Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22005) garga01 válasza Sword (#21998) üzenetére


garga01
senior tag

Így már értem, de gyakorlatilag akkor egy rendes antennát (nem szoba vagy ilyen dizájnos formájú izét) nem tudsz sajnos kirakni.
Az összes szobaantennával meg ilyen erősítővel egybeépítettel az a baj, hogy az erősítőt nem tudod kiiktatni. Ha kiiktatod az erősítő tápellátását (kihúzod az adatpert, letiltod a tv/box menüjében), semmi jelet nem kapsz, de nem azért mert ilyen rossz lenne az antenna, csak szimplán így működik az erősítő áramkör (nem enged át).
És a fentiből jön a gond, ne haragudj h ezt nem írtam előtte. Mag az antenna begyűjti szépen a hasznos és zavarjeleket, jól fel is erősíti és ezt kapod meg a kimenetén. Utána hiába vágod már le a zavaró jeleket, már az antennában bent leromlik a jelminőség.
(Az erősítő mindent erősít-> ha zavar van azt is)
A megoldás egy nem erősítős antenna, aminek a kimenetén egyből a 700 MHz-nél vágó szűrő van (egyből amit lehet zavart kizárni) és ezután van értelme erősíteni (ha szükséges). Igaz én Szegeden lakok, de a közelben itt van Telekom tornya amerre pont néz az antennám (kis logper), de az antenna kimenetén egyből egy 700 MHz-es szűrő van, utána megy az osztóba és a tv-k felé (erősítőm nincs is).

Esetleg ha neten vetted, próbáld meg visszaküldeni az antennát, h nem lett jó és egy nem erősítőset venni, vagy olyat amiben 700 MHz-s a szűrő.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.