Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
dfdfdf
őstag
Napot!
Van egy ASUS TUF lapom egy pár csilli villi ventivel és egy Corsair billem szeretném szinkronizálni a 2őt lehetséges ez? -
dfdfdf
őstag
válasz
fero02
üzenetére
Így van te űberfasza vagy
. Ezért szép a világ mindenki más és más. Vannak ismerőseim akik elharapnák egymás torkát de ha nálam ősszefutnak akkor béke van. Én lassan úgy gondolom szereznem kell egy elektro könyvet és tanulni mert idegesít hogy buta vagyok. Mit ajánlanátok. Suliban semmit nem tanultam. Az alapok kellenek mert az nincs. Amit tudok azt magamtól "tanultam" ilyen ezermester vagyok szóval mindenből egy kicsit de semmit se nagyon. -
dfdfdf
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
Igen sajnos nem állok műszerek tekintetén sehol
van 4 forrasztóm egy régi lengyel pisztolypáka aminek az izzója epilepsziás(ha megrángatom világít) rhx sima gagyi sárga pisztolypáka egy sima olcsóbb páka és egy 100Wos hodály (ezt találtam egyszer használtam egy hegesztőben kellett forrasztani
) .fero02 : Nem ismerem a tagot de rendesnek mert segített és érteni hozzá (nálam jobban) én örülök ha segítenek. MEgtennéd átfutsz a tranyók helyettesítésén ha már ittvagy hogy minden jó-e?
köszikej.bravo : baz*meg ez mia xar? ilyen trehány munkát nem sokat láttam. Én szerintem valami magasabb nyomású mosóba vinném el és jól megfürdetném, remélve a fólia túlélését.
Vagy a gombokat nem lehet kifeszíteni? Eddig mindenből kitudtam szedni bár eddig ilyen forrasztásos bigyót se láttam
Műanyagragasztó pisztollyal lehetne levágás után rögzíteni szerintem. -
dfdfdf
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
megmondom nekled szar a multiméterem összehasonlító mérésre jó de másra kb használhatatlan pedig vagy 8000Ft volt
. Ezért nem akartam méricskélni egyszer pórul jártam már így. Egy technics tranyós erősítövel minden egyes dolgot kiszedtem és megmértem mert nem találtam hibát. Végén kiderült hogy a műszer által jónak mért tranyók halottak. cserélve a végfokot ment. Inkább már kérdezek és ha olcsó az ilyen minden csere akkor megcsinálom. -
dfdfdf
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
De sajnos azt mondták ezzel a hibajelenséggel általában vég és meghajtó trafók is elszállnak és szinte az összes félvezető. 3an is mondták hogy 2 3 gombóc fagyi árával 1-2 óra merev szívást meg lehet spórolni.
Ez az ötlet tetszett merthát alapvetően lusta ember vagyok. Szerintem a mostani gyártástechnológia jobb (elvileg) pontosabb értékekkel hátha szebben és hűsebben fog üzemelni a kicsikém ha használni fogjuk. -
dfdfdf
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
Külső segítséggel (hobbiel...) kiderítettem hogy rengeteg baja lehet

Első próba hátha a domino tuchel csatlakozónál van a bibi kikötöttem és áthidaltam változás totális semmi.Következő feladatom a tápáramkör átnézése volt de ilyen öreg erősítőnél lehetnek hibák föleg egy vidinél. Ennél 1 tized volt eltérése volt egyenirányítás után a tápnál. Ez jó.
Ezután kiiktattam az előfokot és jelet adtam a végfoknak. Változás : totális semmi így kiderítettem ezzel hogy a végfoknál van a bibi. Ekkor véletlen hozzáértem a 0,47 ohmos huzalellenálláshoz és rájöttem hogy ezt így merülőforralónak is lehetne használni. A kezem sercegéssel konstatálta hogy rossz helyen nyúlkálok. Szép csíkos lett az újjacskám
.Pár jószándékú ember segített és találtam helyettesítő félvezetőket (ha kiszedem és megmérem egyesével őket akkor nem kellene ennyit cserélni de több idő) és a végeredmény kb 1600Ftos anyagköltséggel mindent ki tudok cserélni a végpaneleken.
Délelőtt kéretem egy előzetes javítási árajánlatot 8-10. EFtot mondtak (annyiért veszek még egy ilyen erősítőt) az állam padlózott. Lényegében ez indította el azt hogy foglalkozzak vele és az hogy egy nagyon kedves öreg szerelőtől kaptam ezt az erősítőt így számomra nagyobb értéke van mint egy jobb állapotú ugyan ilyennek.
még a végén megtanulom a szakmám?

(a vidi hangfal felújításban meg kaptam segítséget na kitől hát attól aki ehhez a legjobban érthet egy hangszóró tervező embertől ) -
dfdfdf
őstag
-
dfdfdf
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
Nah ezt kipróbálom akkor

Más: Van egy Videoton DC2050E típusú hangfalam hangszórók nélkül. Nézegetem mit vehetnék bele ezek közül melyik lenne a legjobb szerinted?
A magas- és középhangsugárzó az van utángyártott de a mély az már mástészta
HA20-484(8Ohm 55W) vagy HA20-569(8Ohm 80W) én az utóbbit venném bele mert egy Videoton EA6383 hajtaná őket egy alapos újrakondizás után. -
dfdfdf
őstag
Hali
Egy rádió került ma éppen a szerelő asztalomra technics st-g3 aminek a hibája háttérvilágítás van és kész ennyi. 2 gold cap 2,3V 3,3Fos kondi
kiszáradt, kifolyt benne. Ilyet hol kaphatnék értelmes áron? Sokat nem ér már ez a tudner de jó lenne a vidi erősítőmhöz. -
dfdfdf
őstag
Hali mindenki egy tápban felpúposodott 4 db 6,3 as 2200 mikros kondi sajnos nincs időm várni mert sürgős lenne rendberakni a gépet. Cserélhetem 6,3 3300asra szerintetek? Th a választ előre is
-
dfdfdf
őstag
válasz
zolisx4
üzenetére
ha erősebb egy motor akkor valószínűleg nagyobb is a teljesítménye így nagyobb áramerősséget igényel amit a tranyó nem bír huzamosabb ideig elviselni és ezért hal meg vagy egy kisebb hűtőbordát vagy egy erösebb tranyót raknék bele de várjunk egy okosabb ember tanácsára

-
dfdfdf
őstag
válasz
dfdfdf
üzenetére
nah akkor tvr 10241 helyett egy tvr 07241 megfelelő lehet? itt leírása
a 07es egy bontott csifi tápból való amin a secunder kör ment el egy zárlat miatt így gondolom a primer oldali cuccok megmaradtak
220V/ 470 mikro helyett esetleg egy 200/ 820?
ezekből 2 van sorba kötve bár inkább lehet keresnem kellene egy 470est mert ez jóval nagyobb -
dfdfdf
őstag
válasz
tornas
üzenetére
Igen elég speckó cucc:
emachines EL1600 gyári tápja
gyári méretek
magasság 9cm
szélesség5,3
hossz 20 cm de 17 cmnél összemegy a szélessége
érdekes módon a primer kondik túlélték de 2 primer kondi között lévő 2 valami elfeketedett és a biztit is kivágta ami 6,3as volt egy 225ös tápban
-
dfdfdf
őstag
üdv mindenkinek lenne egy kérdésem adott egy számítógép amit bekapcsoltak úgy hogy a tápon a 110/230as kapcsoló 110es állásban volt fény és füst meg persze hang jelenségek között a táp azt mondta hogy hülye vagy és elromlott
.
A gépecskében minden épen maradt semmi baja nem lett csak a táp ez nem is zavarna túlságosan de ez egy elég egyedi tápocska nem nagyon találok pont ugyan ilyet. Van esély szerintetek a táp javítására?df
-
dfdfdf
őstag
Lenne kérdésem hátha valaki otthon van benne a gépem egy Videoton RA6383 ra van kötve ami egy DC25550A t hajt meg. Az erősítőnek a hang potmétere már elég "recsegős" lehet ugyan ilyet kapni bele? Másik probléma hogy bekapcsolás "koppan" egyet az hangfal. "Koppanásgátlót" még sosem építettem tudnátok adni pártanácsot?
Elöre is köszi df
-
dfdfdf
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
"új" tranzisztoros TVt kellene hangolni

Egy idős szaki azt mondta hogy elromlott az automata hangolója de klézzel be lehet állítani a csattornákat és el lehet menteni. meg is mutatta hogy kell adott egy utángyártott távirányítót is hozzá . Probléma elfelejtettem hogy mit mutatott
valami csatorna számot kell beírni és menteni utána de kb ennyi maradt meg
itt 1 másik kép sajnos jobban nem tudok lőni :S -
dfdfdf
őstag
Valaki közületek nem ért a régi TVk csatorna beállításához?
-
dfdfdf
őstag
-
dfdfdf
őstag
van aki ért a régebbi tvk hangolásához? probléma nem értem a piktogrammokat
fine tuning van meg csak tipus nordmende galaxy 40 előre is th -
dfdfdf
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
nem azt mondtam hogy ilyen a te házad de a "vájtfülűek" még a HDDt is gumira függesztve teszik be a gépbe vagy hangszigetelő dobozban. De ez a gumis felfogatás tényleg nem rossz dolog.
-
dfdfdf
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
gyengébb minőségű (vékony, rossz illesztésekkel rendelkező házaknál) a csavarral rögzített venti rezonációt okozhat.
-
dfdfdf
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
inkább cseréld el egy nem szabályzósra szerintem de ez a te döntésed.
nem tudom elég régen vásároltam már nem emlékszem az árára de tudom hogy elégé fintorogtam.talán jaja kolléga tud segíteni nagy modder

-
dfdfdf
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Igen én is praktikerben vettem anno egy "akváriumhoz való" plexitrakást

-
dfdfdf
őstag
válasz
---Lasali---
üzenetére
akár teheted ezt is de a cső vége leszedhető (ragasztva van a kocka müanyag azt nem tudod "levenni" ? De ha fúrod ügyelj hogy a kis fémszál és a valódi neon cső ne sérüljön.
-
dfdfdf
őstag
válasz
Vaktera
üzenetére
Hali tessék egy nagyon részletes leírás
bocsi ez potis szabályozás

-
dfdfdf
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
hát egy kapcsolófrekvenciás tápot hogy lehet szabályozni arra én nem csak 1 2 durván elektronikában járatos tag tud neked itt segíteni. de hál istennek vannak itt nálam sokkal okosabb emberek.
-
dfdfdf
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
háááát egy főnycsövet egy inverter táplálja és szerintem nem feltétlen működne ez íígy ilyen formán.
-
dfdfdf
őstag
Egy gyors kérdés

4 db ilyen led sorba kötve mehet egy kocsiaksira?
Régen tanultam inkább kérdezek.
Gyenge a világítás s szeretnék csinálni egy kicsit erősebb olvasó fényt 4*4 leddel
-
dfdfdf
őstag
válasz
h.istvan
üzenetére
Hali ő nagy tápos guru hirtelen nem találtam a tápos topicot de ha kérdezel ő ajánl neked valóban jó tápot.
-
dfdfdf
őstag
válasz
czpitti
üzenetére
Hali
szerintem 1-pár uv neon és egy szett ilyen
-
dfdfdf
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Hali szerintem mezei 1.23 as cellával számolok és sorba is vannak kötve akkor 1.2es aksikkal tudnád helyettesíteni szerintem de ezek szabvány méretű elemek? mert 4400mAh es AAs elemröl még nem hallottam szóval lehet hülyeséget beszélek.
De valszeg lítiumos az aksid olyat meg hogy hol nincs 5letem de remélem más nálam okosabb tud neked segíteni megnézem horror ára van újban az aksinak. 20k az fájdalom küszöb felett van számomra -
dfdfdf
őstag
Hali
Én egyszer csináltam "gémer" egérpadot. Szereztem 3mm vastag gumilapot egy havertól és arra vettem vastagabb jó tapintású műszálas szövetet egy boltban ahol ilyen sok feltekert szövetet lehet venni (nem jut eszembe a neve ilyen korán már). De a szövet nem vékony mert átázik. Én nagyon vékonyan bekentem palmatexel a gumit és úgy raktam rá a szövetet.
Szerintem a részi ragasztást feloldotta a te a ragasztód és már valamelyik összetevö nincs meg benne kellő arányban és ezért nem tud megkötni a ragasztás. Lehet az idő segít benne de lehet örökké ragadós lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen házat vegyek?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Ezért szép a világ mindenki más és más. Vannak ismerőseim akik elharapnák egymás torkát de ha nálam ősszefutnak akkor béke van. Én lassan úgy gondolom szereznem kell egy elektro könyvet és tanulni mert idegesít hogy buta vagyok. Mit ajánlanátok. Suliban semmit nem tanultam. Az alapok kellenek mert az nincs. Amit tudok azt magamtól "tanultam" ilyen ezermester vagyok szóval mindenből egy kicsit de semmit se nagyon.
van 4 forrasztóm egy régi lengyel pisztolypáka aminek az izzója epilepsziás(ha megrángatom világít) rhx sima gagyi sárga pisztolypáka egy sima olcsóbb páka és egy 100Wos hodály (ezt találtam egyszer használtam egy hegesztőben kellett forrasztani
) .
. Ezért nem akartam méricskélni egyszer pórul jártam már így. Egy technics tranyós erősítövel minden egyes dolgot kiszedtem és megmértem mert nem találtam hibát. Végén kiderült hogy a műszer által jónak mért tranyók halottak. cserélve a végfokot ment. Inkább már kérdezek és ha olcsó az ilyen minden csere akkor megcsinálom.
.
kiszáradt, kifolyt benne. Ilyet hol kaphatnék értelmes áron? Sokat nem ér már ez a tudner de jó lenne a vidi erősítőmhöz.