- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Ez is tök jó

-
pchris
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Sajnos már rég nem alapértelmezett e-bayen a PayPal. Ha régen volt az account-hoz csatolva maradhatott, de csak vásárlásra. Eladóként csak banki utalással, több nap késéssel kapod meg a pénzed. Új account-hoz meg már nem lehet paypal-t csatolni jó ideje. Egyébként kártyás fizetésnél is van lehetőség visszaszerezni a pénzed probléma esetén. Kétségtelenül tovább tart, és körülményesebb, mint a PayPal.
-
tsilver
senior tag
Sunlu fa színűt pla-t próbálta már valaki, vagy ebben a "színben" mit ajánlanátok. Uge a cél, hogy minél inkább hasonlítson a fára.
-
dugesz77
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
3dprintbunny nagyon jó terveket rak fel. Itt teszteltem egy nagyobb tervét , élőben nagyon jól néz ki .
-
poli27
Topikgazda
Jól értem ha ezt megveszem a p1p hez utólag majd, akkor ez egy automatikus váltó a színek anyagok között?
Bambu Lab AMS - Automatic Material System
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Cubic. Köszi!
A kalibráció miatt elvileg úgysem lehet vele gond.
Én eddig úgy tudtam, hogy a cubic olyan erős, mint a gyroid, de mivel az utóbbinál nem keresztezik egymást a "vonalak", így jobb.A 45 fok, meg érthető cubic-nál, mivel a kitöltést a falakra kb. 45 fokkal dönti.
Ez a prusa pla... Azért remélem sikerül befejezni és még éppen jó is lesz!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
JulianSinulf
üzenetére
cubicra rakd, a gyroid feleslegesen sok mozgást generál ahhoz képest, hogy pár %-al erősebb a mintázat szilárdsága.
betonlap bevált, most a padlón van egy nagy kartonlap - több kisebb gumiszőnyeg darab - betonlap - nyomtató konfigban, még nincs meg a végleges helye, akkor fal mellé kerülne, ne a front felőli födémet rezgesse

ui. szentségeltem, pineapple yellow prusa pla nem tapad úgy, felhúzódszkodik kicsit az anyag - karcoló hang a nyomtatás második felében

-
JulianSinulf
őstag
válasz
poli27
üzenetére
Ha nem bontod ki, akkor hogyan próbálod ki? Ez nem szex játékszer!
Eredeti csomagolásban kell visszaküldeni. Én biztos, ami biztos, minden tartozékkal együtt küldöm vissza. Sosem volt belőle gondom, mindig visszakaptam a pénzem.
Ezt fordítóval fordítottad vagy magyar oldalon van írva? Ha magyar oldalon, akkor érdemes rákérdezni rendelés előtt.A bambu csak a kalibrációnál rezonál nagyon. Aztán már csak kicsit a nyomtatás eleji szintezésnél, az sem vészes.
Az asztalt mozgatja rendesen, de ne azért ne vedd a nyomtatót, mert olajozatlan az asztal
A V400 is mozgatja. A gyors nyomtatók már csak ilyenek.
Amúgy nem hangos egyik sem. A prusa szerintem hangosabb nyomtatásnál. A V400-ban talán az egyik venti volt zavaró a csendben, míg nem nyomtatott. Nyomtatásnál már nem zavaró a többi zajjal. Zajtalan nyomtatót meg úgysem veszel.
A Bambu szerintem halkabb, mint a V400 vagy a prusa.
Egy MegaZero-nál nekem már minden halkabb. Azt még csukott ajtónál is hallani lehetett.
A Bambu-t akkor hallom csukott ajtónál, ha síri csendben fülelek. És még akkor sem tudom mindig megmondani, hogy megy vagy sem. Szóval egyáltalán nem zavar. Akkor sem, ha mellette ülök. A hűtő általában hangosabb.A nyomtatási terület szerintem annyira nem kicsi, bár tény, hogy a V400 jóval nagyobb, de a 25x25x25 cm nem olyan rossz. A prusa nem tud 25 magasra menni, de szélességben asszem 28 cm. Persze a 30átmérőx41 cm azért sokkal nagyobb.
A V400-zal volt egy olyan bajom, hogy a névleges sebességen nem tudtam kinyomtatni egy 19x19x24 cm-es tárgyat. Az alja négyzet alakú és 3mm vastag, majd jön 1 cm vastag perem bevágással és 1 cm magasan elkezdenek oszlopok emelkedni a sarkokon. Sokszor próbáltam kinyomtatni, mert egyszerűen eltévesztette a lépést és rossz magasságba került a fej, meg az útvonal is változott.
Végül sikerült vagy ötödszörre úgy, hogy erősen visszavettem a sebességet és a gyorsulást, valamint feszítettem a szíjakon is. Ehhez neten találtam egy szíjfeszességmérőt. Hogy pontosan mitől sikerült a nyomtatás, gyanítom, hogy mind a két beavatkozásnak köze volt hozzá. -
axlfsi
veterán
Most az amúgy komoly, hogy ezzel a nyomtatóval lazán kijön egy ILYEN?!

-
JulianSinulf
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi, ezt majd kipróbálom. Bár gyroid kitöltés esetén nem tudom.
A betonlap bevált? Nem írtál róla semmit.
-
poli27
Topikgazda
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Hát itt azt írják, ha nem bontod ki akkor tudod visszaküldeni

A bambu mennyire hangos, ha be van dobozolva? A V400 hoz képest milyen? Mert a nyomtatási területe sokkal kisebb ahogy néztem
Csízmás úr azt mondta rezonál mint egy földrengés, azzal nem lehet kezdeni valamit?
Mit lehet visszaküldeni?
A megérkezett árut 14 napon belül indokolás nélkül visszaküldheti. Ez a határidő 16 nappal meg is hosszabbítható, így a visszaküldésre 30 nap áll rendelkezésre.
Fontos, hogy a visszaküldés esetén az eredeti csomagolást nem szabad felbontani, a terméket eredeti (original) állapotban kell visszaküldeni. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
JulianSinulf
üzenetére
bambu érdekesség: ha négyszög alapú (tégla, kocka) dolgokat nyomtatsz, forgasd el 45 fokkal a tárgyat, sokkal kisebb lesz az amplitúdója, ha jól veszem észre
-
JulianSinulf
őstag
válasz
poli27
üzenetére
Az biztos, hogy marha magas.
Én konyhaasztalra raktam, aztán a teteje...
Viszont jól odaférsz a fejhez.
A tetején nem is használtam a tekercs tartót, ellenben feltettem egy esun szárítót és abból nyomtattam. Szóval az a tetején volt. Nem esett le.A kicsi méret csak addig nem lényeg, míg valami olyat nem akarsz nyomtatni, amit nagyon nehéz szépen darabolni. Ha ilyen szembejön, akkor a méret igenis számít.
A klipper tényleg hatalmas előny. A Mainsail meg eléggé barátságos.
Emellett egy Pi dolgozik benne, amit akármikor újrahúzhatsz. Alapból sajnos nem tudsz hozzáférni, mert a jelszót megváltoztatják és nem kötik a vásárló orrára. Viszont van fájl, amin előre van telepítve minden. Én nem próbáltam, csak olvastam.Nem rábeszélni akarlak, de az SR-t nem ismerem és nem is akartam megismerni.
Ha ennyit rá tudsz szánni, akkor egy Bambu tényleg jobban megérheti.
Mikor megláttam a Bambu-t, nálam eldőlt, hogy az kell. Olyan helyről vettem a V400-at (3djake), ahova ingyen visszaküldhettem 30 napon belül. Így kipróbáltam, majd visszaküldtem.
A Bambu-t nem bántam meg. Eddig nagyon jó nyomtató, bár nekem az X1C van, abból is a Combo. A P1P olcsóbb és később könnyen dobozolható, ha ABS-t vagy ASA-t akarsz nyomtatni. Vagy egyéb olyat, amihez kell a zárt tér. A V400-at elég nehéz dobozolni.A delta csak ideig óráig érdekes. Szerintem egy sima vagy coreXY is nagyon érdekes elsőre.
Ha csak most ismerkedsz, akkor vedd olyan helyről, ahova gond nélkül vissza tudod küldeni, akár 30 napon belül. Így nem vesztesz pénzt és nem kell az eladással sem törődni.
A Bambu-nál nem tudom milyenek a visszaküldési feltételek a nyomtatóra. Sajnos erről infót nem találtam az oldalukon.Hozzáteszem, hogy egy ideje van már egy Prusa MK3S+-om, ami szintén nagyon jó nyomtató. Szóval a V400 és a Bambu is amolyan második nyomtató. Akartam valami gyorsabbat, mert a Prusa nem gyors, ellenben jól és szépen dolgozik. Nem kell szintezéssel bajlódnom, meg extrákat nyomtatnom és alkatrészeket cserélnem, hogy jó legyen. Van lehetőség dobozolni és/vagy több filamentet használni egyszerre.
Amikor vettem, akkor 60 napig küldhettem volna vissza.
De ahogy a Bambu-t nem akarom most, úgy nem akartam a Prusa-t akkor visszaküldeni. -
olajecset
tag
Sziasztok!
Sunlu PETG-ből melyik szint érdemes meg venni, esetleg melyiket jobb nyomtatni? A képen némelyikről azt láttam kicsit átlátszó, pl. a zöldről de lehet csak rosszul fényképezték. -
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A V400-al az a bajom marha magas...

-
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ja, persze, ne viccelj, nyilván semmi jelentősége, csak a rend kedvéért említettem meg, mielőtt esetleg valaki beleköt (mert egyébként tényleg, most, a mai árfolyamon, szinte ezerforintra ugyanaz az ár)...
-
axlfsi
veterán
Igor magyar nyelvű SV06 plus tesztje, friss ,ropogós, aki jobban szereti/kedveli/érti a magyar nyelvet.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Akkor melyiket érdemes megvenni? A bamboo tetszik egyébként

-
poli27
Topikgazda
válasz
axlfsi
üzenetére
Lengyelből jön a v400 is, 3-5 napot ígérnek. Nem tudom mennyivel jobb rosszabb egy delta printer vagy egy sima kocka printer.. Pl a bambu sokkal kisebbet tud nyomtatni, tudom ez nem érdekes, mert szét lehet vágni a nyomtatandó terméket pl..
De a bambu is egész jónak tűnik, és sokkal kisebb hely kell neki 
-
axlfsi
veterán
válasz
poli27
üzenetére
Sokkal jobb!
Velük nem volt még nekem sem gondom, manapság megbízható boltnak számítanak...Hát nézd, nekem egyik se volt még, és speciel most kicsit tartok is (de csak mert nem lenne rá elég időm - tudom!) a pókos (delta
) nyomtatótól, de pont megnéztem és szinte pont ugyanennyi lenne a P1P is (abba viszont szerelmes lettem
)... erre Bambunál talán még jön rász szállítási ktg, de kb. csak ennyi a különbség (illetve német raktáron van, ha jól tudom, míg a V400 lehet kínából jön (ezt Te tudod), de akkor ugye akár 1 hónapnyi különbség is lehet, mire kézhez kapod).Szerk.: mondjuk, a V400 Klippere nagy előny, ... aki egy kicsit is szeret moddolni vagy mindenbe belelátni, annak a Klipper a jó döntés (utólag kamera használat felvételekhez, led vezérlések világításhoz, stb stb stb...)
-
axlfsi
veterán
válasz
poli27
üzenetére
Nem tudom pontosan mely termékekre gondolsz (V400-ra találat sincs GB-en), de a Gearbest lassan 2 éve a nem ajánlott kategória a rengeteg hitegetés, hazudozás, garanciális gondok és egyáltalán, a készleten nem lévő, de árúsított termékeik miatt ... nézz be a topikjába, itt nem részletezném tovább, csakszólni akartam. Akkor inkább ezerszer a Banggood, stb...
-
t72killer
titán
válasz
poli27
üzenetére
Nem tudom hogy állsz büdzsével, de próbálgatásnak lehet egy használtat javasolnék amit 0 veszteséggel továbbadhatsz ha nem tetszik meg túlságosan a dolog vagy ha továbblépnél.
A mi 2.kéz piacunk 99% ender - nyomtatni az is tud - azért vettem csak újonnan mást, mert a használt enderekért is elkértek annyit vagy még többet.
-
t72killer
titán
válasz
mlaci01
üzenetére
Én már csak olyan platformon vagyok hajlandó vásárolni, ahol van kp visszatérítés. Mifelénk a legtöbb kereskedőnél működik a paypal, ebayen meg ugye alapértelmezett. 3 olyan ebayes cuccom is volt az elmúlt fél évben, amit szimplán cseszett FELADNI az eladó, 2 esetben kereskedő (!) és ahelyett, hogy bökött volba 2 szót v refundolt volna magától (mert korábban ilyenem már volt) nekem kellett kiverni belőlük az ügyfélszolgálaton keresztül.
-
poli27
Topikgazda
válasz
vmate6
üzenetére
Még nem volt 3d nyomtatóm, az SR meg a v400 között vacilálok, a v400 a Gearbesten 4 csomag alapanyaggal ajándékba 330e ft, míg az sr 140e ft ért tudom megvenni, azért így is 2x árkülönbsége van ha levonjuk a 4 csomag alapanyag árat... nem tudom megéri e a felárat, lehet nem is fog tetszeni a 3d nyomtatás... Nem tudom melyiket vegyem meg.....
-
mlaci01
tag
Hát a SUNLU-val jól ráfaragtam.
Volt náluk egy akció S2+3x1kg PLA 84 EUR.
Az S2 meg is jött pár nap alatt, de a PLA nem.
Azóta sem chat-re sem email-re nem reagálnak
Lehet hogy vettem egy drága S2-t
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én erre csaptam le akcióban (úgy rémik 40$ volt, de most, 60-ért se sok és EU raktáras (3 munkanap)). Szerintem eddig a legjobb ajánlat volt ebben a témában!

[kép] -
Tomika75
tag
válasz
t72killer
üzenetére
De lehet, viszont nem fogok ezért fúvókát cserélgetni pláne, hogy itthon van még a fel sem szerelt Nozzle "X" 0,4-es méretben. Talán valamikor kipróbálom a 0,6-ot de nem mostanában.
#39352Mr.Csizmás az Eibos:X Easdry 18K [link]
#39354Imy oké köszi! Próbálkozom tovább hátha rátalálok a megfelelő beállításokra és anyagra. -
vmate6
csendes tag
válasz
poli27
üzenetére
SR-em van, szerintem jó (az Anycubic Megához képest kész kényelem). A V400 felára az SR-hez észszerű.
A Speeder Pad minden Flsun nyomtatóval működik (a V400 meg rögtön azzal is érkezik).Sajnos vannak problémák is, mivel inkább réteg készülék, kevesebb felhasználója van, ha probléma merül fel, egy discord szerverre, subreddite és fb csoportra lehet támaszkodni főleg...
Ahogy olvastam, az SR extrudere a gyenge pontja, a Speeder Padot pedig a "backdoor vpn" (talán diagnosztikai ok?) és zárt rendszere (nem open source, nehéz a Klippert frissíteni) miatt nem szeretik.
-
Imy
veterán
-
JulianSinulf
őstag
válasz
poli27
üzenetére
Hali!
Volt V400-am. Tetszett. De inkább Bambut vettem.
A V400 sok karbantartást igényel.
És mindjárt szíj feszességet is kellett állítani.
Nehéz dobozolni.
És nem nagyon találtam kész lapot hozzá.
Ezektől függetlenül, ha lett volna elég helyem, akkor megtartom.
A klipper is nagyon tetszett.
Az SR-ről nincs tapasztalatom, de nem is gondolkodtam a vételén. -
Tomika75
tag
Neked mi a tapasztalatod a Sunlu TPU-val?
Én most nyomtattam két hőtornyot
A zöld Sunlu, a fehér Spectrum. Ahogy megfigyeltem az alacsonyabb hőmérsékletet szeretik.
Mindkettő 95A keménységű ezért annyira nem túl puhák. Azon gondolkodtam lehet ki kellene próbálnom a Ninjatek-et, ott láttam jóval puhábbakat is. Valahogy fogásra nem olyan gumi szerűek és úgy veszem észre nyomtatáskor jobban megkeményedik a filament mint nyers formában.Esetleg próbálta valaki az Azure TPU-t? -
tsilver
senior tag
Mac alatt használom a Fusion 360-t, nálam lassan indul utána jó és a Prusa/SuperSlicert használok még, az azok mennek tökéletesen.
-
Imy
veterán
Van aki macOS-en tervez és szeletel? Mik a tapasztalatok? Én pár napja tértem vissza macOS-re, eddig kisebb-nagyobb döcögésekkel, igaz nem 3D tervezőt és szeletelőt érintő problémák leküzdése után lakom be a rendszert. A CURA windows alatt többször bemondta az unalmast, az volt az egyik ok a váltásra, a másik a jobb hw és sw háttér.
-
poli27
Topikgazda
hali
Mi a vélemény a Flsun SR nyomtatóról, mert ha nincs rossz akkor rendelek egyet
Vagy megérné a felárat a V400 belőle? Milyet ajánlotok amúgy? Akinek SR nyomtatója van, ahhoz a Flsun Speeder Pad felrakható?
-
dugesz77
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
Igor múlt héten tesztelte. Nemrég már modolta is.
más:
Variometrum mai FB bejegyzése:
-
axlfsi
veterán
Na kérem szépen, 800db-ot el is adtak belőle earlyprice áron, le is fogyott a készlet. EU-ba csak április 20-tól kezdik el a szállításokat (jó soká...), de már kíváncsian várom a YT-on a teszteket róla.
Elég sok jóság belekerült. Az SV06 volt a wish-es Prusa, ez most kicsit még annál is jobb (kellene, hogy legyen... aztán kiderül). Árban verhetetlen, ha hozza, amiket ígérnek a specifikációk.Mit gondoltok az upgraderől? Ígéretes...
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
bármilyen tárgyat akarok (még a teszt tárgyat is) ugyanúgy szívtam a tapadás miatt...de még nincs este...meg reggel sem nekem, csak kitartás meg kedv kérdése hogy megpróbáljam

-
JulianSinulf
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Én csak prusa-val nyomtattam eddig petg-t.
A V400-zal nem próbáltam ki. Ha ugyan olyan a felület, akkor én első körben nem tennék ragasztót.
Jó legyen az első réteg. 0.4 nozzle-nál 0.2.
Szerintem az első réteget neked sem nyomtatja 50-nél jobban. De megpróbálhatod lejjebb venni, ha gondolod.
Meg esetleg a többit is.
Nem tudom, hogy milyen a tárgy, nálam volt amit csak lassabb sebességnél tudott kinyomtatni a V400. Lassabb gyorsulással. -
dippe
tag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
+ venti kikapcs
(nekem végig ki kell kapcsolni, különben gyenge lesz. Stabil: 50mm/s 60C 240C Verbatim. De az én gépem nem tud sokkal gyorsabb speedet.)
a siker esetén pls írd meg a paramétereket (bed temp, nozzle, speed) + fila típusát -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Megpróbálom még majd ma este 90-100fokon hátha...
Apropó...mi a tapasztalat a sebességet illetően? átlagban 80mm/s-el nyomtatok vagy 150-200mm/s-el...modelltől függően. A PETG mennyire bírja a sebességet? -
JulianSinulf
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Én is próbáltam játszani a hőfokkal, de igazán 90 fokon tapadt. 80-85 fokon képes volt feljönni. Úgyhogy nem smucigoskodom a hőfokkal, ha neki ez kell, akkor ezt kapja.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
mindenképp.
A 80fokot és szint magasságot próbáltam...max feljebb megyek hőfokban.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Szia!
Nem tudom mit ír a tekercs, de PETG-hez általában kell a 85-90 fokos bed.
Esetleg még meg lehet segíteni ragasztóstifttel. Sokan a lilát szeretik, mert jobban látszik lemosásnál. Nekem meg mindegy. Ha muszáj használom, de amúgy nem. Satin lapra stift nélkül is problémamentesen nyomtatom a PETG-t 90 fokos bed-del. Smooth-ra kell a ragasztó, különben nagyon nehezen jön le, károsíthatja a felületet.
Azért nem árt megnézni, hogy az első réteg magassága jó e.Ezekről a glow-os cuccokról sok jót eddig nem olvastam. Túl hamar elvesztik a fényüket. A túl hamar jó esetben is max 30 percet mond.
Ha sikerült a nyomtatás, akkor azért írd meg, hogy milyen. -
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok.
PLA-val tök jól nyomtatok FLSUN SR-el azonban ha cserélek és szeretnék PETG-vel nyomtatni se nem tapad se nem jó. (ugye már ha nem tapad nincs mire építsen hogy jó legyen
)
Valami általános ötlet mi lenne a jó beállítás rá?
Extrudr Glow in the dark típust akartam hogy a kölykök szobájába valami éjjeli világítós vicces fali cuccot nyomtassak ki. Van valami ötlet a tapadás megoldására? -
brumi1024
veterán
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Jaja, en sem szoktam nyitni/levenni, ilyesmi homersekletet latok.
-
bbmt
senior tag
Ja, én csak a textured pei-t néztem, mert a P1P-t azzal szállítják ha jól tudom.
-
brumi1024
veterán
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Meg ugye fugg a felulettol is: a Cool Plate-et nem igazan melegiti, de ha High Temp Plate-et vagy textured PEI lapot hasznalsz, akkor 55-60 fok lesz, csak itt javasoljak a nyitott ajtot, levett tetot.
-
bbmt
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Miért veszitek annyira le a bed temp-et? Jobb mint az 50-60 fok? Van előnye?
-
Reggie0
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Meg fogsz lepodni, lehet elso reteget 200mm/s-sel is nyomtatni: [link]
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A fizika first layer-éhez nem értek.
Nekem 35 fok cool plate-nél volt hasonló gondom. Szerencsére nem jött fel a tárgy, csak a sarkok (mert mindig mindent sarkosra szeretek tervezni) kezdtek elválni. Azóta 50 fokon nyomtatok. 60 foknál reklamál, hogy ajánlatos kinyitni az ajtót.
Meg gondolom nem véletlen a ragasztó ajánlás, de nem szeretem. -
t72killer
titán
válasz
axlfsi
üzenetére
Igen, hardver-fronton már fenn van a listán egy bimetál hőrés (ha ez a becses magyar neve), egy fém idler (na ezt végképp nem tudom hogy kell fordítani), plusz ahogy nézem, egy szíj-feszítés is ráfér majd. Bevonatos réznózit is fog kapni idővel.
Hogy a tesztek szerint eléggé egyenetlen asztalfűtéssel kell-e vmit kezdeni, kiderül + ki.kell találni, hogy mit érdemes...
A firmwares részbe nagyon nem ástam be magam
-
axlfsi
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Hajrá! Sok örömöt hozzá! 🤜🤛
Elvileg nem hibátlan nyomtató (ugyebár, melyik az!?), de pár módosítás sokat tud dobni rajta, viszont az alap gyári csomag sem használhatatlan.
Nekem van egy bontatlanom, de még agyalok, hogy összerakjam-e vagy eladó sorba kerül. Emlékeim szerint, a legaggályosabb része az AC bed, ami ugyan fasza, hogy másodperceken belül felfűt, de sajnos nem igazán egyenletes a tejes felületén, illetve a dual Z egy motoros és egyeseknek bajuk volt vele(?)Meglepően keveset olvastam egyébként róla itt a topikban (nem tudom hányan használhatják közülünk).
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
JulianSinulf
üzenetére
first layer az bármelyik szipiszupi nyomtatónál se gyorsabb, max ipari dolgoknál, a fizikát nem lehet megkerülni. ma megvolt a p1p-n az első layer elválásom, 40 °C textured pei + pla, 20 perc után felmukorodott. (kevésbé lettem volna boldog, ha a régin kb. a 2. óra környékén történt volna) [ja és visszaraktam 60-ra a pla-s értéket]
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Most olvastam.
Meg más oldalakat is.
Elvileg már lennie kellene valaminek. De nincs.
Az 500 dolláros ár sem valami baráti. És nincs egy normális kép vagy videó, hogyan is működne a dolog.
A nyomtató is elég drága. Szerintem is egy P1P jobban megéri.
Ráadásul ez a gyorsaság reklám egy ilyen "elavult" nyomtatónál. Nemár.
Ha jól emlékszem, akkor az MK3S+ alapbeállítása 5000 a gyorsulásra. Itt meg csak a fele. A 250 meg pfff. Aki kicsit nézegette már a sebesség beállításokat, az látni fogja, hogy ezek nagyon szép marketing fogások. 50-nél gyorsabban még az X1C sem nyomtatja az első réteget (ha jól emlékszem). Persze máshol gyorsabb és így gyorsabb lesz egy nyomtatás. De mivel az M5 inkább az MK3S+-szal lenne pariban, akkor inkább már a Prusa. És erre is van többszínűsíthető adapter, igaz nem olyan szép dobozzal, mint itt a reklámban.
Az AMS tényleg nem egy csúcs (jól átgondolt) cucc a Bambu-tól. A legnagyobb gondja a tekercskompatibilitás hiánya. Ha a belsejét normálisan megcsinálták volna, akkor még nagyon király is lehetne. Főleg, hogy egy illesztővel akár 4 AMS-t is be lehet kötni a nyomtatóba, így 16 tekercs, akár 16 különböző szín is lehet benne.
Az már csak extra szívás az inkompatibilitás mellett, hogy Bambu filát, újratölthető orsót, de még újratöltő filát sem lehet kapni. Legalábbis EU-s raktárban nincs. Mindig. -
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ah, jó, benéztem, köszi; ez a V6 color engine csak egy kiegészítés az M5 mellé, gotcha

-
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ennek a V6-nak se a weboldalán se kickstarteren nem láttam az árát, pedig kétszer átgörgettem (a színes filamentek tároló árát látni és még az opcionálisan extra filamenteknek is...). Na mindegy...
Az M5 is 799$+áfa (valszeg), amire így hirtelen én is inkább azt mondanám, hogy P1P,... de azért jópofa.
Legnagyibb baja tényleg, h rángatja az asztalt?
-
-
axlfsi
veterán
-
fabula
őstag
válasz
tsilver
üzenetére
Nem kell feltétlenül állandóan mennie, több tápegység típus is ki-be kapcsolgatja a ventit a hőfok függvényében (pl. nekem az olcsó Kossel Deltán is).
Overheating esetén érdemes PID kalibrációt csinálni és ha utána is jelentkezik a hiba, akkor körülnézni a hotend thermistor környékén. Ez a funkció a nyomtató kigyulladását hivatott megakadályozni elméletileg és nem a tápegységet figyeli.
Amúgy is érdemes teljesen bekalibrálni a nyomtatót, mielőtt komolyan dolgozni kezdesz vele, pl. eszerint: [link] . -
tsilver
senior tag
Overheating jelzést kaptam ma, és úgy néz ki nem megy a PSU ventillátorom, Ennek bekapcsolás után azonnal, és állandóan kellene mennie, nem? A 24V kijön a csatlakozón, Jellemző, hogy egy ilyen egyszerű ventillátor elromlott, merre keresgéljek, elektronikához nem nagyon értek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Eredeti játékok OFF topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- OLED monitor topic
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti (ELKELT)
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

v400-at is venném, mint mondtam. bár a bambusz a hype miatt kb. árában eladható ha nem jön be, v400 annyira nem reklámozott(?), de klipperes és szabványos, amiatt is venném. (ellentétben a bambi kezdeti apple szintű önbezártságával)
) nyomtatótól, de pont megnéztem és szinte pont ugyanennyi lenne a P1P is (abba viszont szerelmes lettem

.