Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

Hozzászólások

(#45151) runner 125 válasza TayRol (#45115) üzenetére


runner 125
nagyúr

Hjah, tényleg szép. Csak, őszintén, én sokallom az árát. :F
Télen voltam igazán ráállva ezekre, akkor 2004.08. havit láttam 845-ért.

boogie84

Jaja, abszolút nem akarom elkapkodni a dolgot, az igazi az lenne, ha télen vennék egyet. Akkor árban is jól ki lehet fogni őket.

TayRol

Most biztos rám húzzátok a vizes lepedőt, de annyira elfogultan nyilatkoznak az ilyen "fellelt" motorokról, h csak na.
"A valaha készült legszebb" - akkor biztos menő volt, de a széptől messze áll. Az a lyuggatott fejidom szerintem egyenesen ronda.
Ez egy kuriózum, egy valóban kiállítási darab, amire ránéz az ember, körbejárja és pont.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45152) beteg válasza runner 125 (#45151) üzenetére


beteg
őstag

nem azt mondom, hogy nincs szebb nála, (pl. a hayabusa), de nekem is kiba..túl tetszik! :)
mindig is tetszett :) szerintem baromi jól néz ki a fejidom és minden rajta :)
Voltam 7főn az er-nél, de sajna nem láttam. Gondolom nem eladó. Bár ha meg tudnám venni, én tuti szanaszét hajtanám! :DDD

Csak futni kell!

(#45153) runner 125 válasza beteg (#45152) üzenetére


runner 125
nagyúr

Áh, inkább semmi. :D

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45154) Emb3rke


Emb3rke
tag

Sziasztok!

Most csinálom az "A" korlátlan jogosítványt, és a (közel?)jövőben motor vásárlásában is gondolkodom.
Abban kérném a segítségeteket, hogy konkrétan milyen motorokat ajánlotok egy kezdőnek. Tudom, hogy ez egy kényes téma, mindenkinek másfelé húz a szíve, de talán van egy olyan halmaz, amit mindenki elfogad, mint jó kezdőmotor.
A kezdő szót nagymotorra értem, mert kétkerekű tapasztalatom van, hiszen egy ideje már robogóval közlekedem a városban (Budapest) egy Yamaha Aerox-szal (70-es henger).
Egy "klasszikus" motorban gondolkodom, tehát a Suzuki GS sorozat vagy Honda CB sorozat, stb.
A motort úgy szeretném kiválasztani, hogy lehetőleg ne nőjjem ki túl hamar, és sokáig szeretném használni, tehát azért legyen benne erő. És amúgy is nagy termetű vagyok (190 centi, 1 mázsa).
Nyilván nem eszetlen száguldozásra szeretném használni, nekem a praktikum és a kényelem is fontosabb lenne, hogy túrázni is tudjak menni vele (utazótárssal magam mögött).
Használt motort szeretnék, és árkategóriában 5-6, max 700 ezer HUF.

Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

[ Szerkesztve ]

(#45155) shiNIN válasza runner 125 (#45151) üzenetére


shiNIN
tag

Szerintem is ronda.
Nekem speciel a Djuree által berakott Ducati se tetszik, de velem nehéz :D A legtöbb Ducati nem jön be, néhány pedig gyönyörű... Azonkívül az a motor túl erős és túl drága :D Sosem tudnék mit kezdeni 50-nél több lóval, azt hiszem. Teresát néha megkergetném picit, ha az enyém lenne, nem vagyok olyan hidegvérű, mint Alvaro, aki képes akár 80-nal menni vele autópályán... Én meg sajnáltam, hogy 110 után már nincs szívem pörgetni Cilit, csak előzéshez... Máskor is tudnék mit kezdeni egy kis plusz erővel, de annyira nem fontos. Egypár évig még megleszek ezzel a kicsivel, ami van :) Úgysincs jogsim nagyobbra. Talán majd ha autóra csinálom, meglesz a rendes A, külön nincs kedvem. Nagyon könnyen meghúznának... Hogy a jó fenébe lehet tök lassan menni az egész vizsgán? Órán egyenesen óra szerinti 42-t vártak el Budaörsön... Akkor még ment, de ma már nem is tudok olyan lassan menni, ha nincsenek előttem. A saját városi tempóm is elég idegölő egy hosszabb falunál... Na mindegy. Csak összehoznám valahogy, ha nagyon kéne.

Alvaro most tapasztalja a kuplungbowden nélküli közlekedést... Azt mondja, nehezebbre számított, de azért érdekes...

(#45156) shiNIN válasza Emb3rke (#45154) üzenetére


shiNIN
tag

Akkor Neked valami 600 körüli nem sportmotor kéne :) Én rohadtul nem értek a típusokhoz, de majd a többiek mondanak mindenfélét :)
Főleg azt nem tudom, mi kényelmes és mi nem, a sajátunkon kívül. Ami persze emberfüggő is, van, aki egy szép motorért akár szenved is hosszabb távon, vagy épphogy feldobja, hogy ő nem puhapöts ;) Persze Nálad akkor a hátsó ülés kényelmessége is számít...

(#45157) beteg válasza runner 125 (#45153) üzenetére


beteg
őstag

? :D

(#45154) Emb3rke Szerintem a Hayabusa simán jó lenne robogó után! Az is a GS sorozat tagja GSX 1300R :)

de komolyan: én lehet, hogy nem egyből abba vágnék bele, hogy legyen egy akár 5 évre szóló szerelmem 700e Ft-ért, hanem előbb vennék egy olcsóbbat, olyan "eldobhatót" és akkor teret engednék a tapasztalásnak és közben spórolgatnék egy busára ;)

Csak futni kell!

(#45158) runner 125 válasza Emb3rke (#45154) üzenetére


runner 125
nagyúr

Már többször vesézett téma.
Mivel már van egyensúlyi rutinod^^, én azt mondom, h bevállalhatsz egy túra sor 4 600-ast is.
Viszont, ha - hülyén fogalmazom :D - biztosra akarsz menni, veszel egy általad is említett GS-t / CB-t, de szerintem ezeket hamar ki lehet nőni. Pláne két személlyel, felmálházva.
Egyébként valahol ezek és a sor 4 között áll pl. egy Kawa ER6 is. Ez is könnyed járású, nem idegbeteg motor, viszont valamivel erősebbek, szebbek, újabbak.
Doc kapcsán (hasonló kategórián gondolkodik ő is) szóba került a GSX-F is, szerintem az is egy frankó alternatíva.
Vagy; Bandit, Fazer, Hornet, SV

shiNIN

Mondjuk mostanság sportmotor orientált lettem, szal' Ducati nálam abszolút favorit, de még egyszer mindennapokra olaszt nem vennék. :D

Úgy elnézegetni, néha meghajtani viszont elfogadnám.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45159) doc válasza runner 125 (#45158) üzenetére


doc
nagyúr

igen, en is hasonlo cipoben jarok, csak en idom-fetisiszta vagyok :D bar a GS500F pl. kimondottan csinos, de tartok tole hogy keves lenne (a 400-as tanulomotoromat mar a tanfolyam alatt is kevesnek ereztem temposabb orszaguton, most ehhez hozzaveszem a 70+ kg-s asszonyt, meg nemi csomagot, a 400-as egy helyben allna :D a 600 ccm azert kell, bar most ugyebar az uj maniam a VFR750F)
viszont ha naked motort akarnek, szerintem egyertelmuen a Hornetet valasztanam (CB 600)

(#45160) alvaro válasza Emb3rke (#45154) üzenetére


alvaro
senior tag

Az árról Gyuszkó F650CS-e (2002 vagy 2003 talán, 90 ezer kilométer, ha ez nem riaszt el) jutott eszembe rögtön, 620-ért méri :)

ER6 az egy tetszetős is dög, de ha sikerülne ilyen árban fogni, szerintem nagyon kéne örülni neki. Vagy, mivel hosszabb vagy, és nem tudom mennyire jön be a formája, mert amúgy jó dolog a Suzuki DL650. Ezt most direkt a magasságod miatt. Az tuti kényelmes, és megbízható is, elég elterjedt is (=jó alkatrészellátás). Meg alighanem azok is drágábbak, mint a tervezett összeg :( Ejj, mindegy, majd biztos írnak itt okos dolgokat.

Én is "bele a közepébe" kezdtem, nem "lecserélős" motorral, és nem bántam meg (mondjuk kicsit drágábban szálltam be a buliba). Más kérdés, hogy egyesek az egyhengeres 650-est "kinövik", de én már nem leszek magasabb, és remélem nehezebb se :DDD

[ Szerkesztve ]

(#45161) Ferdzsoo válasza Emb3rke (#45154) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Véleményem szerint is hamar kinövöd a 400-500 asokat, 600cc alatt én sem kezdenék a helyedben, (meg a magam helyében sem kezdtem :D ) Főleg a két személy miatt.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#45162) beteg


beteg
őstag

egész jókat írnak az új 600-as gixerről. ki kéne próbálni, hogy igaz-e :)
csak ne lenne 3,5 milla :((

Csak futni kell!

(#45163) yodamastah válasza beteg (#45162) üzenetére


yodamastah
őstag

Majd megveszed 5 evesen 1-ert :D

(#45164) Prof01 válasza TayRol (#45149) üzenetére


Prof01
veterán

Jujj, de szép! Igazi kincs az ilyen! :K

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#45165) beteg válasza yodamastah (#45163) üzenetére


beteg
őstag

:D ja
ha még élek :DDD

Csak futni kell!

(#45166) doc


doc
nagyúr

"Tehát szállítható utas 2 évnél régebbi "B"-s ÉS 2 évnél nem régebbi "A"-s jogosítvány birtokában."

ez tenyleg igy van? :F ha igen, akkor ideje megtudni, mert ez nekem total uj, azt hittem az A-nak kell legalabb 2 evesnek lennie...

(#45167) .mf válasza doc (#45166) üzenetére


.mf
veterán

Így van, és szerintem is baromság. Ha már legalább 2 éves B-d van, akkor akár egy 1 napos A-val is vihetsz utast; de hogy hogyan lenne egy 2 éves B-től motorozási és főleg utasmotoroztatási tapasztalata valakinek, fel nem tudom fogni, hogy gondolták.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#45168) shiNIN válasza .mf (#45167) üzenetére


shiNIN
tag

Full logikátlan, de a 2 év A-val is olyan kis bizonytalan dolog, van, aki ezalatt semennyit sem megy (volt kollégám autó mellé lenyomta a motort is, csak hogy meglegyen, hátha kell egyszer), s van, aki 40 ezret (Alvaro, pedig nem is túráztunk sokat), s biztos mindenki betartja...

[ Szerkesztve ]

(#45169) alvaro válasza shiNIN (#45168) üzenetére


alvaro
senior tag

Hát igen, én pl. nagyjából 2 hónapra rövidítettem azt a 2 évet. Nagyon furcsa volt eleinte a megborult súlyeloszlás, de idővel megszoktam. Ha 2 évvel a jogsi után csinálom először, szerintem akkor is meglepődtem volna (bár talán kevésbé, mint így) :D
De hogy egy 20 éves autós jogsi nem hatotta volna meg az egyensúlyomat, az is biztos :DDD

[ Szerkesztve ]

(#45170) Djuree válasza TayRol (#45149) üzenetére


Djuree
félisten

na ez komoly. én is megvettem volna az tuti :K

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#45171) Kroni1


Kroni1
veterán

Péntek reggel hungaroring, a rendőrök által szervezett vezetéstechnikai tanfolyam! Jaj de jó lesz, már alig várom a holnapot! :DD

[ Szerkesztve ]

(#45172) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Nah most megyek a gumishoz, kíváncsi leszek a változásokra. :)
Tegnap néztem pontosan 7 éves a gyári gumi rajta. LOL? :DDD
Érdekes hogy a motor viszont csak 5. :U

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#45173) boogie84 válasza runner 125 (#45151) üzenetére


boogie84
veterán

Télen sosem próbálod ki úgy ahogy nyáron tennéd, ergo lehetnek olyan hibái ami csak akkor jön ki amikor rendesen (nem eszeveszett tempó) megjáratod.

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#45174) Integra válasza Ferdzsoo (#45172) üzenetére


Integra
titán

jelen szabályozás szerint az új gumi egészen 2 éves koráig új gumiként eladható.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#45175) ALI_G válasza .mf (#45167) üzenetére


ALI_G
veterán

nem tudom mit pörögtök ezen, mindenki lesz@rja, még a rendőr is.

De hogy értelme legyen, 2 év (nem segédmotoros, lovaskocsi, traktor) vezetési tapasztalat szükséges, addig kezdőnek számít a delikvens, a kezdőre pedig egységesen vonatkoznak bizonyos korlátozások (vontatmány, külföldön vezetés, utas...). na bumm

(#45176) ALI_G


ALI_G
veterán

Szombatra viszonylag jó időt mond nappalra,
Kecsóring? ;]

(#45177) Djuree válasza ALI_G (#45176) üzenetére


Djuree
félisten

jó lenne valami. hétvégén végre már motorozni akarok.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#45178) Djuree


Djuree
félisten

valaki jönni akar júniban safety hungary 1-es szintre? mert akkor kéne jelentkezni, hogy biztos legyen hely :K

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#45179) beteg válasza Djuree (#45178) üzenetére


beteg
őstag

én mennék! de van még hely??

(#45176) ALI_G: én szívesen kinéznék, de nem most szombaton, mert ki akarunk menni asszonykámmal a motorrevü napra

Csak futni kell!

(#45180) beteg válasza Djuree (#45178) üzenetére


beteg
őstag

bocs,lejárt a mod idő.

vannak helyek júniusra. nekem pl. ez a hétvége lenne jó: június 25-26

Csak futni kell!

(#45181) doc válasza Djuree (#45178) üzenetére


doc
nagyúr

en majd julisban megyek, akarom vinni a Zasszonyt is, robogozni, ha jol tudom ez egyutt van a 'motoros' Level1-gyel, ugye?

ALI_G: en "porgok rajta" (ami annyit jelent, hogy meg mertem kerdezni...), megpedig azert, mert nem mindegy hogy ha a rendornek rossz napja van es megallit, akkor mehetek-e haza motorral az autoert, az asszonyt otthagyva, mondjuk egy jo kis birsaggal fuszerezve, vagy gurulok tovabb. bar kiderult, hogy nem kell ilyesmivel foglalkoznom, a 14 eves B-s jogsinak hala :)

[ Szerkesztve ]

(#45182) Daywalker válasza doc (#45181) üzenetére


Daywalker
addikt

Ez az egész annak köszönhető, hogy hülyén van megfogalmazva a kresszben az ide vágó rendelkezés. Persze, ha értelmezzük a szöveget, akkor tényleg csak jogosítvány van odaírva, kategória nincs, csak tudjuk, hogy ebben az országban ami le van írva, abban sem lehet bízni :DDD
Én megvettem a motort és pár napra rá már vittem az asszonyt egy rövid körre...fostam is a körforgalomban, ma meg már természetes a két személy.

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#45183) Ferdzsoo válasza Ferdzsoo (#45172) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Nah, hát vettem egy új motort. 80k-ért nem is volt vészes. :DDD
Vizes útról még nem tudok nyilatkozni, de szárazon istencsászár a 7 éves rittyóshoz képest.

Amúgy mikor lekerült a régi hátsó, derült ki hogy az bizony már volt javítva, szóval örülök hogy egyáltalán eddig bírta. Bár az előző tulaj letagadta hogy bármi is lett volna valaha a gumikkal csinálva...

De istencsászár hogy nem úgy kell beerőszakolni a gépet a kanyarba, meg nem úgy kell kirángatni. :) Sokkal sokkal kezesebb lett.Várom már a vizestesztet. :)

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#45184) Djuree válasza Ferdzsoo (#45183) üzenetére


Djuree
félisten

motort? :DDD

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#45185) TayRol válasza Djuree (#45184) üzenetére


TayRol
veterán

uj gumi = uj motor.

(#45186) Djuree válasza TayRol (#45185) üzenetére


Djuree
félisten

jah értem, végülis :DD

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#45187) shiNIN válasza Ferdzsoo (#45183) üzenetére


shiNIN
tag

Akkor Neked is jó :D
Én ugye a régi, 6 éves gyári gumival (nem kopó hátsóval, ami sose volt jó) nem erőszakoltam semmit, egyszerűen nem mertem belemenni a kanyarokba, hiába ment volna sokkal gyorsabban is, valahogy olyan bizonytalan érzésem volt. Jó, hát most is szolid vagyok nagyon, persze, de SOKKAL stabilabb érzés, ami azért segít ;) Utálok 40-nel bevenni kis falusi kanyarokat és azt érezni, jaj. Nem tudom elégszer elmondani, mennyire istencsászár az új gumi. Mondjuk kevésbé van felfújva egy kicsit, mint a régi. Alvaro szereti túlfújni a gumikat :D Engem a stabilitás jobban vonz, mint a fogyasztás picurka javulása, lehet, hogy őt is, de neki az előbbivel sose volt baja.

Vízen annyira nem lelkesedtem a kanyarokban, a hegyi utak még szokatlanok voltak nekem, a főutak pedig lazák, de teljesen stabil érzésem volt vízen is, mit se számított, hogy áll-e a víz a nyomvályúkban, vagy sem, bár nem abban mentem, ha nem volt muszáj :D.

Alvaro is elégedett a Heidenau K73-mal, pedig az még olcsó is volt, 37400 a szett, + szerelés, de abban volt más is, így nem tudom, az mennyi lehet :D
Az enyémek 48600-ba kerültek + szerelés.

Szombaton traktormajális, de ezt már mondtam, jó idővel, remélem, jobban fogok menni, mint hétvégén álmosan és esőben :D Megint lemosom Cilit és lefújom a láncát is. Még sose csináltam olyat, Alvaro túl lelkes volt és elintézte eddig. De azt nem értjük, miért problémáznak rajta egyesek. Pár perc az egész, ez igazán semmi.

(#45188) ALI_G


ALI_G
veterán

Off: tudtok jó autós oktatást? Barátnőmet be szeretném íratni egy oktatásra.

(#45189) runner 125 válasza boogie84 (#45173) üzenetére


runner 125
nagyúr

..jah, hát nyilván nem 10cm-es hóban gondoltam. :D

Pl. szeptember végén, októberben. Még bőszen próbálható, és szezon vége van már akkor.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45190) Djuree


Djuree
félisten

a gumikon mindig rajta van a gyártási év?

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#45191) doc


doc
nagyúr

lol, setaltunk vissza melobol a kollegammal, erre jon egy eros lejton lefele egy rendormotoros (Nemetorszag, tehat nemet rendor), rendes tempoban, kozben mindket keze lazan a teste mellett log :D

(#45192) Daywalker válasza Djuree (#45190) üzenetére


Daywalker
addikt

Gondolom mindig, max DOT szám formájában.

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#45193) alvaro válasza doc (#45191) üzenetére


alvaro
senior tag

Én a múltkor csináltam hasonlót, csak a kezeimmel a kesztyűfűtésem csatlakozóját próbáltam összedugni, sikertelenül. Aztán inkább feladtam és kiálltam az út szélére, nem éreztem magam elég pengének, hogy folytassam a mutatványt :DDD

(#45194) Ferdzsoo válasza Djuree (#45190) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Rajta. 4 jegyű számot keress.
pl 2307. = 2007 23 hete.

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#45195) shiNIN válasza runner 125 (#45189) üzenetére


shiNIN
tag

Nem tudom, normál években mikor van szezon vége, nekem ez még csak a második szezonom, tavaly novemberben mentem több, mint 1000 km-t, szép november volt... Télen pedig vagy decemberben, vagy januárban, de szokott lenni jó idő :) Most januárban volt.
Most pedig még a gumim is jobb lesz :D
Szörnyű lenne több hónapot kihagyni. Így is eléggé visszaestem tavaszra, de ez hamar elmúlik.

(#45196) Tüzi válasza Emb3rke (#45154) üzenetére

vfr

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#45197) Djuree


Djuree
félisten

ezt írja nekem gumiméretre a kiskönyv:
első: 110/70 ZR17
hátsó: 160/60 ZR17
mit jelentenek a számok? mi az változhat esetleg, hogy jobb legyen. asszem most sem pont ilyen gumik vannak a gépen.
dunlop roadsmart-ot néztem, elvileg ez a legjobb túrasport gumma...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#45198) TayRol válasza Djuree (#45197) üzenetére


TayRol
veterán

az elso a gumi szélessege mm-ben, a masodik az az, hogy hany szazalek az oldalfal magassaga a szélesseghez képest, a harmadik pedig az atmero coll-ban. elore tehetsz szerintem 120/70-et is.

(#45199) Djuree válasza TayRol (#45198) üzenetére


Djuree
félisten

ahha értem, tehát akkor lényegében csak az átmérőnek kell egyeznie a könyvhöz képest, a többi az kismértékben változtatható. kösz...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#45200) doc válasza Djuree (#45199) üzenetére


doc
nagyúr

azert tul sokat ne valtozzon, ha nem a gyari meretet hasznalod (pontosabban a kulso kerulet nem egyezik) akkor csalni fog a km-ora. ez nem feltetlenul baj (az auton a teli gumi nekem is csoppet kisebb), de nem art figyelni ra
es ahogy mondod, a lenyeg a 'kismertekben' :)

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.