Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Úgy, hogy gazdagéknál nem lesz retkes a légszűrő

Nem tom milyen F4i-d van, de szerintem (talán az első 2 éves ciklust leszámítva) mindegyikben van kati, az újabbakban meg másodlagos légbevezetés is, pont azért, hogy a CO CO2vé égjen el.
Mondjuk szerintem meg már mindegy, mert mire a ma kipufogott gázok felérnek a felső légkörbe (30 év, azaz a 30-35 évvel ezelötti kipuffgázok roncsolják a légkör minket védő részét
tehát így van ekkora ózonlik) addigra pont kipusztulunk, szóval valszeg teljesen mindegy menyi CO-t nyomatunk ki.De ne legyen igazam.
-
zsoltee10
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
részben azért rángat, mert 2 hengeres, igen. de van egy ilyen tulajdonsága, hogy 3000 fordulat körül ha stabil gázon mész, akkor rángat, nem azért, mert nincs kiegyensúlyozva, hanem mintha a fordulat ingadozna. van akinek jobban, van, akinek kevésbé. a torpanás meg nem jelentős, de a 09-es er6-nál ez már nem tapasztalható. felette is szépen húz, meg alatta is, csak 6-7000 között kicsit reszelősebb, vagy hogy mondjam.

NINJA_V: köszi, hát nem hallottam senkit, aki belenyúlt volna er6-ba, csak olvastam róla. de ott cseréltek szelepet, meg vezérműtengelyt, stb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
NINJA_V
üzenetére
hja,meg a gsxreken is lehet minimálisan állitani,aszongyák.csakhogy a ford tartomány ott 3 részre van osztva,és ennyi.PCvel meg 500fordulatonként,minden gázálláshoz 20%onként van 1-1 érték,hogy mennyit módositson a gyárihoz képest.
Zsolti:alacsony fordulaton való rángatás a 2 hengeresek működéséből adódik,nem?torpanás meg talán légszűrő cserével simán orvosolható.nem olcsó dolog ám.PCt boltban 50től lehet kapni,és ekörül lesz a hangolás is.
és nincs katalizátor a koraiakban.az első F4i-kben összesen a légszűrő házban van egy érzékelő szonda,gondolom légtömegmérő,oszt csókolom.minden csatlakozó ott figyel rajta,hogy ki lehetne egésziteni tökömtuggyamilyen szenzorokkal,de nem tették anno.a korabeli erőirásokat nyilván igy is teljesitette.az injektorosok finm működése,érzékeny gáza erre is jellemző,de szerencsére nem bonyolitották túl a dolgot.sem exup,se semmi.
2003tól tettek bele katalizátort,meg bekötötték 1-2 szenzort,nyilván szigoroditt a szabály.amúgy kifejezetten sokáig gyártották változatlanul az F4eseket,tavaly szünt meg,a normák miatt. -
-
Integra
titán
néztem ma a dsf motor-t és volt benne egy rész, mikor az új 1200es dukit mutatták be. béjlisz megszólal: hihetetlen fejlödés van minden évben, ez a motor 4 sec-kel megy így ahogy van, utcai futómű hangolással, utcai gumikkal, tükörrel, indexekkel lassabbat, mint az én világbajnok wsbk gépem amivel ezen a pályán körrekordot futottam..
ugeccccc, én erre csak ennyit tudok mondani, mennyire profik ezek a mai utcai motorok..
-
zsoltee10
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
szerintem ahhoz van köze, hogy az el nem égett benzin segítségével a nagy hővel tovább égetik, bontják a káros anyagokat a katalizátor közreműködésével. de ez csak ötlet, nem értek hozzá.

nem fogyi miatt önmagában érdekel, hanem hogy a gép az optimális beállításokkal működjön. ne torpanjon 6000 körül, ne rángasson alacsony fordulaton. (ezek persze nem élesen érezhető dolgok, de vannak.) meg a nem gyári kipuffhoz lenne pontosan állítva.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zsoltee10
üzenetére
az országban asszem 3 ilyen pad van,állitólag végh jana csinálja legkedvezőbb ár/érték aránnyal.már arra sem emlékszem mennyiért,de nem filléres tétel,fogyi miatt önmagában nem éri meg.
Tüzi:értem én,h amiatt,de ehhez hogy jön az,hogy ha kissé retkesebb a légszűrőm(a szervizintervallum végén vettem gyári papirszűrővel),akkor 10ezres fordulaton szabályos fekete pamacsokat enged egy injektoros gép...
oké,rá 2 évvel már szabályozta a gép asszem CO szenzorral,onnastól a fogyi is csökkent. de ekkor meg olyan hulla lett az F4i 8ezer alatt,majdnem mint egy 2T.kettő között létezik még sztem egy optimálisabb megoldás is.
de akkor hogy a retekbe lesz környezetkimélőbb a gép,ha többet eszik?mert a tökéletestől messzebb van a keverék,tehát az égés,tehát gondolom sokkal több káros anyagot bocsájt ki.
-
NINJA_V
tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ago-motors...
-
zsoltee10
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
ilyen fékpados beállítást hol lehet végeztetni? érdekel a téma, bár gondolom csak pesten tudtok. nekem 6000 környékén van egy kisebb lyuk a nyomaték görbén, meg érdekelne ez a foygi csökkentés.
mondjuk azt nem tudom, hogy az enyémen mennyire van ez finomhangolva gyárilag. -
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
a csúf, a rossz és a yamaha: [link]
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hülyén hangzik, de környezetvédelem miatt kell több benzin a motorba. Úgy "zöldebb" lesz a gáz-térkép.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
NINJA_V
üzenetére
jaja,én is csak lestem,mikor meglestem a CBRekhez irt power commender térképeket.enyémhez konkrétan tele volt a térkép -30akkal.ha ez -30%ot jelent,akkor kapja be a honda,hogy a saját slendriánsága miatt folyamatosan sokkal többet fizetek a kutakon.talán azért csinálja,mert igy nem csuklik annyira a gép,v nem rángat,v nemtom.de egy normálisan fékpadon beállitott gép sem csuklik...
cimborám 954ese gyárialg 130lovas volt.kapott PC-t,lett belőle 150ló,és jelentős fogyicsökkenés... -
bajnokpityu
félisten
igen,ez az az ujító szellem,ami biztosan előre viszi az embereket. most meg a yamakkától:
-
NFree
addikt
ALI_G
Szia holnap vagy holnap után lehet megyek a kesztyűért ha gondolod összefuthatunk, ha nem zavarok, megnézném a mocit , meg ha esetleg nem esik addig és süt a nap , lehet mocival mennék. -
NINJA_V
tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Azt így nem lehet általánosítani hogy most a kisebb vagy a nagyobb rossz. Meg ugye két fúvókáról beszélünk. (Ha szegény nagy az égéshő, összevissza durrog stb, ha meg túl dús, taknyolódik, kormolódik, nem forog ki stb..) Azt mindig az adott "konfiguráció" szabja meg mit kell bele rakni, milyen cső van rajta, nyitott szívórész, motorba bele lett nyúlva, sok mindentől függ. Gyertyakép alapján úgy is kiderül mit igényel. Egy olyan motoron ahol javítottak a töltéscserén ott logikus hogy kicsit nagyobb fúvókákra van szükség, persze egy bizonyos határig. De ez is függ attól hogy milyen volt az eredeti keverékképzés...szóval elég bonyolult. (2T-nél meg főleg, van amikor egy tuning rezónál túl sokat kap egy gyári főfúvókával ). Az viszont elmondható hogy a mai injektoros motorok kicsit el vannak dúsítva, egy fékpadi beállításnál, sokszor szegényítik őket. (pl mt-01-nél fogyasztás csökkenés is észrevehető!!!)
-
Boci_83
őstag
-
Gaboman
nagyúr
válasz
NINJA_V
üzenetére
Fúvóka csere már megvolt,sportfúvóázva lett,több anyagot kap,a gyertya fehéren égett annyira keveset kapott ott is lett állítva.
Elméletileg minden be van lőve ahhoz hogy ne lehessen baja.
Az igaz hogy ha nagyobb fúvókát raknak bele a gyári helyett az nem jó neki?
Én úgy tudtom az a jó,bár mondták múltkor hogy nem tesz jót neki mert kisebb kellene bele.
Nem értettem miért is kellene bele kisebb,amikor a sportdobokkal megnőtt a gázkiáramlás,ha kisebbet raktunk volna bele,még jobban visszafogta volna nem? -
Integra
titán
-
Gaboman
nagyúr
Biztos tetszeni fog,megtankolva sem volt eget verő a súlya,190kg.
Menet közben pedig nagyon könnyűnek tűnik,futóművét nem mondanám túl puhának.
Ülésével viszont kicsikét gondba voltam,az jó hogy széles de túlzottan kemény.
Megszokást igényel,a mostani SMC-nek is van olyan kényelmes mint az MT-nek volt. -
Zsubi
őstag
-
bajnokpityu
félisten
ez mind oké is lehetne,de az a bibi,h japánban gyártották EU piacra.tehát gyárilag 55Wos izzó megy bele.
srácok,sztem azért beszélünk itt ennyi hülyeséget,mert mindenkinek tele a töke a fos időjárással,és hatnékunk van.akkor szervezzetek valami összeröfögést,és pár sör mellett kiosztjuk egymásnak az észt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
cbreknél is ugyanugy számit az olaj minősége,és kora.az F2esem valamiért nem állta a repsol 10W40 fullszintit.5000kmig csöpp sem fogyott,majd hirtelen az uccsó 1000en megevett 4 decit.motulra váltottam,ott csöppet sem.
-
bajnokpityu
félisten
nekem egyik CBR600 asomnál sem vettem észre olajfogyit,neki való olajjal használva.
a swiftem igy 175ezer km után,gyakori padlónál megeszik 10e km alatt 2-3 decit.
lehet igy is blokkot konstruálni.egyik sem volt igazán éles,teljesitményorientált jószág,telán ezen is múlik.
ezzel együtt az összes gépnél elvileg teljesen normálisnak számitana 1000km alatt 0,2 liter olajfogyi gyári szerviz szerint. -
Gaboman
nagyúr
MT-03 veszel az FMX helyett?
Jó kis motor az MT-03 én szerettem,igénytelen a blokk,10E km.ként olajcsere,20E km.ként légszűrő.A fékék nagyon bejöttek rajta meg a futómű,a váltó túlzottan nem tetszett.
Meg hogy hamar elfogy végre már 130nál is nagyon pörög 5-ben,igazából kellett volna a 6-dik sebesség bele.
Nem egy erőgép de túrázgatáshoz ideális akár 2 személynek is. -
Zsubi
őstag
Olyan motor nincs ami nem eszi az olajat, csak nem mind1 hogy mennyit, legfőképpen a használatól függ, meg az olaj minőségétől is sok függhet
Én úgy vettem észre, nekem az FMX-em olajcserétől olajcseréig(5000Km) 2-3deci olajat megevett bár volt egykerék, rengeteg pályázás meg nyélgáz, jah és az is fontos hogy újkora óta nálam volt én járatam be faxán de mégis ette az olajat 
-
Leginkább az olajcsere gyakoriságától, a használt olajtól, és melegítéstől függ. Ennyi. Ha ezeket betartod, akkor olyan olajfogyasztása/nem fogasztása lesz, amilyet a gyárban kitaláltak neki. Hacsak nem gyártási hibás. Ha viszont mindegyik eszi az olajat, akkor az nem egyéni hiba/nem hiba. Mondom, valszeg az ott dolgozó takarítónéni jobban ért hozzá mint mi összesen.
Kár ezen vitatkozni.
-
ALI_G
veterán
válasz
üzenetére
haver honda hornet 250-e (japó belpiacos, 97-es talán) és egy 2004-es gs500 is ette az olajat.
A hondát azt gyilkolták keményen, 1500 km-re beleöntött 1 decit mikor feljött a hegyekbe, de ő nyélen hajtotta autopályán. A GS500 is pályán felmálházva 130-nál evett szintén...
Enyém olajcsere után csöpögtette maga alá az olajat kakucsringen
szerintem használattól és futott kilómétertől függ.
-
törölt tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
valahol feluton.
az enyemben volt 90000 es az az utolso alkalommal meg is ette asszem oda-vissza az 1l-t.
de:
- hajtva volt rendesen. sajat tapasztalatom szerint hajtva minden motor eszik olajat.
- nem veletlenul lett most felujitva a szornyeteg. szezonban majd jelentek olajfogyast. kb 0.5l/horvacia mennyisegre szamitok
(horvacia=~1200km)
- baratom fzr1000-jeben 60e km van, meg sosem volt bontva a blokk. az o gepe is elvan 0.3-0.5l/horvacia mennyiseggel.
- normalisan jarva mindket motor elvan ket olajcsere kozott (5000km) untantoltes nelkul
- az fzr-eknel rettenetesen mulik az olajon is az olajfogyas. a '90-es fzr-ben mindjart csere es a legutoljara kapott asvanyi repsol-bol nem evett eddig semennyit.es van egy masik hon utalt tulajdonsaga is az fzr-eknek: hiaba jo az olajszint, kisse elhasznalt olajnal (~3000km) gyakran elofordulhat az h menet kozben bevillan v folyamatosan vilagit az olajszintjelzo lampa. ez sem tul kedves tulajdonsag
a legegyszerubb megoldas v fullra tolteni (kukucskalo ablak tetejeig) v olajcsere.olvasgatva a regi forumokat is, _mindenki_ jelez olajfogyast az fzr-ekbol (tobbi regi yama-t nemtom), ebbol kovetkeztetek en is arra h ez ilyen.
azt nem tudom h vadiuj fzr-ek is ettek-e az olajat, illetve ha nem, az mit jelent. amikor az enyemben ~50e volt, akkor ket olajcsere kozott altalaban'csak' 2-3 decit evett meg, amitol joerzesu hondasok szinten szivbajt kaptak
tehat en, mint aki yamaha tulajdonos hogyha vagyok, azt mondom a tobbi gepezethez kepest az fzr-ek sok olajat esznek. viszont az en kis fejemben ez normalisnak tunik, mert vilag eletemben igy hallottam es ezt tudtam akkor is, amikor megvettem. aki viszont ahhoz van szokva es azt tartja normalisnak h ket olajcsere kozott nem fogyhat olaj, azok szamara tenyleg rosszat jelent az olajfogyas.
a cb400-asomban 4000kent csereltem olajat, de sosem kellett kozotte utantolteni.
miutan a japanok technologiaban eleg sokat bizonyitottak, nem tunik logikusnak h pont a yamaha ne tudna megoldani az olajfogyasztas kerdeset. nyilvan valamiert cserebe ilyen. hogy miert van erre szukseg, amikor a tobbieknel nincs, meg se kerdezd
gozom sincs. -
ferkoboy
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hali 4 all!
Csak egy-két mondat.
Meg kell védjem Zsoltit, Egyik barátomnak 78000 van a CBR600F3-ban, és egy cseppet sem eszi az olajat...
Autók: köztudott - 2000 PD Tdi ( Audi vagy WV), 1,9 PD Tdi zabálja az olajat.
Kb. 1000km / 1l. Akár már 2 ütemű is lehetne.
Utólag huzzák rá, hogy "normális" ez az olajfogyasztás.
Ha ez valaki szerint "normális", akkor az csak egy elvakult fanatikus lehet, vagy nagyon naív.
Miért van az, hogy más járművek nem eszik az olajat? Más ne tudna autót/motort tervezni?
Vicces.Kérlek ne magyarázzátok félre az elmondottakat!
Köszi!Üdv: Ferkó
-
zsoltee10
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem csak &Rew motorjáról volt szó, és nem mindben volt 90000 kili. de most nem értem, hogy miért kötsz belém minden áron. Én írtam egy köztudott dolgot nlhány yamaha motorról, és te most mindenáron meg akarod védeni a mudér becsületét. Miért? én nem fkáztam a yamahát, nem mondtam, hogy szar, nem kell védeni. Jók a yamahák, néhány motor még tetszik is. nem gondoltam, hogy pár kiragadott példából ekkora sértődés lesz. tudod mit? nem mondtam semmit, a yamahának sosem volt olyan motorja, ami ette az olajat, ha mégis, az direkt eszi. (amúgy ismerős VFR-jében 70000 kili van, és nem eszik olajat, ismerős er-6jában 60000 körül van, és egy cseppet sem eszik. másik haver 600-as gixxerében 36000 van, és szétgyilkolja, mégse eszik olajat, talán 2-3 decit 6000 kili alatt. az enyémben ugyan csak 36000 kili van, de soha nem hiányzott még belőle egy csepp sem. ok, persze, nem sportmotor.)
-
válasz
Gaboman
üzenetére
Azért csak óvatosan azzal a gyorsított gázáramlással. Gyorsabban áramló gáz jobban melegszik, és útjában van a szelep...
mod: ehhez szerintem hozzá kellene hangolni a gyújtást, a szelepnyitást, de még a benzinellátást is, hogy többet kapjon, ne égjen el annyi, és a lecsapódó anyag elpárolgásával hűtse amit kell neki.
Bár nem értek hozzá. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Naneeeee. Hány km volt abban? 90 000? Ezen a fórumon a tapasztalatok alapján a Honda nem eszik olajat ilyenkor. Az én tapasztalatom az, hogy az összes öreg motor eszi. A ZXR 250- esem, a régi R6 om, haver CBR F je, mind ette. Bár a CBR ben 75 000 volt. De ment mindegyik. A 05 ös R1 is szalad, ha valakinek nem tetszik nem veszi meg.
-
NINJA_V
tag
Hasonlóan működik mint mondjuk egy kétütemű konfúzor/diffuzor, csak ezt ugye 4T leömlőbe építik. egy bizonyos fordszám tartományra van hangolva, (crossban ált alul meg középen, sm-ben inkább közép meg teteje) ha csúnyán akarok fogalmazni akkor "kipufogógázáramlásjavító".
Kb így néz ki:

Vb-s gépeken kicsit több szeletből áll.
-
sowi
őstag
ojeeeeee menjunk farolniiiii
-
válasz
zsoltee10
üzenetére
Tudom
Haveromnak a 750es vifferjének a szabijára rakott egy nagy P4-es bordát, meg két ventit. Amikor városban megy, automatikusan kapcsolja a gombot 
Amúgy erre az olajfogyira visszatérve.
Szomszéd A4-ese is eszi. Szervízkönybe le van írva, hogy normális, az 1L/1000km.
Hát nem tom, én a 400asból 4500 után annyi olajat vettem ki amit beletettem, pedig azért rángattam a bajszát 13-14ezer körül tartósan. (Autópálya Fehérvár alatt, aztán elkerülő végig 6ban 14ezren stb) Mégsem evett észrevehető mennyiséget.
Biztosan blokkspecifikus. Szerintem kurvára nem értünk hozzá itt összesen ennyien annyira sem, mint valamelyik vállalatnál a tervezőasztal mellett takarító nénike.
Szóval felesleges is a vitázás. Gond akkor van, ha folyamatosan nő az olajfogyás. Az cumi. -
Gaboman
nagyúr
1.5 hét kihagyás után itt vagyok,rossz volt a netem sajna!
Jövőhéten megpróbálok eljutni Veszprémbe és egy Powerbomb csonkot csináltatni a gépre. -
zsoltee10
addikt
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mondjuk nekem van egy olyan érzésem, hogy azért, mert Japánban sokkal kisebb teljesítményű izzót raknak a motorokba. Itthon csak 55/60as H4es van, amit meg kiszedtem a 400asból az gyári volt valszeg, valami 25/35 asszem. Hátsóba is kétszer akkora teljesítményűt kapni itthon, mint ami kell bele.
Aztán nem tom, elektromossághoz nem értek. Csak annyit, hogy a 220 ráz
-
Kevo
tag
válasz
Jodanovich
üzenetére
ekem is jó kedvem van mikor egymásnak osztunk - boldog vagyok, hogy ilyesmitől jó kedved lesz

japánból kawasaki olaszból ducati - akinek más van, az meg elmehet a sunyiba?
Mindegy, hagyjuk...Fejezzétek be, nagyon nem erről kellen szólni egy motoros fórumnak. Kinek a pap, kinek a papné.
Részemről mára léptem, remélem mire legközelebb benézek már kicsit más lesz a téma.
Jó8 mindenkinek!
-
zsoltee10
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
most ne haragudj, de amit mondtál az kb. olyan, mintha nekem azt mondják, hogy a kawa szar, mert reped a váza. én meg azt mondom, hogy ez nem igaz, mert a Z750-nek nem reped. én nem azt mondtam, hogy a 05-ös R1 eszi az olajat, és az széria hiba. bár ha eszi, az nem szép dolog, mégha meg is magyarázzák, hogy direkt eszi. én konkrétan a 90-es évek FZR-jeire gondoltam. Topiclakó barátunk mesélte, hogy horváciába 1L olajjal indulnak az FZR-es barátokkal. végülis üzemszerű lehet, télleg, de én megijednék.

-
Jodanovich
senior tag
nekem is jó kedvem van mikor egymásnak osztunk
egyébként japánból kawasaki olaszból ducati és kész mondhatnám úgy is h punk tum
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Boci_83
üzenetére
igen, de nem egy vadonatúj 05 ös R1 nél. Tisztában vagyok azzal, minek a folyamánya az olajfogyasztás. Szerintem egyáltalán nem szubjektívan szóltam hozzá. Az olajevés ebben az esetben ok- okozat. Nem tudom mit lehet ezzel palástolni, ha ugyanúgy fut-szalad, rengeteg kilómétert. Olvassatok utána.
-
Boci_83
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen is hogy az olaj zabálás széria hiba!
Olvasva én is azt éreztem, hogy kicsit ferde tükörből nézed ezt. -
Kevo
tag
Mondasz valamit, de akkor is van egy határ, amit nem kéne túllépni, pláne, hogy valakit érzékenyen érint, ha imádott paripáját fikázzák. Engem mindez hidegen hagy, imádom a motorom, akinek meg nem tetszik, annak szíve joga véleményt nyilvántani, akár pozitív, akár negatív tartalommal, én ettől még imádni fogom

-
zsoltee10
addikt
na vazze. ide lőjetek! elnézést mindenkitől, akit megbántottam, nem állt szándékomban, nem fikázom se az olasz, se a japán motorokat, minden gyárnak vannak hibás szériái. na mindegy, inkább nem írok ma többet.

-
Kevo
tag
válasz
Jodanovich
üzenetére
Rettentő rossz, kritikán aluli, kerüld el nagy ívben. Az olasz motorok a legjobbak, pláne megbízahtóság terén és ráadásul cseppet sem szerviz igényesek
Sőt! Tovább megyek...az összes japán motor megbízhatatlan, gyenge fosok és ráadásul rondák is...én be is szüntetném a gyártásukat 
u.i.: Egy-egy post-tól ma rettenetesen felment bennem a pumpa, ezért inkább nem is kapcsolódok bele a beszélgetésbe, mert nem hinném, hogy jó vége lenne...ez a fórum nem a motorok fikázásáról kellene, hogy szóljon, hanem a motorozásról. Nem hinném, hogy az alapján kellen motort választani, hogy melyiken mutat jobban az ember és hogy melyik megy a ruhájához

(#17311) Jodanovich: hol tudsz egy ilyen motort kimotorozni? Nem hogy utcán, még pályán sem (ha csak nem egy Rossi utóddal van dolgunk)...egy ilyen motor csak jampizásra jó, semmi másra, arról nem is beszélve, hogy aki nem fossa a pénzt az soha az életben nem engedhet meg magának egy ilyen motort. Szépnek szép, ehhez kétség sem fér, de ha f*snám a pénzt akkor sem vennék ilyet, mert az égvilágon semmi értelme.
Remélem nem bántottam meg senkit a hozzászólásommal, nem állt szándékomban.
-
zsoltee10
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem érzem úgy, hogy ez a hsz nekem szól.
én nem misztifikálok túl semmit, az olajzabálás elkendőzése a hőtűréses magyarázat, érdekes a többi gyártó miért nem így csinálja, ha ez egy jobb megoldás. A gixxer váza szarul van hegesztve, ennyi, ezt se én találtam ki, keress rá a youtube-on, van video, fénykép, minden. a K5-ös 1000es gixxer váza nem csak papír vékony, hanem szar. a motorozz.hu-n van egy srác, kb 10-el koccant egy autó hátuljába, és szétnyílt a hegesztés.... Amúgy direkt írtam minden márkára valamit, pontosan azért, mert nem fikázok senkit, hanem próbáltam rámutatni, hogy mindegyik gyártóra rá lehet húzni a vizes lepedőt ezért, vagy azért. a Kawa sem hibátlan, sőt, én tudom a legjobban, hogy mennyire nem. Most cseréltek vázat, látványos és fontos hiba. Te viszont egyből besértődtél, mert a yamaha is a hibalistában szerepel, holott szerinted teljesen normális dolog, hogy a gyár egyes szériáinak olajfogyasztása többszöröse a többi gyártóénál. Szerintem a szemellenzőt nem nekem kéne levenni.
Nem ajánlom a kawát minden áron, mindenki azt vesz, amit akar, engem aztán hidegen hagy.Egyetértek abban, hogy mindenki csak olyan motort fikázzon, amivel van tapasztalata. Én nem fikáztam, hanem első kézből származó információt osztottam meg veletek, és sajnálom, ha valakit ezzel megbántottam, nem állt szándékomban. Amúgy érdekes, hogy a legnagyobb Honda fanok nem sértődtek meg, csak te hadakozol velem, mintha személyes sértésnek vennéd.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Az olajzabálás nem hiba. nagyobb illesztés a nagyobb hőtűrés érdekében. A gixer váza papírvékony a vákuumos öntésnek hála. Minden sportgép váza kuka lesz abban az évjáratban amivel úgy esel. Ezek mind papírvékony vázak. A segédvázak egy laza csúszástól törnek, hajlanak. Stb stb.
Sorolhatnám a kiragadott példákat, meg a túlmisztifikálásokat.
Legyen inkább az, hogy mostantól mindenki csak olyan motort fikázhat, ami volt neki, de legalább ült rajta. Persze ezt a hszt nem csak neked írtam. Törekedjünk egy kicsit az objektivitásra. Pl én, meg Sowi, meg Nonja sem akarunk rátukmálni egy Tuonót, vagy 999s t senkire, aki ide írja, hogy motort venne. Meg nem fikázukk le többit, és nem csapunk át szélsőséges monológokba, hogy micsoda versenysikerei voltak az olaszoknak. Ez miért van? Miért kell ortodox mód ragaszkodni egy ilyen formában csakis álomvilágban létező motormárkához? -
zsoltee10
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem pocskondiáztam, és az általam felsorolt dolgok közül melyik volt urban legend? a fesszabi, meg a láncfeszítő egyértelmű, a hibás gixxer a k5-ös széria, a yamaha olajzabálásáról még a topicból se kell kilépni első kézből származó info érdekében. szal mi volt urban legend?
-
ALI_G
veterán
csak tudnám, hogy miért jó alapból rájuk a battlax b015-ös gumi? én arról nem hallottam jót, bár rossznak se hiszem.
Aktív témák
- Projektor topic
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Mit tud egy nagy név? Teszten az Acer Predator Orion 5000 PC
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tehát így van ekkora ózonlik) addigra pont kipusztulunk, szóval valszeg teljesen mindegy menyi CO-t nyomatunk ki.

meg az a szar ami majdnem elássa magát 

( legrosszabb esetben 40K, ha szerncsém van 30K is lehet...)

)
(bár a nőket szívesebben nézném, ahogy iszapbírkóznak)
Olvasva én is azt éreztem, hogy kicsit ferde tükörből nézed ezt.
Sőt! Tovább megyek...az összes japán motor megbízhatatlan, gyenge fosok és ráadásul rondák is...én be is szüntetném a gyártásukat