- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkesy
addikt
Üdv!
Lenne egy gyors kérdésem:
Tud valaki mondani egy boltot ahol ténylegesen kapható a lap? D201GLY2 mert eddig mindenhol vagy nme halottak róla / vagy visszamondták a rendelést, mert nme érkezett lap a nagykerbe....
Előre is thx! -
Deathlon
csendes tag
Sziasztok, végigolvastam az egészet, mert én is tervezek egy ilyen deszkát venni. Nekem lenne egy fárasztó kérdésem, a videokártyája mégis mire képes, mondjuk a Texas_Hold_Em_Poker_3D_Deluxe_Edition játékot tudná futtatni, akinek esetleg megvan és kitudja probálni érdekelne a tapasztalata.
-
nyunyu
félisten
Ja, Zooty hazhoz gyarilag nem jar PCI riser, szoval ha kartyat akarsz a gepbe rakni, akkor kell pluszban egy JM139 PCI riser 1700+faert.
-
shtml
őstag
Nálam most kissé megváltozott a koncepció, mert előtérbe került a jó hűtés. Remélem, hamarosan meglesz a winchester is a gépbe és akkor talán lesz részletesebb leírás is a gépről.
-
madmaxhu
csendes tag
Húú ez gyors volt!
Köszi mégegyszer a segítséget! -
shtml
őstag
válasz
madmaxhu #389 üzenetére
Azért javasoltam normál méretű, vagyis sima ATX házat, mert gond nélkül bele lehet tenni, semmi barkácsolás, lyukfúrogatás nem kell hozzá. A lyukak ui. megvannak a sima ATX ház alaplemezén is, hiszen ugyanezeket a lyukakat felhasználjuk a normál ATX vagy uATX lapok rögzítéséhez is, csak utóbbiakon van még pár plusz lyuk.
A terminológiával én sem vagyok annyira tisztában, szerintem mini-ITX lapról van szó, de nem is olyan lényeges, mivel a normál ATX házba a legkisebb gond nélkül be tudod szerelni.
Kisebb házat csak akkor érdemes használni, ha különleges célod van a kisebb mérettel.
Edit: Természetesen uATX házba is ugyanígy be tudod szerelni, mert abban is megvannak ugyanezek a lyukak.
-
madmaxhu
csendes tag
"Ha mégis az Intel-lap mellett döntesz, akkor normál méretű házat javaslok, mert abban sokkal könnyebben megoldható a szellőzés."
Köszi a tanácsot! Közben észre vettem, hogy kicsit össze mosódott benne egy pár fogalom a lappal kapcsolatban. Biztos láma a kérdés, előre elnézést
Ez a lap micro-ATX vagy Mini ITX? Az Intel szerint uATX. Ha u = micro, akkor fura mert azokat 245mm x 245mm méretben szoktam látni. Ez meg csak 171x171-es és sok helyen mini-ITX-ként jellemezik. Ezek után egy "mezei" ATX vagy micro-ATX házba be lehet "simán" tenni? (Nem vagyok az a bütykölős típus). Az idézetben azt írtad, hogy normál méretű házba javaslod. Ez alatt a sima ATX-et érted?
Már majdnem elkezdtem rendelgetni a konfigot, amikor belefutottam ebbe katymaszbaElőre is hála
a segítségért!
-
szacsee
nagyúr
Már frissítettem, a lap tudná sztem, mivel a toolkit-ben engedélyezve van és látni..
Valszeg a proci nem tudja, de asszem csak fix clock-on megy...mintha már néztem volna.
Az Eist-et pedig a toolkit-ben láttam, amint a biost hozzáadtam. -
-SUICIDE-
csendes tag
PCI vga-val használja már esetleg valaki a lapot? Esetleg ötlet-javaslat? valamilyent szeretnék majd kellene a DVI kimenet sajna!
-
shtml
őstag
válasz
-SUICIDE- #373 üzenetére
A PCI riser hiánya nem akkora baj, mint elsőre látszik, mert attől függ, milyen kártyát akarsz beletenni. MIvel én letöltőgépet készítek, nálam valószínűleg egy hálókártya lesz, így lehet a gépemnek két IP-je.
Leszedtem a hálókártyáról a rögzítő keretet és anélkül tettem be a PCI slotba. Az alaplapot rögzítő egyik csavar épp tökéletesen megtámasztja a kártyát, így az nem tud a ház oldala felé dőlni.
Az alsó kép jobb szélén látható, kissé sötéten, az UTP aljzat.
-
szacsee
nagyúr
Ki frissített már biost?
Az újban benne van az EIST is.. -
shtml
őstag
Én egyelőre várok a tető kivágásával. Az elülső ventilátor a Zalman előtéttel a szobahőmérsékletnél kb. 20 fokkal magasabban stabilizálja a CPU hőmérsékletét terhelés nélkül. Van ugyan zaja, de ott, ahol majd letöltőgépként használni fogom, nem számít az a kis zaj.
A tető kivágásáról majd az 500 GB-os WD AAKS fog dönteni, mert ha nagyon melegszik, akkor kénytelen leszek betenni a már említett 80 mm-es ventilátort a tetőbe. Az adatok és a winchester üzembiztonsága mindenek előtt, ugye.
-
szacsee
nagyúr
Kösz!
Borda felhajtása folyamatban..
Ja és kentem rá As5-öt, hogy jobb legyen a kontakt..
Én a vinyót (noti), ha meglesz majd a lap elé keresztbe teszem...fentről pedig kapja a levegőt.
Van itthon ratyi ház, azon gyakorlok lyukvágást.
Jelenleg a ház hátsó fele nyitva van és egy 12-es venti tolja be a luftot..a vinyóra és a procira felesben...a hátsót is bekötöm, mivel így nem sok mindent kaphat az északi híd.
Ja van itthon egy passzív P1-es bordám, brutális a drága, lehet szétvágom, kicsinosítom és azt rakom a gyári borda helyére.. -
shtml
őstag
Dehogy baj, gratulálok! Nem eresztetted bő lére, de minden fontos dolog benne van.
Én is fontolgattam, hogy felteszek egy írást a gépről és az összeállításáról, de meg akartam várni, amíg megjön a SATA winchesterem, mert még a hengeres PATA kábel is sokat ront a belső szellőzésen. Plusz csak úgy tudnám elhelyezni, hogy egy része a táp fölé kerülne, akkor viszont semmi esély nem marad arra, hogy a ház tetejét kivágva oda betegyek egy 80 mm-es ventilátort, ami sokkal csendesebb és hatékonyabb lenne, mint a ház eredeti elülső ventilátora.
A képeiden nem látom: hány V-ról hajtod az elülső ventilátort? Nálam a 12 cm-es F3 Zalmanhoz csomagolt előtéttel működik, abban egy 56 ohmos ellenállás van.
Szerintem mindenképpen tegyél egy olyan bordát az északi hídra, mint amilyenről betettem képet egy korábbi hozzászólásomban. Az eredeti borda egy vicc, iszonyúan felmelegszik vele az északi híd.
-
szacsee
nagyúr
Logout cikkemben kedvenc lapunkról írtam..ill az összeszerelés procedúrájáról tettem fel képeket...
Külön köszönet shtml fórumtársnak az ötletekért!
Remélem nem baj, hogy felhasználtam.. -
szacsee
nagyúr
Na kész a cuccos, holnap beröffentem, képek is akkor..ill ma.
Én kicsit hátrébbtettem a lapot, mint shtml, így egy notivinyó elfér a lap elött keresztbe.. -
shtml
őstag
válasz
-SUICIDE- #365 üzenetére
Ezt a linket Bordoitól kaptam. Az I/O shield nem része a háznak, az az alaplaphoz tartozik, a PCI risert pedig nem fogod tudni használni, mert a mi lapunkon máshol van a PCI slot.
Én a hátsó ventilátort is kiszereltem, mert útban voltak a lap hátsó csatlakozói.
Írd meg pontosabban, mely részeire vagy kíváncsi és azokról készítek képeket.
-
beencee
őstag
A Codegen nem éppen a jó hatásfokáról híres, azon túl, hogy mi hiányzik belőle...
Helyette pedig nem picoPSU lesz, hanem egy HP ePC-ből kioperált DC-DC konverter... Ha meglesz a szerelés, megmérem és jelezni fogom.
A notivinyó teljesen jó, nem lesz semmi problémája hűtés nélkül. -
-SUICIDE-
csendes tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
-SUICIDE- #364 üzenetére
Ha mondasz olyan distribot, ami felmegy és nem kell vele sokat pöcsölni, akkor felteszem és mondom a tapasztalatokat..
Sajnos a SUSE 7 volt az a linux amit próbáltam (7CD+könyv), még anno, de beleuntam..segítség híjján nem mentem sok mindenre.
Egy egyszerü verzsönt mondasz, akkor szívesen meglesem.
A házat én is meghekkeltem, ha tudsz forrasztani, akkor ajánlani tudom csak. (táokábelt kell hosszabbítani, vagy veszel 1db 20-24 pin és 1db 24-20 pines toldót. (képeket éjjel teszek fel).
A táp áramfelvételingadozása megszűnt...igaz nem volt sok, de most nem hülyül vele a fogyimérőm.bencee: Hát nemtom, a codegenből 1-2 cuccos ki van spórolva, ha kis veszteségű adapterrel és pl picoups-el meg tudod oldani, akkor nyerhetsz 1-2 wattot, de szerintem egy normális kis táp jobban megteszi.(sajnos nem tudom milyen hatékony a pico és mik vele a tapasztalatok).
A notivinyó mennyire melegszik, ha pl egy 3,5-ös helyre tenném venti nélkül? -
beencee
őstag
Nálam Intel D201GLY2A (tehát az aktív hűtéses változat) alaplap, 1GB DDR2-800 Kingmax, 120GB WD1200BEVS SATA notebook vinyó, no ODD, teszt Codegen 300 táppal, átlagosan ~30%-os terhelésnél 34W mért a fogyasztásmérő a konnektorból.
Ez tetszik, sőt a véglegesnek szánt notebook táp + DC-DC konverteres kialakítással még kevesebbre számítok, csak az még némi szerelést igényel... -
-SUICIDE-
csendes tag
Üdv.
Tervezem egy ilyen lap vásárlását! Viszont én megszállott win ellenes vagyok. Érdeklődnék esetleg valamelyikőtök próbált e már telepíteni valamilyen linuxot a kicsikére? -
shtml
őstag
Azt hiszem, most már marad így, mert nem akarok megint forrasztgatni, na meg most bőven elfér a kábelköteg a CPU-hűtő és a táp között:
Induláskor az Orthos létrehozza a futási környezetet és ír a winchesterre, lehet, azért eszik akkor többet. De szerintem próbálkozz meg a villanyórás méréssel is, ellenőrzés céljából.
-
szacsee
nagyúr
Na most mán nem tom mi is a helyzet..inkább leírom, hátha valakinek van ötlete..
Szal a tesztkonfig így néz ki:
D201GLY2
Gladialtec Silend Blade a rear fan csatira kötve, ez hűti a lapot
Pioneer DVR 109
Samsung HD120IJ (hibás vinyó...nidec motoros szériahiba..műkszik, de melegszik mint atom és kerreg mint állat) ezen a Bordoi féle ház hátsó ventije...Superred 0,12A
Delta táp...
Na win telepedett, kellemesen csalódtam ebben a lapban...eléggé gyors, nem erre számítottam.
A fogyasztással viszont már nemtom mi a helyzet..
Nagyobb ingadozások vannak fogyimérőn, mint a codegánnyal, de kezdenek összemelegedni..mérő+delta táp..
Szal ha a vinyó nem ketyeg, akkor win alatt idle 27W-ot zabál a bestia..
Orthos alatt nem hittem a szememnek, ezért a super pi-t letöltöttem. A helyzet a következő Orthos indításkor (Small FFT...8-as prior) ingadozik a fogyasztás (34 és 41W között), de 5-10 mp múlva beáll 36-ra és onnan meg sem mozdul.
A másik, hogy Super Pi alatt 34W-ot csókol a konnektor felől.
Ha normálisan tudok a fényképezőgéppel vidijót felvenni, akkor felveszem és feltolom, mert még nekem is hihetetlen (igaz Quadom van a másik konfigba, de az Atom 39W-os Pi tesztjéhez képest ez brutális...bár lehet annál a konfignál a chipkészlet csókol rendesen). -
szacsee
nagyúr
Azt tudom..de már meg lesz oldva..vagy haver ad 20 pines kábelt, amit egy tápból herélt ki, vagy 1K-ért hozok holnap egy működő PSU-t, ami használt és azt herélem ki..
shtml: nemtom, annyira nem értek hozzá, de meglesem..amúgy még nem késő, ha esztétikusra akarod, akkor ratyi táp..kábelköteg levág és a tápon belűl megtoldod..
Huhh tényleg Delta táp van benne.. -
shtml
őstag
Basszus, nekem jól jött volna a rossz táp, félannyi munka lett volna a hosszabbítás. Bár az is szempont volt/lett volna, hogy ne legyenek túl vastagok a kábelek, mert akkor nehezebben hajlítható a kábelköteg és az sem biztos, hogy elférne a proc. hűtő és a táp között. Majd nemsokára teszek be képet, csak most épp kipróbálásra elvitték a leendő üzemelési helyére.
Távirányítás már megy, bekapcsolás távolról szintúgy, az előbb próbáltam.
Miféle Dell táp van nálad? A Bordoi-féle házban Delta táp van, de majd mérek egyet a kis FSP-vel is, amelynek a képét korábban betettem ide a topicba.
Amúgy nem 1kWh fogyasztás után mértem átlagot, mert 30 órára azért nem kapcsolok ki mindent.
Azt mértem meg, hány másodperc alatt tesz egy fordulatot a mérő tárcsája, abból már kijön a fogyasztás, ha tudom, hányat fordul 1kWh fogyasztásnál.
Nem lehet, hogy a te fogyasztásmérőd nem szereti a kapcsolós tápot? A 60 wattos tüske elég valószerűtlen, szerintem lehetséges, hogy a kapcsolós táp nem ohmos jellege megzavarta a fogyasztásmérőt. A villanyóra tárcsájának van tehetetlensége, de én úgy láttam, hogy egyenletesen forog, nem ugrált.
-
szacsee
nagyúr
Na nem a winyód a hunyó...
Lehet az is, de megnéztem ezt a Dell tápot és majd leestem a székről.
A Codegány 6 W-ot kajolt...kikapcsolva (mámint a lap), ez Dell-el 13W.
Idle bekapcs után a Codegen 34W-ot mutitott max, a Dell-nél néha felugrott 60-ra is..ja és venti nem is volt rajta..
Szerintem mérj újat, ha tudsz (FSP-vel is), de én mindenképp mérek Idle Load fogyit majdan..
Codegen 400W-al, FSP 350 PNF-el és ezzel a Dell-el is.
Kiváncsi lennék a PicoUPS mit eszik...majd kiderül mi a ludas..
Mivel Te 1 KWh után mértél átlagfogyit, ezért elképzelhető, hogy nálad is vannak ilyen 60W-os tüskék, de mivel átlag 30W-ot kajol ezért nőtt meg a fogyi átlaga 38W-ra.. -
nyunyu
félisten
-
shtml
őstag
A fogyasztási adataid alapján nincs kizárva, hogy csal a villanyóra nálunk.
Én sem hosszabbítót vettem, mert nem volt kedvem elzarándokolni a 14. kerületbe, hanem a edigitalnál vettem 2 darab 20-24-es átalakítót és egymásba dugtam őket. De a 20-24-es dugók túl sok helyet foglaltak és nem tudtam kellőképpen meghajlítani a kábelköteget. Most azonban levágtam a 20-as dugót a tápról és magam hosszabbítom meg, mert így a kábelköteget el tudom vezetni a lap és a táp között, ezzel meg jobb lesz a szellőzés, főleg akkor, ha felülre teszek egy ventilátort. Csak valahogy ki kellene vágnom a ház tetejét, szerszámom viszont nincs hozzá.
Hosszabbítás közben:
-
szacsee
nagyúr
Na mondom:
Alaplap+Geil Value 800 DDR2 1Gb+ Codegány 400W+ Pio DVR 109+ Zalmann MFC1+Gladialtec Silend Blade venti..
Hirens boot cd goldmem alatt 26Watta átlagban, amikor tekergettem a zalmin, akkor néha 31 Wattát is evett a rohadék..
Utána leszedtem mindent, only alaplap...biosban, boot közben néha felvillant a 20W, de átlag 23Wattát csókolt a konnektor felől.
Utána Samu HD120IJ Nidec motor KO-s döglendező vinyómat is rádugtam hadd akassza ki a villanyórát és az első sorban felsoroltakat, de itt már a venti és a lap között nem volt szabályzó...na így evett a rüszmeteg kemény 34W-ot átlagban..
Ha becslésekbe bocsájtkozhatok, akkor kb prájm alatt lehet oan 40-50W a maximális fogyasztása, de ezt majd a hétvégén..
Szóval shtml nemtom milyen vinyó az, de kajol rendesen..a dell táp sztem jobb hatásfokkal bír, mint a codegány, ami szerintem max 70%-os lehet és akkor finoman fogalmaztam.
Uhhogy szerintem...notivinyóval IDLE tartható a 30W alatti fogyi, terheltet meg majd leskelődök valamikor.
Ha lesz ház, akkor szellőzéstani értekezletet hívok össze, mert ha jól sejtem szívatni akarjátok a ventivel a házból a meleget, ami szerintem nem lenne rossz ötlet, csakhát van egy-két buktatója..nade ez majd később.
Az északi híd baromi meleg, talán melegebb mint a proci, tuti bordacserés lesz a cucc, még van itthon egy kis AS5-öm, azt rákenceficélem és jó is lesz.
Más alkatrész nem melegszik a lapon, ahogy elnézem...szerintetek? -
szacsee
nagyúr
Nekem van fogyimérőm..konnektorba dugós, ma meglesem műkszik-e, ha tudok szerezni hosszabbítót atx-hez..és megjön a ház, akkor kérésre mérhetek...pl:
Mplayer HD, prájm meg amit akartok..
Csini a lap ezzel az ezüstbordás geil rammal..Tényleg hosszabbítót hol vettél, nálunk vidéken azt sem tudták mit akarok..csak 15 cm-es 20-24 pin átalakítójuk van...
-
shtml
őstag
31/2 collos winchesterrel mértem, a HDD fogyasztását nem tudom, mert nem mai darab: egy ősrégi, 17 gigás Maxtor, 5400-as fordulattal.
