Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt az internetből
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mára elég volt az LSD-ből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
Szerintem jó, hogy nyílt ez a topik. Igaz, hogy sok másikban meg lehetne vitatni az itt elhangzó dolgokat, de jobb így külön szerintem. (pláne, hogy a szűrőknek is van saját) Kezdem is egy kérdéssel, remélem van itt valami hozzáértő, aki tudna segíteni.
Fotóssuliba járó barátnőm szeretne állványt venni, de se neki, se nekem nincs konkrét elképzelésem. Jó volna a 3d fej, vagy valami kényelmesen és egyszerűen használható sima. Bírjon el egy 350d-t obival, esetleg vakuval. Használata bárhol lehetséges legyen, mert nem tudni a suli elvégzése után mire lenne használva (esküvő, tabló, természet, műtermi, stb. fotózás). Árban 30k-ig max., de ár érték arányban jó legyen. Remélem lesz valaki aki ért hozzá, és tud ajánlani valamit, mert amennyire én utánanéztem, az alapján nem tudunk dönteni.(mindenhol csak a teherbírás, meg a magasság és súly de ezekből minőségre és használhatóságra nem lehet következtetni) A monopodról meg annyit, hogy igenis van értelme, augusztus 20.-ai air race-es képeimből alig sikerült élesre 1-2, és jól jött volna egy állvány, amivel el lehet férni a tömegben és segít annyi tartást adni, hogy ne rázzam be a képeket. -
Jinxx
senior tag
Hama és Soligor állványokról szerintem mondj le. Kiadsz 2-3x annyit és veszel egy normálisat ami nem nyeklik nyaklik, nem fújja el a szél, stb.
Barátnőmnél Soligor van kölcsön, de kitobival is elég gáz, nemhogy egy telével. Maga az állítgatás, a kép komponálása is felidegesít, annyira műanyag vackok.
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Ha jön valami okosabb, szerintem rábeszél valami Velbonra, vagy Manfrottora. Én Velbont szeretnék majd venni, mert olcsóbb valamennyire, és nincs szükségem cserélhető fejre. Nézegesd meg szerintem a Velbon Sherpákat, vagy nézz utána az anyagi határaidnak megfelelően konkrét tipusoknak, akkor szerintem többet fognak/fogunk tudni mondani.
-
Jinxx
senior tag
Én most a Velbon legalját (200r) nyúzom, és számomra tökéletes minőségű. Arról biztos véleményt nem tudok mondani, hogy a 70-300adat megtartaná-e rezgésmentesen, de sztem a linkelt oldalon bármeik megbírkózna vele, nem egy nehéz obi. Ha 25k-d van rá, véleményem szerint megveheted a 750-et, vagy a 435öt is. De ez mind egyéni szerény véleményem.
-
Jinxx
senior tag
Még nem láttam hogy kell, de elvileg középoszlop kiszed, valami biztositó pöcök kiakaszt, vagy kiszed (nem kitör ) a 3 láb tövénél (valami kis műanyag izé) és akkor kihajlanak a lábak teljesen. Próbálkozz, vedd úgy, hogy meglepetés feladvány a Velbontól. Ha meg tudod csinálni, kapsz ajándékba egy cigánygyereket, és hozzá az egész családot, és cipelik, meg felállítják neked az állványt 10mp alatt bárhol bármikor.
-
Jinxx
senior tag
Én is ilyesmi szinten gondolkozom, és nekem volt alkalmam kipróbálni egy pár Velbon Sherpát. Olcsóbb megoldásként neked belefér egy 250r/f aminek a lábait nem tudod kihajtani, tehát makróképességei nem túl jók, de a középoszlopot meg lehet fordítani, talán úgy okés. Vagy 750r ami drágább de sokoldalúbban variálható. Ez lenni én szerény vélemény.
-
Jinxx
senior tag
válasz johnjohn #530 üzenetére
Meg lehet eléggé tépni a fejet, én régebben egy Sigma 70-300-al használtam, ami nem olyan nehéz, viszont a gép tartotta az egészet. Használtam m42-es obikkal is, amiken szintén nincs saját felfogatás, azokkal sem volt nagy gond. Nálam egy 200R állvány volt, a váz pedig 350d.
-
Jinxx
senior tag
Én ma vettem monopodot, és nekem nem volt túl kecsegtető az a pici gömbfej, ezért mivel később úgyis akarok venni egy Velbon 200R tripodot, most vettem egy Velbon Up 4000 monopodot, amin nincs fej, és most használom simán beletekerve a gép/obi állványcsatijába, később pedig a tripod fejét rá fogom tudni rakni, ami elég masszív és könnyen kezelhető.
-
Jinxx
senior tag
Nem csak a nagy fej miatt választottam ezt a megoldást.
Rup fej:[link]Sherpa fej:[link]
1. Mivel úgyis akarok tripodot venni, az is boztos, hogy 200R-t, vagy 250R-t így olcsóbb 5k-val az egész.
2. Kipróbáltam, a Rup fejen kicsi a gömb, ezért nekem elég szaggatottnak tűnt a mozgatása, a Sherpáé vajpuha.
3. A Sherpa gyorscseretalpas, így akármikor le tudod venni gyorsan, ha hirtelen állvány nélkül akarsz fotózni, vagy természetjárás közben el akarod rakni a gépet, mert már nem kell, vagy csak sétapálcának akarod használni a monopodot.
4. Egy masszívabb fej csak jobban megbírkózik egy 2.5 kilós fotóscuccal.
De mindez csak az én véleményem, én is Rup 43-at akartam, de végül ezek miatt így döntöttem. -
Jinxx
senior tag
válasz philoxenia #624 üzenetére
És próbálnád "nyomnii visszaa".
Persze akkor már esernyőként is funkcionálhatna. -
Jinxx
senior tag
Kompakt gép alá jelen esetben tényleg nem éri meg 10k-nál drágább állványt venni, hacsak nem annyi a szabadidőd mint a tenger, és minden nap használod, de szerintem diákként ez nem így van. Hamát, Soligort inkább hanyagold, nézegesd az olcsóbb Velbon fotó/videóállványokat, amit az elején ajánlottunk. Ez alá tényleg ne menj, mert rövid távon is kidobott pénz az ablakon. Később úgyis eldöntöd mivel szeretnél fotózni, és mennyire mélyedsz bele. Aztán ha bejön a fotózás és tükrös géped lesz egy nagyobb telével, akkor lehet gondolkozni a cserén.
Én személy szerint azt ajánlanám, hogy egy Velbon Sherpára gyűjts, bármeikre, 200R, 600R, stb. És lehetőleg használtan szerezd be, így megúszhatod 12-14 között, és később ha esetleg egy nehezebb kompaktot, vagy Dslr-t akarsz rárakni kis obival, akkor sem kell parázni, és újat venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest