Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Sok gépben ez az 1/4-es méret ráadásul műanyagmenet...Nehezebb gép, kibír egy állványfeldőlést komolyabb sérülés nélkül? Arra gondolok, hogy az állvány dőlésekor elkapod persze, de csak mondjuk az állványt , a tehetetlenség miatt a gép tovább gyorsul, a menetre terhelve a gép súlyát.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz jobbacsabba #496 üzenetére
A lényeg pont az lenne, hogy a kezemben vihessem, ne a hátamon, a legjobb tripod sem jó turistabotnak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #508 üzenetére
Szerintem, de én is a statika és nem az állványok ismerete felől közelítek, a nagyon könnyű és vékony anyagból kis lábvastagsággal, vagy a láb anyagában kis falvastagsággal rendelkező állványoknál lehet szükség merevítésre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #515 üzenetére
Magyarázat ON . Szerintem Teng eredetileg arra gondolt, hogy komoly gép, komoly súly, ahhoz kicsi állványt nem használ az ember.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz johnjohn #535 üzenetére
Ha hosszú az obid, esetleg megoldás lehet, de ez magyar sufnituningötlet , hogy egy kölön bilincset csinálsz az obinak ezt felfogatod egy karra, aminek a másik végén állványcsavar a gépnek, a karra pedig állványmenet a körülbelüli súlypontba. Így azt csavarod fel az állványra, amire a teher így szinte függőlegesen esik.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez az állvány ? Használ ilyet valaki? Az 5 kg soknak tűnik...Tényleg?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Létezik olyan állvány, ami kombinált, mono és tripod egyben?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából azért a monopod-túrabot kombóból indulok ki, mert nem a hátamon szeretném cipelni a nagyja súlyt, hanem aktívan használni.A kiegészítő lábak azért lennének jók, mert esetleg időnként használhatnám tripodként is. Elég lenne egy bilincs a monopod közepe tájára, amibe mondjuk menetesen csavarhatnék lábakat, ilyesmi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Pedig még a legjobb ötletemet, a felfújható állványt nem is mondtam....
Igazából a hosszabb túrákra magamal vihető állvány ami kellene most nekem, tehát ezért a monopod a fontosabb egyelőre, de valóban érdekelne, mennyire stabil széthúzva egy ilyen szerkezet, mert ha eléggé, akkor tényleg alkalmi túrabotként használnám, mert úgy sokkal könnyebb lenne vinni. A monopod alkalmi kitámasztására meg az ötletek szintén nem feleslegesek szerintem.
Ha a túra célja, csak a fotózás, akkor természetesen nyilván jobb megoldás egy tripod, de ha sokat gyalogolsz azért az nagyon nehéz lesz a végére. -
philoxenia
MODERÁTOR
Ha nekidurálom magam nekem is elég jól megy a Z2-vel kézből, ezért nem is arra kellene a tripod, általában, hogy még egy két stop, igazán hosszú záridőkkel még eddig nem próbálkoztam, a mono legtöbbször elég lenne, csak előfordulhat olyan szitu, amikor magára kellene hagyni a gépet egy-két fotó erejéig, akkor meg a mono eldől.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha fontos a bemozdulásmentesség , a nagy tehetetlenség akkor a legjobb az állvány tömegét növelni, hogy be se mozdulhasson a tükör mozgatásakor. Ha nem egy -két képet csinál az ember, akkor akár a zsák cement, stb. is szóba jöhet.....
Az állvány lehorgonyzására gondolok például, vagy a lábakra egyenként egy -egy nagyobb tömegű teher...
A gépfegyver lövedékét a szögvas nem fogja meg, azon átmegy, de a vastag sóder-homok kombóval szemben esélytelen. A vascső állvány nyilván nagyon erős, de a merevség-rugalmasság ez esetben nem válik előnyére. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Én erre gondoltam eleve, akkor horog sem kell a középoszlopra 3 nejlonszatyor például földdel töltve, egyenként a lábakra akasztva és rátekerve például komolyan stabilizálhat, de ez most elmélet, mert állványom még nincs. Ha lesz kipróbálom, de nálunk a tecsóban látott olcsó állvány a kompaktommal is felborulna egy kis szélben. Ezért azt nem vehetem meg, a fotósboltok meg vidéken elég drágák, ráadásul túl nagy választék sincs.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez akkora géphez nemigen alkalmas, a Minolta Z2-höz is csak korlátozottan tudtam használni. Egy összehajtott pulóver is ér ennyit DSLR-nél szerintem. Panorámához mindenképp kevés, máskor meg jobb a kezet/obit támasztani valami mozdíthatatlan dologhoz. Nekem relatíve kis szél is berázta, hosszabb telénél alapból is kibillenhet vele a gép.Esetleg monopod? Az könnyebb,mint egy komoly állvány és egy-két stopot az is jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest