Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Mit tudtok mi ez a HGTV csatorna?
Animal Planet helyett?Illetve utána a Inv. Discovery
Volt erről valami hirdetmény?
58-59 csatorna nálam. -
-
Sword
őstag
válasz
garga01 #22096 üzenetére
Vodától szabadultam meg, más nincs ami tyúkbeles (ha jól tudom ők is lassan átállnak az internet alapú szolgáltatásra, gondolom butítanak ők is majd, kábelen patent volt a kép, de az internet pocsék és mivel olyan cég amilyen az értelmes szakemberek menekülnek. Egyébként Budapest, belváros, kb. leosztott piac. Telekom optika a ház előtt, de nem jön be (ki tudja miért
).
Műhold? -
kovyhun
tag
Tényleg mennyivel egyszerűbb lenne ha még mindig vehetne az ember boltban kártyát ugyanúgy mint egy sim kártyákat. Kipróbálja, ha beválik bármikor átválthatja havidíjasra is ha akarja, ha nem elégedett vele, mehet a kukába. Sőt aktiválás után az első hét ingyenes még fel sem kell tölteni rá a fél vagy egy évet a kipróbáláshoz.
(Nekem szerencsém volt, nem frissült egy kártyám, írtam nekik másnap hozta a gls a cserekártyát -2022 szeptember)
Ha nem zavar hogy dobozt kell használnod és stabil a neted keress "alternatív" megoldást akár mindig-re akár másra -
Sword
őstag
Na, most lett elegem ebből az inkompetens bandából.
Ma betelefonáltam, hogy mikor jön már a futár? Válasz: Semmikor!
Odaírták a megjegyzésbe, idézem: "tájékoztatni az ügyfelet, hogy elállás legyen a szerződéstől, új szerződés a box-ra és adja le a CI+ modult".
Természetesen nem tájékoztattak, nem hívtak, nem írtak, semmi, ha nem telefonálok be, hogy mi van már, sosem tudom meg....
És mindjárt lejár a 14 napos elállás, egyszerűen nonszensz bagázs.
Mondtam, hogy nézze meg, hogy mikor lett aktiválva a szolgáltatás, mert onnantól kéne ketyegjen a 14 nap. Nem tudja megnézniŐ azt látja, hogy 4-n átvettem és kifizettem a csomagot a futártól (5-n telefonáltam be a ragszámért és valójában 8-n vettem át a csomagot
).
Szóval befejeztem, elegem lett (hű, de jó, hogy nem vettem meg a CI+ modult). Megyek vissza a homályos Yettel Tv-hez
-
garga01
őstag
válasz
zsoltip #22089 üzenetére
Hatalmas marketing bullsh*t, semmi jelentősége nincs. Nincs olyan, hogy HD meg 4K antenna. Ha vesz egy adott frekvenciát, tök mindegy milyen moduláció vagy kódolás van rajta. Lehetne analóg is akár
Egy régi Yagi antenna is tud(na) 4K-t fogni, ha lenne ilyen földi sugárzású adás, de se nálunk se a szomszédos országokban nincs. -
zsoltip
őstag
Van értelme 4K UHD szobaantenna vásárlásának? Tudtommal max HD a fogható, ingyenes földfelszíni sugárzás vonatkozásában. Tévedek?
-
Sword
őstag
válasz
Audience #22087 üzenetére
Akkor nem veszek
Baromi körülményes a csere, egy idő után fizetős is (nem tudom mennyi), most még direkt kiemelték, hogy ingyenes, mert azonnal kértem (gondolom a 14 nap játszik...). És persze mindig 4-5 nap várakozás, mire kihozza a futár. Elvileg ezt nem a posta hozza, hanem vmi más (talán GLS), semmit nem kaptam még, hogy jönne bármi is. Megfontoltak
Szerencsére a modul ID-ja azért használható GO-ra. Érdekes, hogy a 2 modul 2 id-ját nem tudtam két account-ra regisztrálni. Egyet regiztem, a másikra azt irta, hogy már hozzá van kapcsolva. Azt még nem teszteltem, hogy lehet-e go-t egyszerre két helyen nézni - mivel két modulom van, logikus lenne - . -
Audience
aktív tag
válasz
SztiviVander #22084 üzenetére
Nekem az sem ment az új CI kártyával!
-
Sword
őstag
válasz
Köszi. Ha véglegesítem a rendszer, max. visszatérek CI+ -ra és veszek egy jó box-ot.
Meglájtuk nálam mennyire lesz használhatatlan a szolgáltatós box. -
válasz
Igen, nekem is ez van.
-
SztiviVander
addikt
Nekem pl AB cryptobox 752hd van (lehet dokynak is), az olvas ci kartyat is meg van beepitett kartyaolvaso modulja is. Eros kozepkategorias cucc. Nekem is meg regi sima kartyam van, a boxot akkor vettem mikor jott a t2 atallas es a regi tv-m azt mar nem tudta. Mondjuk akkor meg 20 korul volt, jol felment az ara azota. A szolgaltatos fostalicska dobozt (amit keres nelkul kikuldtek) meg egy het utan visszakuldtem annyira vallalhatatlan volt
-
Az ő boxuk hetente lefagyott, ki kellett húzni (mert még kikapcsoló gombja sem volt), csatornák sorrendje nem volt megváltoztatható, számozás nem volt megváltoztatható, kedvencek nem voltak, érzékenysége (jelszint) alulmúlhatatlan volt. Kockásodott. Ennyi nekem már elég volt.
Saját boxom szolgáltatófüggetlen, mindhárom szabványt támogatja (T2/S2/C), kártyát és CI modult is fogad, szuperérzékeny stb.
-
-
garga01
őstag
Egy saját box _bármelyik_ szolga eszköztől jobb. Nincs az, hogy ráküldenek egy frissítést, amivel funkciók tűnnek el, csatorna lista keveredik össze stb. Saját boxon akár felvenni is tudsz pendrivera/hdd-re, szolga eszközön meg dísznek van csak az USB. De lehetne sorolni...
-
Sword
őstag
válasz
garga01 #22075 üzenetére
Ezek szerint Dokynak régi rendszerű lehet, megy ameddig megy, nekem már nem lesz más választásom.
Igen, jól dugtam be. Volt popup buborék, hogy modul-t beraktam és eltávolitottam (miután kihúztam), tudtam olvasni az adatait, információkat a Sony hozzá tartozó menüpontjában.
Én arra gyanakszom, hogy ezekkel az integrált cuccokkal van a gond és mégsem kompatibilis teljesen (TV tipust ellenőrzött a műszakis, támogatott egyébként). Van egy tippem, hogy egy hagyományos modul + kártya verzió működne.
Sajnos azt kell mondjam a sok tanácstalanságból, szerződés "elrögzítésből", fél információkból és teljesen fals infókból is - ld. 4 nap után inaktiválják az eszközt, ha nem nézek semmit rajta- , hogy nincsenek a top-on szakmailag. Gondolom a backend csapat is hasonlóan felkészült. Hasonlót tudok elképzelni, mint ahogy a UPC amortizálódott le a mostani Vodafone utód szörnyeteggé... Szakemberek elmenekültek, létszámfeltöltés azzal, aki hajnaldó náluk dolgozni, de onnantól kezdve irány a lefelé. -
-
garga01
őstag
Egy boxot kapsz belső "integrált kártyával", alaplapon van egy egyedi azonosítójú chip. Nem tudod átrakni, csak azt a boxot fogod tudni használni...
Régen volt külön kártya amit abban használtad amiben akartad, akinek volt ilyen nem vették el de kérni nem lerht már kb. 2 éve.
Nem értem ezt a modulos mizériát amúgy, jól dugtad be a másik tv-be amiben nem műxik? Pont azért találták ki a CI szabványt, hogy tv/box márkától függetlenül működjön. Már arra is tippelek, h vmi szoftveres bug van ezekben amit Mindigtv ad, ha tényleg ilyen sokszor nem megy bizonyos tvkkel. -
Sword
őstag
Atyám miket irkáltam mobilon
De talán érthető volt...A legmeglepőbb az LG TV volt, csak leraktam az antennát, nagyjából a másik szoba felé bambult, amerre a Száva u. lehet, se extra jelszűrő, se pontos méricskélés és mindez a lakás közepén...
@Doky írtad, hogy saját boxod van. Ők küldenek boxot + kártyát?
És a kártyát átdughatod másik egységbe, esetleg van jobb minőségű box amire érdemes váltani, ha bejön a rendszer?Szerk: mindig tv videóján látom, hogy már nincs kártya, integrálva van a dekóderbe... Akkor, hogy lehet másikat használni?
-
Tudtommal mindig 1 hónappal hosszabbítanak azon info kerül be a CI modulba a tv hálózaton keresztül, de valószínű visszavonni is ugyanígy tudnak. Nálam is volt hogy nem vette az engedélyt, ahogy nálad is kényszerített frissítést futtattak és akkor bevette. (Elvileg ha hónapokig nem használod akkor is pár óra után magáratalál) Szerencsére egy firmware frissítés ezt nálam megjavította. (ámbár megjegyzem én még a mai napig kártyát használok saját box-al, mert a tvm nem alkalmas t2/hevc-re)
-
Sword
őstag
válasz
Doky586 #22071 üzenetére
Emlegetett is a srác kompatibilitási.problémákat...
Eddiginél CI szűz volt és látja a mozdult, kiolvas belőle mindent.
Nem láttam ilyen beállítást, DVB t/C -hez kapcsolódik a CI..
Kértem boxokat, visszaadom a CI modult, másik TV fene tudja megy e majd vele (Hisense), így a biztos, még ha utálom is,hogy még egy box legyen... Jó hogy nem vettem meg a modulokat 😂
Locationt nem módosítottam, de megtalalt 76 csatornát... szóval a fene tudja, de már minden is.Akinek van aktív előfizetése megerősítené,hogy tényleg 4 nap inaktívitás után a kártya / box nem fog működni, csak ha betelefonalok és újra aktivaltatom? Ez nekem baromira hihetetlenül hangzik.
-
-
Sword
őstag
Lakás közepén (lehető legrosszabb vétel, garantálom
) LG TV-n bejött minden.
Az új Sony-t utálja... -
Sword
őstag
Jah, még azt mondta a csávó, hogy 4 naponta, ha nincs bekapcsolva a tv, be kell telefonálni ezért a frissitő jelért, mert biztonsági okokból inaktiválják... Ez tényleg így van?
-
Sword
őstag
válasz
Audience #22065 üzenetére
Felhívtam őket, kapcsoltak egy műszakist. Nem értette mi a gond. Egy "jel frissitést" kiküldött, aminek nem látta nyomát és kellett volna, hogy menjen amikor aktiválták.
Bekapcsolt TV / élő CI modul kell hozzá elvileg. Pár perctől 1 óráig tart, mig észhez tér.
Vagy nemAkkor boxra csere az opció, nem tudott többet, amit lehetett, onnan ellenőrzött. És be kellene jönnie az ingyeneseknek mindenképpen, azt furcsállta, hogy azok is eltűntek.
-
Sword
őstag
válasz
Audience #22061 üzenetére
Azért a 100/100 fura volt, bárhova teszem, 100/100 most, azért az eléggé fura...
Ha kikapcsolom az antenna áramellátását, akkor leesik, de még mindig érzékelhető szintre. Mintha a CI bedugása kiakasztaná a rendszert...
Nem tudtak semmit mondani a mindigtv-nél? Pont nem akartam boxot venni... -
Sword
őstag
Na, megjött a CI+ modul. Aktiváltattam telefonon, go szépen működik is.
Egyelőre még szivok a TV-ben a kártyával, látja a modult, kiolvas belőle sokmindent, csatornakeresés is megy szépen, de azt irja, hogy nincs jel, ellenőrizze az antenna csatlakozását. Ha kihúzom a modult, akkor megy minden ingyenes csatorna, ahogy kell... -
garga01
őstag
Nem, azzal úgy komplett a felépítésével gond, amit már többször leírtam. Nem jó szűrő van benne, és a sok zavart is szépen felerősíti a beépített erősítő.
Pont hogy Yagi és logper antennák irányítottak, jó irányba kell állítani és akkor oldalról/hátulról kevesebb zajt / visszaverődött jelet szed be.
Egyébként ez a legkisebb logper, ez 44 centis elvileg. -
Sword
őstag
válasz
garga01 #22054 üzenetére
Köszi az érveket, de biztos nem szeretnék ilyesmit (ilyet majd a telekre, ott megvan a helye, luk a falon ahol az előző, műholdas bement). Elhiszem, hogy azok jobbak, ha lenne méretre kisebb ilyen stilusú antenna esküszöm kipróbálnám mit művel a belső párkányról
Elhúzom a függönyt, úgysem látom
Gondolom szélesebb szögből jövő jelet képesek venni, ezért mindegy neki, hogy most balról jön kicsit a jel vagy épp jobbról. Mig a lapos kicsinél forgatni kell, ezeknél gondolom betalál. Ez a difi? -
garga01
őstag
Nézőpont kérdése. Lépcsőházban is megoldható a kábel levezetése, de kihívsz egy szerelőt azt pár perc alatt átfúrja és beállítja az antennát. Hidd el, akinek egy logper/yagi/stb tetőantennája van a teraszon, padláson (vagy tetőn kint), nem szaladgál nem hogy hetente, évente sem fel beállítani
Egyszer kell jól, tisztességesen megcsinálni, aztán 10-20 évig nem kell hozzányúlni.
-
Sword
őstag
válasz
garga01 #22052 üzenetére
Fölöttem van, de ha piszkálni kell, még bonyibb lenne. Kábelt levezetni horror (födém átfúrás). Ennyit nem ér meg.
Inkább az állitgatás lesz a megoldás, csak azt kell jobbá tenni.Megnézem milyen erősítő nélküli antenna jöhet szóba, amit ablakon belülre le tudok tenni.
-
garga01
őstag
Sajnos az időjárás (köd, pára, stb..) nagyon befolyásolja és ez belvárosban visszavert jelnél meg mindenfele zavarral felerősödik. Padlástér távol van tőled, esetleg oda felrakni antennát?
Még mindig az lenne esetleg járható út akkor, hogy vmi erősítő nélküli antenna, amire direktbe kötöd a szűrőt és úgy a tv (és ha kell esetleg erősítő). -
Sword
őstag
válasz
garga01 #22050 üzenetére
Jaja, az van.
Vettem egy új szűrőt és bekötöttem a rendszerbe (amit itt ajánlott valaki), sokat javult is.
Most is jó, mindig, félre ne érts, de mindig utána kell állitani. Ha ezt megoldom "kényelmesre" jó is vagyok.
Sajna rendes antenna nálam nem lehetséges, amerre "nézek" az a front városképvédelmi fene tudja mi alá tartozik (nem műemlék, de hasonló), semmit sem lehet nálunk kitenni. Erkényem stb. nincs.Volt nekem is egy tájolós programom, de döglött IOS alatt teljesen. Talán Antenna Hungáriás volt. De lehet ezen nem fog segiteni, ha ugyanaz az irány, csak 15--20 fokot állitanom kell, mert éppen a visszaverődés a jobb jel, a másik meg leesik 30%-ra. A tájolás fix marad, ezért kéne az irányban jelminőséget nézni. Van, hogy arrébb kell tennem az ablakban 40 cm-t és még úgy elforgatni x fokot. De ha belövöm, 100/100-as lesz.
Aktív témák
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest