- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
shiraz1210 #37195 üzenetére
Én nagyon úgy látom, hogy ki kellene próbálnod azt a kínai pudingot
Ha biztosra akarsz menni és "olcsó" kell, akkor meg Prusa. Írom ezt úgy, hogy nincs más hasonló árú vagy olcsóbb, de jó nyomtatóról ismeretem, tapasztalatom. Mint írtam, én is ezt a (Prusa) tanácsot kaptam. Biztos, hogy van más jó (bekapcsol, nyomtat, nem barkácsol állandóan) nyomtató is, csak annak lehet, hogy más közösségben kell utánaérdeklődni.Azért ez sem tökéletes. Épp ma volt, hogy feljött a tárgy az asztalról. Pedig már sok nem volt vissza, de szerencse, hogy amúgy is kis tárgy volt. Ezért is jó kezdőként egy jó nyomtató, mert amúgy jó kérdés, hogy most a hőmérséklet a gond, vagy a szintezés, esetleg nem elég tiszta a felület, vagy az anyag nem olyan jó?
A lényeg, hogy van benne egy Crash detect nevű funkció, ami be is van kapcsolva. Hozzáteszem, hogy ilyet máshol nem láttam. Lehet, hogy nem véletlenül.
A tárgy feljövetelekor érezte is, hogy valami nem jó, mert megbillent a tárgy és hát nem volt szép hangja a nyomtatónak. Ki is írta, hogy Crash detect. Csakhogy, mint korábban az ágy megakadásánál, itt sem állt le a nyomtató. Feljebb emelte a fejet, elvitte null pontba (csak az X-et), majd visszament tovább nyomtatni a levegőbe.
Viszont ezen van egy X gomb, amivel bármilyen műveletet meg lehet szakítani. Hát ez lett.
A tárgy feljövetele meg az én bűnöm. Megint PETG-vel játszom és úgy látszik hiába a hőtoronynál jól működő 70 fokos ágy és 40 perces nyomtatási idő, a kockánál (37 perces nyomtatási idő) már kevés volt. Az is igaz, hogy a hőtornyot először 240 fokon kezdtem, aztán 220 fokon a másodikat. A kockát meg 215 fokon akartam nyomtatni. Ennek a PETG-nek az ajánlott hőmérséklete 220-240 fok és 60-80 fok. Viszont nekem igazán 205-210 fok körül tetszett. A nyomtatás megkezdésénél 210 fokon érdekesen jött ki (nem szépen csordogált, mint amúgy mindegyik szokott) a filament, így inkább megemeltem 215-re.
Most átállítottam az ágyat is 85 fok első, 90 fok további rétegek hőmérsékletre, mint a feketénél, ahol ez már bevált. De mára elég volt. -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
PLA warping ellen van valami ötletetek? Most először használok DevilDesing-t, próbáltam 210/60, 220/60 fokon, de egészen kicsi tárgyaknak is jön fel a sarkuk. Hűtés 100%on megy (5015), esetleg érdemes azzal kísérletezni?
Eddig nem volt ilyen gondom (főleg Filanorat, illetve Polymaker Polyterrát használtam), a nagyon hosszú és vékony tárgyaknál néha előfordult, de ilyen méretnél nem. Tapadással nincs gond egyébként, asztal szintezve.
-
pchris
tag
Nagyon is eltér tőle. Nem coreXY, mint az ender6. Mondjuk nem értem, hogy egy gyártó miért osztja meg az erőforrásait ennyire egy szegmensen belül is. De ez legyen az ő bajuk. Voront meg építsen az aki valóban sokat és igen jó minőségben akár nyomtatni. És van rá fölösleges ideje és pénze is. Én megelégszem ezekkel a low end gépekkel is. Több bennük a kihívás és az asszony sem ráncolja a homlokát a költségek miatt. Egyébként most éppen egy Flashforge Creator Pro 2-t reszelgetek. Gombokért vettem, mert a srác rövidre zárta az asztal fűtés vezetékeit, és a MOSFET megkattant a lapon. Volt itthon más típusból Flashforge hibás alaplapom, és szerencsére a gyártó ugyanazt a MOSFET-et használja kb minden gépében. Ventilátorokat kell még cseréni, meg 4 drivert silentre. Aztán, ha tetszik megtartom, ha nem jön be eladom kis haszonnal. De van itthon még néhány low end nyomtató. Ezek itt mindig jönnek, mennek. Kb nem is kell itthonra állandó gép, mindig van pár, ami éppen javítás után várja, hogy megvegye valaki. Amit még én magamnak nyomtatók, arra egy ender3 is bőven megfelel.
-
-
pchris
tag
válasz
shiraz1210 #37152 üzenetére
Csak hogy valaki olyan is hozzászóljon, akinek van Sermoon D1-e...
Érdekes konstrukció, rengeteg kompromisszummal. Először is értelmetlen az, hogy felülről nyitott minden más oldalról burkolt. Jól néz ki, de abs nyomtatáshoz vagy építesz rá burkolatot (thingiversen van pár leírás), vagy rádobsz egy méretben kb megfelelő kartondobozt. ( De ez még már milyen megoldás?) Az LCD burkolatot belül van, nem úgy mint az ender 6-on. Nyitogatni kell, ha hozzá akarsz férn nyomtatás közben. Erre is van megoldás, csak keresni kell. Nekem böszme nagy. Sohasem használtam ki a méreteit. Nem is használom, el fogom adni hamarosan. A gyári üveglap nekem kicsit piramis formájú. A közepén egy púp van. Nem nagy, kb 0.2-0.3mm, de ez azért már számít, ha nincs valamilyen szintező szenzoros installálva. Nekem így ment rá egy cr-touch. Van szintezős gyári firmware, megy is vele szépen. Meglepően szépen nyomtatott nekem mindig. Nyomatminőségi problémáim sohasem voltak, vagy legalábbis nem a nyomtató miatt. Bár silent drivers a gyári lap benne, de a creality mérnökeinek valamiért spórolniuk kellett 2-3$-t, és a z-motorok esetében maradtak a hangos driverek. Ez akkor probléma, ha mint én tettem, szintező szenzort installál valaki. Így kicsit nyekereg nyomtatás közben. Nem vészes, meg a ventilátorok hangja is elnyomja, de bosszantó, hogy ennyire nem voltak képesek. A két Z tengely ki tud esni szinkronból, pláne ha valamelyiket kézze is tekeri az ember, szóval amíg össze nem kötöttem egy szíjjal őket, érdemes volt minden nyomtatás előtt mechanikusan is szintezni. Azóta erre nincs szükség, és egy jó szintezéssel a nyomtatás közbeni nyikorgás (Z magasság folyamatos utánállítgatása) is minimális. Jó hír, hogy klipper is rakható rá. Nekem is az volt rajta sokáig. Még az lcd-t is kicseréltem az ender6-ban használtra, mert így egy butított klipperscreen azért mégiscsak volt rajta. Aztán visszaalakítottam az egészet, most arra vár, hogy eladjam. Szépen nyomtat, de nagyon nagy nekem. Ahogy a többiek írták eléggé foglakozós gép, de limitáltak a lehetőségei sajnos. Amit csinál azt stabilan, jól csinálja, de végig meg volt az az érzésem, hogy lehetne jobb is. Kb ennyi. -
peugeotmate
őstag
válasz
kriszpontaz #37187 üzenetére
Az Ender 3 v2-nek is elerheto valyon valahol?
-
atubus
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, Craftbot 3 kétfejes nyomtatóm az utóbbi időben néha furcsa dolgokat produkál. Valami motor, vagy vezérlés problémára gyanakszom, már sokszor futott nyomtatásnál is előfordul a jelenség, van hogy napokig hibátlan. Linkelek egy rövid videót róla, kérem aki tud segíteni, nézzen rá. Köszönöm! [Link]https://youtube.com/shorts/noJpuzYaUIg?feature=share[/Link]
-
Wasquez
senior tag
Fellelhetőek valahol az Ender 3 alkatrészeinek a 3d modeljei olyan formátumban, ami szerkeszthető, STP vagy IGES?
-
Bobby81
tag
Ender 3 s1 pro van valakinek tapasztalata?
-
shiraz1210
csendes újonc
válasz
JulianSinulf #37179 üzenetére
Biztos vagyok az igazadban, mert ez a te tapasztalatod.
Én most azokra a véleményekre lennék kiváncsi akik már megkóstolták a klón pudingot, hátha nekem hamarabb sikerül eljutni az elfogadható szintre. -
Ton-ton
tag
Két enderem van. Elsőre egy 3 max-ot vettem, mert egy elég nagy tárgyat szerettem volna kinyomtatni (ami azóta sem készült el, mert a 3d programot is meg kell tanulnom hozzá, plusz be is kell dobozolnom).
Ám ismerősök jöttek, hogy nyomtassam már ki ezt meg azt.
Később jött egy sima Ender3, ami a kis méretű tárgyakra gazdaságosabb.
Igen, tpu felejtős.
Igen illene rátenni egy burkolatot. (ez sem lesz, hisz a max-ra készül)
Igen, zajos kicsit.
Igen, nem a legpontosabb (bár nem is vészesen gagyi).
De könyörgöm. 50-ért mit is várunk? (51000-ért vettem a kicsit, újonnan, kb. fél éve)
Különösebben nagy gondom nincs vele egyébként. Persze, 2-3 nyomtatásonként állítom az asztalt (első rétegnél menet közben), és teszi a dolgát. Bár szinte csak pla-t nyomtatok, az is hozzátartozik.
A kötelező dolgokat kinyomtattam hozzá (csapágyas orsódob, szál vezető).
Továbbfejleszteni egyiket sem fogom. A kopó alkatrészeket minőségibbre cserélem amikor kell, de ennyi.Ha már nem lesz elég ez a minőség, akkor egy coreXY-t építek inkább, rendes alkatrészekből. Az viszont alsó hangon is fél milliós tétel...
-
Imy
veterán
CR-10 mennyit érhet? Kb 3 éve már nem használtam, szét van szedve, mert építettem egy nyomtatót. Lehet össze kellene raknom, és eladni.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
shiraz1210 #37178 üzenetére
Már vagy egy hónapja nem nyomtattam, ha nem régebb óta.
Bekapcsoltam a Prusa-t, letakarítottam az ágyat egyszer, majd nyomtattam 4 tárgyat.
Ha megvárom, míg lehűl az ágy 40 fok körülire, akkor már szépen lejön róla minden anélkül, hogy összetaperolnám, így takarítani sem kell.Miután használom az eredetit, én klónt biztos nem vennék. Akkor sem, ha kellene még egy nyomtató.
De ugye a pénz nagy úr, a puding próbája meg az evés.
Nem hiszem, hogy a kínai klónnal jobban mellé lőnél, mint bármelyik másik kínai gyártó nyomtatójával. -
shiraz1210
csendes újonc
válasz
dugesz77 #37172 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, sokat segít hogy megosztod/megosztjátok a saját tapasztalataidat.
Csak halkan merem megkérdezni, hogy Prusa klonokkal van-e valakinek tapasztalata, persze főleg a megbízhatóság érdekelne, mert ha pont azt nem sikerült lemásolni akkor már inkább egy Ender 3 S1-el kezdenék bele a 3D kirándulásba. -
Wasquez
senior tag
válasz
dugesz77 #37176 üzenetére
Van valami ajánlott tool changer ender3-ra?
A kar eltörik, rendben van!
Nekem volt hozzá pei és üveg is alapból!
A dugulást nem tudom, mi, nekem még sosem dugult el.
A többi, amiről meg írsz, az alapanyagokkal kapcsolatban, az pont olyan, mint amikor veszel egy invertetr hegesztőt, 80e-Ft ért, majd hibának van tálalva az, hogy nem tud alumíniumot hegeszteni!
Az árából ez következik!
Zenél a vezérlő, de ez sem hiba, ez ilyen.
Nekem nem hagyott még félbe nyomtatást sem.
Mindent beállítgattam rajta, az idők folyamán, amik a gyári szerelésben problémásak voltak!
Derékszögelések, orsó párhuzamos futás, stb.
Dual gear van már nekem is rajta, de csak azért, mert a direct drive-ra készülök. -
dugesz77
őstag
válasz
Wasquez #37174 üzenetére
Nem mondanám. Több mint két évig ender-eztem és nagyobb részt nem az alkatrészek haltak be rajta. Alapból az ender mondjuk pla-val tökre jól elvan egy ideig. Akkor kezdődik a roller rész amikor elkezd dugulgatni a hotend ezért rákeres chep moddal megoldja de látja a gyári ptfe cső cserés ,mert az úgysem bírja a magasabb hőmérséklete. Kicseréli, moddolja. Oké uccu nyomtassunk. Ha mázli van bírja a gyári műanyag kar és nem törik el (úgyis elfog
) veheti az alu extrudert. Aztán jönnek a letapadás gondok. Mert jönnek. Meggyőzi magát kell az üveglap/pei akkor megint jobb lesz. Megveszi, mert megveszi. Hangos is szegényke. Rákeres, kell a normális vezérlő az meg 32 bites lapon rajta ,akkor már azt érdemes venni. De még mindig ott vagyunk, hogy ha tpu-t akar nyomtatni nem nagyon tud ,mert bowdenes a gép. Megindul DD irányában. Szeretne dugulás nélkül vagy gyorsabban esetleg magasabb hőigényű anyagokat is nyomtatni már megint ott van ,hogy még egy 20-as beleőlt egy enderbe ami még mindig nem az igazi, mert nem meri otthagyni nyugodt szívvel egy 20 órás nyomtatásra..
Nehéz ügy de nem véletlen ekkora az árkülönbség. -
Joshi
titán
válasz
Wasquez #37174 üzenetére
Én egy Anycubic Kossel Delta Plus nyomtatót vettem első nyomtatónak. A hozzáértésem a nullával volt egyenlő. A kötelező módosításokat megejtettem, mint a sarkok merevítésére alkalmas modell kinyomtatása, 2208-as vezérlőre való váltás hogy ne ríjanak a tengelyek nyomtatás közben és még sok apróság. Még ma se mondanám jó nyomtatónak, habár másikat nem vettem, mert amire nekem kell arra jó ez is.
A lényeg, hogy igaza van dugesz77-nek, mert ezek a belépős/de már használható nyomtatók azért ugyan úgy kompromisszumosak.
Ja és a Kossel most ~200$ ami nem kevés pénz.
-
Wasquez
senior tag
válasz
dugesz77 #37172 üzenetére
Szerintem neked külön gyártottak egy Ender 3-at, amibe beépítették az összes selejtes alkatrészt a gyártók!
Nekem egy hibája van, hogy nyomtatás közben a kijelzőn időnként valami anomália lesz a képből, mindenféle feliratok jelennek meg, elfordul a kép, de lefut rendesen a nyomtatás.
Az extrúderem karja sem tört el.
Ennyire nem rosszak ezek a nyomtatók, nem lehet, hogy máshol van a hiba? -
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Épp tervben van, hogy teljesen kezdőként beszerzek egy 3d nyomtatót és pár videó ill. nézelődés utána ender 3 v2-re gondoltam. (3d jake-n most akciós). Jó választás lenne, vagy vannak ennél jobbak ilyen összegért? Nem kell hatalmas nyomtatási terület (magasságban). Leginkább kisebb dolgokat, kártyatartó, társasjáték rendező, szeretnék csinálni vele.
-
dugesz77
őstag
válasz
shiraz1210 #37161 üzenetére
Sajnos én is csak megerősíteni tudom az előttem lévő hozzászólásokat. Én egy Ender 3 pro-ból indultam.
Ha kedve úgy hozta szépen nyomtatott. Sokszor bütyköltem, hol ezért hol azért. Sokszor csak egy nyugtató magamban 20-ig elszámolás mentette meg a falhoz b@xástól. Viszont ha ráköltöd az szinte kötelezőt(egy 32 bites alaplap, kicsit normálisabb hotend, dd extruder) és jobb minőségben gondolkozol akkor ezeknek 20 ezer forint darabja fejlesztéseként már nem is fáj annyira a prusa ára. Tényleg egy töltsd be a fájlt és felejtsd el nyomtató a prusa. Én is sokáig úgy voltam vel ,hogy annyit nem ér , amire nekem kell elég az ender. De visszagondolva hány órám belement feleslegesen a bütykölésbe (emellett imádok bütykölni, molyolni) és nem hozta mégsem a állandó jó minőséget, megbízhatóságot ... Nem mondom , hogy kár érte, mert megtapasztaltam azt az oldalát is de így mindjárt másabb, hogy a Prusa egy biztos pont a sok változóban. -
Wasquez
senior tag
válasz
Nunder #37150 üzenetére
A fekete kerekek kellenek még, vagy már kuka?
Ha nem kell, akkor a legjobb, ha elvágod őket, mert a csapágynak csak a belső részét tudod erőltetni. Az meg nem igazán jó megoldás a csapágy szempontjából.
A visszanyomásnál arra figyelj, hogy a csapágy közepét ne nyomd, csak a szélső gyűrűt.Ha kell a fekete, akkor meg ne satuban, csináld, hanem keress valamit, amiben van egy akkora furat, amire rá tudod tenni úgy a kereket, hogy a műanyag ráfeküdjön kőrbe, a csapágyat meg bele tudd nyomni a furatba.
-
Nunder
őstag
válasz
Nunder #37163 üzenetére
Egyik módszer sem vált be. Azoknak írom akik még nem láttak ilyet: a görgőkben két csapágy van egy alátéttel elválasztva. A külső gyűrűnek pedig belül van egy perem, ami miatt ki se lehetett volna ütni.
Így maradt a hőlégfúvó, és pici melegítéssel szépen kipottyant mind a kettő. Utána már csak helyre kellett nyomni a két csapágyat. Kentem rajtuk egy kicsit utólag hátha a melegítés miatt romlott S kenés, így tökéletesen sérülés mentesen sikerült cserélni mindet.
-
gabelli67
csendes tag
Sziasztok!
Halot One 99 euro limitáltan, a creality shopban ingyenes szállítással! -
kriszpontaz
veterán
válasz
Demo07 #37146 üzenetére
Alaplapból ha egy normál SKR mini E3 elég lenne egyelőre az kompatibilis az Ender 5 Plus-al? [link]
Az érintőképernyő miatt kérdezem. Nem szerepel a támogatási listában a gépen lévő képernyő.Vagy elég lenne egy 4.2.7. silent board is de ehhez a nyomtatóhoz előtelepített firmware-el nem látok sehol. Csak Ender 5 és Pro-hoz van mindenhol.
-
bbmt
senior tag
válasz
shiraz1210 #37161 üzenetére
Én csak megerősíteni tudom JulianSinuf-ot. Hasonló utat jártam be, én Ender 5-el kezdtem, majd Ender 6-lett. Mindkettőt én raktam össze és extráztam fel, aztán rájöttem, hogy sosem nyomtattam akkora méretben amit az Ender 6 tudott volna,illetve mindig volt valami amit igazítani kellett rajtuk. (és sosem mertem egyedül hagyni őket amikor dolgoztak)
Aztán rászántam magam, vettem egy Prusa-t és csak nyomtatok. Ha 2 hét után kapcsolom be akkkor is nyomtat, úgy mint előtte.Ja és ASA-t csak ezzel sikerült nyomtatnom,persze dobozolás után.
Amire jó volt a 2 előző nyomtató, hogy megtanultam a működést, a Klippert stb stb. -
shiraz1210
csendes újonc
válasz
Saccco #37159 üzenetére
Nekem egyelőre még nincs tapasztalatom, csak a paramétereteket látom és az árakat.
Nyilván én is tudom, hogy nem kaphatok új hibrid Toyotát 1 20 éves zsiguli áráért, de nehéz megemészteni, hogy Nekem többet érhet 1 Prusa mini mint pl. a Kobra Neo kevesebb mint a feléért.
Köszönöm a tanácsot, van még mit átgondolnom.
Külön köszönt JulianSinuf-nak:
Hasonló úton terveztem volna indulni, valszeg sokat segítettél. -
JulianSinulf
őstag
válasz
shiraz1210 #37156 üzenetére
Igen, van egy ára és én az összeszereltet vettem, ami drágább is.
Először volt/van egy Anycubic Mega Zero v2-m. Ez az első, 100€ volt. Csak épp nyomtatni nem tudtam vele rendesen. Ezt alakítottam át, de még nincs kész. Az utóbbi időben nagyon leállt a projekt, mással foglalkozom.
Aztán volt a Creality CR-6 Max. Amit szerettem volna kinyomtatni vele, azt nem sikerült. Kisebb tárgyakat tudott, nagyokat nem A 40x40 cm-es asztal meg nem dísz. Emellett olyan helyen volt fázis, ahol nem kellett volna, így visszaküldtem és visszakaptam a pénzem. Amúgy 500€ volt. Ekkor döntöttem úgy, hogy veszek valami normálisat. Itt érdeklődve, meg korábban olvasva a témát is, a Prusa lett. -
Saccco
nagyúr
válasz
shiraz1210 #37156 üzenetére
Prusa Mini - nem annyira mini és ez is megbízhatóan megy.
Nagyobb esetén a Bambu Lab X1. -
daninet
veterán
válasz
Wasquez #37155 üzenetére
annyit jelent az open source, hogy minden terv elérhető a neten, forkolhatod és eladhatod saját márkaneved alatt. Ugyan ezen okból nem kell kitet sem venned, mert összevásárolhatod magad az alkatrészeket. Továbbá az opensource nyomtatóknak jellemzően jó kis követőtábora van akik minden problémát megoldanak.
-
shiraz1210
csendes újonc
válasz
JulianSinulf #37154 üzenetére
Kösz, igen néztem már, csak . . . . hát az ára.
Te min buktál el, mit nem sikerült rendesen megreszelni ? -
Wasquez
senior tag
-
JulianSinulf
őstag
válasz
shiraz1210 #37152 üzenetére
Nem ismerem a nyomtatót.
Nekem is elegem lett a szerelgetésből, miután nem sikerült jól megszerelnem.
Vettem egy Prusa-t. Azt nem kell szerelni. Kiválasztom a nyomtatandót és megcsinálja. -
kriszpontaz
veterán
Köszi mindenkinek a válaszokat, közben bezsákoltam az Ender 5 plust. Mindenképp fejlesztve lesz, azt tudom hogy nem silent board-os, de úgy látom firmware-t kicsit nehézkesebb találni hozzá normálist mint az Ender 3 v2-höz.
Valószínű kapni fog egy másik alaplapot idővel, de egyelőre marad az alap kiépítés (kicsit sok volt a költekezés mostanában). A CoreXY átépítés idővel cél lesz de most az volt a lényeg hogy ne kelljen darabolni a modelljeimet mert nem fér a tárgyasztalra. -
shiraz1210
csendes újonc
válasz
shiraz1210 #37141 üzenetére
A Sermoon D1-el kapcsolatban tudtok valami jó vagy rossz tapasztalatról beszámolni ?
-
daninet
veterán
válasz
Nunder #37150 üzenetére
Kell egy satu hozzá. Kinyitod a satut annyira hogy ki tudjon alul esni a csapágy de a fekete rész felfeküdjön. Kell egy csavarhuzó és a csapágy fém részét el kezded a csavarhúzóval meg kapapáccsal lefele kiütni. A műanyagra ne üss rá. Innentől lefelé ki fog esni a csapágy. Visszarakni szintén satuval tudod legkönnyebben
-
Nunder
őstag
Vettem az E3S1-hez egy szett polikarbonát gyűrűt, és most már csak az a kérdésem hogy hogyan is kellene ezt úgy kicserélni a csapágyon, hogy se hidraulikus prés ne kelljen hozzá, se ne csesszem szét a csapágyat? Van erre valami háztáji megoldás?
Tehát a kerekek fekete részét kellene leszedni, és a fehéret visszatolni a helyére.
-
Atamano
csendes tag
Valakinek van tapasztalata DC to DC SSR használatával? Itthon van egy pár darab 25A -es és igazából csak a helyet foglalja a polcon. Arra gondoltam, hogy beépítem az ender nyomtatómba az sose baj, hogyha hőt viszünk el az alaplapról. Egyéb váratlan buktatók a használatával kapcsolatban az extra munka kivételével?
-
Reggie0
félisten
válasz
kriszpontaz #37137 üzenetére
Ender 5 plus-al azert kell foglalkozni, viszont CR-10 smart szerintem felejtos, en ekkora meretben mar nem vennek tancolo asztalost. Szoval inkabb az ender 5 plus. Amugy az elobb irtak alapjan nem kell aggodni, a silent alaplappal nincsen gond, de firmwaret cserelni kell rajta, inkabb mas jellegu bajai vannak, ha visszakeresel a nevemre, akkor irtam egy listat, hogy miket tapasztaltam az elesztes soran.
-
Demo07
aktív tag
válasz
Tökmindegy melyiket veszed, creality! Alapból kell rá költeni, hogy stabil legyen.
Alaplap kuka, működik vele, de hagy kívánni valót maga után. (Lassú, fagy, hibázik, nem cserélhető a driver és még csak nem is silent(ender5plus esetében) és potival kell állítani a vref értéket minden driveren.)Ender 5 plus van nálam több mint 1 éve, ha az alap lassú sebességgel nincsen bajod akkor még elfogadható nagyjából, de az asztal szintezés az elég problémás, mivel a Z tengely csak egy drivert kapott, és az van ketté osztva. Amivel alapvetőleg nem lenne baj, ha a lap jó lenne benne, de nem az. Amelyik Z motor előbb kap powert az indul egy picit előbb, és abból jön a probléma.
Nálam amióta megvan cseréltem a következőket:
-Hotend(Dragon HF+CHT 0.4mm nózi) DirectDrive-ra alakítva.
-Alaplap, léptető motor driverek, BTT octopus lap 2209 driverekkel.
(Kijelző opciónális, klipper alatt működik a gyári is alap dolgokra)
-Core XY átalakítás folyamatban van, csak össze kell rakni (ZeroG-Mercury One)
-Motorokat most cserélem a Core XY miatt, hogy egyformák legyenek.
(Illetve múlt héten az Y tengely creality motorja végleg eltávozott ~1000 óra nyomtatás után)ABS és ASA nyomtatáshoz mindenképpen szükséges beburkolni a nyomtatót.
Amióta amúgy az alaplap ki lett cserélve stabil és szépen, sokkal gyorsabban tud nyomtatni, nincsen gond a dual Z asztal szintezéssel sem.
Szóval bármelyik Creality-t is veszed egy jó alaplap+driver csere az KELL! Nem elrettenteni akarlak, ezek a saját tapasztalataim.
-
Scallion
senior tag
válasz
Wasquez #37140 üzenetére
Benne maradhat de sötét helyen kell tárolni lefedve. Én nagyon sok tálcát használok és egymásra tornyozva tárolom őket, szekrényben. volt már ,hogy olyan gyantával nyomtattam ami fél éve állt a tálcában. Fel kell előtte keverni mert elszeparálódik a gyanta és a színezőanyag.A nyomtató pedig egyértelműen a Mars 2 pro, Bár a Mars 3 open source de kialakításában meg mindenben sokkal igénytelenebb a Mars 2 pro-nál.
-
goldister
tag
Sziasztok,
Ender 3-hoz melyik gyártótól érdemes petg-t venni? Eddig Devil Design vettem az bevált. De most alig találok normális áron. Köszi -
trialkornel
tag
válasz
Én az ender 5-öt venném és átalakítanám corexy-ra. Az ASA-hoz eléggé ajánlott hogy dobozolva legyen a gép, az endert könnyebb is beburkolni. Nagyon nem vagyok már híve az "asztalrángatós" nyomtatóknak, főleg ilyen nagy méretnél mint a cr-10 esetén.
-
shiraz1210
csendes újonc
Sziasztok, régóta nézelődök, olvasok, gondolkozom egy nyomtató vásárlásán.
Nem szeretnék többet szerelni és állandóan ezt-azt lecserélni mint nyomtatni.
Fontos lenne a DD a coreXY is jól jönne, de az árakat nézve ez nagy ugrás lenne.
Mit ajánlanátok?
A SermoonD1 lehet jó választás? -
Wasquez
senior tag
Gyantás nyomtatóba a gyantát hogyan kell használni?
Az érdekelne, hogy a drága alapanyagot ha beleöntöm a kádba, akkor nyomtatás után mi történik vele? Ki kell önteni, vagy benne maradhat, csak le kell fedni???Melyik nyomtató ami ár érték arányban a ender 3-hoz hasonló színvonalat képvisel?
-
törölt tag
Cseréltem hotendet a blueren. Bowdenes V6 került rá, a bmg klón maradt a helyén. Létezik, hogy csak 70%-os flownál ad sima felületet? Extruder jól van kalibrálva.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Ja, és bármelyikkel megpróbálható biztonsággal az ASA nyomtatás átalakítás nélkül?
-
kriszpontaz
veterán
Üdv srácok, az Ender 3 V2-m épp átépítés előtt áll dual Z és Sprite Extruder Pro hotendre, de valószínű szükségem lesz egy nagyobb nyomtatóra is.
2 modell között vacillálok, tanácsot szeretnék kérni, melyik lenne ideálisabb amire alapból kevesebbet kell költeni később. A CR-10 Smart és Ender 5 Plus közt vacillálok, az Ender 5 plus jelenleg egy 20-assal drágább így akciósan is, a CR-10 kb 160, a másik kb 180ba jönne ki. Az Ender 5 picit nagyobb, de első ránézésre ráköltős érzetet kelt. -
Scallion
senior tag
Mindig így csinálom . Az elején én is gondolkodtam a gyanta melegítésén de felesleges. Egyébkét az elegoo oldalán van terv a fütéshez.
-
tothferenc
aktív tag
Filanora BF-et iden ne varjatok
es dec. 1-tol 10-13%-ot dragulnak.
-
szabieable
aktív tag
A búrát inkább ne, ki tudja meddig hevül a heater és olvasztja esetlegesen meg a burkolatot.
Van előre gyártott ilyesmi megoldás https://thermalvatband.com/
Vagy printables/thingin resin heater kulcsszóra építhető 12Vos levegőt melegítő thermisztoros megoldás ( nálam ez épül de még tesztelni nem volt időm ) -
bbmt
senior tag
Használ valaki terráriumba való fűtőlapot resines nyomtatóhoz? Mars 2 Pro.
A kamrában most már hideg van neki, ezért arra gondoltam, hogy ilyen fűtőlapot rakok a "búra" belső oldalára és termosztáttal megvezérlem nyomtatás előtt, utána meg ki is lehet kapcsolni.Aztán rájöttem, hogy a kábel nem vékony.Szóval esetleg rakott valaki kívülre ilyet? Vagy, hogy lehetne megoldani a fűtést?
-
TechRobot
aktív tag
[CR-6 SE]
Sziasztok,
Ilyen automata szintezési hibával találkoztatok már?
[link]
Miért csinálja ezt?
kb vagy 10ik nekifutásra szintez jól vagy is az első 4 pontnál nem felfele megyeget -
peugeotmate
őstag
válasz
Tomika75 #37118 üzenetére
Nagyon szép a matt fekete (PLA NX2) anyaguk, ha jól van kalibrálva a gép! Kicsit érzékeny anyag, például nagyobb nozzle temperature mellett tapadt le jól nekem. Az elején küzdöttem egy kicsit a beállításokkal, de végeredményben sikerült egy 12 darabos sorozatot nyomtatnom jó minőségben ebből az előlapból.
-
aDic
tag
Support nélküli nyomtatás: [link]
Elég érdekes, ha valakinek van ideje és kedve, kipróbálhatná
(én szerintem ki fogom próbálni, de csak karácsony körül lesz rá időm).
A video alatt van leírás. -
Otisz
őstag
Lehet még valahol NF Crazy Mosquito hotendet venni/rendelni?
Én nem találok.
-
törölt tag
Van egy svg fájlom amiben van egy alakzat. Ebből kellene sütiszaggató formát csinálni. A sima extrudálás működne, de hogyan és mivel lehetne azt megoldani, hogy a szaggató oldalfalának vastagsága szűküljön? Valahogy így ahogy az alsó képen van: [kép]
Csak az svg-ben lévő forma nem ennyire egyszerű mint ez a kör, ezért nem igazán jutok vele sehova. -
Tomika75
tag
válasz
peugeotmate #37091 üzenetére
Mennyire jók ezek a filamentek? Árban jók lennének! Amúgy máshol még nem kezdődött Black Friday?
-
Wasquez
senior tag
Nézegetem ezeket a bimetal heatbrake megoldásokat, és nem igazán értem, hogy ez miért lenne jó megoldás!?
Gondolkodom, hogy csinálok majd egy saját megoldást és nekem az az elképzelésem, hogy a filamenttel érintkező belső átmérőt a lehető leghosszabban pontos átmérőre kéne megcsinálni, és ne érintkezzen a réz hüvellyel, csak a hotendtől minél távolabb.
Mi annak a logikája, hogy lehűtjük a filamentet, hogy ne melegedjen fel az elején, majd berakjuk a vulcano hotendet, meg a három furatos fúvókát, hogy megfelelően lehessen olvasztani az alapanyagot!?
Addig látom értelmét, amíg a ptfe csőig vissza tudott olvadni a filament, és a réseket kitöltve, megszilárdulva meg tudta akasztani a nyomtatás folyamatát.
Viszont ha egy illeszkedő átmérőben van végig a filament, akkor ez nem okozhat problémát, a csőben elő tud melegedni az alapanyag, és nincs szükség a vulcano hotendre.
A retractot látom még esetleg ami miatt probléma lehetne ebből.
Én valahogy így csinálnám, lehet, még a hűtést is lejjebb lehetne vinni a hűtőbordán! -
Wasquez
senior tag
Én nem nyomtatgattam alkatrészeket, jobban szeretem az alu alkatrészeket és nem is voltak drágák az átalakító szettben a második z orsó a szíjkészlettel, feszítővel.
Az aggodalmad a feszüléssel nem alaptalan, de csak beállítás kérdése.
Sok videó van fenn, ahol a motor al tesznek távtartót, de én úgy láttam, hogy az nem a legjobb megoldás. Nálam az lett a jó megoldás, hogy a bronz anyát fellazítottam, és addig méregettem, meg állítgattam, amíg a menetes orsó a konzol alsó és felső pontján teljesen párhuzamosan nem futott a profillal.
Ezek után beépítettem a második tengelyt, azt is beállítottam, és azóta hibátlanul működik, nem megy el az x tengely párhuzamossága.
Annyit kell majd alakítani a második orsónál, hogy a csapágy tartónál fel kell fúrni a furatot, és tenni egy gyűrűt, ami megtámasztja a csapágyban a menetes orsót, mert a szíj feszítése egy kicsit kiemeli azt a helyéről. -
kzkz
őstag
válasz
HornedReaper #37105 üzenetére
Először valóban a dual Z orsós megoldás volt tervben (egy motorral), de azt mindenképp úgy akartam, hogy a két orsó össze van kötve, és csak együtt tud mozogni, pl.: mint itt:
Ennek további előnye, hogy itt a Z tengelyt is merőlegessé lehet tenni az Y tengelyre, amit ugye egy alap Ender 3 esetén semmi nem biztosít. Már pár elemet ki is nyomtattam belőle, de alapvetően nem bíztam abban, hogy ez szorulás nélkül működni tud...Utána találtam az előbb linkelt megoldást, az (szerintem és így látatlanban) jobb ebből a szempontból, de ott a Z "kitámasztását" a "gyári" aliexpresses rudakkal fogom megoldani. Összességében így drágább lesz, mint a Proper Printing féle, de jobban bízom benne.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
#54597376 #37107 üzenetére
Nálam akkor volt hasonló mikor a Z függőleges profilok között befeszültek a görgők (nem voltak teljesen párhuzamosak kétoldalt a profilok, meg kellett lazítani majd újra feszíteni, felfelé szűkült. Nincs túlfeszítve a görgő az Y tengelyen? Nem érzel ellenállást egyes pontokon? Kenés rendben van az orsón?
-
gabelli67
csendes tag
Sziasztok!
Artillery Sidewinder X2 ma a BG-on, 108e Ft! -
Saccco
nagyúr
válasz
HornedReaper #37105 üzenetére
Az orsó.
-
törölt tag
Megjött a tomtopról rendelt 100€-s Bluer. Másodlagos nyomtatónak szánom. Meglepődtem hogy v2-t küldtek, ezen már bmg extruder van, és vannak excentrikus anyák a görgőknél. Sajnos a hotend ugyanaz a borzasztó valami, azt mindenképp upgradelem v6-ra. Van itt valaki akinek van ilyen csoda masinája?
-
laskr99
addikt
válasz
peugeotmate #37101 üzenetére
Csak 750 grammos tekercsik vannak ahogy nézem, diák vagyok én is, de ilyen 6k/tekercs körül keresek, sunlu lesz a másik amiből válogatni fogok, meg ha lesz akkor eryone azért 9000-10000/tekercs már rablás kategória lassan.
Ha szeretnél akkor 2 lenne nekem az extrudrtől, jók a színeik
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Motoros topic
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Teljesen hibátlan, karcmentes Iphone 6s 64gb
- IPhone 15 128GB gyári független 2025.09.12. Apple jótállás
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest