Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zhagyma

őstag

válasz PeterPH #6965 üzenetére

Egyetértek. Csak keresgéltem a neten alternatív megoldásokat a tápellátásra. Már korábban felmerült bennem az ötlet, hogy a picoPSU + brick kombó egyesíthető műszakilag. Van pár bíztató megoldás a nevesebb gyártóknál, de magas az ár ...

Ekkor elgondolkodtam. Mi lenne, ha a drága branch téglatápot helyettesíteném egy saját építésű kapcsolóüzemú AC/DC konverterrel. Mint kiderült a chipgyártók egész ütős chipeket gyártanak ebben a kérdéskörben. A chipekhez a tervezési utasítások (részletes számításokkal) általában a gyártók honlapján szabadon elérhetők. Egyelőre ez tűnik a legolcsóbb minőségi megoldásnak, de némi időráfordítást igényelne. Na majd meglátjuk ...

Mivel jelenelg nincs felesleges szabadidőm így akadtam az "open frame" megoldásokra. Ezek a PSU gyártók által készített OEM megoldások, amelyeknek 12V AC/DC konvereteres változatait fröccsöntik a kínai üzemek a téglatápba. Emiatt a téglatápok újonnan tök egyformák lehetnek kívűlről, de nem mindegy mi van a burkolat alatt ...

Jelenleg egy ilyen picoPSU-160-XT-m van. Ehhez kellene legalább 12V/16.6A bricket találnom, hogy a peek teljesítményben is passzoljon a picoPSU-hoz. Igazság szerint nem találok olyat, amely a neten elérhető datasheet-l rendelkezik és nem "horror" áron van. Kínai utánérzések persze vannak olcsón, de nem sok bizalmam van bennük.

Ui: Bocs hogy sokat rúgózok a kérdésen, de egyelőre ez izgat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés