Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoles
senior tag
válasz philoxenia #497 üzenetére
Talán ilyesmire gondoltál?Nem raktak fel rendes képet a marhák, de ha letekered a markolat tetején lévő gombócot, akkor ott egy menet, amire mehet a gép.
Bár szerintem bármelyik olcsóbb ( a Leki az egyik legdrábább cég) telós túrabotból könnyedén lehetne csinálni ilyet. 1/4 collos menetet készen lehet kapni, azt már csak be kell ragasztani egy esztergált dugóval a bot cső részébe, tetejére (hogy azért mégse lyukassza ki a tenyeredet :-) ) pedig egy menetes gombócszerűség fából vagy műanyagból.
Eddig kb 50 sí és túrabotot szedtem szét, ezért írom. Mellesleg erősen gondolkozom én is egy ilyenen, ami nem hogy nyűg egy túránál, hanem még segítség is.
[ Szerkesztve ]
-
Teng
aktív tag
válasz Dare2Live #488 üzenetére
Nah megvizuláltam pár álványt és a Velbon Sherpa 250 tünt elég masszívnak számomra és az álványfejet az aljára is lehet rakni szóval esetleg makrora is használható. Azt szeretném megtudni hogy nagybaj-e hogy a lábai külön külön állíthatóak (esetleg amiatt könnyebben eldűl-e vagy mit befojásol ez a tényezű)nemúgy, mint némelyiknél, hogy mindhárom lába egyszerre mzog mint pl.:Velbon DV-6000. Még esetleg Manfrotto lenne amit nagyon dicsértek abból valami 20-25e kürli amit ajánlani tudtok esetleg?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz jobbacsabba #496 üzenetére
A lényeg pont az lenne, hogy a kezemben vihessem, ne a hátamon, a legjobb tripod sem jó turistabotnak.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz philoxenia #495 üzenetére
Nem csak könnyebb mint egy tripod, de nem is az... Tömeg szempontjábál meg nem kell monopod, lásd: [link], igaz, hogy ennek az árából több minden is kitelne...
-
Dare2Live
félisten
válasz philoxenia #493 üzenetére
Láttam már több embert is erdőben ilyennel, nagyon jónak tünt nekem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Teng
aktív tag
-
Dare2Live
félisten
Mármint micsoda, mifajta szélsőséges? Bármey álvány még ez a kategória is szvsz jobban bírja a szélsőséges időjárást mint egy kitobi....
ha meg uannyiért van joval könnyebb is az nemmind1.aljára rakni fejet? Mire gondolsz?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Teng
aktív tag
válasz Dare2Live #486 üzenetére
kezdő vagyok a féynképezésben, ez lesz az első álványom. számomra a lényeg az lenne hogy szélsőséges időjárási viszonyok se tegyenek kárt benne. Lakásban és szabadban egyaránt használnám.a sulya ennek a velbonnak szerintem elfogadható és a terhelhetősége is. Egyedül azt nemtudom hogy az aljára is lehet rakni a fejet vagy nem, mert a kép kicsit csalóka...
-
Dare2Live
félisten
Írd le, hogy mire....
és nézd meg a frottokat is ilyen árban, főleg a súlyukat amikor a nem is nehéz fotós szeted 4kg akkor nagyon nem mindegy, hogy 2.8kg+ van nálad vagy 1.5.Nekem velbon van 200R teljesen jó de pöppet bánom, hogy uennyiért vagy kicsit drágábban nem egy könnyebb frottot vettem.
-
Teng
aktív tag
Milyen álványt javasoltok 20e ft környékén? Velbon Sherpa 250R/F vagy esetleg iylentájt van párfajta manfrottó is... K10D lenne rajta kitobival, később egy 70-300as telével, viszont hosszútávra gondolkozok,minden évszakban egyaránt lenne bent-kint használva mivel snowboardozok is...
-
werttzui
addikt
Nekem rc2-őm van ilyet akartam sajna nem volt de a rc2-es nagyon jó strapabíró jól beállítható
kicsit néha idegesítő a két tekerője mindig fordítva van nem mindig áll kézre de ha nem kapkod az ember akkor meghálálja az rc 4-es nagyobb talpú jobban elfér rá egy gép sőt kisebb kamerához is használják sz.tem megéri az árát bár nem olcsó.PENTAX
-
Fejo
őstag
Használ valaki Manfrotto 488RC4 gömbfejet?
Érdekelnének a tapsztalatok!
Előre is köszi!
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
mob_zzz
aktív tag
válasz jobbacsabba #479 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy lehet külön is vízszintezőt venni, vannak olyanok is, amiket vakupapucsba lehet csúsztatni. Te milyet és hol vettél? (képet tudsz?)
-
jobbacsabba
aktív tag
Támogatom a véleményt, hogy a vízszint csak nagyon ritkán kell, a képet utómunka alatt úgy forgatod, ahogy akarod. Ennek ellenére ~800 HUF árban beruháztam egy kicsi, kétutas szintezőbe, amit egy pót cseretalpra szerelve (cx-888hoz ez ~1400 HUF) vagy egyéb módon rözítek majd. Szerintem ezzel lehet annyira vízszintet produkálni, mint a beépítettel.
-
mob_zzz
aktív tag
válasz philoxenia #477 üzenetére
Az igaz, hogy nem egetverően fontos, de ha két hasonló árú állvány közül az egyikben van vízszint, a másikban nincsen, akkor miért ne azt válasszam amiben van? Amúgy közben arra is rájöttem, hogy míg a Velbon állványokhoz jár táska, a Soligorokhoz nem. Újabb különbség...
-
mob_zzz
aktív tag
válasz philoxenia #475 üzenetére
Főleg esti képekhez kellene állvány.
-
mob_zzz
aktív tag
válasz jobbacsabba #473 üzenetére
Én is néztem a CX-660-at, de nincsen benne vízmérték (tudtommal), a Soligorokban pedig információim szerint van. Eddig csakis emiatt hajlom valamelyik Soligor felé, mert árban ugyanott van ez a 4 modell.
-
mob_zzz
aktív tag
Soligor LG-30, illetve LG-40 állványokkal (vagy úgy általában a márkával) kapcsolatban van valakinek bármilyen tapasztalata? Hasonló árkategóriában mit tudtok ajánlani?
-
Dtomi
őstag
válasz jobbacsabba #456 üzenetére
Nem ismerem a modelleket. Azt nem találtam leírva sehova mi alá akarsz állványt tenni. Nem kell feltétlenül "manfrotto" mi a jó istennek?
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
SSwift2
tag
Hali!
Hamarosan szeretnék vásárolni egy állványt. Pentax K10D gépet és egy Tamron 70-300 obit kellene megtartania. Sajnos egyenlőre nincs keret nagyobb tele vásárlására így ezeket kellene elbírnia az állványnak stabilan.
Fontos lenne, hogy makrozásra is használható legyen, így jó volna ha a minimum magassága 30 cm körül lenne.
Én egy Soligor PT-154-es állványt néztem ki, ez elbírná a fentebb említett gépet? Ha van valakinek tapasztalata ezzel az álvánnyal, vagy tud jobbat, az légyszi írja meg.
A keret 15-20e Ft lenne rá. -
Dare2Live
félisten
válasz jobbacsabba #462 üzenetére
nekem mind soligorral mind velbonnal jók a tapasztalataim.
persze bazi messze van egy manfrottotol....
-
medvet
csendes tag
Ezt az oldalt nézzétek meg, én innen rendeltem magamnak és másoknak is állványt (YH324) és gömbfejet (YH430). 18.200 Ft-ból kijött szállítással együtt, bár mivel ötöt rendeltem, kértem és kaptam még 5% kedvezményt.
http://www.foto-tip.pl/sklep/index.php?cPath=58&language=enItt láthatjátok "élőben":
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=77656760&t=9120352 -
Szoles
senior tag
Ez nem lenne jó neked? Szerintem még alkudni is tudsz valamennyit.
-
D4rkm4n
őstag
válasz jobbacsabba #456 üzenetére
A Velbon CX-660 jónak tűnik. Ezekre egy mozdulattal fel lehet tenni a gépet és le is lehet venni, vagy kell vele egy kicsit szöszmötölni?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
Jinxx
senior tag
Én is ilyesmi szinten gondolkozom, és nekem volt alkalmam kipróbálni egy pár Velbon Sherpát. Olcsóbb megoldásként neked belefér egy 250r/f aminek a lábait nem tudod kihajtani, tehát makróképességei nem túl jók, de a középoszlopot meg lehet fordítani, talán úgy okés. Vagy 750r ami drágább de sokoldalúbban variálható. Ez lenni én szerény vélemény.
-
D4rkm4n
őstag
Hali!
A nyárra mindenképpen szeretnék beszerezni egy állványt. Az igazság az, hogy egyáltalán nem vagyok képben az ezekkel szemben támasztandó követelményekkel kapcsolatban.
Egy 350D alá venném, egyelőre csak kitobival használnám, később azonban már zoomobjektív is kerülne a gép végére.
Nem akarok egy csúcsprofi állványt, így max. 20.000Ft-ot szánok a dologra. Ebben az árkategóriában a felül írt géphez melyik állványt ajánljátok?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
philoxenia
MODERÁTOR
Sok gépben ez az 1/4-es méret ráadásul műanyagmenet...Nehezebb gép, kibír egy állványfeldőlést komolyabb sérülés nélkül? Arra gondolok, hogy az állvány dőlésekor elkapod persze, de csak mondjuk az állványt , a tehetetlenség miatt a gép tovább gyorsul, a menetre terhelve a gép súlyát.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #447 üzenetére
A fényképezőgépben 1/4-es menet van. Az állványfej aljában amivel az állványra van a fej csavarva 3/8-os. Ez a szabvány.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #445 üzenetére
Az 1/4"-os Whitworth csavar átmérője 6,35 mm. A 3/8"-osé 9,52mm.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #443 üzenetére
Az optikán csak belső menet van kettő, 1/4"-os és 3/8"-os a csavar a Manfrotto állványfejé 1/4"-os igaz hogy acél. Az állványcsavarok Whitworth rendszerűek.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #441 üzenetére
A képen levő optikát is egy csavar tartja gépestül.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #439 üzenetére
Nincs az alátámasztót az egyetlen menetre kell felcsavarni. Az alátámasztóra kell a gépet feltenni és az előrenyúló karjával alátámasztani az optikát.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #437 üzenetére
Nagyobb súlyú teléken a majdnem súlypontban állványmenet van. (figyelembe van véve a végén a gép) Az állványfej adott. Kisebb súlyú telékhez van alátámasztó, de az nem az állványfej része hanem a géppel együtt rátehető.
-
Dtomi
őstag
válasz philoxenia #435 üzenetére
Főleg a súlyuk és a fókusztávolság miatt kellhet egy erősebb fej, esetleg. de egy ilyen 70-300 alá nemigen.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nincs még . Csak esetleg ha vennék, ha lenne rá pénzem, ha kifognék egy jó vételt...
Addig marad a Z2 teléje, annyira nem rossz, nem vagyok /még / paparazzi...mod: hosszú teléknél a bemozdulás miatt esetleg, ha kevesebb a fény.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
válasz philoxenia #433 üzenetére
mekkora tele az a tele?
-
-
Dtomi
őstag
válasz philoxenia #431 üzenetére
2kg ig biztos jó. Főleg ha nem telével van. Szerintem egy nagylátó/makró/alapobi/ alá bőven meg lehet venni.
-
Dtomi
őstag
válasz jobbacsabba #429 üzenetére
Ennél jobb állványt szerintem nem fogsz találni ennyiért.
-
jobbacsabba
aktív tag
üdvözlet!
Egy konica Z3 -hoz szeretnék egy olcsó, de jól használható tripodot. Valaki tudna ajánlani
10-12k -ért egy jó darabot?
előre is köszi! -
veterán
Hát, ez ilyen le-fel dönthető, jobbra balra forgatható, pneumatikus fixálású, vízmértékes, könnyű alu cucc.
Köszönöm a linket, megnézem, hátha találok valamit
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
Statos 200-hoz keresek fejet, vagy valakit, aki tudja, hol lehet venni. Köszi
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
runner 125
nagyúr
Áá,köszönöm!
Én makró állvány alatt,nagyon kicsi magasságu,sínes állványt képzeltem el.
de ha esetleg vki tud külön sínt,vagy nagyon kicsi magasságú stabil állványt. ne tartsa vissza magát-köszönöm!
Üdv"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ottkar
addikt
válasz runner 125 #422 üzenetére
Kimondottan olyan hogy makróállvány nem tudok csak sok helyzetben állítható állványról. És létezik makrósín amit az állványra fel lehet tenni. Van még repróállvány ami sok makróhoz jó csak ezeket inkább használtan lehet beszerezni. Nézz szét a Vaterán.
-
runner 125
nagyúr
Üdv mindenkit!
Tud vki nekem olyan shop-ot mutatni,ahol tudok rendelni makróállványt? Barátom a gugli,de egyelőre én nem találtam.
Köszönöm szépen előre is!
Üdv."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
macy
addikt
Jó az a szoba ami a képen van
Mint az én szobámNekem 450R van ugyanilyen fejjel. Ha csak kicsit lazítok a karon akkor körbeforgatható, de függőlegesen nem mozdul el.
[ Szerkesztve ]
-
-miura
csendes tag
-
Kerio
őstag
-
Kerio
őstag
Fémből van a fej. De ne kérdezd, hogy milyenből.. Elég jó súlya van. A csavar néz ki még durván, ami a fej alján van. Na az elég erős lehet.
Nekem tetszik. Stabil. Amire ráállítom, rajta is marad. Nem csúszik el. Exponálásnál nem mozdul be. (nincs távkioldom..). És szépen állítható. finoman....[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
Na vettem egy Velbon Sherpa 600R állványt. Mindenkinek csak ajánlani tudom eddig. 20.200Ft volt a Digitcamnál. Egészen 630-1700mm De 3 kattintás, és a lábak egészen jól oldalra hajthatók, így 290 mm a magasság. Vagyis frankó makrózáshoz is. Stabil, nagyon tuti.
-
Kerio
őstag
Velbon HE-3 állványról hallottatok már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.