- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
sasNAXO #62531 üzenetére
Sokan elfelejtik, de az AM4 lapok nagyon olcsón indultak, aztán a 5xx lapkákkal hirtelen kétszer annyiba került minden (ott ugrottak PCIE gen 4-re, illetve a másodlagos slotoknál gen 3-ra). AM5-el ugyanez a drágulás játszódott le még egyszer, ahogy felugrott PCIE gen 5-re, illetve ott még a DDR5 is bejátszott mert új memória kellett hozzá.
Azt csinálják mint a videokártyáknál, ha 2x gyorsabb kell akkor fizess 2x annyit... ha nem, akkor még mindig piacon van a régi.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #62536 üzenetére
azt teljesen megértem, én is itt hőzöngtem pár hónapja, mikor megtaláltam az 'AM5 lapomat' és a topic sem tudott olcsóbbat mutatni. valóban kellemetlen, de én bízom benne, hogy javulhat ez még.
nekem szerencsére egyelőre endgame az asztali gép, ezért is választottam overkill hardvert több komponensét tekintve. sajnos ITX alatt is van élet, én most a gyerekkori megkotlott Nintendo-kra kezdtem el locsolni a pénzt, az original NES-ben mondjuk nagy alaplap van, de a Gameboy Advance SP nyákja már elég kicsi, cserébe lehet rá keményen költeni, a reményért cserébe, hogy felépül
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #62531 üzenetére
engem is zavar, azért nem védeni akartam a piaci trendeket
az ITX régebben is a highend felől indult, aztán a felfutás miatt rájöttek, hogy lehet ezt faszán szeparálni és a high szegmenst még drágábbá tenni. az AM4 korszak valóban álom volt. én is tervezgetem a váltást, de 5700X-ről semmire nincs éretelme most. még az is lehet, hogy egy generációt még ellavírozok ezzel, megnéznem, hogy javul-e a tendencia. sokkal nehezebb most a 'sweetspot' találat, mint pár éve.
-
-
A.Winston
tag
válasz
sasNAXO #62458 üzenetére
Pedig annak sok erteme nincs. Intel most varialta at cpu nomenklaturajat, valoszinu zaros hataridon belul chipseteket is. Masreszt ezzel megint azt a benyomast keltik h probalnak felzarkozni, holott kvazi minimum beertek oket, de inkabb lehagytak.. (Persze ez hitvita is, de a fejlodesuk nezve szerintem nincs vita)
-
-
válasz
sasNAXO #62382 üzenetére
Pont erre gondoltam... de azért fizess érte 70k HUF-ot.
#62383TESCO-Zsömle
Ne bánkódj, visszafelé kompatibilis, szóval a 6-os SSD futni fog az 5-ös csatoló sebességével. Szívesen.#62385Francia91
12-kért kettőt kértem volna.Szóval mostanság inkább a kompakt micro ATX lapok között turkálok, valszeg' ez a jövő.
-
Francia91
veterán
válasz
sasNAXO #62382 üzenetére
Belegondolva, optikai hangkimenetet leszámítva nekem jó vétel volt a Giga B450i Aorus Pro WIFI ismerőstől 12-ért 2 éve
PCIe 3.0 nem zavar, SSD bőségesen gyors vele, 3060 Ti-t pedig simán meghajt a 3.0-ás sín (most pedig RX580 8GB Nitro + csücsül benne, a 3060 Ti tervben van ebben az évben), nem tervezek bele erősebb kártyát, proci lesz majd cserélve még idén 5700X-re a jelenlegi R5 5500 helyett, és akkor még jóideig elég lesz a gép, a jelenlegi 32 GB RAM-mal is
Párom Sakura NR200-asába meg tavaly ilyenkor lett véve AsRock B550M-ITX/AC lap, 40-ért újonnan még az sem volt rossz vétel, abba is mehet 5700X és mellé szintén 3060 Ti, elég lesz neki is mindenre
De a HTPC a 3 db 3,5"-os HDD és a B650-es lapok mATX és ITX ára miatt különbsége miatt mATX házba fog már menni -
válasz
sasNAXO #62378 üzenetére
Nem igazán látom a hozzáadott értéket pl. egy Asus AP201, Inter-Tech IM-1, Jonsbo D31, vagy CHIEFTEC BX-10B házhoz képest.
Az újdonság kapcsán egy picurit túltolt videó az ITX létjogosultságát vonja kérdőre napjainkban, nem minden alap nélkül.
A mostani ITX lapok...
- eléggé megcsappantak, ami modellszámot illeti;
- majd' duplájára emelkedett az áruk;
- fícsörökben, csatlakozókban jócskán visszavágták a legtöbbet.Ezzel szemben...
- az ITX házak méretben sokszor meghíztak, ill. a micro ATX társaik között jócskán találni kompaktabb modellt;
- egyéb (micro ATX) lapok is drágultak, de arányukban nem ennyire;
- a kompakt egybegépek (DeskMini, Minisforum, stb.) ésszerűbb formában kínálják ugyanazt, amiért az ITX-et kerestük, és most már teljesítményben is felnőttek. -
viperabácsi
addikt
-
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #62327 üzenetére
nem, ez a masik ugyanolyan alaplap
csak az a24-ben egy 170W-ra limitalt 48 magos EPYC van, ez pedig egy 240W-ra felengedett 64 magos.
AxBattler: 21cm szeles es 21.5cm mely lap kb, vonalzoval mericskelve, ha ATX tapot hasznalsz. ha sfx-et es oldalasan rakod be, akkor a melyseg gondolom a sima 17cm itx, ha viszont sfx-et ugyanigy teszed be az elejebe, akkor gondolom nyersz meg kb 2centit melysegben (~23.7cm)
zed1983: koszi! newegg-es rendeles volt, szerintem itthon nincs meg.
Rowon: az
az Asrock 'deep-itx'-nek hivja, a szelessege ugyanugy 17cm, de a melysege nagyobb. lab-in-a-box. gyakorlatilag tobb virtualgep egymassal osszekozgetve, ami nem latszik az az h most epp egy 2x100Gbps-es halokartya van mellette, azt sr-iov-vel felkonfigolva nagyon sok kapcsolatot tudok kihuzni a vm-ek kozott.
Crabface: melyebb(hosszabb). a szelessege pont itx.
-
-
hszilard666
veterán
válasz
sasNAXO #62203 üzenetére
Megértelek, a noctuánál nehéz jobbat találni!
Én is csak NF-P12 eseket használtam míg épített vizem volt, úgy átszellőztették a radiátorokat mint semmi más előtte, van olyan noctua ventim ami több mint 10 éve megvan
Közben szétszedtem megint a gépet mert zavart a GPU hőfok, jobban rászorítottam gyorskötözővel a ventiket és így nyertem 6 fokot 2000mhz en.
Megnéztem meddig megy el tuninban, 2090 mhz ig mertem menni, itt már eléri a 85 fokot ezt pedig nem szeretem. Lehet a pasztát kéne cserélni. De elengedem az ezen való agyalást, jó vagyok így. Attól függően hogy mennyiért megy el a 1060 am, nyertem bő 20% teljesítményt 1-2 ezer forintért. Szerintem megérte. Lőttem pár képet a gépről, nem fogjátok szeretni
A projektnél célkeresztben nem a szépség hanem az ár/érték arány volt, a teljes konfig (i7 4770, 16GB, 128SSD, 1TB HDD, GTX1070, CougarQBX,IS60) + btegér és bill, + 2db noctua és 2db noiseblocker vent összesen 61.000 HUF-nál jár. Ennyiből egy steam decket sem lehet kihozni, amivel szoktak redditen dobálózni hogy ár/érték arány bajnok. Én sikerként könyvelem el a projektet, ennél jobban szerintem már nem lehet optimalizálni a költség/teljesítmény arányt.
-
hszilard666
veterán
válasz
sasNAXO #62197 üzenetére
Igen, az lesz az!
Köszönöm a tippet, nekimegyek mégegyszer!
Lehet a venti és a borda között szökik ki a levegő.
Áhh, nagyon szép konfigod van, kiemelten teszik az airduct ami a VGA-n van. Nálam sajnos erre nincs mód, mivel low budget orientált a project, minden fillért meg kell fogni.
Vigneau:
Igen, ebben a gondolatban lehet ráció, sajnos most kötelező volt ez a megoldás, mert nem kaptam ventit a kártya mellé, csak borda van a PCB-n -
sb
veterán
válasz
sasNAXO #62187 üzenetére
Nem jártam még arra, ennyire nem volt komoly a dolog, csak ahogy kavarognak a lehetőségek úgy ez is bevillant már egyszer.
Még nem voltak desktop APU-k amikor nézelődni kezdtem. Minipc/noti lett volna lehetőség. Dvga-m sincs évek óta, az is csak opcióként jött, ha mégis kéne később akkor mi legyen a megoldás. Aztán közben már megjelent a desktop APU is, stb, stb... Minipc/mitx-nél én is inkább egybe raknám, mint külön. Csak itt meg már kezdek lassan visszakanyarodni a kisebb normál ház felé.
Dvga+paneltáp is kiesik, mITX lap is csak aranyáron van egy-kettő.
Kis gépet pedig úgy szerettem eddig is építeni, hogy nem volt benne se dvga, se rendes táp, azért hűthető legyen és összerakni se legyen rémálom.
Úgyhogy, lehet, hogy marad a kisebb mATX cucc... főleg ha egybeborítom a szerverrel is.
Ha már itt tartunk, újra megkérdezem kicsit módosítva: 2-3db 3.5" HDD-re és esetleg kisebb dvga-ra kisebb fajta mATX ház javaslatok? Múltkor HDD nélkül 1-2 tipp érkezett, ill. láttam a 400mm körüli másnak szóló tippeket de azt már kicsit nagynak találom. 300-350 közötti magasság/mélységig mik az opciók? (Egy kicsit alacsonyabb C3 Plus pl. jó lenne.)
-
sb
veterán
válasz
sasNAXO #62181 üzenetére
Köszi, akkor ez mélyvíz (nekem), nem valami kész megoldás...
@AxBattler
Köszi, 1-2 megoldást kerestem már én is de többet nem és ezek nem voltak meggyőzőek számomra, pl. táp integráció nélküli házak... vagy láttam full megoldást is ami 3x annyi mint a vga amit beletennék, az sem az igazi.Ezért érdekelt, hogy aki foglalkozott már ezzel hátha tud jobb megoldást ajánlani mint amibe én 10 perc alatt belefutottam.
-
válasz
sasNAXO #62181 üzenetére
Techspot teszt szerint, ha van elég vRAM, akkor azért nincs akkora esés PCIe 3.0 x4 esetében sem.
#62185sasNAXO
Sajnos ez 2022-es cikk, azóta meredeken kilőtt a játékok vRAM igénye, inkább 12GB lesz az... mondjuk a multi címek esetében nem, ott fontos a széles bázis, barátságos gépigény. -
válasz
sasNAXO #62176 üzenetére
Ja. Még egy Oculink port hiányzik a hátuljáról. Vagy esetleg az egyik M.2-es portba mehetne egy NVME-Oculink átalakító kártya, aztán kis barkáccsal kivezetni hátra.
Bár ehhez PCIE Gen4-es csatlakozó kell, magyarul inkább az X600-ba illene. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #61341 üzenetére
Nos, hogy magamat megválaszoljam (részben).
Vettem egy ali-n 45-50usd körül elérhető m2-oculink-pcie kitet.
A legtöbb időt a tesztrendszerből a pcie kivezetésével és később az nvidia driver feltelepítésével töltöttem, de kvázi elsőre működik.
(A kupiért elnézést.)
Érdemi teszt még egy gramm sem volt, főgépből a 3070-et nem akarom kiszedni, de majd valamit ki kellene találnom hozzá. Lehet megnézem M.2 SSD-vel hogy működik?
-
phulee
tag
válasz
sasNAXO #62080 üzenetére
Köszi! Pont az rémisztett meg elsőre, hogy mennyi mindent tud és hogy ebből a bőséges palettából mi az amire ténylegesen szükség van/lehet.
Szerencsére valóban nagyon intuitív a felület és szépen letisztult. Ritka, amikor ennyire áttekinthető és felhasználóbarát UI-val találkozol, főleg egy opensource, "garázs" projekt esetében.
-
válasz
sasNAXO #62043 üzenetére
Nem akarom venni, topikösszefoglalóhoz gyűjtök adatot/véleményeket, mindent.
-
viperabácsi
addikt
válasz
sasNAXO #61935 üzenetére
Ja én is csak az Asus b650i-e lapon találom meg azt amiket keresek, + még van usb-c to dp kimenete is. Azért az durva , hogy ennyit ki kelljen fizetni egy felszerelt lapért , ami még dühítőbb , hogy Matx alternatíva sincs
-
sb
veterán
válasz
sasNAXO #61513 üzenetére
Az AMD dgpu-iban is ott van az Infinity cache már régóta és nagyon sokat hoz a jóval erősebb gpu-k mellett is. Az APU-kba rakott gpu-k meg hatványozottak szenvednek a sávszélesség hiánytól, még a gyengék is.
Szóval sokat jelenthet, de eddig nem lépték meg. Pedig a cpu-kban szintén ott a 3D cache régóta.
Elég érthetetlen a dolog.@HUN_Sector
Azért a 40 CU-t megnézem mikor hova teszik be handheld-be. Oké, hogy gyors lesz - már ha vmi cache-el tényleg megtámogatják - de ennek jóval nagyobb TDP keret is kellene ennyi CU-hoz. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #61513 üzenetére
"A Strix Point egységek a 8000 szériában megtalálható XDNA magokat XDNA 2 magokra cserélik. Ezek leginkább az AI feladatokban villoghatnak majd, közel tripla számítási kapacitással számol a cég."
"Ha az AMD-nek valóban sikerül 40 RDNA 3.5 magot pakolnia ezekbe az egységekre, akkor nem csak a handheld piac rendeződhet át, de a gamer laptopok szegmense is erős átalakuláson mehet keresztül."
Gondolom helyszíni közvetítésben elhangzott.
-
sb
veterán
válasz
sasNAXO #61499 üzenetére
Nekem méretre nincs vele gondom, szerintem mindegyik mérettartománynak megvan a célja.
HookR-nek is írom:
Viszont ez igazából ugye nem mITX, alternatívaként viszont szerintem reális. Elvileg 230 EUR lesz, 90k. Gyorsan rákeresve összesen 5db AM5 mITX lapot találtam, 60k-tól felfelé... ebben pedig van egy korrekt ház, a lap sem rossz 4 slot, úgy tűnik lesz finomhangolás, ellentétben a SODIMM-es MiniPC-kkel. 2.5GbE LAN, 3 kimenet, Type-C, egy valószínűleg korrekt táp, dvga lehetőség. Utóbbi kettőnek van előnye, hátránya. Ekkora méretben szvsz nem rossz így.
Eddig igazából a mini PC-ket néztem, alternatívaként a nagyobb méret előnyeivel/hátrányaival szvsz nem rossz ez sem az elég gyalázatos AM5 mITX felhozatalban.
Egy SFX táp is segíthet, ha benevezek rá azért lehet, hogy kipróbálom a meglévő 120-as paneltáppal is.A tápnál nem scrolloztam eléggé le, elvileg fújja a "hideget" a cpu-ra.
Az ilyen cpu fölé rakott tápmegoldásoknál nem nagyon van jó megoldás. Volt még anno talán coolerem amin a borda alatti ventivel a cpu-t is meg lehet fordítani. Scythe Kozuti talán. -
Dr.Adonisz
tag
válasz
sasNAXO #61445 üzenetére
De 5 jack. Amúgy vele már beszéltem, mivel jópár üzletet kötöttünk. Ha jön szembe neki olyan ami nekem kell meg se hirdeti. Ebayen már nézelődtem, igazábol 2 gigabyte és 1 asrock fellne meg minden paraméternek de amiket láttam 70.000 nél kezdődnek.+posta(aztán vám mert ugye kína nem éppen eu tag.)
-
Strezi
őstag
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #61338 üzenetére
No hát akkor, ha esetleg valaki hasonló cipőben jár, a HDPLEX 250W GaN táp az AC oldalon ún. EL csatlakozókat használ. Egész konkrétan ELR-03V van a hálózati oldalon és ELP-03V van a tápegység oldalán. A bökkenő az, hogy nem tudom honnan szedték, de amit én rendeltem (tme -ről), annak picit más volt a toleranciája és cserélni kellett a tápegység oldalon is, mert veszélyes(nek tűnő)en laza volt. Csere után már jól illeszkedik.
És ennek megfelelően elkészült az egyedi belső tápkábel a gépbe.
A cpu csatit is cseréltem, ez most ezüst színű, majd egyszer egy teljesen egyedi méretű feketét összedobok, de most pont volt egy méretre passzoló másik amit kis átalakítással bele tudtam rakni. Ahogy első képen is látszik, beraktam az előlapi USB-C kábelt is; na ezzel sem vagyok túlságosan elégedett, éppen csak odafér és baromira merev kábel. Ha nagyobb hűtő lenne a gépben, valszeg nem tudnám elvezetni az alaplapi csatlakozóig.
Továbbra sem tökéletes, de alakul. -
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #61344 üzenetére
mi keszulunk kiprobalni egy ilyet. a minisforum UM780 XTX is ad egy oculink csatit a gephazbol kifele es a baratom 3090Ti-je csak a merete miatt van egy atx gephazban, atx lappal. ritkan kell, de akkor nagyon (video transzkodolas), szoval a terv az h kap egy kulso hazat es tapot (kerdes megprobaljuk-e pl tobb hdlpex gan250-nel vagy kapjon egy brutal sfx v atx tapot). nem igerem h gyors projekt lesz, mert eleg hosszu a lista, de ha barmi alakul, beszamolok rola
igaz, mi pcie gen3-as atalakitot hasznalunk, eloszor is kell csinalni sebesseg-teszteket h ebben az esetben korlatozo tenyezo-e a gen4 x4 helyett.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #61341 üzenetére
nagyobb nem kellene, pont a méret miatt is kapott meg ennyire
külső VGA szerintem egy nagyon veszélyes dolog, nem véletlenül nem terjedtek el ezek a dobozok. pedig baromi jó lenne, ha csak dokkolni kéne TB-vel, akár egy ultrakönnyű laptopot vagy akár a Densiumot. nem láttam nagy áttörést ezen a téren, Asus próbálkozik, de elég meh. -
Hanok
senior tag
válasz
sasNAXO #61338 üzenetére
Nagyon jól néz ki! Gratula hozzá, nagyon jó az összeállítás ezzel a fa betéttel. Mondjuk az ára tényleg borsos, viszont egy darabig nem kell máson gondolkodni
( Mondjuk ennyi pénzért azt a nyomorult színes kábelt igazán csinálhatták volna mondjuk feketéből, még ha nem is harisnyázzák be, vagy egyéb..)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #61338 üzenetére
elképesztően jól néz ki ez a ház. amikor először láttam, elgondolkodtam rajta, hogy cserélem a Ghost-ot, évek óta az első ilyen. elengedve az egész dVGA dolgot, csak a sok AAA cím miatt 1440p-re sajnos nem megy... pedig ez a footprint és fabetét nekem a csúcs most. grat : )
-
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #61298 üzenetére
lehet csak annyit jelent h befer 1.75" (44.45mm) helyre. a tipikusan szerverbe valo hutoket gyarto dynatron-nal mondjuk pont ertheto h ok megadjak nU-ban is a meretet, de naluk sem a pontos meret, hanem csak h tudd befer az adott magassagu rendszerbe. bar nemtom van-e a kinaiak tap-dimenzionalasanak koze hozza
-
cinemazealot
addikt
válasz
sasNAXO #61217 üzenetére
Nem érzem ezt nagyon kivételes eljárásnak, az eBay-en és Amazonon is szoktam néha látni efféle megjegyzéseket. Nem tartom kizártnak, hogy a nem célba érő csomagok miatt benyújtott vásárlói reklamációk (a posta kis értékű, távol keleti csomagokkal szemben tanúsított megbízhatatlansága), esetleg a nem konzekvens és/vagy magas ÁFA/VÁM miatti rendelés-lemondások és/vagy kritikák állhatnak a háttérben.
-
válasz
sasNAXO #61217 üzenetére
Delivery only to other European countries except Hungary.
Ez mondjuk tényleg durva, nem tudom, mi lehet a háttérben.
Lehet, hogy a 14 napos elállást is be kellene vállalniuk, de a magyar fogyasztói szokások mellett ez nem fér bele?
Vagy csak a Free shipping rész nem vonatkozik ránk, egyébként szállítási díjjal küldenék?
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #61211 üzenetére
Hű, az a ház!
Azt nem tudom, ez (sajnos?) márkavallás nálam. Amúgy sose volt problémám MSI cuccokkal, nem tuningolok, úgyhogy alapvetően a vrm problémák nem érintenek. A Gigabyte nálam még AM2 korban vágta el magát, de màr nem is emlékszek, mivel. 3. gen-nél adtam neki egy esélyt, de nem ment a Z77-ben a Sandy Celeron igp-je... Az Asus meg valamikor 2-3. gen. környékén lett annyira (túl?)hype-olva, hogy már azért unszimpatikussá vált. Az MSI az a márka, ami nem feltétlenül kiemelkedő, de amit tud, azt megbïzhatóan, stabilan hozza. Az Asrock meg nagyon szépen felépítette magát, másodvonalbeli márkából joggal került a másik 3 közé. Nálam MSI, Asrock, Asus, Gigabyte a sorrend, de a két A betűs között mély a szakadék nekem.
-
imibogyo
veterán
válasz
sasNAXO #61169 üzenetére
Igen ez abból az időből való terv, amikor még csak egy gépet használtam (se NAS, se több külön gép), így a rengeteg nagy méretű anyagom tárolását is egy gépben gondoltam anno megoldani.
PROTRON: tényleg lassan annyi idős, elég rég nem foglalkozom már komolyabban gépépítéssel, tervezéssel.
Pista0001: igen elég sok tervem volt anno, és jó pár meg is valósult, de a legtöbb az sohasem öltött alakot kifogytam a lendületből és anno az egészségből is, aztán valahogy nem kezdtem újra... Ezt a faházat most is használom "HTPC"-nek, de az asztali és a műhelygépem most már bolti. Még a tartalék (szimulátoros) gépem is egy régi gyári szerverházban van, egyelőre jobb hely híján a műhelyben ez is, mert az asszony kitiltott a házból a projektoros-szimulátorozás helyigénye miatt...
-
imibogyo
veterán
válasz
sasNAXO #61166 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam én is. Full passzív gépnél sokkal praktikusabb a másik bordaelrendezés, mert fektetett gépháznál felfelé, de még álló háznál is oldalra sokkal jobban ki tud szellőzni, mint ami ezen van...
De például ha az ember egy egy-ventis felépítésben gondolkodik, akkor is a "függőleges" borda a szerencsésebb (ez még mindig egy kidolgozatlan, kezdetleges terv, kéretik nem megkövezni). Persze megoldható ezzel is ez az elrendezés 90 fokkal elforgatott alaplappal, de akkor meg kérdés, hogy a procihűtő elforgatható-e...
-
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #61162 üzenetére
A prolima samuel 17-ből kiindulva terveztem volna nagyobb ventit, mint a borda... Ott 120-as megy arra kis gyöszre.
120-as terveztem a vga-ra is, mert a 2 db 92-es nem fér el a merev csövek, fittingek és kábelek erdejében a 170 mm hosszú bordán. Lehet, hogy tesztelem a samuel 17-tel....vaaagy tesa-val kitakarom a 120-as ventit, mint némelyik tápnál történt. -
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #61158 üzenetére
ezekkel képben vagyok, a full réz verziók nagyon tetszenek, de akárhogy néztem, az L12 a legjobb még mindig hűtésben. és vagy én rakom össze mindig sz*rul, vagy gyári hibás darabom van, de én nem érzem különösebbe jónak, csak épp elégnek, még a 3600/5700X CPU-kon tesztelve is. én nem értem, hogy mert valaki i9-et berakni alá...
szerk.: megkövetem magam, jobban rá kell néznem az AXP100-ra, gyorsan keresve most egyet megint. bármennyire is Noctua fanatikus vagyok, lehet, hogy beférne egy A12x25 az AXP-100 fölé és úgy valószínűleg ráverhet az L12-re. na erről még keresek több infót. elég vegyesek a tapasztalatok redditen.
ui.: az igazi ultimate megoldás egy VLP memória lenne, akkor beférne a 25mm-s Noctua az L12 alá. már DDR4-ben sem találtam ilyet sehol, nem hogy DDR5-ben... sajnos az már szerver...
-
Horvi
őstag
válasz
sasNAXO #61147 üzenetére
Neeeeee ezt most miért kellett?
Milyen konfig van a T1-ben? Mert látom, hogy deshroudolt a vga és a cpu hűtőn sincs felül venti.
HUN_Sector ez a bajom nekem is, hogy kattogni fog rajta az agyam.
zolika15 akkor úgy látom rá leszek beszélve, már csak a Ghostnak kell új gazdát találnom akkor. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #61094 üzenetére
Javítanám magam, 3400G volt, 2x8GB XMP memória, Gigabyte AB350N alaplap, és RGEEK 160W picoPSU + 120W kockatáp és azzal állt le a gép. De y-cruncher + heaven teszt alatt. Tehát nem 90W, hanem 120W volt kevés, de ugye terhelés teszt alatt.
#61096 HUN_Sector: Jogos, nem ismerek igazán minőségit...talán HDPLEX?
Mindegy, ha nincs agyon terhelve akkor bírni fogja a 3400G és ha legalább Bxxx alaplapod van, akkor a BIOS OC beállítások között lehet olyat, hogy lehúzod a PPT értéket, mondjuk 75W-ra és akkor hirtelen -13W a csúcsteljesítmény. Asszem ilyen nincs az Axxx alaplapoknál, de lehet ott van amit írsz, hogy 45W és akkor annak talán 65W körül van a PPT-je és nem sok % teljesítményt vesztettél. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #61092 üzenetére
Paneltápból létezik minőségi?
Nekem csak ez az inter tech 120-as van kéznél.
3400g-t fogok rátenni, max ha szükséges, leveszem 45 wattosra. Ezáltal felszabadul a chopin házam
Eredetileg az új kis házba szántam volna az am5 konfigot 8700g-vel, de annyira nem bánom, ha egy 160/180-as gold táp fogja inkább hajtani a chopin aluházában (nem emlékszem hirtelen mekkora) Mármint a tápb változat, gyerek 1150-es itx konfigját lefrissítem egy am4-esre. De kár az alaplapért
abból kéne valami jó htpc konfigot varázsolni, de azon a lapon semmi épkézláb csatlakozó (m2) nem volt még akkoriban
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #61070 üzenetére
Igen, azzal számolva esélyes...
Jó kérdés, hogy mivel számoltak. Nem clearance-t írnak, ami a rendelkezésre álló hely, hanem max cpu height, ami felett számolhattak légréssel is. A hdd tray hdd-vel együtt 12-13 mm, az a 30 mm-rel együtt 42-43. Ha számoltak légréssel, jó lehet, mert a fedélnél nem kell... Na előszedem a házat, az alaplap távtartóitól tudok mérni, már csak HookRt kéne megidézni, hogy megmondja, hány mm van az alaplap aljától az AM4 proci tetejéig.
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #61068 üzenetére
Akkor esélyes, hogy rossz lóra tettem a 47-tel... lehet, hogy kell vegyek egy 36-ot? Amennyiért mostanában megy az MK-35, nem biztos, hogy van kedvem venni, főleg mert azzal már akár az ötvenvalahányas is játszana... Viszont ha a 47-es beleférne, az azt jelenti, hogy az MK-35-tel mehetne a 120-as X67 is
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #61065 üzenetére
Egy AXP90-X47-et fogok hamarosan kipróbálni pont 5600G-n. Ha már szóba került, és a Chieftec IX házakról is sokat beszéltünk mostanában... az IX-be mekkora hűtő fér a sima gyári fedlapig hdd/ssd és a tray nélkül? Emlékszek, hogy valakinek van IX-ben foglalatos alaplapja így, de nem emlékszek, milyen hűtővel. Meg talán én is mértem valamit valakinek, de arra sem emlékszek
-
viperabácsi
addikt
válasz
sasNAXO #61056 üzenetére
ssd sebességét kb nem is nagyon érzékelném szerintem , csgo meg wz esetleg leginkább böngészés netezés , lenne a felhasználás , meg filmezés.
TVGO nem megy másképp csak pcről.Köszi telekom
Lehet egyenlőre akkor bele megy az 5600g kártya nélkül a másik lapba meg megy faternak a 3300x.Valamikor bele rakom a gépbe akkor az 5600g-t , szereztem egy EK-AIO 240 D-RGB
-t az megy majd rá a procira. Már akkor is emlegettem a tervezőjét a háznak mikor elsőre össze raktam próbára gyári hűtővel a gépet .
Lian li H20 x4 ház
corsair sf 600 platinum
3300x + ( valami 2 gb-s vga próbaképpen )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- ASUS TUF GAMING B550-PLUS 31 hó alza gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest