- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #17100 üzenetére
Ha rám hallgatsz akkor SSD a gépbe, és csak külső HDD.
Nekem a HTPC-ben csak SSD van, a másikban egyéb okok miatt van az SSD mellett két darab 250-es RAID0-ban. Adattárnak csak 2 terásokat használok, a HTPC-ben mondjuk pont belső dokkoló van (pico 160XT elbír 1 vinyót
), a másikhoz eSATA külső dokkoló.
-
F34R
nagyúr
válasz
Mercutio_ #17094 üzenetére
AMD PSCheck ?
van video is fent rola esetleg ha segit.
SB
i3 2100 erosebb cpu-ban pont azert lepodtem meg hogy lecserelted, irtad hogy csak netezni kell meg egy par dolog. intel kevesebbet fogyaszt mikozben erosebb, persze ha nem tudtad alulfeszelni es ez volt a szempont akkor nem szoltam.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #17094 üzenetére
K10STAT-tal próbáltam az elején utána FusionTweakerrel mértem ki végül is. Az jobban tetszett, bár 95%-ban ugyanaz a két progi, de 1-2 beállítással több volt utóbbiban.
Nagyrészt lineárisan sikerült csökkenteni a feszt minden használt p-state-en, így végül biosban állítottam be -0.250V-ra.
Ha nem lienáris lett volna maradok a FusionTweakernél. Phenom II-re/Athlon II is azt használtam és bevált.A GPU/NB rész is -0.250V-ot kapott, az meg nem is megy máshogy sajnos csak BIOS-ból.
F34R, mi a gond a cserével?
-
glocker
tag
válasz
Mercutio_ #17056 üzenetére
még sem ugrottam bele... főleg az gondolkoztatott el, hogy "ha a jelenlgi igényeidnek megfelel"...
már most is van erre a célra egy csendes (de nem néma
) IBM Lenovo 8807-em, 3GB RAM + core2 E6420-al...
nem tudom, hogy érdemes-e feláldozni a teljesítményt a csendesség miatt...
őrlődök még kicsit, mielőtt lépekmég egyszer kösz az infókat
-
glocker
tag
válasz
Mercutio_ #17053 üzenetére
szia
ASROCK H61MV-ITX (13.485,-) +
INTEL® Celeron G1610 2.60GHz 1155 BOX (10.833,-)
----
Alaplap + CPU + cooler = 24.318,-és akkor még kellene AKYGA 820-01B 65W ház (10.040,-) , ram (kb 4.500,-), + hdd
kb 40e hdd nélkül...
használtan (fél év garanciával) :
Atom D525 +
M-TECH 820-01B fekete külsőtápos itx ház +
2x1GB DDR3 notiram +
1TB os HDD
-------------
29.000,-azt gondolom, hogy bár a celeronos változatban van valamiféle biztonság és továbbfejleszthetőség (és persze bolti garancia) mégis a használt változat mellett döntök... ha veszek bele a rendszernek egy kicsi (60-64GB) de gyors SSD-t (tartalmaknak ott a terrás 7200rpm-es hdd) akkor a letöltés funkcióra "túlságosan is" jó lesz... de ha elé ül az ember akkor is normálisan tud netezni, vagy egyszerűbb feladatokat megoldani... állandóan mehet, mert nagyon keveset fogyaszt és tényleg néma lehet...
azért kösz az információt
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #16885 üzenetére
Nyilván egyszerűbb, de megpróbáltam csak a kérdésre válaszolni.
Legalább százszor megbántam hogy megvettem a Giga Z77-et, amire végül használom sok, amire szántam ahhoz édeskevés. Ennél jobban is elkölthettem volna a pénzem, de azzal mentegetőzök hogy némileg tűzoltás volt.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #16885 üzenetére
Ezt akartam javasolni én is.
Írta, hogy nem K-s proci is szóba jöhet. Ami ott benne van tuningban arra szerintem felesleges 35-50e-es lapot venni, elég egy olcsóbb is.Mondjuk eleve a Haswellnek nagy a felára. Ugyanez SB-IB vonalon egy H77-es ITX lappal (vagy akár egy H61-el) is elketyeg szemmel látható teljesítményveszteség nélkül - a nagyobb vagy nem K-s meghúzott procikhoz képest - töredék áron.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #16821 üzenetére
A Seasonic X400 fanless 114€, az X460 fanless 124€, a Silverstone 400 wattos passzív tápja is 124€.
Hát, hatásfokban biztos veri a G360 a Corsairt, tuti hogy minőségben sem rosszabb. Mivel a hatásfoka jobb, a max teljesítménye pedig kisebb, biztos hogy mérhető fogyasztáscsökkenést hozna. Hogy megtérülne-e valaha, az más kérdés. Ami a Seasonic ellen szól az egyedül az hogy nem moduláris.
Valószínű hogy a 20K-s határba nem fér bele, de egy PicoPSU 150XT vagy 160XT megfelelő kockával (120-150 watt körül, ez inkább HDD függő) még jobb lenne, úgy tudnád sokkal kisebbre építeni a gépet. A kisebb max teljesítmény miatt kis terhelésen hozná ugyanazt a hatásfokot mint a 80+ gold táp, és szerintem nagy terhelésen sem lenne rosszabb a helyzet sokkal.
-
petir
senior tag
válasz
Mercutio_ #16808 üzenetére
Egy ASRock-nak jobb tamogatottsaga van mint egy intel lapnak ???
Megmondom őszintén ezt nem gondoltam volna... Bár bevallom a régi gépem ami családba maradt még mindig tökéletes és egy ASRock lap van benne
Mivel nem értek hozzá hagyatkozom árban nagyjából ugyanott vagyok , igazából egy ház kellene ! Mit ajánlasz / ajánlotok ehhez a konfighoz?
Fogyasztást szem előtt szeretném tartani és a csendességet is most ugye a router csinál mindent hát ennek kb annyi hangja van , hogy hallom a vinyo pörgésétHa még erre tudnál valamit ajánlni az jó lenne.
Előre is köszönöm!! -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #16807 üzenetére
Nagyon elégedett vagyok vele. A teljesítmény nekem elegendő, vizes gépben van és így is zajtalan, a kábelhosszok olyanok amilyenek, végül is sikerült begyömöszölni a Prodigy tápos rekeszébe a táp mellé a nem használt kábeleket. Nálam amúgy ez külön bonyolítva van, ugyanis az alaplap és a VGA kábelei gyári harisnyás toldókkal is ki vannak egészítve, így a SATA-s köteg kivételével az összes kábel kompletten ott van a táp mellé behajtogatva. Fogyasztást már rég néztem, úgy rémlik utcahosszal verte a Be Quiet SFX 350-et.
Annyiban bántam csak meg hogy nem néztem előtte jobban körül. Van ugye az X szériája a Seasonicnak, az még jobb lenne. 400-as a legkisebb, utána jön a 460-as, az árdifi is csak 10 € közöttük, úgyhogy kivételesen abból a nagyobbikat venném. Hogy miért jobb mint a G? 80+ Platinum, teljesen moduláris és ventilátor mentes. Szóval kinéztem a következő tápomat
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #16802 üzenetére
Ha vissza tudod venni megfelelően akkor igen. A fizika az fizika.
a kérdés az, hogy vissza lehet-e venni normálisan. Nekem van egy Llano-m, ott ez működik a cpu órajellel/fesszel, de úgy tudom Trinity felett már közös a TDP keret és nehezebb megoldani, mert ha kevesebbet eszik a cpu akkor jobban hajtja a gpu-t. A TDP-t meg nem tudod leszabályozni.
Vagy a gpu-t is visszaveszed, csak akkor meg nem tudod kihasználni a közös TDP-t, mert külön leszabályozva arra tudsz csak lőni, hogy együtt fullra terhelve se lépjék át azt.Persze ez csak akkor érdekes, ha hajtod is. Ha nem hajtod meg a gpu-t és csak cpu-t veszed vissza akkor elvileg jó lehet. Csak ez tápméretezéshez nem elég.
-
degec
senior tag
-
storm4
aktív tag
válasz
Mercutio_ #16725 üzenetére
Helló!
Sajnos, szerintem,ha MX31-be bármilyen tápot teszel (ATX,moduláris ATX,SFX) tele lesz a ház a táp kábeleivel.
Nekem egy ilyennel volt tapasztalatom.Hiába harisnyázottak a kábelei,akkor is kitöltötte az egész házat.
Volt egy ilyen gyenge próbálkozásom is.Itt mondjuk a SATA kábelek,amik a legtöbb helyett elvették.Azóta ezek cserélve lettek. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #16712 üzenetére
#16712-ben írt tápos kérdésre senkinek nincs tippje?
Esetleg 10-14k-ig van olyan táp ami az MX31-be vagy más elvileg ATX-et fogadó házba berakható és nem lesz tele a kábeleivel a ház? (Ezért merült fel bennem a HX450-es is mint moduláris, bár már nem garis és 2008-as, de belül Seasonic S12 II ha jó ltudom, ha van ilyen áron más csendes SFX táp esetleg moduláris az se lenne baj
)
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #16657 üzenetére
Igen, nem túl jó a hatásfokuk, bár ez is tápfüggő. Ennél azért nálam jobb volt egy 300W-os TFX is (Pedig ugye a 150W-osnál nagyobb a relatív terhelés tehát jobb kellene, hogy legyen a hatásfok.)
Én is ugyanilyen MSI lapot használok, abban mértem a leírt értékeket. Idle 24W körül. HDD nélkül és 1 rammal akkor ezek szerint már 20W körül lenne.
Na mindegy, nem is ez volt a lényeg. Az érdekelt volna mennyivel kevesebbel éri be az IB-s Celeron. de így ebből nem igazán lehet látni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #16637 üzenetére
Bocsi, most csak 7,5k-sok vannak. Amikor utoljára néztem voltak 15"-osok is 5k-ért, bár azok nem tőle.
Ezek nem komplett monitorok burkolattal, meg talppal, de ő úgyis egybeépítené a rendszerét (ez lenne a logikus, ha már hordozhatóságot említett), vagyis én ezt tanácsoltam neki, ehhez ajánlottam monitort. Ahhoz meg ez tök ideális, bár a kisebb méret ideálisabb ilyen célra.
Hulot: a projektoros rész csak arra vonatkozott, hogy nem lehetetlen, mások is megoldották projektornak, de azért nehéz feladat. Nem azt írtam, hogy neked kellene projektorként használni.
-
TomiLi
addikt
válasz
Mercutio_ #16614 üzenetére
A Q03 oldal lapja csavarmentes, de a következő szériában már mást használ a lian li. Lehet, hogy véletlen, de az is lehet, hogy a "pattintós" változattal voltak gondok (csak találgatás részemről, mert én is szemezek egy hasonló méretű házikóval, és a Lian-nál feltűnt, hogy elhagyták ezt a megoldást)
-
Pista0001
addikt
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #16567 üzenetére
Kínai cégeknél csak a legritkább esetben beszélhetünk saját márkaimázsról. Gondolom gyártanak bárkinek, aki megfizeti.
Spire Powercube néven lehet ismerős.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Mercutio_ #16425 üzenetére
Kösz a 3DMark oldalt! Nem ismertem eddig, hasznos lesz majd a Richland-nél is. Szerintem azoknál a játékoknál ahol a Trinity 6550D recommended alatt van 10-30%-ig, még javulhat a teljesítmény Richland 8670D esetén és a frissített Catalyst driver tovább növeli az élményt.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Mercutio_ #16425 üzenetére
Totál nulláról.
Minimumom még az Intel procikban lévő IGP is elég lenne játékokra, de az AMD régebbi megoldásai is jobbak nála. Valami kis HDD, memória, proci, alaplap, monitor, billentyűzet, ház, táp kellene, esetleg DVD is bár nem lételem..Most ősrégi notim van, tehát csakis egér meg egérpad adott (bár azokat is cserélni kellene később).
Noti hordozható, de egy APU-s mini PC jóval erősebb... -
Destloler
tag
válasz
Mercutio_ #16405 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, találtam 2 db ami jó lenne.
1, egy jetway mobile core i cpu megy bele 2 db sata 6.0 és 4 db sata 2.0 ez kb 40e Ft.
2, azt hiszem asrock de az FM2 cpu-kat fogad, ez valamivel olcsóbb viszont nem tudom hogy van-e olyan FM2 cpu ami 25W körül fogyaszt. -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Mercutio_ #16379 üzenetére
Ugyanígy vagyok én is ezzel. Kíváncsiság miatt nehéz a döntés, hogy kipróbáljam-e az új Haswell-t és később kiegészítsem egy Radeon 8XXX-es dVGA-val, vagy válasszam a legerősebb Richland APU-t amikor a Kaveri is "hamarosan" piacra kerül.
Egy biztos, hogy a ház FD Node 304 lesz.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #16377 üzenetére
A Club3D, a VTX3D és a PowerColor ugyanaz, egy gyártó három branddel, így nem meglepő hogy nem olcsóbb mint a többi. Szerintem azért rákölteni hogy eladd nincs értelme, nem adnának annyit érte mint amennyibe a hardverek kerülnek, mellesleg pont olyan igényű embert kéne találnod mint amilyen gépet összeválogatsz. Szerintem hirdesd kitartóan üresen, el fog az menni ha olyan árat kérsz érte ami reális. Én annak idelyén egy Silverstone Nitrogon hűtőt adtam el nagyon hosszú idő után. Annyira rétegigényt fedett le annak idején hogy ki kellett várni azt akinek ez kell.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #16371 üzenetére
Opcionális lehetőség. UEFI-s alaplappal Win8 alatt hamarabb bootol be. Ha minden igaz.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #16363 üzenetére
PowerColor HD7750 1GB GDDR5 (AX7750 1GBD5-DH / AX7750 1GBD5-DHE)
Vagy ha kisebb kell: Sapphire HD7750 LP (11202-10-20G)
Ezen a képen láthatod, hogy mégha létezne is, sokat nem nyernél azzal a néhány mm-nyi nyáktöbblettel oldalirányba. A Mini-ITX miért nem jó?
-
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #16331 üzenetére
Láttam azt is... igaz amikor ránéztem múlt héten még csak 5k volt asszem.
Erősen agyalok, mert a Spire Powercube-om is hasonló, ahelyett lenne MX31, mert nem fér be Ninja Mini a Spire-be.Bár igazából semmi szükség ekkora hűtőre sem... plussz lennének jobb házak is, pl a Coolcube... csak ott meg ugye az ár nem ugyanaz. 18k körül van. Igazából csak azért opció az MX31 mert olcsó. Ennyit megérne a Spire-ről a csere megtartva a hűtőt.
A másik amit viszont kérdezni is akartam itt:
3db 3.5" HDD-hez mi a legkisebb ház, amit ajánlatok? Minimális barkács is belefér... különben amúgy is esélytelen lenne kis házba ennyi HDD. A cpu hűtésre nem baj, ha nem marad túl nagy hely, lényeg a házhűtés. Ide is felmerült a Coolcube, ha valami felfogatási pont benne belül (akár fellógatni a HDD-t), de elég steril a ház ilyen szempontból. Vagy valamivel nagyobb méretben az MX31, Powercube, SG05 amibe szerintem betuszkolható még 3 HDD. (Persze Hookr csodaházát leszámítva.)
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #15754 üzenetére
Nyilván nem vérpisti a célközönség, hanem a kocajátékos, aki emellett teljesen általános feladatokra használja csak a gépet (netezés, filmnézés). Erre bőven elég a Celeron prociereje is (tapasztalat, van egy G540-em). A teszt lényege hogy a jelenlegi propaganda szerint nekik jobb lehet egy APU, miközben hasonló fogyasztású és árú dVGA-s konfiggal jobban jár a polgár.
Duracellm...: Ó, ezt már meg lehet oldani. A postával 130 $ körüli e-bayes ár már nagyobb bibi.
Gaben01: Alig kerül többe mint ez a kis kütyü
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #15741 üzenetére
Feltételezem hogy a 65 W-os még jobban alulmaradna amúgy, mert kevésbé tudná kihasználni a turbót a TDP limit miatt. Ja, és van ott kifejezetten játékos teljesítményt taglaló grafikon is, abban veri el az A10-et a Celeron+6670. Tiszta proci teljesítményben az A10-es (némileg több maggal, meg talán magasabb órajellel is) csúnyán elveri a Celeront, itt nincs is meglepetés, de a teszt lényege a kocajátékos konfig, így viszont kiegyenlített a TDP, mert a Celeronnál hozzájön a 6670 is, így az is 100 W körül van.
Gaben01: Válassz olyan alaplapot amin van mini PCI-E slot, ha kell a WiFi akkor azt váltsd kis USB-s stickkel (ez bizonyítottan működik), a mini PCI-E-be meg mehet a firewire. Figyelem! A link megnyitását csak erős idegzetűeknek ajánlom, árak miatt inkább az e-bayen kellene körülnézni. De legalább létezik.
Létezik olyan kábel(köteg), hogy a tápot molex vagy sata csatiról veszi, van egy alaplapra dugható venti csati amibe csak a fordulatszám és a PWM van bekötve, valamint 3 vagy 5 (kétféle van) lengőaljzat ventinek. Értelemszerűen csak PWM-es ventiket lehet vele szabályozni. B verzió: Arctic PWM-es ventik, ezek meg tudják osztani a PWM jelet, így egy aljzatra akár 5 darabot is fel lehet fűzni.
-
Gaben01
őstag
válasz
Mercutio_ #15747 üzenetére
Az elmúlt 2 évben szinte alig játszottam,úgyhogy nem biztos,hogy hiányozni fog a vga.Az asusok jelenleg 21K és 23K árban vannak hardveraprón (több mint 2 év garanciával mindkettő),úgyhogy olyan nagy spórolást szerintem nem csinálok az asrock-hoz képest.
Hardverkerben holnap meg tudják mondani,hogy tudnak-e rendelni az intel lapból.Ha igen,akkor berendelem azt valószínűleg és megoldódik a problémám. -
Gaben01
őstag
válasz
Mercutio_ #15744 üzenetére
A kérdés logikus.Sima PCI-os firewire kártyám van, viszont pci-e változat újonan 6K-tól indul,használtat meg még nem sikerült találnom.A hétvégén szenvedtem egy sort a kamerával (egy Sony miniDV),hogy összehozzam az adatátvitelt usb-n keresztül,de a sony oldaláról leszedett usb driver csak elkúrta a win7-em és inkább hagytam a francba.De azt hiszem adok még egy esélyt a dolognak és ha összejön,akkor lecsapok valamelyik P8H77-I-re.Vagy megy a gépből a GTX460,marad az iGPU (végülis HD4000 lapul a kis i3-ban) és akkor szerválok egy pci-e frirewire kártyát.A linkelt intel lap oem-ként kerül annyiba iponban,mint Aqua-ban dobozosan,viszont ott csak rendelésre van,akárcsak hardverkerben.
Esetleg ha van valakinek eladó pci-e firewire kártyája,akkor ne fogja vissza magát.xtevo: ez már bennem is felötlött,utána is olvastam,de a legtöbb esetben vagy nem működött a dolog vagy geb@szos volt valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen autót vegyek?
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest