LG FullHD 32'' LM63 a tv típusa, a műszaki adatoknál ezt találtam:
Úgy látom ez esetben akkor nem szükséges külön modul hozzá.
Köszönöm szépen a tippeket és az alkalmazásokat, nem is tudtam róla, hogy létezik ilyen!
[ Szerkesztve ]
Köszönöm szépen az ötleteket! Narancssárga területen vagyunk. Antennát egyébként milyet ajánlanátok, ami bevált termék?
Nagy valószínűséggel egyébként most is a mindigtv üzemel rokonnál, azonban az rtl klub/tv2 gyakran csinálja, hogy bezöldül/elmosódik a kép, majd visszajön, elég idegesítő. Van mikor egy idő után el is megy az adás és azt írja a tv, hogy csak adat. A duna, m1 jön mindig és szép a kép.
Hasonló antenna van fent a padláson:
Gondoltam vásárolok egy másik, jobb antennát és kipróbálom, hátha jobb lesz. Nem értem miért megy egy az említett két adó. Mikor nincs vele gond, teljesen jó a kép.
[ Szerkesztve ]
Nálam is ilyen antenna van a padláson már vagy 10 éve és tökéletes. Igaz én az egyik gerincadótól légvonalban nem vagyok olyan messze.
Valakinek fel kell mennie a padlásra és állítani rajta, itt akár centimétereket is elég forgatni és már jó is lesz. Egy ember meg lent nézi a jelerősség/jelminőség értékeket a TV-n. Az RTL és M1 külön frekvencián van, azért jó az egyik míg a másik nem.
Kábelezést is érdemes átnézni, ha nagyon régi akkor újra cserélni. Háromszoros árnyékolású koax, és szakszerűen felrakott csatlakozók.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
Digitális adásnál vagy tökéletes a kép vagy bekockásodik, bezöldül. Nincs köztes fázis.
Az ilyen gyenguc nyereségű lepke antenna okozza általában a problémát. Rendes antennát kell tenni tetőn kívülre: [kép]
[ Szerkesztve ]
Szuper! A google térkép szerint 35km-re vagyunk légvonalban az egyik adótól. Átnézem a kábelezést, a csatlakozókat és megpróbálom belőni pontosan a linkelt alkalmazások segítségével.
Köszönöm szépen!
Éppen ezt csinája az említett két adó. Az időjárás is belejátszik szerintem. Múltkor napokig semmi baja nem volt, aztán jött a front és megint zöldült, elment. Valószínű gyenge neki az antenna, vagy nincs jól beállítva.
Nézegettem közben az antennákat és pont ezt találtam meg, nem is drága cucc. Viszont a tetőn kívülre nem nagyon fogom tudni kitenni. Van antennarúd, csak nincs aki feltegye oda az antennát. Nem tudom egy ilyen antenna mennyit fogna padláson belül.
Egyelőre szerintem átnézem a vezetékezést, belövöm pontosan az adóra a meglévő antennát és lehet meg is oldódik a kérdés. Ha mégsem, akkor megyünk tovább, új antenna. Ha úgy sem jó, akkor megoldjuk a tetőn kívüli felszerelést, végülis egyszer kell jó megcsinálni.
Köszönöm szépen a sok ötletet és tanácsot!
[ Szerkesztve ]
Ahh, vagy úgy, értem.
Nem hiszem, mert igazából csak az M5 ami nem jön be, belépő csomag van, a többi csatornával nincs gond, esetleg néha megakadnak kicsit. Vidanetnél szerintem nincsenek is nagyon kódolatlan csatik.
Jelenleg úgy néz ki, hogy a falból jön ki az antenna kábel, az megy a dekóderbe (egy hosszabbítóval, de azt szerintem kiiktatom), onnan meg jack-scart-al az öreg tv-be (ez hamarosan cserélve lesz valami fapados lcd-re, ott már hdmi-vel lesz rákötve.)
Fali csati
A padláson meg van két darab házerősítő: [kép1] [kép2]
Lefedettségi térkép szerint narancssárgában vagyunk.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Pedig ez a Vidanet rendszere lesz, gondolom az erősítő is az övéké. Vagy ilyen sok MindigTV-s van a házban és az erősítő után van egy DVB-T antenna a tetőn?
De úgy gondolom, hogy ha eddig is ebből a koax aljzatból használtátok a Vidanetet akkor most is azt nézitek, egyszerű tesztelni mert kiveszed a CI kártyát és marad pár kódolatlan csatorna. De amit beállítottál a TV-n csatornakeresésnél forrásnak, légi vagy kábel az is sokat elárul.
Lényeg az, hogy a MindigTV egy szigetüzem, neked kell kialakítani a hálózatot (kábelezés, antenna), nem a Vidanetesen fog jönni, hiába fizettél most elő a MindigTV-re.
Ami a Bemenetre van írva az a koax kábel honnan jön az erősítőbe, az a lényeg. Ha nem egy kültéri antenna van a másik végén akkor ez a Vidanet rendszere.
[ Szerkesztve ]
Tehát még antenna sincs.
Van itt aztán minden a képen, letöltöttem és feliratoztam, próbáltam kihámozni mi merre-hova mehet, de ezt neked kellene pontosan végig nézni.
Tippre én úgy látom, hogy a fali aljzatba a kábeltv megy, ebből próbál a mindigtv box jelet összeszedni. Milyen boxal veszed a mindigtv-t? A Prime-al, vagy valami sajáttal?
Ha jól értelmeztem a képet, akkor a bejövő ktv jele egy 2-es osztóba megy, ahonnan utána a fehér kábel egy modembe mehet, a másik fekete a mellette lévő erősítőbe onnan egy 3-as osztóba és onnan tovább a fali aljazok/tv/box-ok felé.
A másik képen lévő 8 csatornás erősítőbe elméletben különböző antennák kábelének kellene mennie, azt ellenőrizd le. De a kimente üres neki, sehova nem megy kábel, ez baj. Ha Mindigtv-t akarsz venni egy/több antenna kell, erősítő nem is feltétlen.
A legjobb lenne, ha megírnád hol (település) van a vételi hely, így lehet tanácsod adni, melyik adótornyot lenne célszerű fogni és melyik antenna kell (az biztos, nem kell mind a 8, ami be van kötve..)
[kép]
[kép]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
A tetőn csak egy nagy, régi antenna van.
Vidanet eddig is ebből jött, igen. Csatornakeresésnél nem volt ilyen kérdés, csak automata hangolás van.
#21509 Doky586
Csak valami régi.
#21510 garga01
Prime DTT-0901, sima, nem okosbox
Megnézem ezeket amiket írtál, helyileg Győr Ménfőcsanakon vagyunk
Sorry mindenkitől, ha hülye kérdéseket teszek fel, ugye Vidanetes le lett mondva, mert nem volt kihasználva, egyedül nagynéném néz pár csatornát, arra meg ez az alap mindigtv pont jó lenne.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Na, kapásból ellent mond ez a 2 mondat:
"A tetőn csak egy nagy, régi antenna van.
Vidanet eddig is ebből jött, igen. "
A Vidanet kábelen jött egy villanyoszlopról/föld alól valahonnan.
A Mindigtv nem fog jönni onnan, vagy ha mégis, akkor nem jól, ahogy helyzet is mutatja.
Meg kellene keresned a tetőről lejövő antenna kábelét és kihagyva minden erősítőt, splittert akármit, direktben bekötni, hogy az menjen le a fali aljzatba.
Esetleg egy képet tegyél még fel az antennáról.
Viszont ha 1 db antenna van, honnan jön az sok kábel a 8-as erősítőbe??? Valami itt nagyon nem kerek.
Már nem tudom szerkeszteni, az első bekezdést vedd tárgytalannak, rájöttem másra válaszoltál ott.
Délután lövök egy képet az antennáról is. (Még a parabola is fent maradt mellette, elmaradt annak a leszedetése...)
Igen, az a válasz másra vonatkozott, abból a fali csatlakozóból használtuk a vidanetet is.
Amúgy néztem a kábeleket elég jól feliratoztad őket, stimmel mindegyik. Ami az erősítőből megy a 3-as elosztóba, abból megy az egyik kábel egy 3-as splitterbe (kép) és onnan le az adott szobába, ahol a Mindigtv box van.
Na, ezt jó hogy fotóztad, jó messzire dobd el Ezek a sárga címkés osztók nagyon silány minőségűek.
Láttam valamelyik másik képen az erősítő tetején egy másik osztót feküdni, az milyen címkés? Ha az nem ilyen sárga, azt rakd be.
Most már kezdem érteni, jól sejtem, hogy a kábeltv jele is le van vezetve és a tv antenna jele is a fali aljazba/hoz?
Kövesd le, hogy az antennáról mibe megy a koax.
Ha a Prime BOX-on fogod a csatornákat akkor az csak MindigTV lehet, mert nem tud DVB-C-t.
Kérdés már csak az, hogy honnan kapja a jelet, a csatlakozó nélküli össze-vissza szabadon álló koaxokból, vagy az antennáról.
De ha az antennáról akkor közösítve van a rendszer a Vidanettel.
Hamar rájönne az ember ha ott lenne, hogy mi merre, csak így képekből nem egyszerű kihámozni a dolgokat.
Most már kezdem érteni, jól sejtem, hogy a kábeltv jele is le van vezetve és a tv antenna jele is a fali aljazba/hoz?
Ugyanazt a fali kiállást használja a TV előtt mint a Vidanetnél is, legalábbis én így szűrtem le, ezért is érdekes ez az egész.
Bár ezen a képen valóban 2 kimenet is be van kötve, egy szál koax ami direktben jön ki a falból és egy koax apa csatlakozó is be van dugva. [kép]
[ Szerkesztve ]
Igen, arra gondoltam én is.
Habár az osztók-erősítőknél csak 1 db fehér kábel volt, az meg tippre modembe mehet.
De majd megnézi a kérdező.
Amúgy elég régi ez a fali aljzat, biztosan elég sokat csillapít, egy újabbra lenne érdemes cserélni. Nálam Triax EDA van, az Midnigtv-hez és Digi kábelhez is tökéletes.
Ha jól emlékszem az nem sárga, akkor azt kicserélem.
"Ugyanazt a fali kiállást használja a TV előtt mint a Vidanetnél is, legalábbis én így szűrtem le, ezért is érdekes ez az egész."
Igen, ugyanez, a fali csatlakozóból ki se lett húzva, csak a boxot cseréltem ki a Mindigtv-s dobozra
A direktben kijövő fehér koax az a modembe megy.
Többi megnézem még, köszi hogy ennyit segítetek.
A padláson még nem voltam fent belőni az antennát, a jelerősségeket megnéztem. Az m1/duna esetében 50 % körüli jelerősséget látni és 100% jelminőség. Rtl/tv2 7 % jelerősség, 0% jelminőség. Ekkor is zöldült/elment, csodálom, hogy egyáltalán lehet néha nézni az adókat.
Az a kérdés merült fel bennem, hogy ha egyazon adóról érkezik az összes csatorna jele, akkor hogy létezik az, hogy egyik adónál 50% a jelerősség, másiknál csak 7%?
Remélem az antenna beállításával tudunk rajta valami segíteni (csak itt is kérdés, hogy ha az antenna rosszul áll, hogy lehet jó a jel bizonyos csatornáknál és fordítva, ha jól áll, miért rossz az rtl/tv2?) A kábelezésnél is ugyanez a helyzet. Számomra ez x akta a javából.
#21503CoF Az RTL és M1 külön frekvencián van, azért jó az egyik míg a másik nem.
Ennyit számít az antenna beállítása, hogy bizonyos frekvenciák jók, míg másikak nem? Érdekes egy szerkezetek ezek.
[ Szerkesztve ]
Valóban érdekes. Egy lg tévebe dugtam egy két méteres drótot, nyomtam egy hangolást. 1 pár adó bejőtt igen rossz minőségben, viszont a 88 csatin a HEVC teszt hibátlan.
Eleve a különböző frekvenciákon különböző teljesítménnyel adhatnak, ezt meg lehet nézni a táblázatban. Aztán az antenna is egy bizonyos frekvenciára van igazából méretezve amire optimális, az attól eltérőeket valamivel kisebb hatékonysággal veszi. Az irányítás is fekvenciafüggő, ha nincs pontosan beállítva az érzékenység a frekvenca függvényében más mértékben romlik. A terjedés útjába eső akadályok is különbözően csillapítják a frekvenciákat tehát az is számít és az aktív zavaró tényezők is máshogy jelentkeznek.
Jester
Az ingyenes adók DVB-T, a fizetős és a HEVC teszt DVB-T2 szabványban jön. Eltér a két technológia, a T2 jobban "hibatűrő".
Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az egyik frekvencia egy másik adóról jön, nem a közelebbiről azért ilyen rossz a jel rajta. Meg sok más tényező is befolyásolhatja. A hibák (pl kábel törés/kontakt hiba/oxidálódott csatlakozó stb. nem feltélen jelentkezik a teljes spektrumon. Szebben kifejezve, a hibák frekvenciafüggők is. Nézd át a kábelezést, összes csatlakozót. Elosztókat ellenőrizni, fölös elosztásokat kivenni, stb. És persze az antennát jó irányba állítani illetve az se mindegy milyen típusú.
#21521pjen, #21522Jester01, #21524garga01
Köszönöm az ötleteket!
Fent voltam a padláson, picit lepucoltam az antennát és feljebb csúsztattam kb 10 centit a rúdon, ahogy mozgattam felfelé nagy léptékben emelkedett a jelerősség. Ezután mozgattam annyit egyik, majd másik irányba, hogy a legjobb vételt elérjem (nagyjából egyébként az adó felé nézett). A korábbi 7% jelerősség/0% jelminőséget az rtl/tv2 esetén sikerült feltornázni 34% jelerősség/100% jelminőségre. Még 7% jelerősséggel is tudtuk nézni (kivéve mikor bezöldült ). M1 esetén a korábbi 3X % (rosszul emlékeztem az 50%-ra) felment 46%-ra. M1/duna stb adókkal sosem volt gond ilyen jelerősség mellett sem, emiatt szerintem semmi gond nem lesz a későbbiekben az rtl/tv2 kombóval sem. Örülök, hogy kvázi egy beállítással sikerült orvosolni a dolgot.
Ez a fajta lepkeantenna van fent a padláson, erősítő nélkül:
Köszönöm szépen a segítséget, tanácsokat mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Nem rossz antenna ez, csak nagyban függ a vételi képessége a kis paneltől a közepén. Azt nem drága cserélni, esetleg akár erősítősre még sokat javulhat.
(Amikor az analóg-digitális átállás volt, sok ilyen antennában a szimmetrizáló/erősítő panel csere megoldotta a vételi gondokat.)
Köszönöm az ötletet! Ha esetleg ilyesmire kerülne sor, miként találhatok olyan középső panelt hozzá?
Nem tudom, ez jó e neked...antennaerosito-fej-panel-swa9001-t446882
Bár ez lehet, hogy csak a JET lepe antennához való, igazt, azt is olcsón adják ott.
[ Szerkesztve ]
Én is hirtelen ezt hittem, de én magán előfizető vagyok, nem üzleti (aki áfás számlát kér cég névre).
[ Szerkesztve ]
Ha megint emeltek volna már mondtam is volna vissza....
Nem teljesen áttekinthető az árazás nekem
Érdekelne hogy mennyi az alap csomagra az egyszeri összeg az elején, aztán az egy éves határozott idejű szerződés alatt a havidíj, majd egy év után a havidíj:
- 2db beltérire
- 3db beltérire
(Új előfizetőként)
"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
Köszönöm szépen!
a weblapon rendelésnél van link a részletekre [link]
De vacak, már nincs webshop, hanem helyette telefonon felhívnak...
1 év hűséggel eszközönként 2.199 az aktiválásuk.
Első évre 0ft a bérleti díja egy eszköznek, amúgy a boxoknak 1000ft/hó, ci modul 700 ft/hó. Helyette meg is lehet venni az eszközt 20eft a ci, 25eft a box. De egy év garis, ha utána elromlik, akkor vehetsz másikat.
A második hozzáférés plusz havidíja 330ft, harmadik plusz havidíja 450ft.
Az árak részen írja a kezdőt is [link]
Azt hiszem már nincs az alap csomagokból kezdvezményes hónap. Szóval 2600 a havidíj a hűség alatt és utána határozatlan időnél is, ha nem emelkedik addig
Szóval, elvileg így jön ki csak alapcsomaggal:
Két darab eszköz bérléssel:
Első hónap a havidíj + aktiválás + eszközbéréls + másod hozzáéférés:
2599 + 2*2199 + 1000 + 330 = 8327
utána minden hónapban az első évben:
havidíj + eszközbérlés + másod hozzáférés:
2599 + 1000 + 330 = 3929
Ha lejárt a hűség, akkor mindkét eszköz bérlése:
2599 + 2*1000 + 330 = 4929
Három eszköz hasonlóképpen:
Első hónap a havidíj + aktiválás + eszközbéréls + másod + harmad hozzáéférés:
2599 + 3*2199 + 2*1000 + 330 + 450= 11976
utána minden hónapban az első évben:
havidíj + eszközbérlés + másod + harmad hozzáférés:
2599 + 2*1000 + 330 + 450= 5379
Ha lejárt a hűség, akkor mindkét eszköz bérlése:
2599 + 3*1000 + 330 + 450= 6379
Ha elektronikusan kéred aszámlát és úgy fizetsz (havonta bankkártyával vagy banknál beállított beszedpéssel), akkor 300 ft kedvezményt adnak erre havonta.
Ha nem havonta, hanem fél évente vagy évente előre kifizetést vállalsz egyben, akkor 4 vagy 8 % kedvezményt adnak a havidíjból (vagy az egész díjból?) .
Nem garantálom, hogy jól számoltam, az ügyintézőtől tudod biztosra megtudni. Az ászf tartalmazza a legrészletesebben. Ha jól látom, hogy első két hónap alapdíja 2599 helyett 2099 ft hűséggel az ászf szerint.
Ha olyan tévéd lenne, amire van mindigtv app, akkor az antennás előfizetéssel is a csatornák egy része az appból is nézhető interneten át.
Sőt, lehet csak internetes előfizetés is kötni okostévére, antennás nélkül. 5000 a tvmax csomag, a többi az kiegészítő antennás vagy max mellé. [link]
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Édesanyám kérdezi, hogy a szolgáltatói eszközzel lehet e már felvenni, a FW száma 0594
mert azt mondja ígérgették hogy ha már elterjedt, akkor ugyan úgy lehet majd vele felvenni, mint a régi eszközökkel.
Sziasztok, egy olyan kérdésem van, hogy csak az A csatornák jönnek be ( 86% jelerősség és 100 % jelminőség) B csatornákat elvileg a 31 es csatorna "módban" kellene keresni, de ott semmi nem jön be. 5 km re vagyok az Újszegedi átjátszó toronytól. Egy emos kör antennával ami kültéri.
Állítani kell az antennán. Meg kell találni a középutat, hogy az A és B MUX is jó legyen.
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ.
Szüleimnél szerettem volna olcsóbb megoldást, mert emelt a digi, annyi csatorna meg úgysem kell neki, ezért került képbe a mindigtv, hátha olcsóbban kijövünk vele.
(Így is rosszabb időben mikor a digi akadozik az ingyenes földi csatornákat nézi)
De ezeket a számokat elnézve felejtős
Feltöltős jó lenne, de az csak egy tévéig nyerő.
App:
Nekem feltöltős van, ahhoz is jár a mingtvgo-s hozzáférés amit még én sem használok, mert nem túl praktikus, nyugdíjasoknak meg főleg nem
nem fog
Szia, "attól függ". Mi a box pontos típusa? Ha A Digitől vetted, akkor 99% nem lesz jó. Ha saját vásárlás (pl. Euronics, Media, antenna bolt), akkor akár jó lehet. De pontos típusból könnyen kiderül.
Egyébként lehet a TV-d is tudja fogni az ingyenes mindigtv adásokat, érdemes annak a típusát is megnézned/megírnod és akkor box sem kell.
Írtam én is vissza erre a hsz-re, erre most látom 2016-os. Valószínű azóta megoldotta kérdező
Jött az sms hogy módosították az ÁSZF-et, szeptember 30-tól elérhető a honlapjukon.
Érdekes, csak életbelépéskor ismerhetjük meg?
Október 1-től változik
Ma megjött a havi számla...
Itt azt írták november 1-től 6500 Ft lesz a családi csomag. Pedig nyáron emeltek 4000-re, ha jól emlékszem.
Az is ott van, hogy 45 napon belül elállhatunk a szerződéstől...
Azért ez több, mint 50%-os emelés...
Majd felhívom az ügyfélszolgálatot a héten, hogy ez mit is jelent pontosan. Mert, ha tényleg ennyi lesz, akkor olcsóbbat kell(ene) keresni... Bár az sem garancia, más is emel(het) árat...
Sajnos kicsúsztam a szerkesztésből..
Az itt ott tv, ami benne van samsung tv-nkben, full csomag 3760 fél év "hűséggel" (előre fizetve) ... De ők is emelhetnek árat, legfeljebb 180 napot nyerhetünk és csak internettel működik...
Mindigtvgo-n volt valami 5000 Ft-os netes csomag, amiben jóval több csatorna van, ha az nem változna, még az is olcsóbb lenne, mint a sugárzott családi csomag 6500-ért...
november 1-től 6500 Ft lesz a családi csomag. .... Üzleti ügyfeleknek.
(#21548) regvoltrossz válasza regvoltrossz (#21470) üzenetére
Írtam az ügyfélszolgálatnak és másnapra kaptam is egy úgy Filmbox live kódot.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
(#21549) regvoltrossz válasza regvoltrossz (#21548) üzenetére
úgy=új
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
Kellemes meglepetés volt nekem is hogy elég gyors és segítőkész az ügyfélszolgálat.
Ügyintézésben másnapra válaszoltak, rtlmost+ kódokat mindkétszer 2 órán belül küldték.