A hálózatról felvett teljesítményt mértem. Műszer hiányában úgy, hogy a lakásban minden fogyasztót kikapcsoltam (nem standby-ba, hanem ki) és megmértem, hány másodperc alatt fordul egyet a villanyóra tárcsája, amelyen van egy szélesebb fekete csík. Minden villanyórára rá van írva, hány fordulat jelent 1kWh fogyasztást.
Nagyobb fogyasztású gépnél érdemes két fordulat idejét mérni és osztani kettővel, így pontosabb lesz a mérés.
Ez egy egyszerű alaplap, fixen beforrasztott processzorral, szerintem a lap nem olvassa a processzor VID-jét. Egy próbát azért megér.
-
szacsee
nagyúr
Nyáháhá megjött a lap, kösz Fuzik icakára tesz és nyilatkozom..ha elindul a 620-as Corsairrel..
-
szacsee
nagyúr
Ez a cerka amúgy szorzó lock-os, vagy sem?
Jó lenne, ha lehetne babrálni a szorzóját..na meg az rmclock tudna feszkót csökkenteni..édes álom.
shtml: Nálad a 38W notivinyóval, vagy 3,5-össel jött össze, mert ahogy nézem a notivinyók 2,5W-ot kajolnak írás, olvasás közben, a desktop társai pedig 9,6W körül..ebből kiindulva egy kevesebb fogyasztású ventivel, ha 3,5"-os hdd-vel mértél a fogyasztás 30W alá tolható.. -
shtml
őstag
A komplett lapra gondoltam, chipsettel és egyébbel együtt. Bár szerintem úgy sem lehet sok a fogyasztás, szóval igencsak érdekel.
Ha a Vcore-ra gondolsz, kb. egy hónapja áttanulmányoztam az áramkörét, de közben valaki betett egy linket egy grafitos modról. Kipróbáltam és kiderült, nem véletlenül annyi a Vcore, amennyi. Nem emlékszem már pontosan, de azt hiszem, 1.20 V-nál már el sem indult a lap. Talán az egyfázisú tápellátás miatt, de annyi még akkor sem lehet a hullámzása, hogy 1.20 alatt nem induljon a lap, ha maga a processzor elmegy 1.0 V-on is - már ha tényleg úgy van, ahogy páran írták.
-
Sir Psycho
aktív tag
Na nem is szentírásnak kell tekinteni a mérést, ami inkább csak vmi röpke bemutatás.
Én is elfogadnám a lapot, a bővítehtősége csöppet jobb a gly2-nél, bár a 1xPCIE-vel sem lesznek elkényeztetve a vásárlók. Reméljük a végeleges kiadásig azért kap egy teljesértékű PCI-E bővítősínt. -
shtml
őstag
válasz
Sir Psycho #342 üzenetére
Az üresjárati fogyasztás jobban érdekelne, az ilyen kis gépeket ritkán hajtjuk ki. A 39 wattot azért kissé sokallom, még teljes terheléssel is - az én GLY2-m ennyit fogyaszt üresjáratban, szintén egy HDD-vel.
Azért persze elfogadnám a kis lapot, kíváncsi vagyok, mikor és mennyiért jelenik meg itthon.
-
Sir Psycho
aktív tag
Nekem is van ám hírem. Előzetes fogyasztási teszt az Intel Atomjáról
Nézzük, miként fogyaszt egy miniITX platformban az Intel parányi központi egysége!Szerintem érdemes végignézni a kis videot!
-
Bumbi
tag
Megszakítjuk adásunkat egy friss hírrel:
mini-itx "buzáknak" kötelező néznivaló!!!
Intel DG45FC short video review -
beencee
őstag
-
shtml
őstag
Hidd el, nem megy passzívban, baromira melegszik a processzor és a northbridge. Persze ha elfogadsz 70-80 fokos processzorhőmérsékletet, akkor megy, de szerintem nem éri meg.
A Conradban 4 kHUF körül kapni hőcsövet, esetleg azzal kivezethető a hő, ha biztonságosan lehet rögzíteni a hőcsövet a két hűtőbordára. Persze akkor még lamellákat is kell szerelni a hőcsőre kivül, ráadásul jó hőátadással. Nálam ez azért nem játszik, mert letöltőgépként mindenképpen kell winchester is, azt meg rendesen akarom hűteni. 500 GB-os WD AAKS lesz, az kb. 10 wattot eszik és szeretném, ha hosszú életű lenne.
Az a gond, hogy az elülső ventilátor kiszerelve abszolút csendes (6.2V-ról hajtva), viszont amint beszerelem, igen hangos lesz, valószínűleg az előlapi rácsok miatt. Nem a légáramlás hangját hallani, hanem a ventilátor pörgését. Én most azon agyalok, hogy egy lapos, 8 centis ventilátort szerelek a ház tetejébe, a táp fölé, csak nincs szerszámom a fémtető esztétikus kivágásához. Szétbarmolni meg nem akarom.
-
nyunyu
félisten
Tudom nem sokat számít egyeseknél, hogy mennyit kajol a gép
Nalam pont szamit, mert kezdem unni a havi 11-12k-s villanyszamlat, amibol ~10k a gep+monitor+hangcucc.
Ugyhogy jo 2 honapja lenyomom standbyba a gepemet ejszakara+ha nem vagyok itt.
Letolteni meg raer akkor, ha amugy is a gep elott ulok.Ja és tudomásom szerint már leledzenek olyan Live CD-k, amivel bootolva nem kell vinyó, így még szerintem 25W alá esik a fogyasztása kb..
Egy vinyo 10W alatt eszik.
-
szacsee
nagyúr
válasz
madmaxhu #330 üzenetére
Bordoi féle lesz mellé..kicsit zsiványan kialakítva, de ha meglesz a cucc és összejön dobok fel képeket..
Nyunyu: Tudom nem sokat számít egyeseknél, hogy mennyit kajol a gép, nálam sem, de mindek kajáljon annyit, ha 20K-ból össze tudok rakni egy olyan gépet, ami jóformán semmit nem kajol (többi alkatrész van itthon). Ja és tudomásom szerint már leledzenek olyan Live CD-k, amivel bootolva nem kell vinyó, így még szerintem 25W alá esik a fogyasztása kb..főleg ha normálisan dobod össze és nem teszel bele még ventit sem.
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Ha minden igaz, akkor tulajdonosa leszek egy ilyen alaplapnak, kiváncsi vagyok rá mit tud.
Főleg internetezni rakom össze, arra meg elegendő...150W az idle fogyasztása a gépemnek, ezért határoztam el magam egy ilyen masina megépítése mellett. -
shtml
őstag
válasz
madmaxhu #327 üzenetére
Ha csöndes média PC-t akarsz, akkor nem látom értelmét 3 winchesternek. Legyen inkább egy nagyobb kapacitású, akár 750 GB-os. Külső meghajtókat USB-n bármikor csatlakoztathatsz, ha szükséges, de azok csak akkor fogyasztanak és zajongnak, amikor épp használod őket.
Pár hozzászólással feljebb olvashatod, hogy média PC-nek én is inkább a Gigabyte GA73PVM-S2H-t javaslom, pedig nekem van D201GLY2-m is. Csakhogy nálam a méret volt a legfontosabb, ezért nem választhattam egy uATX lapot. Az Intel lapjával az is gond lehet, hogy az északi hídon lévő borda messze nem elég, nekem is le kellett cserélnem, de sok helyütt olvastam, hogy mások is ezt tették.
Ha mégis az Intel-lap mellett döntesz, akkor normál méretű házat javaslok, mert abban sokkal könnyebben megoldható a szellőzés. Ha kiegyezel a gyengébb szellőzéssel, akkor melegen ajánlom azt a házikót, melyet Bordoitól 6,000-ért vettem, ez tartalmazza már a tápot is, vagyis szerintem kiváló vétel. Viszont csak 1 HDD fér el benne, továbbá csak vékony, notebookba való DVD-olvasót tudsz elhelyezni benne.
-
madmaxhu
csendes tag
Szevasztok!
Az Intel D201GLY2 lapjára szeretnék egy csöndes és kis fogyasztású gépet építeni.
Elsődlegesen media (zene) szerverként, p2p kliensként és netezésre használnám.
Most házat és tápot keresek hozzá.
Lenne benne 3 db 3,5" disc meg egy 5,25" optikai egység. Mivel az alaplapon a CPU hűtő passzív ezért az gondolom, hogy a tápnak már nem kéne passzívnak lennie. Nem kell nagy ház, egy kicsi és csöndes dobozka kellene, egy kicsi és csöndes tápocskával.Kívácsi vagyok a véleményekre, ajánljatok valamit!
Üdv.,
Mad Max -
Axy88
csendes tag
Így van, ezt nem mondtam, 100 Hz-es a TV és filmnézésre (számomra) teljesen jó, és a legfontosabb feladata itt az lesz, hogy nem kell vennem nagy monitort.
Bár egy 24"-os 1920x1200 monitort el tudnék képzelni magamnak: [link]
vagy egy 26-ost:
[link]
Álmodozásban nem ismerek akadályt:
[link]
Szóval akkor sem adnék ki ennyi pénzt, ha lenne...
Nevezzük ezt a korral járó bölcs megfontoltságnak. ( Mert a "piszok zsugori" nem annyira elegáns) -
Chaser
legenda
Lehet ám, hogy 100hz-es tévéje van
Nekünk volt egy Panasonic 70 centis, teljesen korrekt villódzásmentes képpel, csak eltakarítottam, mert anyám mindig 1.5 méterről nézte
De irigyellek hogy nincs tv-d, nekem se hiányzik, de a csájém miatt kell...szerk: 50hz-es 70 centis tv-től nekem kifolyna a szemem, 14"-os monitort nem tudnám már elviselni 60hz-en
-
shtml
őstag
Szerintem ne rontsd a szemedet a tv-vel. A felbontás csak egy dolog, de az 50Hz-es (2*25Hz interlace-ben) villogás is nagyon fárasztó, legalábbis egyeseknek. Tudom, ízlés és megszokás dolga, én is ismerek olyan embereket, akik csak tv-n tudják elképzelni a filmnézést, de arra is gondolj, hogy egy hagyományos tv még a sima DVD filmek felbontását sem képes kihasználni.
(Jó, én más tészta vagyok, már 6-7 éve egyáltalán nem nézek tv-t, sőt nincs is tv-m és nem hiányzik.)
-
Chaser
legenda
Érdekes, nálam a KM player éri be kisebb cpu használattal, 1080p-s videó nálam úgy zajlik, hogy lejátssza valós méretben, de mivel nálam is 1280x1024 a felbontás, igaz 19"-on, a képnek csak egy része van rajta, egérrel lehet dobálni a képet, vagy lehet választani hogy képernyőhöz igazítsa, akkor némileg változik a felbontás persze.
#320 Axy88: Ha befér egy mATX lap, akkor jobban jársz olyan lappal és procival ami most nekem van, lap+proci+hűtő cc 6k-val jön ki többe, mint a kis lapocska, procit alulfeszelve fogyasztásilag is nagyjából egálban lesznek, melegedés szempontjából meg GB lesz a győztes, kérdés milyen táppal akarod etetni a gépet.
-
Axy88
csendes tag
Chaser
Én úgy indultam, hogy szétszedtem a 70 centis TV-met és a belsőséget elnézve a nyúlketrec, birkahodály és ehhez hasonló kifejezések jutottak eszembe a bent tátongó üres köbmétereket látván. Ezért gondoltam tehát, hogy nem fogok külön dobozzal problémázni, be fogom építeni ebbe a mozizó gépemet. Akkor viszont miért ne lenne a gép kicsi, csendes, olcsó?
A Nintendo64 emulátor nekem már épp elég izgalmas, az pedig már a PII 800-on is rendben elment. Játékra amúgy nemigen van időm
Internetezni a TV-men csak 800x600-ban lehet, 1024x768-ban már ki kell találni az egyes karaktereket. (tudom: karakterméret, stb)
Ha viszont ennyire behatárolt lesz a felhasználás, akkor tényleg nem akarok sokat költeni rá. Néhány USB csatlakozó külső vincsinek, pendrive-nak, WLAN, rádiós egér és billentyű és kész. -
shtml
őstag
Letöltöttem a Coral Reef Adventure demót mindkét változatban. A 720p-t a KM Player 70-80% CPU terheléssel játssza le, a Media Player Classic 10%-kal kevesebb CPU-t kér. Mindkét lejátszóval hibátlanul ment.
Az 1080p-nél már 100% a terhelés, és nem is megy teljes képernyőn, mert 17 collos 1280*1024-es monitorom van.
-
shtml
őstag
Nem lényegesen kerülne többe Chaser kolléga konfigurációja, Anyámnak vsz. én is ilyet fogok összeállítani a mostani helyett. Szóval:
Gigabyte GA-73PVM-S2H
Már bruttó 12-13 ezer között kapható, van rajta DVI és HDMI kimenet is, integrált nVidia 7100 videó, Firewire és minden jóság. Celeron D420-szal kijön egy huszasból, filmnéző és zenehallgató gépnek ez inkább megfelel.
@Chaser: Kösz a linkeket, majd megírom az eredményt.
-
Chaser
legenda
Erre a vga-ra gondoltam pontosan, ahogy elnézem nem lowprofil.
-
Axy88
csendes tag
Chaser és shtml Köszönöm a válaszokat!
Tehát az Y2 a nyerő.A másik kérdésem az YT lenne:
[link]
[link]Tud erről valaki valamit? Én csak annyit,hogy pár ezer km-es körzetben nem lehet kapni.
Egy PCI-os kompozit vagy S-VHS kimenetű videókártya már jelentősen megdobná az egész árát.Esetleg érdemes lenne-e valami effélét összerakni?
[link] -
shtml
őstag
A Google által talált fórumokban mindenhol azt írják, hogy az Intel szerint a 220-as gyorsabb. De a 10 W különbség miatt még akkor is a 220-ast érdemes választani, ha egyenlő a teljesítményük. A GLY2-n lévő 2 SATA csatolóról nem is beszélve.
Fogyasztások:
Foxconn (IBM ThinkCentre) ház beépített saját 200W-os Delta táppal
1 GB RAM
Maxtor 17GB HDD
elülső saját ventilátor 6.2 V-ról
38 watt üresjáratbanA "nagy" gépem:
FSP Bluestorm II 400W
Asus P5K-VM
E2180 alulfeszelve 1.07V-ra, 6*333MHz
2GB RAM
Pioneer 212 író
WD 500GB AAKS
Asus Silent Knight II (ne tessék nevetni!)
Zalman F3 12 cm ventilátor 6.2V-ról
Huawei E220 modem
Sharkoon Rebel 9 ház
61 watt üresjáratbanMindkét fogyasztásérték a hálózatról felvett teljesítményt jelenti.
Vagyis ha a 215-ös lap plusz 10 wattot fogyaszt, akkor az a táp veszteségével már 50 watt felett van üresjáratban, ami elég közel áll a rendes gépem fogyasztásához, miközben a két gép tudása nyilván nagyon eltérő.
Egyébként a GLY2 25-30%-os processzorterheléssel tökéletesen, a legkisebb akadozás nélkül játszik le Media Player Classic-kal 768*576-os DVD ISO-kat USB-s winchesterről, Daemon Tools-zal felmountolva. Vagyis hiába írják több helyen, hogy a Mirage 1 alaplapi videó hurka, filmnézéshez tökéletesen megfelel.
-
Chaser
legenda
A 220-as gyorsabb, hiába kisebb az órajele, jól sikerült a core architektúra.
#309 beencee : Velem is előfordult már, hogy nem olvastam végig egy topikot, mert épp volt fontosabb dolgom is, ez pl nem egy olyan kérdés amire rá lehet vágni, hogy olvass vissza 10 hsz-ig, azokat én is rühellem.
-
Axy88
csendes tag
Sziasztok
Bocs, hogy most nem olvasom végig az összes hsz-t.
Az lenne a kérdésem, hogy a D201GLY-ban lévő cel215 és a D201GLY2-ben lévő cel 220 közül melyik a gyorsabb.
A cel215 Yonah magos 29 W, a cel220 Conroe magos 19 W felvett teljesítménnyel. Megjelenik-e ez a különbség a számítási teljesítményben is?
Jónéhány dolgot találtam a gugliban, de pont erre a kérdésre semmit. -
shtml
őstag
Nem rossz, kíváncsi vagyok, mennyi lesz az ára, mire ideér hozzánk. De hozzá kell tenni, egyes helyeken a D201 szinte nem is drágább, mint a tengerentúlon.
Azért a mostani beszerzését sem bánom - sőt! -, letöltőgépnek még ez is majdnem túl jó.
Hey dude, regarding your third link I sincerely envy your Japanese.
-
shtml
őstag
Én erre cseréltem le az északi hídon éktelenkedő, hűtőbordának csúfolt valamit:
Itt pedig már rászerelve az északi hídra:
A képen látható még a segítőtársam is.
Edit: Akit érdekel, a Rufuszban bruttó 660 forintért vettem, máshol jóval drágábban láttam.
-
Bumbi
tag
Ajánlom ezt mindenkinek átnézésre, annak aki esetleg nem ismerné. Egész használható adatok is vannak benne.
Esetleg más is linkelhetne ide olyan összefogó gyűjtőtopicot, amiben ki van vesézve a lap ennyire.
Üdv
Bumbi -
shtml
őstag
Ma délután beleoperáltam a lapot a Bordoi mestertől 6 kHUF-ért vásárolt IBM Thinkcentre házba. A házhoz tartozó 200 wattos Delta táp több mint elég. Mivel csak letöltőgépnek fogom használni, terheletlenül mértem hőmérsékletet, a processzor 24 fokos szobahőmérséklet mellett 47 fokon stabilizálódott.
Lehet, majd részletesebb leírást is készítek a "műtétről".
-
Sir Psycho
aktív tag
Köszi az infókat!
Nemvészes a hőmérsékelt. Silentpc-n mértek jóval magasabbat is (volt benne full passzív üzem és a gyári coolerrel mért érték házhűtő nélkül elérte a 80-85fokot is).Epiák teljesítménye? be is jelölted a képen (direkt vagy véletlen nemtudom), de körülbelült ottvan az epia 8000 a K6-2 környékén, az 5000 meg kb 266-os szint és kb ~300 pont.
-
nyunyu
félisten
Orthos izzasztas
Everest CPU Queen
Osszehasonlitaskeppen a 800MHz-s Epia 8000-re ir valami szanalmas 575 pontot a lista, akkor vajon az 533MHz-s 5000 mennyi lehet?
(az kerul ketszer annyiba, mint a D201GLY2A, 1098 pontos SP13000 viszont 4.5x annyiba!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest