- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #29664 üzenetére
Non K i5höz pont elég akár a legpuritánabb lap is húzás nélkül. Egyedül csak max terheléskor cicereghet a vrm, mint nálam is Linx futtatásakor a 3+1 fázis.
Amúgy ha valami, akkor ezekben a gaming lapokban a fejes erősítős hangkártya megéri azt a néhány ezer forint pluszt.Sajnos olyan ez a pc fejlesztés, hogy sosincs vége. Ahogy fejlesztesz valamit rajta, utána nem sokkal találsz rajta másik kifogásolni való dolgot is, amit előbb vagy utóbb váltasz.
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #29651 üzenetére
,,Szóval az az elvetemült ötletem támadt, hogy vennék egy MSIB85I gaminget és egy i5-4460-at amit 3,6Ghz-re húzva használnék alulfeszelve"
Ez necces lenne. Megfelelő lappal rákényszerítheted mind a 4 magra a turbot a multicore enhancement opcióval vagy szorzóállítással, így 3,4en futna, viszont a buszt nagyon necces tolni, mivel max 3-5 mhz emelést visel el.
-
válasz
kisza25 #29651 üzenetére
Az ár/értéket mindig szem előtt tartom, minden mindegy alapon vehetném a z170-et is i7-el, csak akkora ökör azért nem vagyok.
Világos, csak nem tudom, hogyan lehetne kis ráfordítással érezhető ugrást produkálni.Ekkor leltem meg azt az MSI lapot és érdeklődtem, hogy K procit lehet benne húzni vagy nem, mert nem Z csippes, hanem B85, de gamer...
A Gigabyte dobott piacra H81-es lapot is "Gaming" jelzővel, minimális (3) tápellátással... hát no comment, ezekre a matricákra nem érdemes hagyatkozni, bár tény, az én figyelmemet is felkeltik. Úgy emlékszem, akinek korábbi BIOS volt a B85-ös lapján, annak ment még a tuning, sajnos a későbbi UEFI-kben (az Intel nyomására) a gyártók letiltották ezt a mókát.Nekem 50-60% tekert sokszor a VGA és droppolt a minimum FPS-el...
Na, ez már érdekelne engem is a helyedben! Ha ezt műveli egy 960, mi lenne nagyobb kártyákkal?
A hűtésed eléggé rendben van, és a lapodnak is 6+2-es a tápellátása, szóval ezekkel nem kéne, hogy hiba legyen. Nem lehet driver a ludas?(I)a ~3500 óra BF3-4 után annyira megszoktam, hogy szemre észreveszem, ha leesik az FPS(/I)
Eh. Mennyit is szoktál aludni? -
válasz
kisza25 #29649 üzenetére
"szívem szerint i7 után nézelődnék 1150-hez is,de az 100eFt az i5 meg 53eFt" - bocs, de nekem ebből az jött le, hogy azért nem mindegy neked. Ezek szerint félreértettem.
Oké, ha nem gond a pénz, akkor miért vacillálsz egyáltalán aprós beszerzésen, meg azon, hogy nem lesz s1155 lap aprón? Újonnan van bőven kínálat (meg a CPU-t is le tudod cserélni, LeC-nél biztosan).
s1150 pl.: ASUS MAXIMUS VII IMPACT (ezzel tuti nem gond a tuning)
s1151 pl.: ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/acNem állítottam, hogy ITX-ben nem lehet tuningolni, csak azt, hogy összességében talán drágábban, mint a nagyobb formátumok esetében.
Nem, engem soha nem izgatott a tuning, legfeljebb a Kaveri NB-jét, meg az IGP-jét húztam...
Ugyanakkor nem fáj az sem, hogy a VGA nem megy 100%-on, csak 95-ön, mikor 75+ FPS-sel hasít a BF4 a 64 fős map-on, 1080p/high-on. -
vis.p
aktív tag
válasz
kisza25 #29628 üzenetére
Szia!
Én ajánlom a z97 impact lapot mindenképpen. A legjobb leghűvösebb lapom volt. Egyáltalán nem tapasztaltam melegedést. Az igaz, hogy komoly vga-t nem használtam soha, de volt nálam 2-3 hétig egy 4790k sajnos csak 4.4ghz-en ment, de azzal sem volt semmilyen vrm melegedés probléma. Kézzel megérintve nem tudom, hogy volt-e 40 fokos prime95+furmark(igp) közben. Egy ismerősőmnek z87-es asus lapja volt 4790k 4,6ghz + gtx 980. Megkérdezem volt-e nála valami gond.
-
válasz
kisza25 #29627 üzenetére
Elárulnád mi az a felhasználási kör, aminél konkrétan megéreznéd a +200 Mhz-es, vagy egy kicsivel több tuningot?
Amennyivel többet költesz tuningos alaplapra (+ erősebb hűtésre, bár ez most nálad nem számít), annyiból vehetnél egy kicsivel erősebb, de tuning nélküli CPU-t, és máris ugyanott vagy.
Egyébként én ITX-re inkább S-es procit vennék, 65W-os fogyasztással.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kisza25 #29627 üzenetére
A Z a chipsetre utal, ami nem is gátolja a tuningot. Nyilván az igény hatására voltak fejlesztések ebbe az irányba és az új procik is eleve jobb fogyasztási mutatókkal bírnak, mint anno. Ettől függetlenül az ember kétszer is meggondolja, hogy mennyit merjen húzni ekkora méretben, mert se a hő elvitelére, se a stabilitás biztosítására nem marad túl sok hely.
Szóval lehet tuningolni, de ésszel. Én kerülném a fesz-emelést, ha nem külön-nyákos Asus lappal van dolgom. Arra is szemrebbenés nélkül dobnám rá az EK vagy Bitspower fullcover vizesblokkját. Vízzel nem lehet olyan könnyen elszállni hőmérséklet terén és elég kompakt méretbe lehet tartani a járulékos részeket is. Persze nem olcsó buli, de egy jó tuningos gép sosem az...
Ha tuningolni akarsz, akkor mindenképpen Impact-ot ajánlanék a fent említett okokból. Ha nem elsődleges, akkor megteszi az MSI is, vagy bármely gyártó hasonló méretű portékája, ami rendelkezik a számodra szükséges csatikkal és szolgáltatásokkal.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #29627 üzenetére
Ok akkor, ha nem lenne tuning melyik lenne az az alaplap1150-ben ami már ajánlható kategória?
Asrock z97m sem lenne jó tuningra? -
-
törölt tag
válasz
kisza25 #29435 üzenetére
már a 2500K sem volt tökéletes ebből a szempontból, amit kifogtam, azon pillanat alatt meg volt a +80C°@ 4,5Ghz pedig rendes vízhűtés volt rajta
-
törölt tag
válasz
kisza25 #29380 üzenetére
Ez úgy lehet hogy 3570 és azért annyi, mert a borda csak szélnek van kitéve. Ha raknék rá direktbe ventit az sem érne sokat(~3C°) mert a cpu kupak és a magok között van a probléma.. maga 50-60W eldisszipálása nem jelenthet problémát a hűtőnek(TX3evo), szvsz.
A kupakolást megcsinálom, ha nem lesznek egyenletesebbek a hőfokok, akkor megy vissza a H77 úgy ahogyan eddig használtam.
-
ada19
senior tag
válasz
kisza25 #29285 üzenetére
A sajátom előtt csak ATX és mATX gépeket építettem, ez az első mITX. Sokkal jobban élvezem (élveztem), viszont a szomorú dolog az hogy a válogatás utánaolvasás és építés folyamat sokkal érdekesebb volt mint a tényleges használat.
UI: tényleg szép lett, kíváncsi lennék mennyire hallható fél méterről - asztalon használod?
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #29270 üzenetére
Még jó, hogy én sem komolyan ajánlottam.
Én eleve nem adnék ennyi pénzt egy 8 centis ventiért, de hogy még hangos és gyenge is legyen, az már mindennek a teteje.
Más: szerintetek lenne értelme lecserélni a mostani Yate Loon 120x20-as procihűtésre használt ventimet egy Deepcool GS120-ra? Ebben a gépemben van használva egy Scythe Big Shuriken 2 Rev.B-n. A két venti paraméterei nagyjából megegyeznek, a GS120 tud PWM-et is, de az alaplapom anélkül is tudja a venti fordulatát vezérelni. Annyi a lényeges különbség, hogy a Yate Loon-nak 7 lapátja van, a Deepcool-nak 11. Melyiket érdemesebb procira használni? Most olyanra gondolok, hogy az egyik pl. nagyobb statikus nyomást tud fenntartani, ezért alacsonyabb fordulat is elég lehetne a hűtőborda megfelelő hőfokon tartásához.
-
ada19
senior tag
-
ada19
senior tag
válasz
kisza25 #29220 üzenetére
Alacsony fogyasztás és (nekem) bőven elgendő kraft miatt mindenképp i3-at céloztam (volna) meg Broadwellen is de aztán azokból talán egyáltalán nem érkezett semmi, hasonlót vártam Skylake esetén is.
Full disclaimer: Broadwell miatt már így is vártam az építéssel sok-sok hónapot aztán hoppon maradtam.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #29186 üzenetére
nem jó a link
Seep: hát még én -
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #29180 üzenetére
Direkt azert csinaltam a kepet, hogy lassatok mennyi hely maradt a vga es borda kozott. Es a Strixen meg van hatlap is. A mi lapunkara amugy csak ugyeskedessel megy fel, mivel a vga socketje mellett van egy kondi ami miatt nehez feltenni a huto rogzito keretet. Nehez de nem lehetetlen
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #29172 üzenetére
Szerintem állítsd be az összes házventit úgy, hogy kifelé fújjon, ekkor a leeső légnyomás hatására sok friss levegő fog betódulni a szabadon maradt szellőzőnyílásokon. Ilyen kicsi és zsúfolt házaknál szerintem nem jó ötlet a kereszthuzat, mert a levegő csak gyorsan végigmegy a legkisebb ellenállású folyosón, aztán el is hagyja a házat.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #29168 üzenetére
Igen. ha egyre nagyobb hőforrásokat teszel be, akkor előalhat ez a helyzet.
Azért a GPU és a tápcsatlakozó között jó lenne tudni milyen meleg a VGA-n a VRM. Ha jól értem emeltél rajta órajelet?!
Másrészt ha túlmelegedés miatt csinál ilyet az alaplap, akkor ki lehet tapogatni. 105-150C° körül lövi le, a termikus védelem az aktív alkatrészeket, lesz idő megtalálni.Egy nagyon triviális dolog: Ha megfordítod a szellőzést a gépházban, úgy hogy a 2db 80mm-es venti fújja az alaplapot és az elő venti tolja ki a meleget akkor mi történik?
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28876 üzenetére
Köszi!
Ez a 10-20%-ra csökkentett clock értékek nekem nagyon impozánsak! Be is lehet ezeket "szögelni", vagy alkalmasint öntevékenyen feljebb emeli a kártya?
Ennyire minimumra csavarva a frekiket elindulnak rajta az alkalmazásaid? Mondjuk engem jobban érdekelne valami gépésztervező, mint a játékokA többiektől elnézést az off-ért!
-
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28786 üzenetére
Most mennyi a maghőd 1,056V-nál, mennyit javult 1,190V-hoz képest?
(#28788) HookR :
Mit szólnának hozzá a merevlemezek? Jobb oldalon elől-hátul és fent is elég közel vannak a ház széléhez, így nem tudnám messze rakni a mágneseket.
A HDD-n belül, a fejet mozgató lineáris motor is két nagydarab szembe fordított Neodímium mágnessel működik, szerintem nem lehetetlen hogy probléma nélkül meg lehessen velük oldani a hdd-n kívül. Másrészt üzem közben(felhelyezett oldallappal) egymást semlegesíti a két szembe fordított mágnes.. Ezt találtam:[link]De így ha nincs fémes kapcsolat, akkor mi lesz a burkolat elektromágneses árnyékolásával?
Félre értetted van fémes kapcsolat, minden függesztési pont mellett két-két ponton összeér az oldallap a kerettel. Ez azért jobb mint a sík mert kvázi 3 ponton támasztja az oldalt, nincs olyan pont ahol feszítő erő nélkül összeérhetne rezonálhatna a lemez. És az alumínium oxidot is áttöri, mert abban az egy pontban a nagyobb erő és így biztos a fémes kapcsolat, feltéve hogy nem lesz eloxálva ezeken a pontokon a lemez.(szoptam ezzel egy öntött alu testű stúdió mikrofonnal.. onnan tudom)
A sarkok többnyire parlagon hevernek, de nem mind. A bal hátsónál alul elég közel van a dupla slot-os bővítőkártya hátlemezének teteje. A jobb hátsónál felül pedig a 3,5"-es HDD-t 7mm-t fel kell tolni, hogy a gumigyűrű kivehető legyen a kulcslyukon, ami miatt az ott szintén necces. És kérdés, hogy a negyedköríves felületre hogyan rögzítek bármit is.
Ezt a részt meghagyom neked, lehet a sarokban/ felül középen is elegendő felrakni, "ügyes kis fülekkel" és lapos pogácsa mágnesekkel akár a testbe is bele lehet marni a helyét, szemben vele meg más alakú is lehet.Nekem a megtiszteltetés
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28781 üzenetére
Még most döntsd el mennyit vagy hajlandó erre szánni, mert a 20-30K-s kompakt víz nem fogja a speciális igényeidet kielégíteni.
Én is végigjártam ezt az utat. Volt/van/ "kompakt" vizes rendszerem is, de a teljesítmény utáni vágy/lehetőség miatt arra jutottam, hogy "hangos" venti mellett is lehet játszani. Mert utána nemsokkal vissza tértem a léghűtésre, mert mindegy lett, hogy hol pörög a ventillátor radiátoron/ a gépházon, és rájöttem hogy nem feltétlenül kell, hozzá a drága sallangot berakni a gépházba.
Peace
-
Pete55555
addikt
válasz
kisza25 #28774 üzenetére
Ez érdekes, hogy nem lehet fixálni. Turbo-t ha kikapcsolod? Én lefixálnám, és úgy mérnék, ha pontosan akarnám tudni. Mondjuk az az 1-2 század lehet nem sokat jelent, de ki tudja.
Az tény, hogy CPU hűtő teszteknél ezt én sem szeretem, hogy a saját ventit rajtahagyják. Persze nem mindegy milyen a gyári venti, de itt a bordán van szvsz a lényeg, ventit cserélhetsz rajta könnyen.
Na meg a hangot sosem mérik, csak annyi, hogy "leszabályozva" meg "fullon" megy a venti, és elmondják,hogy hát ez hangos, ez meg nem... Kösz. Ez egy vélemény, nem érték. -
törölt tag
válasz
kisza25 #28765 üzenetére
Szerintem becsapod magad
,
az átlag CPU fesz, és az összes mért teljesítmény magasabb most, mint amikor T2-vel mérted, másrészt a T2 már huzamosabb ideig fent volt a CPU-n, össze volt gyógyulva.Állítsd be ugyan úgy a CPU-t/memóriát mint volt és szoktasd össze a hűtőt a kupakkal ahogyan korábban leírtam.
"de mikor 20-fokon mértem és utána 29 fokon mértem alig volt különbség a max hőfokok között, csodálkoztam is"
Ez a Heatpipe működési elvé miatt ilyen, van egy hőmérséklet, aminél hirtelen leesik a hőellenállása, és akörül tartja a CPU-t kupakot. Ezért is jó lenne ha a paszta a lehető legvékonyabb lenne, mert most még arányaiban nagy lehet a hőellenállás a cpu és a heat pipe között.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28763 üzenetére
Az egy jó paszta, a noctua mellé adott NT-H1 is hasonló állagú, de jótett neki az összeszoktatás.. Gyakorlatilag fémesen érintkezik, nincs közte paszta réteg, csak ahol rés/hézag van közöttük.
Más: azon törtem a fejem, hogy biztos van oldószere annak a ragasztónak, amivel a kupakot felrakták a CPU-ra. Ha penge/kalapács nélkül fel lehet nyitni, akkor kicserélném a TIM-et, szakszerűen. Irány a net!
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28760 üzenetére
manuális feszel 1,125V-ra állítva 70 fok alatt van 3,8Ghz-re húzva.. Az nem olyan rossz, kis alulfesz és meg lesz az 65C° alatt.
Mielőtt -idő előtt- kiderülne, hogy gyengébb mint a T2.. előtte össze kell gyógyulnia a kupaknak a heatpipe-al közte a pasztával!->idle/ kis terheléssel járathatod, venti nélkül, úgy hogy jó meleg legyen a borda, ízlés szerint.
jó lett volna, ha mértél volna korábban is szobahőmérsékletet..A végén ki fog derülni, hogy a ventilátor által, a bordán áttolt légmennyiségben és a felület arányában van a "titok".
-
válasz
kisza25 #28741 üzenetére
Grats a SWIF2-esekhez, így is jól mutat a ház!
(#28750) mintAdarab
Mivel passzív a lapod, ezért ajánlottam szintén passzív VGA-kat hozzá.
750Ti-t csak akkor vennék hozzá, ha nem olyan sokára fejlesztenél minimum Pentiumra. Anélkül szvsz fölösleges pénzkidobás, én inkább maradnék a hangtalan koncepciónál. -
törölt tag
válasz
kisza25 #28740 üzenetére
A fém klips és a VGA esetét sajnálom, képből nem látszik hogy beépítve mennyire van közel, lehet nem tökéletesen egyenesen állt a VGA amíg a kép készült?!
Ahogy látom vissza van véve a "tuning" a korábbi képekhez képest, 300Mhz-el kevesebben jár a CPU és a fesz sem stimmel. Ebből nem tudom összehasonlítani a két hűtőt/hőfokokat
Örülök hogy célt értél a Swif2-es ventikkel.
Ui.: A Táphoz ne nyúlj! Mert ki fog derülni hogy a ventin kívül más is zenél benne, és vehetsz abból is másikat.
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28741 üzenetére
Nem kötözködés képen, de nem elfordítva tetted fel a venti lefogató drótokat gyárilag függőlegesen állnak talán úgy nem lógna bele a vga hátlapjába.... Nem tudom csak tipp.
-
Cucuska2
addikt
válasz
kisza25 #28743 üzenetére
Én is így jártam. Először lecseréltem a VGA-t, a régi hangtalan volt (7850 -> 970 ITX), a mostani az terhelésnél marha hangos, alapjáratban is, aztán bios moddal engedélyeztem, hogy 50 fok alatt kapcsolja le a ventit, a hang megszűnt. Utána hallottam a proci gyári hűtőjét, azt lecseréltem, főleg azért az AXP-100-ra, mert marhajól nézett ki, és azt olvastam, hogy halk - valóban az. Aztán a 350W-os be quiet! tápnak van egy mély búgása, amivel semmit nem tudok kezdeni, és új tápot meg ezért nem veszek, mert rá megy a gatyám!
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #28740 üzenetére
csináltam pár fotót, itt megnézhetitek, xigmatek loki 2 asrock z77e itx
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28714 üzenetére
Igen de a True Spirit a proci közép vonalától 51mm-t log ki ami már benne van a pcie sinben(132-16-45-(40/2))=51. Emez, meg csak 44,5mm-t.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28632 üzenetére
Aida teszt nagyon light-os load, toljad linx-el.
Amúgy a felpörgés lehet a hibás foglalat miatt is, nézzél hőfokokat játék alatt."fesz autón van, nem volt kedvem vele foglalkozni "
Most kicsit zaklatott lettem, minek téptem eddig a szám?
Te meg már megrendelted az új hűtőt?!LLC állítsd a leggyengébbre(talán Level 1) és kezdheted 1,15V-nál, ha ofszeted van akkor -0,05V-nál.
Ram: 1,5V 9-9-9-24 T1 1600Mhz -
törölt tag
válasz
kisza25 #28628 üzenetére
Ez a 1,1909V meg az 1,208V valid?
amit nem értek, hogy játék alatt meg pörög, mint ökör Talán kurv@sok neki a fesz?
Nem fogom leírni többször hogy a 3570-em 1.008V megy ennyit és 20 kör linx teszt alatt produkál 70-72C°-ot a legmelegebb magja.
(#28629) Seep:Már korábban körbejártuk kollégával a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robogó, kismotor
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Everest / AIDA64 topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Macska topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest