Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Digitális Állampolgárság Program
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topikot, és lehet eljött az idő, amikor belekóstolnék én is a 3D nyomtatás örömeibe.
Creality Ender 3-ra gondoltam. Ezt most honnan éri megrendelni? Itthon 70ezer körül kapható az új. Van ettől jobb ajánlat?
Komolyabbra nem gondolok, egyelőre kezdésnek talán ez is megfelelne, aztán meg ki tudja?...Minden segítségért hálás vagyok
[ Szerkesztve ]
(OO[IIII][IIII]OO)
-
Otisz
őstag
válasz Mr.Csizmás #25563 üzenetére
Ezt is néztem, meg a pro-t is.
A v2 a tomtop-on 229 dodó. Onnan még nem rendeltem, de mindjárt utánajárok, mennyire megbízható.[ Szerkesztve ]
(OO[IIII][IIII]OO)
-
Otisz
őstag
válasz Mr.Csizmás #25563 üzenetére
Tegnap fél órán belül meg is rendeltem, köszönöm az útbaigazítást
70ezerre jött ki.
Már csak azt kell eldöntenem, mennyi/milyen Filanora Filacomot rendeljek...(OO[IIII][IIII]OO)
-
Otisz
őstag
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Múlt héten hétfőn kézhez is kaptam az Ender 3 v2 nyomtatót. Este a melóhelyen összeraktam, majd a bekapcsolás pillanatában el is füstölt a táp (Tomtop vásárlás).
Ha minden igaz, fordítva volt a 110/230-as kapcsoló bekötve. Itthon gyrsan szereztem hozzá egy ugyanolyan MW tápot, lényegében kinti áron, de itthoni üzletből, itthoni garanciával.Egész jól kezdtem belakni, de nem hagyott nyugodni a Prusa Mini, amit tegnap meg is kaptam, az Endert pedig ma elvitték.
A kérdésem: van itt olyan, aki Prusa Minit használ?
Filanora filamentet használok, de nem akar letapadni. Egyelőre ragasztó stiftet használok, ami néha bejön, néha nem (az Enderen is ezt használtam . lehet ki kellene valami más filamentet próbálnom, de ebből még van 9 tekercsem ) . Próbáltam ma izopropanolt szerezni Fehérváron, de sehol nem találtam. Hátha ez segítene.
[ Szerkesztve ]
(OO[IIII][IIII]OO)
-
Otisz
őstag
válasz kulu22 #26126 üzenetére
Szia!
mindkét sheet megvan.
Első körben próbáltam a gyári kalibrációt, de elakadt a filament (előtte használtam a gyári alkoholos törlőkendőt is). Aztán eljutottam oda, hogy nagyjából be tudom fűzni az új adagot (szerintem elég szarul van az extruder megtervezve), de ugye a filamentes cucc van benne, és hiába kalibrálom, állítok bármit, akár live-ban is, az alsó réteg nem tökéletes, és itt bukik el minden. Lehet bennem a hiba, ez sem kizárt, de próbálkozok, és addig úgy sem nyugszom, amíg meg nem oldom. Mivel egy bazi nagy dugulás lett benne, és nem tudta behúzni a szálat, ezért rögtön szét is kellett szednem (ettől biztos jobb a BondTech extruder...)
Z eltolást eszközöltem a kalibráláskor. Ugye az Endernél, ott nekem kellett papírlapot dugdosni az asztal szintezésére (elég jól belejöttem 2 nap alatt), itt viszont nem tudom, hogy mennyire engedhetem le. Rengeteg videot megnéztem már, meg fórumokat olvasgatok, és teljesen változó, hogy ki mit ír.
Ez mennyire megfogdható?Most töltöttem le a gyári vágóját, úgyhogy ha hazaértem, azzal megejtek pár dolgot, meg lehet a hotendet is ki kellene cserélni, azt sok helyen írták (volt is a csomagban egy másik, mintha méretbeli különbségekről írkáltak volna sokan, ami gondot is okozott)
Igazából azt hittem, hogy a Prusával nem lesz sok gondom, és nem kell majd minden nyomtatás előtt odafigyelni, milyen az első réteg.... bár ahogy nézem a fórumokat és csoportokat, a minivel ezen a téren sokan szívnak (nem tapad le, menet közben jön fel, meg ilyesmik). Én viszont tenni akarok ez ellen, elvégre azért vettem, hogy használjam, és kihasználjam
A cél: beapcsolom, használom, örülők, max 2 hetente kalibrálok rajta valamit
Neked egyébként van bármi gondod vele? Esetleg
#26122 azbest
Gyári 230-on volt, de szétszedés után látszott, hogy ott sült meg a táp.2 platem van hozzá: Textured és smooth spring steel sheet.
(OO[IIII][IIII]OO)
-
Otisz
őstag
-
Otisz
őstag
Lehet még valahol NF Crazy Mosquito hotendet venni/rendelni?
Én nem találok.
(OO[IIII][IIII]OO)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest