők, a kimenők, minden.
A szerveren fent van, de a Thunderbird-ből kitörlődött, és a keresésre is csak az email címet találja meg, de a levelezéseket nem. -
DVlad
őstag
Köszönöm szépen!
De pontosítanád, hogy pontosan hol és mire kell kattintanom?
A helyzet mostanra annyiban változott, hogy a "Nem található üzenet van középen, a levelek helyén. Felül kiírja, hogy x számú üzenet, de nem látszik egy sem. Ez azután lett, hogy keresgéltem a menüben, de semmit sem állítottam el. -
DVlad
őstag
Ciao!
Semmi sem változott a rendszerben (gép, router, szolgáltató, stb.), mégis előjött pár napja nekem is az: "Az üzenet el lett küldve, de a másolata hálózati vagy fájlelérési hiba miatt nem lett elhelyezve az elküldött üzenetek mappájába (Elküldött elemek).
Újrapróbálkozhat, vagy mentheti helyben az üzenetet itt: Helyi mappák/Elküldött elemek-"Elmennek a levelek, de be nem jön sehonnan.
Kérnék szépen segítséget!
Előre is köszönöm! -
Met
nagyúr
Sziasztok,
MozBackup menti a tároló mappákat is?
Át kéne rakni egy levelezést másik gépre és rengeteg minden már ki lett rakva a tárolómappába mert megtelt a fiók a szerveren.Nem használom a Thunderbird-öt, azért nem tudom

-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket, hátha találkozott valaki hasonlóval:
Adott egy mail postafiók (IMAP) ami be van állítva thunderbirdben, és telefonon is. A probléma ott van hogy van 1 db mail, ami a telefonon teljesen rendben megjelenik, viszont a thunderbirdben egy évekkel ezelőtti másik személytől érkezett levelet jelenít meg.Mi okozhatja a keveredést?
-
tjsz
senior tag
válasz
zoli_ak
üzenetére
Ha létrehozol egy IMAP fiókot, akkor leszinkronizál minden fiókot és levelet, utána kijelölöd azokat az e-mail-eket, amelyeket szeretnél törölni a szerveren és átmozgatod egy "Local folder" alatt létrehozott almappába. Ennyi.
Nem teljesen értem, miért kell oda-vissza mozgatni.
-
zoli_ak
csendes tag
válasz
Ablakos
üzenetére
Közelítünk a megoldáshoz.
Mivel a feladat az, hogy le kell tölteni a szerverről mindent és lokálisan tárolni, IMAP letölt minden mappát és mailt, ezeket kirakom egy local folderbe, majd IMAP account töröl, POP3 készít, kézzel visszateszem a localból a holmikat, és kézzel törlöm a szerverről a mappák tartalmát.
POP3-at pedig letölt és szerverről töröl - re állítom. Nem egyszerű, azt reméltem lesz egy kis eldugott kapcsoló, amit bepöccintve IMAP megoldja ezt egyben.
-
Ablakos
addikt
válasz
zoli_ak
üzenetére
Igazából ehhez nem is kell arhiválni. Létrehozol egy új mappát a locálfolderben. Kijelölöd az összes levelet, amelyeket majd az új helyen szeretnéd látni. Bemásolod a létrehozott local mappába. Ezzel lementetted az összes levelet a pl pop3-as szerverről. Az új levél fiok megfelelő helyére (pl inbox vagy bejövö levelek) visszamásolod a lokál folderből. (Persze ha van annyi hely. A google több gigabyte-ot ad ingyenesen is.) A TB visszaszinkronizálja az új levél szerverbe.
-
Ablakos
addikt
válasz
zoli_ak
üzenetére
Ha jól értettem az volt a kiindulási legnagyobb probléma, hogy a tárhely kezd megtellni. Én is jártam így, amit csak a levelek lokális mentésével, vagyis saját meghajtón tárolással lehet megoldani. Az arhiválás erre megoldás. ( pl az egy évnél régebbi levelek csak lokálisan lesznek ezután elérhetőek.)
Egy újonnan létrehozott imap módon működő fiókba visszamásolható ez a lokális levél arhívum (pl. pop3 -asból kimentett levéltömeg). -
zoli_ak
csendes tag
válasz
jerry311
üzenetére
POP3-al csak az inbox-ot tölti le,többit nem.
Archiválást azért ajánlott vajon Ablakos kolléga, hogy utána postafiok törlés és újat létrehozni POP3-al, majd abba visszatenni az archivált leveleket? Mert IMAP és POP3 közt váltani nem lehet. Ugye a feladat az, hogy le kell tölteni a szerverről mindent és lokálisan tárolni... -
jas39
tag
válasz
Ablakos
üzenetére
a fene vigye el.. akkor ezért szívat két napja
Személyazonosság igazolása Fiókja biztonsága érdekében a Google szeretne meggyőződni az Ön személyazonosságáról
akkor viszont akármi van,csak ha végre átíródik a telószám akkor tudok bármit csinálni
Köszönöm a segítséget, elnézést, hogy összekevertem a dolgokat, valóban az ellenőrzés, azt pedig kizárt átlépni ezek szerint.
De persze röhej . hogy akár egy hétig várni kell -
jerry311
nagyúr
-
jas39
tag
Srácok annyi segítséget kérhetek, hogy át lehet valahogy lépni a telefonszámos értesítést TB gmail fiók ellenőrzéskor?
Egyszerűen nem hajlandó a teló számom átírni az újra az értesítéskor, miután a gmail jelszót beírom
thnks -
zoli_ak
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám van, hogy egy mail szerveren hisztizik a szolgáltató, hogy tizen-giga a postafiók. Csak online webmailen használta a user eddig, sok mappával, mindben több ezer maillel...
Ezt kell lokálisra tennem, TB legfrissebb verzió, IMAP szinkron beállítva, leszinkronizált mindent lokálba TB-be.
Csakhogy TB IMAP-nál nincs meg a menüpont, hogy "Levelek megtartása a kiszolgálón" vagy hasonló, ezt IMAP-al hogy tudom elérni, hogy lokálisan megmaradjon minden mail, de a szerverről törlődjön?
Kézzel sem tudom, mert ha a webmail-en törlöm akkor szinkronizáláskor a TB-ből is törli ugyebár.
Köszi -
jas39
tag
Hello! G mail csoportban is kérdeztem
Újra lett telepítve a TB és azonosítanom kell magam az egyik fiókomban, de az email hez tartozó azonosító telefonszámom megváltozott, így nem tudok a Tb ben küldeni a telóra belepési kódot, mert akármit csinálok még a régi számot dobja fel a jelszó után a TB s azonosítás.
A számváltozásnak van egy átfutási ideje? vagy lámáskodom
thnks
-
pontyos
senior tag
válasz
Ablakos
üzenetére
máris nézem..... ott olyan mintha mindent exportálna - vagy utólag kiválasztható, hogy csak a fiókok? Levelek nem kellenek, csak a fiókok. Köszi, lassan pro leszek

UI . emiatt szeretném a friss installt, ugyanis lassan az összes fiókom ezt csinálja, már mindent is tömörítettem.
[link] -
pontyos
senior tag
Szisztok!
Szeretném másik gépre átrakni, de csak az email fiókokat a levelek nem kellenek. A leírásban szereplő profil mappában négy almappa van nálam, azokat mindet be kell másolni?
Egy teljesen tiszta Thunderbird öt szeretnék, mintha vadi új telepítés lenne, de az email fiókokat nyilván nem szeretném megint beállítani.
köszi előre is -
daver88
aktív tag
válasz
Break_Elek
üzenetére
Sajnos nem találtam megoldást...Én is keresgéltem rengeteg fórumban külföldön is, de nincs semmi, amivel vissza lehetne állítani.
-
gabranek
senior tag
Sziasztok!
Több email címet is használok, amik be vannak állítva a Thunderbird-ben. Ma az alábbi hibába futottam:
Az egyik postafiók frissítésekor az alábbi üzenetet dobja fel az új üzenetek letöltésekor. A többi postafiókba rendben megérkeznek az üzenetek, mindegy, hogy ugyanaz a kiszolgáló vagy teljesen eltérő. A leveleket a TB a default helyen tárolja (mailbox:///C:/Users/xxx/AppData/Roaming/Thunderbird/Profiles/7sg59ehm.default-release/Mail/mail.xxx.hu/Inbox).
Futtattam tömörítést, valamint újraindexelést a postafiókon de egyik sem segített. -
Zozito88
csendes tag
-
Zozito88
csendes tag
Sziasztok,
adott a thunderbird legújabb verziója, céges levelezést intézném vele.
Több mailbox-ot kezelek, van olyan box amiben 60-100.000 levél is van, ezzel gondolom nem is lenne probléma, de amint elkezd új üzeneteket keresni a kiszolgálón és kiírja, hogy üzenetek betöltése, iszonyatosan belassul, szinte lefagy az egész.
Ha kinyomom a netet és úgy indítom semmi gond nincs vele, amint rádugom a netet és keresné a leveleket a kiszolgálón újra jelentkezik a probléma.
Nincs esetleg ötletetek, hogy mi okozhatja ezt a lassulást? -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra nagyon belassult a levelek szűrése. Minden betű leütés után másodpercek telnek el mire be tudom írni a keresett szót. Van hogy kiírja a Thunderbird fejlécén hogy a program nem válaszol. A legújabb 64 bites kiadás van fent Win10-en. A keresés gyors ahogy a levél küldés fogadás is.
Volt mappa javítás, tömörítés, előzmények törlése.
Mi lehet a baj? -
daver88
aktív tag
Üdv!
Legutolsó frissítés óta olyan gondom van, hogy amikor megnyitok egy korábbi mailt, akkor csak egy üres lapot kapok. A legutolsó 4-5 üzenet rendben van, de onnét visszafelé szinte mindegyik üres. Feladót és a tárgyat is látom, de semmi mást.
Esetleg találkozott már valaki ilyen problémával?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem vagyok hozzászokva, hogy ott is böngésznem kelljen.
De nem számít, ez nekem így saját kézzel teljesen megfelel.

micsoda név) között.

)
pedig... ki van kacsolva kétfaktoros
Ezután a bővítmény opciókkal a kívánt fiók/mappák arhiválását beállítod.