Hirdetés

2024. szeptember 12., csütörtök

Gyorskeresés

(#21751) garga01 válasza Chalkboard (#21749) üzenetére

garga01
őstag
LOGOUT blog

Ahogy nézem elég közel van, így erősítő nem fog kelleni remélhetőleg ennyi osztásnál sem.
Ettől függetlenül én a legnagyobb logpert tenném fel, legyen bőven tartalék. Pl itt vagy itt is tudsz rendelni. Arra figyelj, hogy erősítő nélkülit vegyél.
Osztóból a régi "arany" címkéseket kerülni kell, meg ami nem F csatlakozós. Pl. a Teletornik nagyon jó márka. Innen is bármelyiket megveheted, Triax is jó. Vagy innen a Signal. Arra figyelj, rendesen legyenek felszerelve az F csatlakozók.
Az osztó után a tv-k felé csak lengő kábel lesz dugóval, vagy fali aljzatot akarsz?

Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!

(#21752) macgywer válasza regvoltrossz (#21750) üzenetére

macgywer
tag

Szia!Éjfél után nálam az epg törlődik szinte majdnem minden csatornánál,és egy jó időbe telik mire visszatöltődik.

(#21753) Chalkboard válasza garga01 (#21751) üzenetére

Chalkboard
csendes tag

Nagyon köszi a szakértői választ! :R
Lengőkábel lesz mindenhol.

https://m3digital.hu/iskra-p-2845-f-logper-antenna-nagy
https://m3digital.hu/kabel-tv/belteri-osztok/teletronik-6-os-oszto-h2776

ez a kombináció szerinted ütőképes?

(#21754) garga01 válasza Chalkboard (#21753) üzenetére

garga01
őstag
LOGOUT blog

Szerintem jó lesz, arra figyelj ha van kábel a falban ne túl régi legyen (ha pl.. kábeltv-ből maradt az teljesen jó). Milyen hosszúak lesznek a leágazások? Ha esetleg valahol kevés lenne a jel, utólag tudsz még mindig venni egy erősítőt.

(#21755) dethroner válasza dethroner (#21691) üzenetére

dethroner
veterán

Megjött a kínai olcsó antenna. Vegyes érzéseim vannak. Tényleg működik beltérben is, ha megfelelő helyet eltalálom, szép jelet fog. De! Csak az egyik multiplex jön jó minőségben. Megvan az A és a B is, de egyszerre nem lehet normális minőségben fogni a kettőt. Vagy egyik, vagy másik. Ha az egyik multiplex bejött akkor pici, vagy nagyobb mozgatásra, arrébb helyezésre bejön a másik is, de ezzel egyidőben elmegy a korábban belőtt jel. Tegnap este sikerült olyan helyet találnom, ahol mindkettő jól jött, de pár óra múlva már kockásodott. Miért ilyen érzékeny az irányra és miért nem jön jól 2 multiplex ugyanabban a pozícióban?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#21756) Chalkboard válasza garga01 (#21754) üzenetére

Chalkboard
csendes tag

Köszi, lassan összehozom akkor a dolgot, írok mire jutottam :) Új kábelek lesznek, most van folyamatban egy nagyobb felújítás az ingatlanon, a padláson keresztül tervezzük vinni a szobákba a vezetéket.

(#21757) Joker88

Joker88
őstag

ha jól értelmezem a most kapott csekkel eggyütt érkező tájékoztatót, az eddigi 2.599 forintos " alap" előfizetői díj majd' 3.000 forintra drágul..

In loving memory of Garrett Lockhart

(#21758) Mr.Wiking

Mr.Wiking
tag

Sziasztok!

Le akarjuk mondani a kábeltévét, már nem használjuk. Ennek ellenére háttérzajnak jó lenne, ha menne valami, ezert a MindigTv ingyenes csatornáit akarjuk majd befogni. Okos tévénk van. Ehhez is kell dekóder, tv box, vagy ezek alapból is tudják fogni az ingyenes csatornákat?

(#21759) bul07 válasza Mr.Wiking (#21758) üzenetére

bul07
nagyúr

Egy antenna kell és az ingyenesek menni fognak

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#21760) Mr.Wiking válasza bul07 (#21759) üzenetére

Mr.Wiking
tag

Köszi! :R

Egy ilyen például? [link]

(#21761) bul07 válasza Mr.Wiking (#21760) üzenetére

bul07
nagyúr

Sokmindenitől függ
Minél messzebb a toronytól, minél vastagabb vagy árnyékolt hely annál erősebb antenna kell

Lefedettségi térkép [link]

Esetleg ha régen volt antennás tv az talán jó kiindulási alap hogy milyen antenna volt akkor

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#21762) Doky586 válasza Mr.Wiking (#21760) üzenetére

Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Inkább egy ilyen:

(#21763) gregory91 válasza Mr.Wiking (#21758) üzenetére

gregory91
senior tag

A mai okostévék már támogatják a DVB-T2 szabványt is(akár a DVB-S2-t is).
Fogj egy szál koaxot a végét aggaszd fel a függönytartó elejére.Lehet úgy is megtalál néhány adót.

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#21764) lócitrom válasza azbest (#21742) üzenetére

lócitrom
őstag

csak hogy tisztázzuk: kolléga csak ilyen durrbele módon leírta amikre emlékszik, halványan. OTT csatornák/kínálat csak a fostos szolgáltatói dobozzal megy. ahhoz, hogy a tévé egyáltalán tudjon vele mit kezdeni a szolgáltatónak valamilyen módon magát az eszközt is be kell azonosítania. egy "mezei" modullal meg "mezei" tévével sehogy sem történik meg eleve. lehet, hogy a digi innovatív volt meg a 4ig miatt már mindenki ugyanabban a homokozóban van, de hogy ilyen backend a karhatalmista holdudvarban nem fog megszületni sosem az qurva élet. másnál se nagyon valószínű eleve.

#21750 regvoltrossz
forrásjel hibája okozza és kizárólag ezt a csatornát érinti. de hogy pontosan hol akad el a dolog azt ők tudnák megmondani. ez lassan vagy két éve így megy. nem nagyon érdekli őket. valószínűleg nem is érkezik sok bejelentés, hogy egyáltalán megvizsgálásig eljusson.

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#21765) azbest válasza lócitrom (#21764) üzenetére

azbest
félisten

Sejtettem, hogy nincs mégsem ci+ modulosan ilyen.

Egyébként amennyire hiányos ismereteim engedik, elvileg a hbbtv + ci együtt tud kezelni online is ts streames csatorna nyitást, tehát elvileg lehetne interneten át is ilyet. De ők kódolatlanul tolták a hbb-hez a ts formátumú 720 streameket régebben. Nem a mindigo streamet használták, mert az azt hiszem nem ts.

A boxnál a "kártya" sorozatszámával ment az azonosítás. A ci + ts módnál meg az antennással egyező jogosultság nyitással megy azt hiszem.

Gondolom se szándék, se szakember, mert nem hiszem, hogy nagyon akarnak terjeszkedni, elvannak a langyosban.

[ Szerkesztve ]

(#21766) Endre93

Endre93
friss újonc

Üdv ha már regeltem itt a facebookos problémám miatt, feltennék egy kérdést. Olyan antennát lehet kapni, ami minden irányból fogja a jeleket normális minőségben? Mert a magyaron kívül jönne a román és a szerb csomag is, de így most külön rájuk kell forgatni az antennát!

(#21767) lócitrom válasza azbest (#21765) üzenetére

lócitrom
őstag

igen, a HbbTV valóban menne, HA megcsinálnák rendesen. az konkrétan erre van és ugye itt már a backend adott. a tv-k ben meg adott a frontend. de ahogy az OTT hitelesítés is eléggé tragikusan megy jelenleg úgy ez is megállt a növésben. biztos rémlik, hogy téma volt, hogy pl. a NatGeo-t lehetett nézni így és sokan furcsállták, hogy mikor kinyitották a csatornát csak akkor ment a Hbb adás. ellenkező esetben senki sem érte el. hát a hitelesítés vélhetően vagy nincs konfigurálva, esetleg nem kapcsolódik adatbázishoz. vagy valamilyen hálózati eszköz nem megfelelő.

de utolsó ismereteim alapján ezt senki sem "viszi", így nem fejlesztik és tippem szerint nem is fogják. már az az alibi sem él, hogy tesztelik. persze amennyit elköltöttek már mindenre simán lenne hozzá már CDN is, ami még kiszolgálná az igényeket is. viszont kétlem, hogy ezt megéljük.

[ Szerkesztve ]

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#21768) jbl

jbl
aktív tag

új TV vásárlásával meg is szünteteme a szolgáltatást
(4K OLED) 540p adást nézni, röhely.

(#21769) Jamby18

Jamby18
senior tag

Sziasztok!
Szüleimnek van egy MinDigTV prémium előfizetése már jó pár éve és mindig működött az a dolog, hogy a csekken befizetett 6 hónap lejàrta előtt engem felhívtak, beazonosítottak és szüleimnek postàn kiküldték a csekket. Múlthéten 2* pont olyan időben hívtak, hogy nem tudtam felvenni. Visszahívni ugye ezt a 06 1-es szàmot nem lehetett, de egy délelőtt a 1211-et se. A telefon bontotta magától a hívàst. Majd egy délután sikerült beszélni a 1211 ügyintézővel aki mondta, hogy hàt tud csekket küldeni, de az egy hét mire kimegy és addigra lejàr a szolgáltatás (május 21.) Így végül azt tanácsolta, hogy Euronics vagy Média Markt-ból vegyünk egy feltöltő kártyát. Hívjam fel újra a 1211-et, diktáljam be a pin kódot és akkor úgy rendezve lesz minden. Debrecenben a Mediàba nem volt. Euronicsbe leltàroztak
Én màr utàna nem értem rà így szüleim elszaladtak még a Digihez a telefonos ügyintéző még mondta,hogy a Digi intéz most màr mindent személyesen. Viszont kértek tőlük A Diginél meghatalmazást amire nem gondoltunk, hogy akár kellene, így nem tudtak feltöltő kártyàt venni.
Tegnap sikerült beszerezni az Euronics ből nekik egy előre kifizetett családi csomagot csak mikor kézbe vettem làtszik, ez egy CI modul ami màr van nekünk csak nekünk ami eddig volt még benne van maga a bankkártya méretű chip-es kàrtya.
Ez az új meg totàl zàrt, nem megy bele kártya. A TV CI modul kàrtyafoglalatàba megy bele.
Tehát a kérdés, hogy ilyenkor mi a teendő? Ez előre ki van fizetve csak hasznàljuk? A régi CI modul + chip meg őrizzük meg? A régi előfizetésemmel mi lesz?
Előre is köszi ;)

(#21770) Doky586 válasza Jamby18 (#21769) üzenetére

Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A régi megszűnik.

(#21771) azbest válasza Jamby18 (#21769) üzenetére

azbest
félisten

a régi kártyát őrizzétek meg, mert elvileg a szolgáltató tulajdona és ha egyszer mégis visszakérnék, akkor esetleg pár ezret kérhetnek érte, ha nincs meg. Vagy le is adhatjátok az ügyfélszolgálaton, csak adminisztrálják is le. (meg kell nézni az aktuális ászf-et, hogy most mi van) Az új ci modul fajta egyben maga a kártya is, nem külön van már. Tehát lényegében egy új előfizetést köttök, vagy legalábbis az lesz az aktív, nem a régi kártya.

A mindigtv az antenna hungáriához tartozik, nem a Digihez. Ja hogy már ilyen szinten össze van bútorozva ner, hogy a digi intézi a mindigtv-t is... [link]

Amúgy nem lehetett volna feltölteni a weblapon az ügyfélkapujukon át bankkártyával?

[ Szerkesztve ]

(#21772) kovyhun válasza Doky586 (#21770) üzenetére

kovyhun
tag

Miből gondolod?

"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

(#21773) kovyhun válasza Jamby18 (#21769) üzenetére

kovyhun
tag

Valami "hozzáértő" megvetetett veled egy új szerződést :(
Én 3 hete vettem feltöltő kártyát MM-ban, mert májustól drágult.
Ahogy @azbest írja, legegyszerűbb lett volna weboldalukon feltölteni.
(A régi kártya nagy kincs olyanoknak akik saját beltérit akarnak használni)

[ Szerkesztve ]

(#21774) Jamby18 válasza azbest (#21771) üzenetére

Jamby18
senior tag

Doky586 :B
Köszi a segítségeket. Rendben akkor használjuk ezt, gondolom látszik nàluk, hogy szép lassan akàr 31.-én lejàr a régi, de közben màr egy új kàrtyàval üzemel. Az előfizetés CI menüjét sajna nem néztem meg.
Ez az ügyfélkapus dolog totàl kimaradt :( pedig lehet egyszerűbb lett volna. Csinàlni akartam még akkor melóhelyen mikor nem értem el a 1211-et, de nem tudtam a szerződés számot meg a VSC ID-t a regisztrációhoz. De most màr mind1 is.

(#21775) lócitrom válasza Jamby18 (#21769) üzenetére

lócitrom
őstag

ha nem az előfizető próbálja feltölteni a meglévő szolgáltatást, akkor nem fogja tudni feltölteni. GDPR és egyebek miatt van ez már így. meghatalmazás kell valóban.

ha még nem aktiváltátok a modult, akkor blokkal együtt vigyétek vissza a viszonteladóhoz. és vegyetek helyette igényeteknek megfelelő feltöltőkártyát a már meglévő régi előfizetői kártya feltöltéséhez. FELTÖLTŐKÁRTYA, rá lesz írva. eltéveszthetetlen. a feltöltést továbbra is az előfizető tudja intézni telefonon. vagy ha regisztrálsz/tok (csak az előfizetői kártya száma és születési dátum kell) mindigtv ügyfélkapun, akkor telefonálni sem kell. de regisztrálni is úgy célszerű, hogy annak az elérhetősége/mail címe legyen megadva, aki az előfizető. szintén GDPR és egyéb komplikáció miatt. akié az előfizetés az félévente/évente egyszer kénytelen ügyintézni. lényegtelen ki nézi a tévét, lényegtelen kiben milyen hatalmas a fizetési hajlandóság. ezt kell megérteni. ha megvan a regisztráció vagy sikerül belépni a fiókba, akkor kártyafeltöltés menüpontnál beírjátok a feltöltőkártya sorszámát és PIN-kódját és kész. ha ez nem megfelelő vagy nincs éppen készleten feltöltőkártya, akkor szintén ügyfélkapun bankkártyával azonnal lehet csomagot feltölteni.

másik variáció, hogy megtartjátok ezt az integrált modult és beaktiváljátok. ez egy teljesen új előfizetés lesz. szintén annak érdemes ezt telefonon megtennie, aki majd kezeli is az előfizetést és tud majd vele foglalkozni szükség esetén. továbbra se az aktiválja, aki nézni fogja, már ha eltérő személyekről van szó.

én az előbbit javaslom, mert a régi előfizetői kártyák ezerszer megbízhatóbbak. az új modul élettartama jó, ha meghaladja az egy évet. azért pár havonta modult venni nem túl jövedelmező amikor a kártya nem kér enni éveken át csak a feltöltési díjat.

látom közben írtál még: nem, tévedsz. ha szimplán csak megvettétek az új integrált modult és csak beraktátok a tévébe a szolgáltatónak abszolút fogalma sem lesz róla, hogy egy másik előfizetői eszközt kezdtetek el használni. sőt, semmi köze hozzá. ez nem nyomkövető. statikus adat van rajta arról, hogy milyen csomagot tartalmaz és amíg nem aktiváljátok addig csak tesztidőszak megy rajta, ami egy hét múlva lejár és arra vár, hogy előfizetőhöz legyen rendelve.

az előrefizetett szolgáltatáshoz tartozó eszközök egyébként a feltöltések lejáratát követő legkésőbb 1 éven belül tölthetőek fel ismét. ez csak sidenote.

[ Szerkesztve ]

(#21776) Doky586 válasza kovyhun (#21772) üzenetére

Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Abból hogy gondolom kettő előfizetést nem akar párhuzamosan fizetni. Ha a régit nem fizeti akkor megszűnik.
Megszűnés után a kártya nem tudom mennyi ideig aktiválható újra, a conax pedig az előfizető tulajdona, de nem tudom mire használható a továbbiakban.

(#21777) lócitrom válasza Doky586 (#21776) üzenetére

lócitrom
őstag

mindkét esetben utolsó feltöltött állapotot követő 1 éven belül lehet ismét feltölteni a szolgáltatói eszközt. utána kuka. ez az integrált prime beltérire is igaz egyébként.

(#21778) garga01 válasza Endre93 (#21766) üzenetére

garga01
őstag
LOGOUT blog

Szia, van ilyen körantenna, de a gyakorlatban nagyon gyenge.
Vegyél egy 2-es osztót/közösítőt meg egy lepke antennát. A mostani meglévőd milyen? Gondolom valami irányított Yagi, vagy hasonló. Azt forgasd a megfelelő Mindigtv toronyra, a lepkét meg dél felé. De ha megírod melyik településen vagy minek a közelében laksz és melyik tornyokat akarod venni, tudok pontosabb tanácsot adni. Illetve hány tv-n/boxon nézed, vagy akarod nézni az adást, van-e osztásod?
Esetleg ha biztos vételt akarsz, akkor erősítős lepke+ tápfeladó (és megfelelő power pass-os splitter) hozzá. Nem feltétlen kell tetőre sem kirakni (persze attól is függ milyen tereptárgyak vannak a környékeden, van-e hőtükör a cserepek alatt, stb..)

(#21779) kovyhun válasza Doky586 (#21776) üzenetére

kovyhun
tag

Azt hittem arra gondolsz hogy inkább használja az újat, a régi kártyást megszüntetik :)
Nekem anno az ügyfélszolgálat azt mondta, ha 13 hónapnál nem régebben járt le, visszaaktiválható.

(#21780) Doky586 válasza kovyhun (#21779) üzenetére

Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem tudom mire gondolsz.
Ha 1 előfizetésre van szüksége de 2-t vásárolt akkor az egyik kukázható. De kiválaszthatja melyiket.

(#21781) Jamby18

Jamby18
senior tag

Sziasztok!
Sajnos továbbra se jó a helyzet és már csak az alap csatornák jönnek be.
Vasárnap még ment minden jól, de gondoltam felhívom őket, hogy CI modullal együtt tudtunk csak venni előfizetést. Ekkor mondta, hogy jó is, hogy hívtam mert ezt az újat mindenképpen aktiválni kell.
Holott ugye az üzembe helyezés pappírján csak annyi szerepelt, hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztassa a TV-hez. :U
Végül arra jutottunk, hogy szüntessük meg a régit, kaptam egy új szerződésszámot, és rövid időn belül működni fog ezzel az új kártyával is. A régi chip-es kártyát meg majd adjam le a Digihez. Illetve az új CI modul VSC ID-jét is bediktáltam neki és mondta, hogy okés aktiválja.
Nah most ott tartunk, hogy hétfő óta csak az alap csatornák jönnek be akárhányszor újra hangoljuk. (18 digitális találat). Illetve ugye a régi CI+chip kátya megoldáshoz volt egy set top box is[link]
Ma felhívtam őket, már az új szerződés számommal és rákérdeztem nézzük már meg jól működik-e náluk minden. A válasz igen él a szerződés, majd küld egy frissítést, hangoljuk újra a tv-t. Rákérdezve, hogy kell e bekötni a stb-ot a válasz, hogy vagy ez vagy az. Tehát gondolom ne legyen bekötve ha már más a CI modul is mint a régi. Most kiiktatva mindent, tv-be csak az antenna megy és az új CI modul. Újra hangolva (digitális és analóg) csak az alap csatornák jönnek be.
:(

(#21782) Doky586 válasza Jamby18 (#21781) üzenetére

Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Rossz a link..

(#21783) lócitrom válasza Jamby18 (#21781) üzenetére

lócitrom
őstag

tedd meg kérlek, hogy visszaolvasol. sajnos a tájékoztatók nem beszédesek. ezért kell előzetesen olvasni, ugye. a modult bekapcsolt állapotban csatlakoztasd be és figyeld mit ír a tv, ha ír valamit egyáltalán. előfizetett csatornán kell lennie közben.

Holott ugye az üzembe helyezés pappírján csak annyi szerepelt, hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztassa a TV-hez. :U

ez meg nettó hülyeség. nyugodtan lehet bekapcsolva csinálni, eleve több haszna van, ha látja az ember mit reagál a tv.

[ Szerkesztve ]

(#21784) azbest válasza Jamby18 (#21781) üzenetére

azbest
félisten

már kezdem elveszteni a fonalat.

A ci modul + kártya egy boxban volt használva? Az a tévébe volt dugva, nem?

Prepaidnél nincs több kártyás előfizetés. Ha volt egy külön boxod, abban külön kártyával, akkor az külön prepaid előfizetéssel mehetett.
Csak havidíjas előfizetésnél lehet olyat, hogy 2-3 plusz készülékkel nézni egy előfizetéssel, némi plusz díjért.

A mostani mindigtv box az beépítve tartalmazza a "kártyát", mint ahogy a mostani ci+ modul is. Azokhoz nincsen már külön chipkártya.

Gondolom a tévén magán csinálsz hangolást, amiben az új modul van. Nem pedig egy külső set top boxon hangolsz, amiben nincsen aktív előfizetési kártya.

[ Szerkesztve ]

(#21785) Jamby18 válasza azbest (#21784) üzenetére

Jamby18
senior tag

Szia! Igen, az ezüst színű kártyafoglalatba ment bele a fehér chip- es kártya és ez ment bele a TV CI foglalatába + Set Top Box.
Egyébként a STB-on nincs is kártya nyílás. Ilyennel működött eddig.

lócitrom Sajna ezt a bekapcsolt állapotban csatlakoztatást nem próbáltam meg :F

[ Szerkesztve ]

(#21786) Jester01 válasza Jamby18 (#21785) üzenetére

Jester01
veterán

Írtad már a TV típusát? :F
Hangolásnál szerintem meg kellene találnia a többi csatornát is csak valami "hozzáférés megtagadva" jellegű hibaüzenetet kellene adnia. Illetve gondolom van szerviz menü ahol a CI modul/kártya állapotát is megmondja, azt is keresd meg.

Jester

(#21787) Doky586 válasza Jamby18 (#21785) üzenetére

Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Illetve ugye a régi CI+chip kátya megoldáshoz volt egy Set Top Box is" _vs_
"Egyébként a STB-on nincs is kártya nyílás"
:F

(#21788) Jester01 válasza Doky586 (#21787) üzenetére

Jester01
veterán

Az nekem sem tiszta, hogy a doboz minek volt. Ha eddig ment a kártyával a tévében akkor az nem kellett, és szerintem nem is használták.

Jester

(#21789) lócitrom válasza Jamby18 (#21785) üzenetére

lócitrom
őstag

akkor ideje lenne. ez egy passzív rendszer, ahogy fentebb írtam miután először írtál ide. a rendszer egyirányú. tehát az adótorony küld "infót" az adott szolgáltatói eszközre, HA az bekapcsolt állapotban van (vagy modul esetében a tv bekapcsolt állapotban van). ha nincs bekapcsolva = nem kapja meg az infót, hogy aktiválva lett. a tv maximum csak kiolvassa a jogosítást x percenként a modulból/kártyából. de ezt ingyenes csatornán állva nem fogja megtenni, mert nincs úgymond rákényszerítve, hisz ott nincs miért erőlködni. ha leáll az előfizetés az általában az előfizetői adat elévülése/lejárta miatt van, amit időnként "megújít" a rendszer azáltal, hogy infót küld ki a kártyára. a tv vagy az előfizetői eszköz nem tud jelezni a szolgáltatónak, hogy valami nincs rendben. a tv az csak egy "vevő" és nem adó, tehát nem is dolga. ilyenkor kell manuálisnak lenni és egyeztetni a szolgáltatóval.

szóval előfizetős csatornára elváltod, modult behelyezed. megnézed mit ír ki. úgy kiderülhetnek dolgok. normál esetben ha így hagyod állni 10 percen belül elindul a csomag.

ha korábban amúgy csak a modult meg a kártyát használtátok, akkor fix, hogy a boxnak semmilyen jelentősége nem volt. két felállás létezik:

1. antenna > tv+modul (modul csak hitelesít a csomagra, a tv a "vevő")
2. antenna > box > tv (a box a vevő, ő kódol ki mindent, a tv csak egy kijelző)

tehát vagy egyik, vagy másik. a két setup különálló. nem árt ezeket az eszközöket akkor átnézni, mert vagy feleslegesen van/volt valami becsatlakoztatva vagy felesleges eszközt tartotok meg és a jogosultság vagy az egyiken van, vagy a másikon. harmadik opció, hogy több aktív és/vagy inaktív előfizetésetek van megmaradt eszközökkel. időseknél alapból ez amúgy egy jellemző probléma, főleg az ilyen technológiai átállások után nem sok fogalmuk van arról, hogy mi micsoda. a szolgáltató által kiküldött tájékoztatókat meg kb. nem olvassa el senki sem (pedig néha tényleg kéne).

[ Szerkesztve ]

(#21790) azbest válasza Jamby18 (#21785) üzenetére

azbest
félisten

A box úgy látom szolgáltatói. Ez is prepaid, feltöltős előfizetéssel volt? Akkor kaptátok, amikor dvbt2 -re váltott az előfizetős szolgáltatás? Alapból minden kártyásnak küldtek ki boxot és az lett aktív 2020 elején.

Ha így volt, akkor a műanyag kártya már régóta inaktív, nem az ezüst modul kezelte az előfizetést, hanem a boxhoz volt eddig aktív a feltöltős előfizetés. Gondolom ezért a boxon hangoltátok az adást be és hdmi-vel volt a tévével összekötve a box.

Na az a box most nem fogja dekódolni az adást, mivel nem azt az előfizetést hosszabbítottátok meg, hanem új prepaid előfizetést kötöttetek, ami az új modullal van párosítva.

Most a tévébe kell dugni az új modult és az antennát és a tévén sajátmagán behangolni a csatornákat. Ha a tévé magában nem képes a dvbt2 hevc adásokat fogni, akkor az pech. Akkor megpróbálhatjátok valahogy kiokoskodni az ügyfélszolgálattal, hogy az egyenleget át lehet -e tenni a régire mégis az újról. Vagy pedig a most aktív előfizetésben a box VSC ID-jét kéne betenniük a most aktív előfizetésbe az új modul VSC ID helyett. De csak akkor, ha a boxszal akarjátok használni az előfizetést. Ha a tévé maga képes kezelni a dvbt2 hevc formátumú adást, akkor nem kell hozzá a box, akkor az új modullal működhet. Mi a tévé pontos típusa?

A mostani előfizetésed az új modullal aktív, nem a boxszal. A box egyébként valsz szintén a szolgáltató tulajdona, ha ingyen kaptátok átálláskor.

Egyébként meg az ügyfélkapun meg lehet nézni, hogy milyen eszközök vannak az előfizetéshez. Az új előfizetéshez új fiókot kell gondolom regisztrálni. Havidíjassal lehet max 3 készülékkel használni egy előfizetést.

(nekem például az ügyfélkapuban a havidíjas előfizetésemben van 2db inaktív régi kártya, 2db aktív set top box, amit küldtek átálláskor és plusz egy aktív kártya, amit akkor igényeltem, amikor még lehetett)

[ Szerkesztve ]

(#21791) Jamby18 válasza azbest (#21790) üzenetére

Jamby18
senior tag

Köszi az ötleteléseket, csináltam ügyfélkaput. Én úgy látom minden rendben elvileg?
A kártyaaktiválást próbáljam meg? Vagy ne kavarjak be?

(#21792) azbest válasza Jamby18 (#21791) üzenetére

azbest
félisten

jó, de akkor az új ci+ modul van a tévébe dugva és a box el van csomagolva, mert nincs rá szükség?

Telefonon már beaktiválták neked, ezt mondtad. Írja is, hogy a ci+ modul családi csomaghoz van aktiválva.
Mégegyszer: eddig a régi előfizetéssel a boxszal néztétek a tévét, most már nem azzal megy.

[ Szerkesztve ]

(#21793) Doky586 válasza Jamby18 (#21791) üzenetére

Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha a TV nem tudja az ingyenes hevc teszt csatornát fogni (amin az a négyzet járkál ide-oda) akkor abba a TVbe hiába dugod be az új CAM-ot..

Ha a szolgáltatós STB ről áttették az előfizetésed a CAM ra akkor már az stb is csak az ingyenes csatornákat fogja.

A kör bezárult. :))

(#21794) Bogyi007 válasza Jamby18 (#21785) üzenetére

Bogyi007
veterán

Az ilyen box esetében ha családi csomagod van mindenképp érdemes vezetékes internetet adni és akkor sok HD csatornát is kapni fogsz.

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#21795) Jamby18

Jamby18
senior tag

Sziasztok! Tegnapi nappal megoldódott a probléma. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ugye elcsúszott a dolog, hogy szüleim nem tudtak venni családi csomagot feltöltő kártyában, hanem csak CI+ modullal.
Ez be lett regisztràlva, újra hangolva, de mindig csak az alap csatornàkat talàlta meg a TV. Diginél is jártam ott jó lenne ha be lenne kapcsolva a tv ha küldik rá a frissítést. Átmentem utánna szüleimhez újra hangolni, de nem lett jó. Eltelt megint jó pár nap már nem tudtam mivel felhívni a 1211-et csak hogy nem működik. Pénteken újra próbáltam, szerencsére egy olyan ügyintéző hölgyet fogtam ki aki képben volt, mondta, hogy próbáljuk már ki azt, hogy menet közbe ki-be csatlakoztatom a CI-t, hogy mi történik. Hát sajnos semmi. Akkor lehet itt a gond a tv nem is ismeri fel a kártyát. Konzultált a műszaki osztállyal és mondta van még egy olyan lehetőség, hogy adjam le a Digihez a CI modult és adnak helyette egy dekódert. Ez tegnap meg is történt, ez már kicsivel újabb wifis dekóder. Össze csatlakoztam, lefuttatta magától a keresést és jönnek szépen a családi csatornák.
Ilyen tv-ről van egyébként szó. Annyira azért nem régi smart Samsung. De akkor ezek szerint ez a DVB-T 2 és CI+ kártya màr ennél is újabb TV-t kíván.

(#21796) csernak75 válasza Jamby18 (#21795) üzenetére

csernak75
senior tag

Szia, igen nincs benne DVB-T2 tuner: [link]

(#21797) garga01 válasza Jamby18 (#21795) üzenetére

garga01
őstag
LOGOUT blog

Elvielg nincs benne T2 tuner, csak azt nem értem, eddig (amíg nem jött a modul/box csere gond) hogy lehet akkor hogy működött?

(#21798) Jamby18

Jamby18
senior tag

A régi szerződéssel így működött:
Dekóderbe csatlakozott az antenna->HDMI->Tv. A TV-ben pedig az ezüst színű kártya foglalattal a fehér chip kártya.

[ Szerkesztve ]

(#21799) Jester01 válasza Jamby18 (#21798) üzenetére

Jester01
veterán

A tvbe dugott modul és kártya ebben a felállásban nem csinált semmit. A dekóderben van beépített virtuális kártya, szerintem ahhoz tartozott az előfizetés ami lejárt.

Jester

(#21800) garga01 válasza Jamby18 (#21798) üzenetére

garga01
őstag
LOGOUT blog

Ja, akkor már értem.
A modul a tv-ben csak dísz volt kb., az rég nem működött már. (Gyakorlatilag a T2-re átállás óta, valszeg akkor kaptátok a boxot.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.