- ldave: New Game Blitz - 2025
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CsST: Mi az az instant túra?
- sziku69: Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Ma már kb. minden nyomtató tudja folytatni a nyomtatást áramkimaradás esetén. Persze, ha felválik az ágyról a darab, akkor azért lesznek gondok.
Teljesen megértem, hogy miért akarsz szünetmentest elé.
Szerencsére nálunk most elég stabil az áramellátás, ha áramszünet van, akkor az nem pillanatnyi, hanem akár órás is lehet.Az 1000VA nem tud 1000W-ot. De gondolom ezt te is tudod.
A nem színusz az elektronikának nem gond, mert úgyis van benne egy táp, ami konvertál. Pont, mint a PC-kben. És a motorok is egyenárammal mennek.
A kérdés, hogy mi a helyzet a fűtéssel, mert az AC. Elvileg menni fog, de lehet, hogy érdekes hangja lesz. Villanymotornál szokott előfordulni melegedés is. De ez nem motor, szóval... Utánajárós, de inkább elektronikai topic-ban.
A szünetmentes kibírhatja a rövid ideig tartó túlterhelést, max sípol, hogy nem tetszik neki. Én az új PC-mel jártam így, ki is került a szünetmentes. Az is egy APC volt. Gondoltam, hogy veszek egy olyat, ami nem állandóan az inverterről megy, az olcsóbb is, csak kapcsoljon át időben az inverterre. Még nem szántam rá magam. Ennyire nincs gond itt a hálózattal.
Esetleg azt teheted, hogy a fűtés hálózati betápját külön kötöd és nem megy át az inverteren. Így nagyban csökkented az UPS terhelését és nem gond a jel sem, mert megmarad a színusz. De ennek nézz utána, hogyan lehet megvalósítani. Nem tudom, hogy van kötve a gépben, az X1C-n nem nézegettem annyira.
Pillanatnyi áramkimaradástól úgysem fog kihülni a lap, így a tapadással nem lesz gond, a uC meg nem fog megfagyni, mert leesett valamelyik feszültség hirtelen.
Alternatív és drága megoldás, ha nem UPS-t használsz, hanem napelem elektronikát. Az ilyen inverterek több kW-ot kiadnak magukból gond nélkül és megvan a színusz is. Hálózatról lehet tölteni az akku-t, ha áramszünet van, akkor akár órákig is nyomtathatsz vele, mire lemerül. Persze, ha akkora akku-t veszel. Napelemet nem muszáj rátenni.
Németben egy inverter 350€ körül mozog, az akkupakk mérettől függ, de a 100 Ah-s 800-1200€ között mozog. Szóval ez egy elég nagy beruházás, hobbi szinten nem biztos, hogy megéri, üzleti szinten lehet rajta gondolkodni. Bár ennyiért lehet, hogy kapsz egy megfelelő UPS-t is. Annak nem néztem utána. Ez inkább talán csak egy érdekesség vagy utolsó lehetőség. Viszont, ha másnak sem árt, ha áramszünet esetén nem marad villany nélkül, akkor nem csak a nyomtatónak teszel jót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Gumi és felni topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- Fűnyíró topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Fire TV stick/box
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- HP(Játékra is)15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,16-32GB RAM/nVme SSD,Újszerű állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest